Evlat edinme

canım düşüncen çok güzel,ben senin yerinde olsaydım önce hayat arkaşına sahip olur,sonrada çocuk sahibi olmak için ne gerekiyorsa yapardım.
biliyorsun allah'tan umut kesilmez,rabbim kısmet ederse imkansız denilen bile olur.

Peki o arkadaşına sorsaydın; hangi haremlik-selamlık mevzusu bir çocuğun anne sevgisine kavuşması ve memnuniyeti kadar sevap olabilir?
Bence inanıyorsan arkasından git, bir insan demek bir dünya demek...

Şuan değil ama ilerde bende istiyorum. Şuan hazır olmadığımı düşünüyorum ve kendi evladımda olduğundan dolayı aceba ayrım yapar mıyım yada eşim yapar mı bundan emin olamıyorum. Siz yalnızsınız ve hamile kalma olasılığınızda çok düşük ise bence bir evlat edinmemek için hiçbir sebebiniz yok. Eminim tüm sevginizi,ilginizi ona verebileceksiniz ama yinede kafanızı karıştıran sorularınız varsa herşeyden tam emin olmadan bu işe girmeyin. Çünkü gerçektende büyük bir sorumluluk istiyor bir çocuğu büyütmek hiç kolay değil tüm hayatınızda o olacak artık.

Teşekkür ederim desteğiniz için, bu insan hayatı için çok önemli bir adım, hazır olmadan atamam zaten, içimdeki anne olma heyecanını dizginleyip mantığımla olabilecek her şeyi düşünmeye çalışıyorum

Bence de takilmayin. Ne yani büyüdükleri zaman, kendilerine annelik babalik yapan insanlara namahrem olurlar diye bebeklik cocukluk caglarini kimsesiz sevgisiz mi gecirsinler. Bu ve bunun gibi düsüncelere sahip insanlari mümkünse kimse dinlemesin. Kimsesi olmayan bir cocuga annelik yapmak isteginiz cok güzel. Ama iyi düsünün arastirin, cünkü bebek bakmak zor is. Dedikleri gibi cocuk yasta olsa daha iyi olabilir mi sizin icin? Yani gece birkac kere kalkmak, uykusuz ise gitmek falan bunlari da düsünmeniz lazim. Benim iki kizim var ve ben bile evlat edinip bir cocugun hayatini degistirmeyi, ona da anne olmayi düsünüyorum. Esim de destekliyor beni.

Ne kadar güzel bir düşünce Mücadele bolca sabır ve hoşgörü gerektirdiği kesin, psikolog tan da düzenli yardım alırdım yerinizde olsam. Çok sevindim sizin adınıza En güzeli olur dilerim mutlu güzel günleriniz olsun

Sahipsiz zavallı bir sabiye kol kanat geröek büyük yürek ister. Tebrik ediyorum sizi. Ben de evlenmesem evlat edinmeyi düşünürdüm.

Dini açıdan nette kısa bir araştırma yaptım ve gerçekten dediğiniz gibi olduğunu görerek şaşırdım. Kardeş çocuğunu evlat edinerek bu sıkıntı çözülebiliyormuş ama buna imkanınız var mı bilmiyorum.

Bebek bakmak zor bir şey, yanınızda yardımcı birinin olması lazım. Size alışsın diye böyle istiyorsunuz sanırım. 1-2 yaşında bir çocuk ya da 4-5 yaşında bir çocuk almanızı öneririm ben. Hem bakımı kolay olur hem de size alışması.

Yalnız bekar bir evebeyn olmak çok zor olacak. Bir baba figürünün, bir modelin olması, bu dayı/dede de olabilir, çok iyi olurdu.

Evlatlık inanç açısından sıkıntılı ise koruyucu annelik, gönüllü annelik düşünebilirsiniz.

Kesinlikle çok iyi düşünmelisiniz gecelerce uykusuz kalabilirsiniz hasta olmasada uykusu olmadığından uyumayabilir başında beklemek zorundasınızdır, yemek yemek istemez en az 3-4 saati sadece 2 kaşık yemek yesin diye uğraşabilirisniz, tüm ev düzeninizi alt üst edebilir, bütün planlarınızı ertelemek zorunda kalabilirsiniz onun maddi manevi tüm ihtiyaçlarını karşılamak durumundasınız. Ve bunlardan da önemlisi merhamet duygunuzun yüksek olması şart. Çocukları çok seviyor musunuz? Ve sorumluluk duygunuz nasıl?

Hasta bakma konusunda uzmanım, rahmetli annem 9 yıl yattı.

Merhamet duygum biraz fazlaca gelişmiş, ben ölmekte olan bir sokak hayvanını bile canını teslim edene kadar iki gün başında bekleyebildim, onlarca sahipsiz hastaya baktım hastane dönemlerimizde, adını bile bilmediğim insanların altını değiştirdim.

Ama çocuk çok başka, yapamadığın yerde bırakılacak bir sorumluluk değil. O yüzden korkularım var, doğru iletişim kurabilir miyim, duygusal ihtiyaçlarını karşılayabilir miyim, kendime bir sürü soru soruyorum; kardeşimle bu konuyu konuştum 1,5 yaşında bir oğlu var, doğurmadığın bir çocuğa bu sabrı göstermek çok zor, öz annesi gibi olamazsın keza babası da olmayacak, üzülürse vebalinin altından kalmazsın dedi, biraz sarsıldım açıkçası. Ama ablam destekçim; birlikte yaşıyoruz biz, korkma yetemediğin yerde ben varım, elele verir büyütürüz diyor (onun 22 yaşında bir kızı var), sonuçta o annelikte tecrubeli. Bir cesaret geliyor, sonra bir korku alıyor içimi, konuyu bu yüzden açtım zaten, tarafsız insanların fikrini almak için. Yorumunuz için çok teşekkür ederim

ATTRAENTE,
hayırlısı neyse o olsun, bence bağlantı kurabileceğiniz bir kurum psikoloğu varsa önce onla görüşün derim, Çocuk Esirgeme Kurumlarının kendi bünyelerindeki psikologlar kurumdaki çocukların psikolojisine hakimler, ayrıca evlat edinme sürecinde yaşanacaklar, sonrasında olacaklar konusunda size epey yol gösterici olurlar.

Din açısından yaklaşımlara çok şaşırdım açıkcası...Belki doğru olabilir ama yaşça çok küçük olacak evlat edinilen çocuk...Ne kadar doğru bilemiyorum ama dini olaylarda niyetin çok önemli olduğunu düşünüyorum ben...Namahrem gözüyle bakacak olursak evimize giren çoğu insan namahrem oluyor...Kafam karıştı açıkcası biraz.

Konu sahibinin yerinde ben olsaydım bende evlat edinmeyi düşünürdüm sanırım...Bebek düşünüyoruz şu sıralar bazen ya olmazsa diye geçiyor içimden aklıma direk evlat edinmek geliyor...

Dini boyutunu anlatanlara neden tepki gosteriliyor anlayamiyorum dogrusu…aciklama yaparlar ama isteyen istedigini yapar..herkesin kendi bilecegi is yani..isteyende katilir istemeyen katilmaz bu kadar basit…

Namahremlik konusu var bu dogru…bayan oldugunuza gore konu sahibi, bir kiz evlat edinmek daha dogru olurdu…ama tabi bu gene kisinin kendi bilecegi is…

Evimize giren cikan herkes namahrem olur diyenler var…lakin evimize her giren cikan bizimle birlikte yasamiyor surekli degil mi?

Kaldiki dedenin toruna, abinin kiz kardesine taciz/tecavuz ettigi bir zamanda yasiyoruz…hayatta asla ASLA dememek gerekir…bui sin dini boyutu tabii..

Ama tabiiki boyle birseyi istemek ve onu gercekten laikiyla yetistirmek buyutmek yurek, cesaret azim ister..insaAllah konu sahibi arkadasim istegine kavusursun..senbir evlat sahibi olursun..evlat edinecegin cocukta bir anne edinir.

Harika bir istek olmakla beraber Türkiyede süreç öyle zor ki, üstelik isteğiniz birkaç aylık bebek ise. Yıllarca bekleyen aileler tanıyorum. Genelde kız cocuk talebi olduğu ve prosedür (-haklı olarak) ağır olduğu icin zaman alabiliyormuş.

Allah gönlüne göre versin canım. Kalbin cok güzel.

Dini konuda kızanlar olmuş, konu sahibi olarak şunu belirtmek isterim ; ben müslümanım, İslam dinine tabiyim, bu kadar önemli bir konuda tabi ki dini yönden de araştırma yaptım. Konuyu ehline yani bu işe bakan kuruma sordum. Verdikleri cevapları tartışmak istemiyorum, keza İslam'ın kuralı açıktır ve tartışma kabul etmez. Biz kurallara uyarız ya da uymayız o Allah ile aramızdadır. Ama böyle bir şey yoktur, demek inkardır, inkardan da Allah'a sığınırım. Konu ile ilgili danışma hattından aradılar, çok da güzel çözümler önerdiler ancak ben konunun bu boyutunun forumda tartışılmasını istemiyorum. Zira din alimi değilim, yorum yapmak adına da kimseyle tartışmak istemiyorum.

Evlat edinme konusunda fikirlerinizi ve önerilerinizi istedim sadece, özellikle çocuk psikolojisinden anlayan eğitimci arkadaşlar var aramızda, onların fikir ve tecrubeleri, anne olanların fikirleri, sonuçta ben çocuk büyütmedim, bununla ilgili fikirlerimi netleştirmek için desteğinizi rica ediyorum

Sağol canım, Allah razı olsun

Benim için uygun olanında bebek değil 2-3 yaşlarında bir çocuk olduğu düşünüyorum ama dediğin süreç çok uzun. Kurumla görüştüm önceliği evli olan çiftlere veriyorlarmış, telefonda görüştüğüm yetkili çok uzun süre bekleyebilirsiniz dedi

Sen niyetine gir Allah yardım eder canımıniçi. Çok mutlu oldum senin adına. Sorumluluğu ağır olmakla birlikte sen bunun altından kalkacak kadar güçlü bir kadınsın.

Seni canı gönülden tebrik ediyorum. Bu mangal gibi yürek varsa ki var, bir çocuğa öz annesi gibi annelik yapabilirsin.

Çok hoş bir fikir bayıldım
Rabbim niyetini hayır ile kabul etsin attreante, çok sevindim inan

Son düzenleme:
Sen niyetine gir Allah yardım eder canımıniçi. Çok mutlu oldum senin adına. Sorumluluğu ağır olmakla birlikte sen bunun altından kalkacak kadar güçlü bir kadınsın.

Sağol canım, niyet ettim bakalım, kurumla görüştüm, gerekli evrakların listesini ve dilekçe örneğini gönderdiler, başvuru yapıldıktan sonra incelemeye alınacakmış, sonra mülakat yapılıyormuş, ardından tahkikat. Çok uzun olabilirmiş bu süreç, bekar olanlara hemen çocuk verilmiyormuş, bakalım ne olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…