Amacım sadece farklı bir hayattan bir pencereden bakmanızı sağlamaktı
Ama yorumları okuyunca şok oldum , bunu yazarken de çok üzgünüm ,
kimi utanmamış terbiyesiz demiş kimi nankör demiş , kimi başka hakarette bulunmuş !
Siz kimsiniz ki , kendinizi ne zannediyorsunuz ? İnsanların hayatını , neler çektiğini nelere göğüs gerdiğini biliyormusunuz da onlara ağır ithamlarda bulunuyorsunuz ?
Ben yazarken hiç kişisel bir olarak ele almışmıyım konuyu, kimseye hakaret etmişmiyim ?
Siz nasıl kendinizde sırf sizin gibi dusunmuyor diy hakaret etme hakkı buluyorsunuz ?
İslamiyeti gerçek manada bilmeyen yada kurallarını tam manasıyla idrak edemeyen etmek istemeyen insanlar tutmuş klavyeden '' sen ne anlarsın dinden '' demiş ..
Burda dini boyutunu tartışmıycam zira forum kuralları açık ama yinede birilerinin anlayacağını
umud ederek şu ayeti paylaşayım
'' Allah evlâtlıklarınızı öz oğullarınız gibi tanımadı. Bunlar sizin dillerinize doladığınız boş sözlerdir. Allah gerçeği söylemektedir; doğru yola O eriştirir" (el-Ahzâb, 33/4) ''
Son bişey ; Hani mağdur çocuklara kol kanat germek istiyormuşsunuz ya !
Onları yanınıza hayatınıza almadan da onlara kol kanat gerebilirsiniz .. maddi manevi destek olarak ..
Bunun için illa o çocukların hayatlarının merkezlerine oturmanıza luzum yok ..
Farklı dusuncelere her zaman açığım ama hakarete değil ..
bugun burda klavyeden yazmak çok kolay ama önemli olan uslubunda dili çalıştırmak önemli olan ..
mrblar arkadaslar
yenı katıldımmm...ben 6 yıllık evlıyım.2 basarısız tupbebek denemesı...esım azospermı...
bızde artık sosyal hızmetlerden evlat sahıbı olmaya karar verdı ve aralık ayının 30 unda basvuru yaptık.ve dıger gorusmelerımız ıcın randevularımızı beklıyoruz.daha sıramızı fln bılmıyoruz.ılk baslarda moralım cok bozuktu ama butun yazdıklarınızı deneyımlerınızı okudum ve daha ıyıııııyım....COK SUKUR..RABBIM INSALLAH BEBEKLERIMIZE TEZZZZ ZAMANDAKAVUSMAYI NASIPP EDER....
arkadaşlar formdaki daha önceki adım artık umutsuzdu çocuk sahibi olma konusunda bütün umutlarımı yitirmişken 92 yaşındaki anneannemin kızım olmuyo madem hastaneden alda büyüt (sosyal hizmetleri öyle biliyor ) o an karar verip eşimle paylaştım o hafta işlemlere başladık hemen formdaki adımı değştirdim artık umuduma yaklaşıyordum başvurdan 9 ay 13 gün sonra meleğimi kucağıma aldım inanın o anı hepizin yaşaması için bütün kalbimle dua ediyorum umutlar sıcak kalırsa rabbim gönlümüze göre veriyor
başlığınıza birebir uygun olmasamda sizinle bir anımı paylaşmak istiyorum.
ve burada yüreği kocaman arkadaslarımı kutluyorum. mühim olan bedeninde değil. yüreğinde de doğurabilmektir...
kız çocuk babaya oğlan çocuk anneye harammış olayı bana masal geliyopr. kusura bakmasınlar.
çünkü kardeşimizin çocuğu bize gelmeyecek mi kalmaya kız yada erkek... yada komşu çocuğu yada bir bakıcımız olursa yardımcımız hemşiremiz evde...
bu devir de öz çocuğuyla ensest ilişki yaşayanlar varken dil uzatmak sadece bu insanlara mı kalmış...
ben size tanık olduğum bir olayı anlatmak isityorum.
ismi çınar 4 yaşında bir aileye melek olarak gelmişti...
evlat edinildiğini biliyordu.
ona sen çok güzel bir çocuk olduğun için seni aldık.
mesela nutellayı evde yaparsak güzel olmaz. çarşıdan alırsak güzel olur gibi bir dille anlatılmış.
sonra bu çouğu sözle taciz eden sen evlatlıksın oğlum diyen birine verdiği cevap ne olmuş biliyor musunuz :)))
'' seni evde yaptıkları belli zaten çünkü çok çirkinsin''çok güzel bir savunma mekanizması geliştirmiş.
hatta o aralar bir kaç kişiye beni hazır almışlar biliyor musun deyip durumu anlatır olmuş ::))
eve kaplumbağa,balık hamster vb. hayanlar evlat edinmişler. mühim onları sevmek ve bakmak bunu öğrenmiş.
şimdi 2. sınıfa giden süper zeki ve durumundan hiç gocunmayan mutlu bir çocuk çınar....
Allah herkese nasip etsin bu yüce duyguyu...
kimi utanmamış terbiyesiz demiş kimi nankör demiş , kimi başka hakarette bulunmuş !
Siz kimsiniz ki , kendinizi ne zannediyorsunuz ? İnsanların hayatını , neler çektiğini nelere göğüs gerdiğini biliyormusunuz da onlara ağır ithamlarda bulunuyorsunuz ?
Ben yazarken hiç kişisel bir olarak ele almışmıyım konuyu, kimseye hakaret etmişmiyim ?
Siz nasıl kendinizde sırf sizin gibi dusunmuyor diy hakaret etme hakkı buluyorsunuz ?
İslamiyeti gerçek manada bilmeyen yada kurallarını tam manasıyla idrak edemeyen etmek istemeyen insanlar tutmuş klavyeden '' sen ne anlarsın dinden '' demiş ..
Burda dini boyutunu tartışmıycam zira forum kuralları açık ama yinede birilerinin anlayacağını
'' Allah evlâtlıklarınızı öz oğullarınız gibi tanımadı. Bunlar sizin dillerinize doladığınız boş sözlerdir. Allah gerçeği söylemektedir; doğru yola O eriştirir" (el-Ahzâb, 33/4) ''
Onları yanınıza hayatınıza almadan da onlara kol kanat gerebilirsiniz .. maddi manevi destek olarak ..
bugun burda klavyeden yazmak çok kolay ama önemli olan uslubunda dili çalıştırmak önemli olan ..
hayırlı olsun yıldönümün cnm bir an önce kavuşursun meleğine inşşşha bu arada yarın müracatımın 1. yıl dönümü acaba nasıl kutlasak ki.....
ha bu arada yarın müracatımın 1. yıl dönümü acaba nasıl kutlasak ki.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?