ben evlat edılınılmış bı çocuk olarak hiç bir zaman bır ailem olmadı öz aılem zaten yoktu üvey olanlarda üvey olduklarını hiç unutturmadılar kendımı ağaç kovuğundan çıkmış gıbı hissediyorum yanı bılmıyorum tabıkı herkesın tutumu aynı olmıycak ama şimdi benden baktıkları için para istıyorlar üstelik evlendıkten sonra bişekilde benden düğün takılarımı istediler borç dıyerek onlarıda gerı ödemedıler istediğimde sana bunca yıl baktık sen önce öde borcunu dedıler amacım konuyu dağıtmak değil ama evlatlık konusu olunca yazmadan edmeedım hiç ailesi olmamış biri olarak .inşallah sız adaletli merhametli bir ebevyn olursunuz
Düşünceniz çok güzel de keşke önce sizinle aynı fikirde olan bir eş bulsaydınız da evlat edineceğiniz çocuğun da hem anne hem babası olsaydı :/
Konu sahibi arkadaşım,nette araştırma yaptım sizin için ve gerçektende caiz değilmiş fakat kardeş çocuğu alabilirsiniz diyor.Ama hangi kardeş evladını kardeşine verir ve bu nasıl bir vicdandır.Bu seçeneği geçtim.
Fakat sizin için bir yol daha buldum,kopyalıyorum;
Yahut, aldığınız erkek bebek, kız kardeşlerinizden birisini veya erkek kardeşlerinizden birinin hanımını emerse, sizin yeğeniniz olacağı için yabancı olmaz.
Kız bebek alınca da, beyinizin kız kardeşlerinden birisi veya kardeşlerinin hanımlarından birisi emzirirse, beyinizin yeğeni olacağı için ona yabancı olmaz.
Yani yeğenlerinizle süt kardeş olunca sizinde öz yeğeniniz gibi olacak ve namahrem sorunu ortadan kalkacaktır.İnşaAllah bu bilgi işinize yarar.
ben evlat edılınılmış bı çocuk olarak hiç bir zaman bır ailem olmadı öz aılem zaten yoktu üvey olanlarda üvey olduklarını hiç unutturmadılar kendımı ağaç kovuğundan çıkmış gıbı hissediyorum yanı bılmıyorum tabıkı herkesın tutumu aynı olmıycak ama şimdi benden baktıkları için para istıyorlar üstelik evlendıkten sonra bişekilde benden düğün takılarımı istediler borç dıyerek onlarıda gerı ödemedıler istediğimde sana bunca yıl baktık sen önce öde borcunu dedıler amacım konuyu dağıtmak değil ama evlatlık konusu olunca yazmadan edmeedım hiç ailesi olmamış biri olarak .inşallah sız adaletli merhametli bir ebevyn olursunuz
Çok teşekkür ederim buna yakın bir çözüm önerisi duydum, umarım Rabbimin de hoşuna gideceği bir şey yaparım
of çok üzüldüm bunu nasıl yapabiliyorlar anlamıyorum, o zaman niye evlat edinmişler .. evlat edinmek basit iş değil ki niye uğraşmışlar o zaman... peki evlat edinilmiş çocukların gerçek aileleri biliniyor mu kurumdan , hiç araştırdınız mı merak edip...
canım bizim ailemizde de bu tip birşey yaşandı..yani akrabalar arası evlat edinme durumu.sonra o kişi öğrendi bunu bir şekilde şimdi iki ailesi var gibi. :) gayet mutlu olduğunu söylüyor.
Şimdi bir şey diyeceğim güleceksin =)
Benim hiç akrabam yok =)) bir dayım ve bir teyzem var, onların çocukları da benimle yaşıt =))
Dünyada iyot gibi açıktayım diyorum herkes gülüyor, aslında doğruyu söylüyorum =))))
:))
en güzeli aslında..
benim bahsettiğim bu olayı çok çok yakınımda yaşadım..bizaat şahit oldum :) o kadar yakın yani..
ama evlat edinmek için ille de akraba olmasına gerek yok..o yurtlarda sırada bekleyen bir evi,yuvası,ailesi olsun isteyen o kadar çok minik var ki..birini mutlu edebilmek ne güzel olur..
araştırmadım çünkü başka ülkede edınılmış sonradan trye geldik öğrendiğimde 17 yasındaydım ve bana hiç bızaman net bişi sölemedıler 10taneyı aşkın hıkaye var hangısıne ınanırsan
nıye evlat edılınışmiş kısmına gelırsek uvey bababmın kardeşlerinin bır suru çocukları var bunların bır tane olmuş sonra sağlık problemlerınden dolayı olmamış yanı kendı öz evlatlarıvar benden buyuk öylesıne kalabalık yapayım dıye almışlar bu arada 11 yasında işe başlatıldım yanı onlara olan borcum 11 yıl
Dini açıdan sakıncalı olduğunu bilmiyordum bu durumun, öğrenmeme vesile olduğunuz için kendi adıma teşekkür ederim
Rabbim hakkınızda hayırlısı ne ise onu nasip etsin. Dilerim yeni bir yuvanız, ve sizin kanınızdan canınızdan bir yavrunuz olur. Allah büyük, ol deyip de olduramadığı ne var ki?
Merhaba Hanımlar
Epeydir üzerinde düşündüğüm bir konu var, 35 yaşımı doldurdum, evli değilim. Pek de evleneceğim gibi görünmüyor, evlensem bile yumurta sayımda çok ciddi bir azalma var, hamile kalmam kalsam da sağlıklı olarak hamileliği tamamlamam mümkün görünmüyor zira bir de rahim ağzı ameliyatı geçirdim.
İyi bir işim,kurulu bir düzenim, evim barkım var, bir çocuk evlat edinmek içimden geçiyor uzun zamandır, araştırdım yasal olarak bir engel yok, 30 yaşını geçmiş insanlar bekar olsalar da evlat edinebiliyorlar. Bu konuda çok düşündüm ama bir evlat sahibi olmak büyük bir sorumluluk, vazgeçilebilecek bir şey değil. Yapabilir miyim, bir çocuğu büyütebilir miyim, özellikle anne olan arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var. Aslında herkesin fikri çok önemli, çevrenizde evlat edinmiş insanlar var mı, bu çocukların yetişme sürecinde nasıl bir yol izlemek gerekir. Çocuklarla olan ilişkim yeğenlerimden ibaret ama insanın kendisinin sahip olması başka bir şey. İçinizde anne olan, öğretmen olan, çocuklarla ilgili meslekle uğraşanlar var, fikirlerinizi almak istiyorum. Zira başka bakış açıları çok önemli, bu konu çok hassas, yanlış vereceğim bir karar günahsız bir yavruya zarar versin istemem. Fikirlerinizi belirtirseniz çok sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?