Kesinlikle katılıyorum. Kalbimiz degil mantigimiz la hareket etmeliyiz. Kalbiyle harekett eden kazanmiyo Arkadas biliyorum. Ne yazikki yaşıyorumEvlenirken pek çoğumuz leyla oluyoruz gözümüz bişeyi görmüyo. Ama şunu bilir şunu söylerim ki 'kimden çocuk yaptığın çok önemli'.
ee napalım yani
Wuhuuw cekmisiz belliBizim burda bir söz var kumanin b..ku üst üste gelirmiş eltininki kavga edermiş .....elti demek helede büyük eltiyse ikinci kv demek ...diger küçük eltilerin Gelecekteki kv si demek herşeyie karışır çocuk yapnana sayısına kadar benimki öyle çünkü iyi kötü lafimi söylesem bile kar etmiyo senden küçük eltiler abla abla diye dolaşır iyi bile olsalar sen her zaman rakipsin onlara ....elti suları derindir karanliktir dikkat etmezsen bogulursun
Kesinlikle katılıyorum. Kalbimiz degil mantigimiz la hareket etmeliyiz. Kalbiyle harekett eden kazanmiyo Arkadas biliyorum. Ne yazikki yaşıyorum
Al işteÇevremde mantık evliliği yapan kim varsa hep huzurlu oldular. Bense hep kalbimi dinledim ve hüsran..
Sanırım 2 evlilik yapmış biri olarak ve biri başarısızlık abidesi, biri de ballı lokma tatlısı olması sebebiyle ben tecrübelerimi iletebilirim:
1. En önemlisi erkeğin sana kendini değerli hissettirmesi, aldığı bir mal ya da kazandığı bir zafer gibi değil baştacı gibi yaklaşması...
2. Erkeğin ağzının sıkı olması... erkek arkadaşları içinde de çevresinde de bu özelliğiyle tanınıyor olması...
Ego sahibi değil, görmüş geçirmiş, hırslarından arınmış herhangi bir şeye minnet edecek biri olmasın...
3. Erkeğin ailesi ile ilişkisi... ailesini sevsin, saygı duysun... ama bireysel karar verebilen bir adam olsun. Annesine ve bacısına sorma joker hakkını kullanmasın her seferinde.
4. Evlilik öncesi başbaşa bir tatile çıkıp adamın parayla ilişkisi, oturup kalkmayı bilip bilmemesi kontrol edilsin.
5. Ailesinin yanında nişanlılık döneminde seni ezdirmesin... haksız bile olsan...
6. Bir ömür sohbet edebileceğin ve bir yere gittiğinde seni utandırmayacak biri olsun. Mesela entellektüel birikimiyle bir ömür sıkılmadan yanında kalabileceğine İnan...
6. Hayatını kolaylaştırsın... yükünü yarıya indirsin... paylaşıma ve kadın erkek eşitliğine inansın...
7. Kendi ailesine de senin ailene de saygılı olsun.
8. Görümce kız kardeşin değil, asla unutma... arada saygı çerçevesinde bir sınır olsun hep. Eşinin kardeşi o, asla adil yaklaşamayacak. Üstelik fazla muhabbet tez ayrılık getirir. Tez ayrılmamak için sırlarını ve dertlerini paylaşma ama saygıyı da asla kaybetme.
9. Kayınvalide de asla annen olmayacak. Ama asla saygıda kusur etme. Sevdiğin erkeği binbir çileyle büyütmüş, o adam olmasını sağlamış kadın o. Baştacı et, ama evinin yuvanın tacı etme. Sevmek zorunda değilsin ama senden tek beklentisi güler yüz tatlı dil. Bunu asla çok görme. Haftada 2-3 kere ara, halini hatrını sor. Evine geldiğinde hem kendi evi ama aynı zamanda sizin başka bir aile olduğunuzu hissettirecek gibi davran ki arada yine bir sınır kalsın.
10. Kocana huzur ver... biz kadınlar bazen içimizde tutamıyoruz ama erkekler de sabır taşı değil... her konuda... erkek evinde huzur bulursa kadınını baş tacı yapar, gözü senden başkasını görmez.
Benim ilk aklıma gelenler bunlar. Bu 10 maddelik altın kuralın biri ya da birden fazlası olmadığında asla evlenmeyin kızlar. Sanmayın ki evlenince bir şeyler düzeliyor. Soluğu mahkemede alıyoruz ne yazık ki... benim ilk evliliğim gibibir de erken evlenmeyin. En erken 28 bence. Maddi ve en önemlisi manevi olarak olgunlaşın. Koca kaçmıyor. Erkek içinde bu yaş 34... erkek de eline ekmeğini alsın, askerlik sorunu hallolmuş olsun, işini gücünü oturmuş, maddi ve manevi olarak tatmine ve doygunluğa ulaşsın ki gözü dışarıda olmasın...
Karakterli bir erkekle ve yukarıdaki 10 altın kuralla, evlilik gül bahçesi oluyor... Dilerim sizlerde gül bahçenizi bulursunuz.
Okudugum en mantikli yorumGörmüş geçirmiş adam alacaksın bence.
Yaşayacağını yaşamış, gözü dışarda kalmamış insan iyidir.
Eğlenemediğin adamı da almayacaksın. Her deliliğe açık olacak.
Özerk birini bulacaksın. Ailesinden ayrı yaşayan, bağımsız birini yani.
Sana saygı duyacak, bazı konularda senin ondan daha önde ve bilgili oluşunla gurur duyacak.
Anne-babası gün görmüş insanlar olacak, sizin ayrı bir aile olduğunuzu bilecek.
Bu liste uzar gider elbette.
Ben 30da evlendim 1,5 yıl kadar flörtten sonra. 1,5 yıldır da evliyim.Bu adam olmasaydı evlenmezdim kesinlikle.
Bir gün bile pişman olmadım, hala ilk günkü gibidir eşim, saçlarımı okşar otururken, her cümlesi iltifat içerir, her zaman her konuda önceliği benimdir, her şeyde fikrimi sorar, ailesinin yanında yüceltir daima, birlikte müthiş eğlenir çok güleriz, hiç sesimiz bile yükselmedi birbirimize.
Demem o ki her evlilik kötü değildir.
Ama insanın kendini tanıması da çok önemli. Ben 28den önce yapılan evliliklerin çok da sağlıklı olduğunu düşünmüyorum zira insan değişiyor. Yani kendin değişiyorsun karşındakinden önce. Fikirler, hayattan beklentiler her şey değişiyor, şu anda 23ümdeki Legal Alien bakıyorum, köprünün altından çok su akmış.
Doğru insanla kurulunca dünyanın en eğlenceli, en huzurlu birlikteliği diye düşünüyorum.
Bekarlara tavsiyem, acele etmeyin. Her erkek öküz değil bunu bilin.
Bu konuda eşinizle açık açık konuşmanız gerektiğini düşünüyorum. Aileler çok müdahil olmamalı çünkü taraf oluyorlar. Bi de ben bekarkenden kasıt tamamen bekarken yani sevgili filan yokken bi başınıza yaşayınBen 3 yil ciktim. Hersey cok guzeldi. Sevgiliyken anasiyla ablasiyla konusmayan adam evlenince günde 50 kere konusmaya basladi. Gerci onunda sucu yok fitlemek icin onlar aradi.
Esimle.konusmayi defalrca denedim. Konusmanin.sonunda hep ben.problemli oldum. Hala da öyle. Çünkü ben herseyi yalnis anliyorum. Aslinda onlar öyle demek istememislerdirBu konuda eşinizle açık açık konuşmanız gerektiğini düşünüyorum. Aileler çok müdahil olmamalı çünkü taraf oluyorlar. Bi de ben bekarkenden kasıt tamamen bekarken yani sevgili filan yokken bi başınıza yaşayın
Burdaki konular evliyi boşatır. Burayı takip ede ede buluttan nem kapar hale gelmiştimbekar olsam burası yüzünden evlilik karşıtı olurdum neyse ki şuan toparlandım
Canim sorun orda basliyo. Adam konu annesi ya da ailesi oldugunda yorum kabul etmiyo konusamiyosun. Gerçekten ne.olacak ki yapilir edilr halledilr dedigin hicbisey olmuyo cikmaza.girdikce giriyoyok valla bekarım ama evlilik karşıtı değilim.
hiçbişey hiç bi zaman tam istediğimiz gibi gitmez. illa bi eksik buluruz bş kusur faln. evlilikte nasıl dört dörtlük olabilir ki. sonuçta onu yaşayan iki kişi ve bu iki kişi de kusursuz değil.
önemli olan saygı diye düşünüyorum. yani anlaşamadığın bi konu olduğunda eşinle bunu saygı çerçevesi içinde çözebilmeli.
Canim sorun orda basliyo. Adam konu annesi ya da ailesi oldugunda yorum kabul etmiyo konusamiyosun. Gerçekten ne.olacak ki yapilir edilr halledilr dedigin hicbisey olmuyo cikmaza.girdikce giriyo
Hayir hayir evlenme demiyorum ben. Sadece ben yandim ben hata ettim kalbimle hareket edip dogruyu yalnisi goremedim. Önemsiz gördüm evllik sevgililik gibi sandim. Kimse de beni uyarmadi. Ben simdi sadece biraz daha bilimclendirmek icin, evlilik yolunda basimiza neler gelebilir nasil dusunmeliyiz... tavsiye olarak.yok anladım ama demek istediğim sizinki böyle diye başkalarına evlenme demek ne kadar doğru
Ayni hatayi bende yaptim. Arkadaslar yapmasın diye bu konuyu actim. Amacin evlenmeyin demek degil amacim olabildigine bilincli evlenin gözleriniz i acin diye uğraşıyorum2 yillik evliyim
Evlenin kizlar ama nasil!
Cok cok iyi taniyin
Pembe gozlukleri cikaripda taniyin
Size uymayan davranis ve huylarini kabullenmeyin duzelmez beklemeyin
Ben evlenince duzelir biseyler diye yola çıktım cok zitiz esimle nisanliyken filan farkina variyordum ama kendime bile itiraf edemiyordum cok asiktim siz boyle olmayin size uyan adamlari secin benden tavsiye
:) faydali olacaksa devamKonu grup terapisi tadında olmuş
Hiç sanmıyorum be canım çünkü sevgilisi, nişanlısı tarafından dövülen hakarete uğrayan ezilen kızlar hala imi bin ini siviyirim deyip evlendikce ve kendi kızlarını da böyle ezik oğullarını da böyle ezen insanlar olarak yetistirdikce sen 10 tane de konu açsan değişen şey sadece konuların başlığı olur.:) faydali olacaksa devam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?