Evlat edinme

Guzel yureklı arkadasım , yasayacagımız su kısa hayatta madem kendı cocugun olma ımkanı suan ıcın yok ama arkanda bır hatıraa bır ınsana hayat vermek gıbı guzel bır hayalın var dılerım kavusursun..

inşallah evlat edinip buraya konu açarsınız çok mutluyum benimde bir çocugum var artık diye sabırsızlıkla bekliyorum:)

Sana Çok Yazmak İstedim Yazamadım Cezam Nedeni ile... Benimde... Bekarlığımdan Beri İçimde Evlat Edinme var İçimde Çocuk Esirgeme Kurumunda ki Bütün Çocukları Alıp bakıp Sevesim Sarasım Var .. Evlenmezsem Yaşımı bekleyip Evlad edinicem derdim Sürekli. Ama Evliyim. Polikistik Over Sendromum var Çocuk Tedavisi Görüyorum. Hayat Bana Ne Gösterir Ne yaşatır. Daha Yaşıyacağım Tecrübeler neler Bilmiyorum ama Bende Evlad edinmek İstiyorum Gönlümden Hep Geçerdi Bende Senin gibi Düşünen Biriyim... Dinimizce Günah Değil bir bebeği Alıpta büyütmek. Seni Çok takdir ettim. İnsallah Bebeğine SAHİP OLURSUN. İnsallah Anne olursun....

İnşallah sende anne olursun, Allah yardımcın olsun

Estağfirullah izin ne demek, ben konuyu görüşlerinizi almak için açtım

Attraente abla(izninizle) ben bu yorumunuzu şimdi gördüm.
Belki güleceksiniz belkide kızacaksınız ki lütfen kızmayın:| ben size verecegım onerıyı unuttum.
Yanı zaman aşımına ugradıgı ıcın hatırlayamıyorum.
Ogun ne dusundumde yazdım bılmıyorum sımdı kara kara dusunuyorum yok yok
kızmayın bana nolur sızın yorumu gozden kacırmasaydım unutmazdım ama sımdı hem sasırdım hem unuttum

Kızmak ne demek aşkolsun =)

Sevgili ATTRAENTE

Önce bu yüce duygun için seni alnından öpüyorum.

Benimde kendimce yazmak istediğim şeyler var. Evet annelik çok yüce bir duygu, evet annelik bir çocuğu karnında değil yüreğinde büyütmek ama gel gör işin içine şu baş belası hormonlar girince herşey tepetaklak olabiliyor.

Sen zaten bu kadar güzel kalpliyken elbette bir çocuğa çok iyi bir annelik yapar, onun hayatını kurtarırsın. Ama ya yıllar geçipte aklının bir yerinden "acaba insanın kendi çocuğu nasıl bir duygudur ki" dersen.

Evet herkes evlat edindiği çocuğa gözü gibi bakıyor ama onlar bir evlat için ellerinden gelen herşeyi yapan kişiler. Ben elimden geleni yaptım olmadı deyip bu işe giriyorlar yada kendi evlatları olup bir can kurtarıyorlar.

Bu kadar girişten sonra demem o ki, kendi evladın için birşeyler yap. Olmuş olduğun rahim ağzı ameliyatı ehil ellerde sorun değil olası hamilelikte rahim ağzına dikiş atılabilir, yumurtalıklarım kötü diyorsun elbet işe yarar yumurta bulunabilir.

Kalabalık bir aileye mensup olmadığını yazdın ne güzel işte, bunu lütfen lehine kullan. Kimsenin seni yargılamasına izin verme. Çocuk anne babalı ortamda büyür yalanlarına da inanma ve çocuğun anneye ait olduğunu asla unutma. Çocuk annenindir arkadaşım.

Eğer hayatımda biri olmasaydı hiç düşünmez soluğu sperm bankasında alırdım. Ben Ahmet'in, Mehmet'in, Hasan'ın, Hüseyin'in değil kendi çocuğumu istedim. Yumurta benim olduktan sonra gerisi vız gelir tırıs giderdi. Dr.ların bu kadar uğraşı yeter dediğinde "eğer sperm problemli deseydiniz hiç düşünmez donasyon yapardım" demiştim ama yumurta donasyonuna gönlüm elvermedi çünkü ben herhangi bir bebek değil kendi bebeğimi istiyordum. Babası umurumda değildi. Ha sperm bankası, ha kocam

Tabi ki herkesin kolay kabul edeceği şeyler değil bunlar. Ama ben bir evlat için kendi evladım dünyayı karşıma alırdım.

Bazen insan bir desteğe ihtiyaç duyar, belki bir ittirmeye.

Sonuçta En doğru karar senindir.

Son düzenleme:
mrhaba yeni zaman bulabildim yazmak için.. öncelikle başvuru yapoıyorsun zaten senden o anda altı adetti galiba resim isteniyor.. daha sonra eve geliyorlar geldiğinde yapılan görüşmede bir çok şey soruyorlar hayatın, hayata bakışın ama o kadar sıkıntılı değil sohbet ortamında geçiyor kısacası not alıyor uzman görüşme sonunda bizden heyet raporu,akciğer filmi, hepatit b aids gibi testleri, en az iki sayfa özgeçmiş beş adette aile ile yada kendimizle ilgili mutluluk resmi istediler bunları teslim ettikten sonra dosyamız incelendi ve kabul edildiğimize dair yazı evimixe posta ile geldi. sonra beklemeye başladık ve ilk başvurudan itibaren bir yıl sonra kızımız bize gldi. süper bir mutluluk allah herkese nasip etsin.. kızıma kollarımı açmam yetti zaten sarılmanız bir gülümseme iletişimi çok rahat kuruyor hayatım kızımdan önce ve sonra olarak ikiye ayrıldı.. psikolojik desteği kurum sağlıyormuş uzmanımız sözylemişti ama biz inan gerek bile duymadık çünkü uzmanımız konusuna hakim her sorduğumuz soruya çok rahat cevap veriyor rahatlatıyor bizi onun için hiç düşünmeyin eğer karar verdiyseniz hemen başvurun göreceksiniz bir bebeği doğurmak değilde kalbinde büyütmenin nasıl güzel olduğunu ..

" Yetimi himaye eden kimse ile ben cennette, şehadet parmağı ile orta parmak gibi yakın olacağız." Peygamber efendimizin böyle buyurduğu söylenir...
Nasıl güzel bir gönülsünüz, ne olur vazgeçmeyin o pırıl pırıl yavruların böyle güzel yüreklere ihtiyacı var...

Bir kere gidipte o bebecikleri ziyaret edebilseniz. Sevgiye o kadar muhtaçlarki başka hiç bir şeye değil Sevgiye.
Emeklemeyi bile bilmeyen bebelerin yuvarlanarak kucağınıza almanız için eteklerinizi çekiştirmeleri, diğerlerinin Anne benide al demelerini duyabilseniz.

Eşim yetiştirme yurdundan çıkma. Çocuğum var ama biz ona rağmen evlat edinmek istedik. Yurttaki çalışan hemşire ablamız bizi kenara çekerek biraz uyardı. Büyüdükçe orada yaşanan sorunları anlattı.Kendi çocuğumuzun büyüdükçe etkileneceğini ikisi arasında kalabileceğimi vs.vs.
Nitekim biz evlat edinmek yerine 7 yaşında kendi oğlumdan 4 yaş büyük birine koruyucu aile olarak başvurduk kabul edildik..
Yıllarca Her cuma evimize aldık pazar gecesi bıraktık..Okul toplantılarına kendi ailesi gibi gittik vs.vs. yani sonuçta ailemizdendi.

Ne mi oldu sonunda çocuk büyüdü.Ara sıra kendi Babasına gitmeye başladı.(annesi ölmüş) Babası kumarcı içkici boş gezenenin boş kalfası, çalışmıyordu...Çocuğun elindeki 3-5 lirasına bile tenezzül edip alıyordu.
Babasının dolduruşuyla sanırım artık bilmiyorum (konuşmalarımız işe yaramamıştı),Hafta sonu evimize geldiğinde
kendi oğlumun harçlıklarını koyduğu yerden gizlice almaya başladı..
Kendi yalanlarıyla birlikte oğlumuda yalan söylemeye zorladı.Oğlum ondan korkusundan o varken söylemez o gidince anlatırdı. şimdi kaç sene geçti Askere gitti geldi. En son Askerdeyken maddi yardımımız oldu.telefonlar edip duruyor devamlı
çeşit çeşit bahanelerle para istemek için..En son babasının kumar borcunu ödemek içindi!
Artık bizim için bitti para için aranmak hiç hoş değil.Bize Keşke hiç ailesi olmayan bir çocuğu evlat edinseymişik dedirtti.

Size gelince Çocuğunuz nasılsa yok. çocuk büyütmek helede yetim bir çocuk hem çok çok güzel hemde sorumluluk gerektiren bir iş..
Kendiniz yetiştireceksiniz her zaman yanında olup kendi düzeninize sevgi ve saygınıza alıştıracaksınız..Bundan daha güzel ne olabilir ki. Ama mümkünse ailesi olmasın yada pek sık görüşmesin en iyisi... İnanıyorum ki çok rahatlıkla birçocuğu yetiştirebilirsiniz.
inşallah hakkınızda hayırlısı neyse o olsun..Biraz uzun oldu kusura bakmayın.

Gecmisolsun

Ustkat komsumuzda bu tarz sorun yasadi

Uc cocuga koruyucu ailelik yaptilar

Bunlar lise caglarinda degisti

Evlerine zarar vermeye basladilar z or kurtuldular

Konu sahibi bunu basarirsan ne mutlu sana

Bir cocuga sicak bir yuva vermenin tarifi olamaz

Ancak cocuk buyutmek zor

Cevrende sana yardimci olacak kisiler vardir umarim

Cunku su bu sebeple yiprandigin gunler olacaktir

Mutlaka bir cift el lazim senin elinden tutmaya ailen partnerin vs

Saglikli iliski icin saglikli anne olman lazim

önce işin annelik boyutundan başlayalım;
itiraf etmeliyim ki dünyanın en zor enmeşekkatlı işi annelik..bi o kadarzor ama bi o kadar güzel..yine itiraf etmeliyim ki yeri geliyor insan bazen evladından o an ki yorgunluk bitkinlik stres ile bıkkınlık bile yaşayabiliyo bazen kaldıramıyacağım sanıyor...ama onlara bi zarar gelse mazallah dünyayı devirecek gücü buluyorsunuz sinenizde...tüm bu dediklerimi düşünün..size "anne" diyecek bir varlık;icabında uyku uyutmayacak yemek yedirmeyecek hoş arkadaş gezmelerinden ayrı tutabilecek...ama herşeyiyle size muhtaç olacak..hasta olucak sabaha kadar başında uykusuız nöbet tutturacak.hastanelere telaşlı koşturacak..yeni aldığınız halıya löp diye kustuğu için defalarca size o kusmuk yerinin kokusu geçsin diye temizletecek..ya da elindeki kalemlerle koltuğunuzu duvarınızı çizdiği için size temi,zletecek....okul zamanı "veli"konumunda sizi okullara çağırtacak...1.sınıf derslerinde onunla birlikte tekrar harfleri öğrenecek bazen hakikaten onunla zorlanacak ..bi adam resmi çizerken çizdiği çöp bacaklara sizin güldüğünüzü görmesin diye dişinizi dudaklarınızı size sıktıracak...çamaşır bulaşık vs ile ilgileneceğiniz......çocuk parklarında salıncaktan atlarken yüreğnizi ağzınıza getiren; markete gittiğinizde hep daha fazlasını aldırtan;geceleri en tatlı uykuda yanına gelip yattığında size sarılan arada bir sabahları kokulu ıslaklıkla uyandıran;yeni aldığınız telefonu suyun içine atıp bir güzel yıkayıp gayet masumca;"ama pislenmişti temizledim annecim" diyen
güldüğünde gözünüzün içine masumca baktığında içinizi eriten masumca abuk sabuk sorularla sizi terleten;ufacık yeni bir şeyi başardığında sizi delicesine "yaptı yaptı"diye sevindiren;yıkadığınızda saçlarını gelip defalaca koklatan;filmin en heyeccanlı yerinde yere oturtup yapboz oynatan.....kızdığı zaman evdeki örtülerin kenarına ufak bir makas atıp sonra sizden korkup saklanan...cesaret medet umarak herşeyiyle sonuna kadar koruyacağınıza inanarak elinizi tutan...sizi gözünde kahraman aşçı hizmetçi sevdiği herşeyi doktoru öğretmeni olarak gören ...bir varlığa bakmak istiyorsanız hiç durmayın zira harika bir işe imza atmış olacaksınız ki;

sizi tebrik etmek isterim....o kadar mükemmel bir karar vermişsiniz ki..bir yetime bir öksüze yuva açabilmek ona özlediği sıcaklığı şefkati tattırabilmek o kadar ulvi bir duygu ki aslında...
— Ebû Hüreyre (Radiyallahu anh) yolu ile Peygamber (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)'den şu hadîs-i şerif rivayet edilmiştir:
«— Dul ve yetimlerin ihtiyacına koşan, Allah yolunda cihad edenlerle, gündüzün oruç tutup, geceyi ibadetle geçiren gibidir.»[262]

«— Müslümanlar hakkında evlerin en hayırlısı, içinde kendisine iyi bakılan bir yetimin bulunduğu evdir; ve müslümanlar hakkında evlerin en kötüsü, içinde kendisine fenalık edilen bir yetimin bulunduğu evdir. Ben ve yetimin bakıcısı, Cennette şu iki gibiyiz.» Peygamber iki parmağını gösteriyordu..

Peygamber efendimizin sözlerinden anlaşılıyor önemi..
bundan seneler önce bekarım iş arıyorum çocuk esirgeme kurumunda eleman alımı olduğunu duyup iş başvurusu için gittim ..çocukların bulunduğu yerde ana salonda beklememi istediler..uzun bir bekleyişten sonra bi kaç çocuk içeri odadan geldi gitti sonra bi sürtü çocuk...ve kendisine "anne" diye seslendikleri bir kadın "herkes sıraya dizilsin" diye bağırdı küçüklü büyüklü kızlı erkekli sıraya dizildiler..ellerini uzatmasını istedi;tırnak kontrolü yapılıyordu.."anne "dedikleri kadın beni farketmiyordu..tırnaklarına baktığı çocuklardan birinin yüzüne bakıp birden "çaaaat "diye bir tokat patlattı anlatamam!"neden bu tırnakları kesmedin!! şokk oldummm..çocuk yanağını tutarak sessiz ce ağlayarak "tamam keseceğim anne" dedi ama içim gitti o anda sonra hepsi korkak şekilde odalarına koştu..ahhh o an cahilmişim keşke biraz daha büyük olup cesaretli olsam ve kadına çıkışsam ya da şikayet etmek aklıma gelseydi...
o günden beri çocuk esirgeme kurumundaki görevlilerden nefret ediyorum!
işte böyle yerlerde nursuz suratsız insanlara anne diyerek sevgi dilenen; biçare hiç suçu olmayan; toplumun itip kaktığı ama esasında bizzat Allah ın ahirette koruyup hesabını soracağı Rasullulhıın kefil olduğu yetimlerden bir tanesini bağrınıza bastığınızda ne güzel bir iş yapmış olucaksınız.
kusura bakmayın uzun devrik cümleler olmuş olabilir bebeğim durmadığı için ancak toparlayabildim..inşalalah gönlünüze göre hayırlı bir evlat olacak tatalı bir minnak bulursunuz zira sıcaklığınıza hasret bir çocuk sizi bekliyor biyerde... sevgiler...

Son düzenleme:

Çok güzel yazmışsın, teşekkür ederim.

Evimde, istisnasız herşeyle oynayan, koltuklarımı parçalayıp, yeni aldığım halıları tırmalama tahtası niyetine kullanan, astığım çamaşırlara sallanarak oyun oynayan, tezgahtan yumurta çalmak için bir alamet eşyayı devirip, sonrada sesten aklı çıkınca kucağıma kaçan, kıçıyla köy yıkan cinsten geçtiği her yeri deviren, bana her gün kum temizleten, gece yarısı oynarken neredeyse evi yıkıp patırtıya beni otuz kere uyandıran, benden başka gidecek yeri olmayan ama yine de kafası kızdımı ısırıp sonra da gönlümü almak için elimi yalayan 7 canla birlikte yaşıyorum ben. Hastalandıkları zaman başlarında dualarla geceler geçirip, bazı aylar hiç bir ödememi yapamadan veterinere çalıştırmışlardır beni =) Özgürlüklerimi paylaşmaya alıştım yıllardır, çok zorlanacağımı sanmıyorum.

O çocuğa tokat atan görevliyi eminim Allah bildiği gibi yapmıştır, fırsat vermesin böylelerine Rabbim.

Umarım başarabilirim...

Gecmisolsun

Ustkat komsumuzda bu tarz sorun yasadi

Uc cocuga koruyucu ailelik yaptilar

Bunlar lise caglarinda degisti

Evlerine zarar vermeye basladilar z or kurtuldular

Bu yüzden koruyucu ailelik korkutuyor beni, çocuk geçmişinden gelen biriyle sürekli görüşünce, ya da ikili bir hayat yaşayınca işlerin karışacağını düşünüyorum bende. Bu yüzden evlat edinmeyi düşündüm. Allah kimsenin emeğini zayi etmesin, çok üzücü

neler yaptınız?
çok merak ettim:26:

attraente cok guzel karar vermissin canim tebrik ederim gecenlerde velileri toplamislar kizim anne bak bu arkadasim silanin annesi tanisdik bayagi kalabalik turkler grup olduk oyle boyle konusurken kadincagiza sordular tek cocukmu diye yok iki kizim var dedi fln aci gercekle yuzyuze geldim bu kadincagizinin ilk kocasi oz evladini sevgilisiyle bir olup oldurmus hem kadini aldatmis hemde evladini oldurmus kadincagiz ne acilar cekmis sonra gidip 2 kiz kardesi almis bir gorsen oyle tatlilarki buyuk kiz 18 yasinda annem diyor bir annem kelimesi daha cikiyor oda yavrum dedikce icin erir o kadar duskunler birbirlerine dahasi gunler bakdim ne guzel ana kiz sahilde kosuyorlar kuaforde markette ayyy ne guzel anali kizlarli olmuslar bende cocuklarimla oyle huzurluyumki bir anne olarak hayatti onlarsiz dusunemem ictigim kahve yedigim bir ekmek bile onlarla huzur veriyor bana seni karsiliksiz menfaasitsiz seven canlilar dusunsene aa bu arada babasiz onlara bakabilirmisin dersen baba sevgisini veremem ama inan bana tek basima bakarim ben yavrularima babanin boslugunuda doldurmak icin elimden geleni yaparim hic uzulme canim bugun oz evladini aramayan hatta ayni sokakda oturan nice babalar var senin icin rahat olsun o guzel sevginle al bak yavrucugunu simdiden hayirli olsun

neler yaptınız?
çok merak ettim:26:

Başvurumu yaptım ancak bu arada hayatımda bir takım değişiklikler oldu.

Artık yalnız yaşıyorum, adres değişikliğimi bildirdim, iki hafta önce gelip benimle bir görüşme yaptılar,oturduğum eve baktılar ancak gelen memurlardan pek pozitif bir yaklaşım görmedim. Bu konuda çok moralimi bozdular, kreş nasıl olacak, yetişebilecek misin, ilgilenebilecek misin, sigara kullanıyorsun, hastalanırsan ne olacak, yalnız bir kadınsın vs...

Son zamanlarda zaten zor günler geçiriyorum, her şey çok karmaşık, sanırım beni kriterlerine uygun bulmaları söz konusu değil. Zaten hayat beni neye uygun buldu ki şimdiye kadar...

Olur mu öyle şey, onlar pek renk vermez. Bekleyelim bakalım moralini bozma lütfen, herşey gönlüne göre olacak inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…