Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Amacım sadece farklı bir hayattan bir pencereden bakmanızı sağlamaktı
Ama yorumları okuyunca şok oldum , bunu yazarken de çok üzgünüm ,
kimi utanmamış terbiyesiz demiş kimi nankör demiş , kimi başka hakarette bulunmuş !

Siz kimsiniz ki , kendinizi ne zannediyorsunuz ? İnsanların hayatını , neler çektiğini nelere göğüs gerdiğini biliyormusunuz da onlara ağır ithamlarda bulunuyorsunuz ?
Ben yazarken hiç kişisel bir olarak ele almışmıyım konuyu, kimseye hakaret etmişmiyim ?
Siz nasıl kendinizde sırf sizin gibi dusunmuyor diy hakaret etme hakkı buluyorsunuz ?

İslamiyeti gerçek manada bilmeyen yada kurallarını tam manasıyla idrak edemeyen etmek istemeyen insanlar tutmuş klavyeden '' sen ne anlarsın dinden '' demiş ..

Burda dini boyutunu tartışmıycam zira forum kuralları açık ama yinede birilerinin anlayacağını
umud ederek şu ayeti paylaşayım
'' Allah evlâtlıklarınızı öz oğullarınız gibi tanımadı. Bunlar sizin dillerinize doladığınız boş sözlerdir. Allah gerçeği söylemektedir; doğru yola O eriştirir" (el-Ahzâb, 33/4) ''

Son bişey ; Hani mağdur çocuklara kol kanat germek istiyormuşsunuz ya !
Onları yanınıza hayatınıza almadan da onlara kol kanat gerebilirsiniz .. maddi manevi destek olarak ..
Bunun için illa o çocukların hayatlarının merkezlerine oturmanıza luzum yok ..
Farklı dusuncelere her zaman açığım ama hakarete değil ..
bugun burda klavyeden yazmak çok kolay ama önemli olan uslubunda dili çalıştırmak önemli olan ..

blogtaki diğer arkadaşlarımın affına sığınarak
tortellini isimli arkadaştan birdaha bizim sayfamıza uğramamanızı rica ediyom biz kendi halimizde çok mutluyuz bizi bizden başka kimse anlamaz

konu başlığı evlat edinen aileler duygularınızı paylaşırmısınız..burdada evlat edinen ve bu aşamada olan insanlar var..yani bizler...şimdi sizin yazma amacınız nedir acaba ??? fetva vermek istiyo olabilirsiniz ama bunun yeri burası değil..burda yazdıklarınızla bizim moralimizi bozmaktan başka bişey yapmıyosunuz..insanları üzmek hoşunuza gidiyo bundan zevk alıyosanız devam edin..

ben bu forumun umudun sıcak tutulduğu ve tutulacağı bir yer olarak görüyorum.umuda devam diyorum.

ayrıca beğensek te beğenmesek te herkese her düşünceye açık bir yer.isteyen alır isteyen almas... yasan yasdığıyla kalır.ben hiç üserime alınmıyorum.yola devam kıslar...

hoşgeldin canım aramısa

aynı samanlarda yapmışıs başvurumusu..kırkımıs karışır inşallah..

arkadaşlar formdaki daha önceki adım artık umutsuzdu çocuk sahibi olma konusunda bütün umutlarımı yitirmişken 92 yaşındaki anneannemin kızım olmuyo madem hastaneden alda büyüt (sosyal hizmetleri öyle biliyor ) o an karar verip eşimle paylaştım o hafta işlemlere başladık hemen formdaki adımı değştirdim artık umuduma yaklaşıyordum başvurdan 9 ay 13 gün sonra meleğimi kucağıma aldım inanın o anı hepizin yaşaması için bütün kalbimle dua ediyorum umutlar sıcak kalırsa rabbim gönlümüze göre veriyor

''bunları niye durduk yere kopyaladım buraya? yuvada büyüyen çocukla aile ortamı içinde büyüyen çocuk arasındaki farkları daha net görebilsin bazı insanlar diye

yukarılarda bir ailenin yüreğine kabul edilmiş evladımız yorum yapmış sadece sevgi ile olmuyor demiş evet sadece sevgi vermiyor o aileler sizlere oku bakalım güzel yavrum başka neler veriyor''

sevgili 01inci;
eline yüreğine sağlık...

çok şanslıymışsın kısa sürede meleğine kavuşmuşsun..bizim 19 ay oldu hala bekliyoruz bazen umutla başlıyo günlerim bazen umutsuzluk sarıyo..ama olsun sonunda geleceğini biliyorum..inşallah gönlümüze göre olur..eskiden hep kendim için dua ederdim şimdi bütün bekleyen arkadaşlarım dualarımda...

başlığınıza birebir uygun olmasamda sizinle bir anımı paylaşmak istiyorum.

ve burada yüreği kocaman arkadaslarımı kutluyorum. mühim olan bedeninde değil. yüreğinde de doğurabilmektir...

kız çocuk babaya oğlan çocuk anneye harammış olayı bana masal geliyopr. kusura bakmasınlar.
çünkü kardeşimizin çocuğu bize gelmeyecek mi kalmaya kız yada erkek... yada komşu çocuğu yada bir bakıcımız olursa yardımcımız hemşiremiz evde...
bu devir de öz çocuğuyla ensest ilişki yaşayanlar varken dil uzatmak sadece bu insanlara mı kalmış...

ben size tanık olduğum bir olayı anlatmak isityorum.

ismi çınar 4 yaşında bir aileye melek olarak gelmişti...
evlat edinildiğini biliyordu.
ona sen çok güzel bir çocuk olduğun için seni aldık.
mesela nutellayı evde yaparsak güzel olmaz. çarşıdan alırsak güzel olur gibi bir dille anlatılmış.
sonra bu çouğu sözle taciz eden sen evlatlıksın oğlum diyen birine verdiği cevap ne olmuş biliyor musunuz :)))

'' seni evde yaptıkları belli zaten çünkü çok çirkinsin'' çok güzel bir savunma mekanizması geliştirmiş.

hatta o aralar bir kaç kişiye beni hazır almışlar biliyor musun deyip durumu anlatır olmuş ::))

eve kaplumbağa,balık hamster vb. hayanlar evlat edinmişler. mühim onları sevmek ve bakmak bunu öğrenmiş.
şimdi 2. sınıfa giden süper zeki ve durumundan hiç gocunmayan mutlu bir çocuk çınar....

Allah herkese nasip etsin bu yüce duyguyu...

Son düzenleme:

desteğin için çok teşekkürler er ca......

eminim bu byolda olanlara iyi gelecek...sağolasın

selam arkadaşlar birkaç gün giremedim nete oooo neler olmuş neler....sevgili KADER BİRLİĞİ ETTİĞİM ARKADAŞLARIM lütfen böyle bizleri üzecek, bize ACIYACAK insanlarla muhattap olmayalım bence bizlerin ne desteğe nede kösteğe ihtiyacımız yok çünki bizler kararlarını vermiş ve bu hayırlı yolculukta meleklerini bekleyen anneleriz.... her ne yazılırsa yazılsın hiçbir zaman heyecanımızı ,sevgimizi vede coşkumuzu yitirmeyelim lütfennnnnnnnnnnnnnn

lütfen bizim forumumuza yazı yazmayın sizin yazdıklarınıza ve yazacaklarınıza ihtiyacımız yok burası bizim köşemiz bizi anlamayan hiç kimseden fikir beyan etmiyoruz dini bilginide mümkünse kendine sakla senden bu konu ile ilgili fikir soran olursa onlara beyan edersin hocalar dururken size soracak değilim kaldıki dediğim gibi hocaların geliniyim herne kadar açıkda olsam ama ben yarı hoca olan birinin eşiyim ve komple ailesi hoca olan bir ailenin geliniyim sizden duyduğum gibi bir yorumla hiç karşılaşmadım lütfen bir cümleyi baz alıpda konuşmayın yani ne olursa olsun bizim köşemizde fikir beyan etmeyin................

dinle beni güzel yavrum, kendince fikrini paylaşıyorsun fakat buradaki anneler yorgun zaman zaman umutlarını kaybetmiş zaman zaman herşeyi bırakmış yılmış yıllarca hastane kapılarında dolaşmış her ayın sonunu bir umutla beklemiş her doktara her yeni hastaneye kurtarıcı gözü ile bakmış insanlar sözlerinle onları yaralıyorsun, buna hakkımız yok

evlat hasreti ne demek biliyormusun? bebeğini kucağına alana kadar içinden söküp atamadığın bir umutla yaşamak demek omuzlarında boyundan büyük bir yük taşımak demek.... bunu sana kelimelerle ifade etmem çok zor

23 yaşında güzel bir genç kız olmuşsun ne mutlu seni bakıp büyüten bu yaşa getiren aileye rabbim alnına güzel yazılar yazsın seni evlat hasreti ile sınamasın varsın sen bizi anlama fakat bir dahada gelip bu başlığa msj yazma !

ha bu arada yarın müracatımın 1. yıl dönümü acaba nasıl kutlasak ki.....
hayırlı olsun yıldönümün cnm bir an önce kavuşursun meleğine inşşş
selam kızlar hayırlı günler burayı takip ediyorum sürekli artık daha çok girip yazmaya karar verdim nasılsınız iyisinizdir inşşş bu söz buraya çok uygun oldu YIKILMAK YOK YOLA DEVAM.. ALLAH hepimizi cahil ve bencil insanlardan korusun sadece kendini düşünen sadece kendine zarar verir 20 yıl uğraşıp evlat için mücadele edenler var burda gönül birliği edilmiş ne güzel ALLAHIM hepimize hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip eder inşş

günaydın umut yolcuları..herkese günaydın

sahidem;yaşasınn ! çoğu gitti ası kaldı diyerek ne seviyorsan bugün onları yaparak kutlayabilirsin.seni mutlu eden ne varsa yap onlarısevdiğn biri ile ol bugün.sevdiğin bir şey ye.tiyatro sinema alışveriş ya da bir kitap okuma... kendini dinle.. en çok neyi seviyorsan onu yap derim naçisane.

bunlar sana benden kutlama çiçekleri olsun.. hadi artık gel sahidemin bebeği.çok çabuk gel... annen seni daha şimdiden çok seviyor.

kızlar dün saat 4 den sonra girmedim ama baya bişeyler yazan olmuş saçma sapan bence kulak bile asıp cevap bile yazmayın o evlatlık giden arkadaş senin içinde kolay değil ama bak seni bakıp büyüten anneciğin gitmiş keşke hep yanında kalsaydı bence sen o kadına biliyorsan okumayı hergün dua et ediyorsundurda ben eminim hiç bir insan bakan kimseye kötülük besleyemez eminim koyan ailende seni isteyerek koymamıştır ama ne yapalım hayat çok da adil değil mesela ben eşim ailesini depremde kaybettiğinde 24 yaşındaydı ama görseniz sanki bir aylık bebek kadar savunmasızdı o kadar masumduki o haliyle bile kocaman adam küçükdü sanki dedimki seni ne olursa olsun ALLAH ölüm vermedikten sonra yanında olacağım ve tam 10 sene oldu ve birbirimizi çok sevdik çok tedavi oldum hep yanımdaydı ben de onun ama en son geçirdiğim tüp bebekte ağır şiddetli ohss oldum ve dedim ki sen bi can aramıyor musun ben egomu tatmin etmek için almıyorum o bebeği veya eşimi ona aile olmak için ne ben garip kalayım ner de o eminim ben almasam başka biri de ona ailelik yapacak bi topikte anladım herkezin nasıl beklediğini beni zaten evlat edinme konusunda eşimin çok katkısı oldu sen zaten bi yetimi kalbinde yer açtın birine daha vardır eminim yer dedi ve saat gece 3 dü anlatamam sizi o gece yaşadığım sıkıntıyı ben eminim eşim emin ne olur olumsuz yazanlar sizden rica ediyorum zaten bi çok ağır bi yolculuğun savaşcılarıyız anne olamamak zaten ağırdı herkezin fikrine saygı duyuyorum ama hiç kimse hiç kimseyi inciltmesin biz birbirimize destek olan arkadaşlarız herşey çok güzel olacak arkadaşlar hayata artık olumlu taraftan bakalım

günaydın kızlarrrrrrrr zahidem yıl dönümün kutlu olsun güzel bir yıl dönümü geçirmeni diliyorum yıldönümü kutlamanın en güzel şekli öncelikle kocaman bir alışverişe çık kendinide eşinide şimart sonra eve gel çok güzel yemekler yap en sevdiğin dostlarınıda davet et eğlenceli mutlu bir gece geçir
bu sabah kuzucuğumla çok mutlu uyandık biz seviştik öpüştük koklaştık hiçbir olumsuz davranış benim kızıma olan duygularımı değiştirmeye yetmez bunu birdaha anladım ona nasıl aşık olduğumu o mutlu olduğunda bizimde nasıl mutlu olduğumuzu düşündüm bırakın boş insanlar boş boş konuşmaya devam etsinler o insanlar bizim ne yaşadığımızı ne anlayacaklar onlar istemişler rabbim onlara evlat nasip etmişler evlat hasretini nerden bilirler
bide dün akşam babanın kanına girdik kızıma akülü motor siparişi verdik kızlar ama çok komik oldu sipariş verme sürecimiz babaya yalan attık kızımla güya dün kızım parkta gördü çok ağladı dedim alalım bitane dedim sonra kızımıda kışkırttım baba duymasın annem baban aradığında motor istiyorum de tamammı dedim oda babası aradığında baba moto iştiyom çok beyendim dedi nette gösterdim ben ona modellerii babasıda tabiki kızını kıramadığı için hemen siparişimizi verdik şimdi beklemedeyiz bakalım ne zaman gelecek

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…