Bunu kusur olarak görecek biriyle görüşme zaten ayrıca anlatmak zorunda olduğun bir durum da değilÖzellikle kadınların evlenmeden önce var olan kronik hastalıkları, geçirmiş olduğu sağlık problemleri, ameliyatları kusur olarak görünüyor insanlar tarafından. Eksik gibi görüyorlar. Ben 20’li yaşlarımın başında aniden kalp problemi yaşadım ameliyat oldum. Çok şükür iyiyim. Evlilik benim için olmazsa olmaz değil hiçbir zaman. Çok nadir düşünüyorum olsa güzel olur muydu diye. Arkadaşlarım vesilesiyle görüştüğüm insanlar oldu ben bu durumu en başından karşımdakilerle paylaştım. İfadelerine baktığımda hep hayal kırıklığına uğradıklarını anladım her seferinde. En son yine bir arkadaşım vesilesi ile biriyle görüştüm. Görüşme sırasında bu durumdan bahsettim, karşımdaki kişiden gizlemiş olmak istemediğim için. Şaşırdı, olgunca karşıladı, olabilir ben şu an sağlıklı görünüyorum ama sizdeki gibi bir sağlık sorunum olup olmadığını bilemem insanın başına gelebilir tarzında yaklaşımı oldu. Akıcı bir görüşme oldu. Vedalaştıktan sonra ses çıkmadı. Ben kararını sorduğumda çok iyi biri olduğumu ama olumlu sonuca varamadığını yazdı. İki üç gündür tanıdığım biriydi, nötrdüm kendisine karşı. Kaderciyimdir bu konularda. Olması gerekseydi olurdu diyorum. Ama daha önceki tecrübelerimden anladığım, insanların karşı tarafın yaşadığı sağlık sorununu kusur olarak gördüğü, beğenisinin o kusuru öğrendikten sonra bittiği oldu. Bundan sonra kimseyle görüşmeyi düşünmüyorum bu yüzden. Kimseyi mecbur bırakmak istemiyorum artık. Arkadaşlarıma bu durumu açıklayamıyorum ama anlıyorum. Bana çok tepki gösteriyorlar neden hayır diyorsun, neden görüşmüyorsun diye. Hissettiklerimden bihaber oldukları için. Benim yaşadığımı yaşayan, hisseden oldu mu hiç?
Çok geçmiş olsun öncelikle. Aynı şekilde düşünüyorum. Bu benim için kusur değil, hiçbir zaman neden benim başıma geldi demedim. Hayatımızın herhangi bir noktasında nelerle karşılaşacağımızın garantisi yok. Bu yüzden hayatıma girmeyenleri kayıp olarak görmüyorum zaten. Ama bu durumu yaşayanlar var mı diye merak ettim. Bana kusurlu muamelesi yapacak biriyle yaşamaktansa, kadere inanarak, her anım için şükrümü sürdürüp yalnız yaşayıp ölmeyi tercih ederim.Kronik hastaligim var. Dedikleriniz bana da söylendi. Aman kimseye hastaligini söyleme, aman kimse hastaneye yattigini bilmesin falan da filan. Kronik bir hastaligi kabul etmek normaldede zor, ama bizim toplumda daha da beter bir hal aliyor.bu yüzden uzun süre ailemde bile bir cok kisi hastaligimi bilmiyordu. Bunu ilk önce kendim asmak zorunda kaldim. Astim da. Esimle tanistigimda herseyi, hepsini oldugu gibi anlattim. Depresyon kismini felan da. Allah vermis, elden gelen birsey yok. Ha beni "kabul" etmesini de beklemedim. Ben hastaligimi eksik olarak görmüyorum, oda bana hic öyle bakmadi. Cevremizi iyi insanlarla doldurmamiz lazim..Cahillerle degil.
Bu durumlar bekarken kusur olarak görünüyor hep. Evlendikten sonra çıkan sağlık sorunları ise mecbur katlanılacak bir dert gibi görünüyor. Halbuki ikisi de her an yaşanabilecek şeyler.Kaynanam kaynimin sevdiği kıza o kız hasta bize yaramaz demişti elin hasta kızıni alamazmis çocuk doguramazmis onunla mi ugrasacakmis ama çok iyi insanlar da var dünyada umudunu kesme canım Allah sağlık versin hangimizin garantisi varki
Ama insnalar kendilerinin kandırıldığını duusnebiliyor. Birisine ikinci buluşmada söylemiştim özel durumumu bana tepkisi şu oldu aracı olan bilmiyor muydu da tanıştırdı bizi dediBakın size küçük bir tavsiye hatta büyük bir tavsiye önce siz geçirdiğiniz rahatsızlığı kusur olarak gormeyi bırakın. Çünkü kesinlikle kusur olarak gören kişi sizsiniz ve karşınızda ki kişi bunu kusur olarak görmeyecek olsa bile sizin bu enerjinizden dolayı bunu kusur gibi algılar. Neden böyle diyorum çünkü bu insan kusur olarak gördüğü şeyleri ilişkinin en başında karşı tarafa söyler , söyler ki kabul etmeyecekse baştan kabul etmesin diye . Siz hemen konuya girmeyin hastalık muhabbeti açılır ameliyat muhabbeti açılır arada derede üstün körü aa bende ameliyat olmuştum zordu ya da kolaydı gibi küçük bir yorum yaparsanız hem karşı taraf bunu öğrenmiş olur hemde siz söylemiş olursunuz. Sonucta bunu asla yanlış anlamayın herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil ama çocuğunuzun kesinlikle olmaması gibi karşı tarafın evlilikten beklentisini etkileyecek bir durum değil kaldı ki sağlıklı insanların bile çocuğu olmayabiliyor ama çocuk muhabbeti en baştan söylenmeli diye düşünüyorum gerisi teferruat herkes hasta olur.
Çok geçmiş olsun. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Bir ömür mutlu olursunuz inşallah.Sedef hastasıyım..Yaşayanlar bilir çok zordur, deri hastalığı asla tamamen geçmez..Bazen yaralarınız çıkar bazen kafasına göre kaybolur gider..İlk bu hastalıkla tanıştığım zamanlar kafama o kadar taktım ki..Nasıl evlenirim, karşı taraf ne düşünür..Çok çözüm aradım kullanmadığım ilaçlar, denemediğim alternatif tıp yöntemleri ve gitmediğim doktor kalmamıştı..Sonra eşim çıktı karşıma ilişkimiz ciddiye binince tabiki durumdan bahsettim. Hiç umursamadı hatta olabilir benim de kulağım duymuyo dedi:) kendisinin kulak rahatsızlığı var..Düşündüm gerçekten her insanın bir hastalığı var ya da her an olabilir insanız ve bazı hastalıklar karşısında aciziz..Bu bizim ayıbımız değil, günahımız değil. O yüzden karşı taraf me düşünür diye sorgulamak yanlış kendi içinde..Bu düşünce de dalıp stresten uzaklaşınca (strese çok bağlı bir rahatsızlık benim ki) kendiliğinden geçti..Ama bu demek değil ki tamamen bitti, her an kendini hatırlatabilir bu hastalık..Ama artık eşim ne düşünür diye sorgulamıyorum çünkü önemsemeyecek eminim..Size bu rahatlığı verebilecek bir insan karşınıza çıktığında anlarsınız zaten..Umarım herşey gönlünüzce olur çok mutlu olursunuz.Hastalıklarınızı dert edip kendinizi kapatmayın yeter..
Ben bu şekilde söylemiyorum aslında. Böyle bir durum yaşadım, benim için bu bir problem değil ancak karşımdaki kişinin bu durumdan haberdar olması gerektiğini düşünüyorum şeklinde bahsettim. Beni kabul eder misin, etmez misin düşüncesinden ziyade bunu kusur olarak görecek biri ile olmak istemediğimin bilinmesini isterim. Yanlış gelebilir ama toplumumuz ne yazık ki bize bunu öğretiyor.Tamam ama eşiniz ameliyat olurken siz gitmissiniz bu kız kaç zaman önceki muhabbeti niye insanlara anlatsın. Diyabet epilepsi gibi rahatsızlıklar bile bence ilişki bi tık ilerlerse anlatılmalı çünkü buluşma sıklıkla olacağından bişey olduğunda adam ne yapacağını bilsin diye söylerdim ben yoksa bak ben hastayım sen değilsin beni kabul eder misin niyetiyle asla demezdim
Katılıyorum tüm yazdıklarınıza. Ayrıca güzel dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Kalp krizi ile ortaya çıkan damar anomalisiydi doğumsalmış. Damarın yırtılma riski varmış yaşadığım süre boyunca ama ben o zamana kadar hiçbir şekilde hissetmemiştim herhangi bir sıkıntı. Damar değiştirildi. Çok şükür herhangi bir sıkıntı yaşamadım sonrasında.Yahu ne saçma İşler bunlar ya.. genetik bir hastalığınız olur yani çocuklara aktarabilme riski vardır, tamam derim, doğal olarak insanlar endişelenebilir. Ama sonradan yani sporadik oluşan hastalıklar yüzünden birine burun kıvırmak nedir?
her an kalp krizi, aort diseksiyonu, ne bileyim trafik kazası geçirebiliriz. Bunlar bir kusur mu? Bunlar elinizde olan bir şey mi?
canlı olan her şeyin bir hastalığı olur yani , doğanın kanunu bu.
bana göre pnömoni olmakla kalp hastalığına sahip olmak aynı şey. İkisi de öngürelemez, ikisi de engellenemez, ikisi de evlenmeyi, çocuk sahibi olmayı etkilemez.
pnömoni diyince yaaa geçmiş olsun merak etme geçer diyen insanlar kalp rahatsızlığı diyince birden gözlerini pörtleyip akıllarını kaybediyorlar
Cehaletten başka bir şey değil konu sahibi. Kendi segmentinizde, size layık, temiz zihniyette insanlarla karşılaştırsın Allah sizi.
bu arada özel değilse bahsettiğiniz kalp hastalığı nedir? Bilirsem belki yorum yapabilirim.
Kaynanam kaynimin sevdiği kıza o kız hasta bize yaramaz demişti elin hasta kızıni alamazmis çocuk doguramazmis onunla mi ugrasacakmis ama çok iyi insanlar da var dünyada umudunu kesme canım Allah sağlık versin hangimizin garantisi varki
Çok teşekkür ediyorum güzel yorumunuz için. Bir ömür çok mutlu olmanızı diliyorum.Dogustan rahmim yok ve cocuk sahibi olmam su anki tip ile cok zor
Esimle tanistigimda eve gittigim an soyledim. Bir yol yuruyeceksek o gece bilmeden uyusun istemedim
Daha oncede gorustugum insanlar oldu. Boyle hissetmemistim
1 gun bile yuzume vurmadi herhangi bir sorun yasamadik.
Aileside biliyor. Ben soylemedim benimle herhangi bir ima konusma gecmedi.
Bu durum onunda hayatini ilgilendirmesine ragmen eksiklik olarak gormedim kimseye karsi herhangi bir ezikligim olmadi hayata ofkem yok.
Heleki Kalp seker tansiyon gibi birsey olsa, asla takilmam. Boyle birseyle karsilassam uzulmem onemsemem.
Ve bence benim ailem ilk etapta sindiremez iyi dusun fln der ama sonunda karismazdi.
Uzulmeyin. Vardir bir ani zamani.. o zmn geldiginde bileceksiniz.
Doğru özetlemişsiniz gerçekten. Güzel yorumunuz için teşekkür ediyorum.Bence kendiniz tanışın severek evlenin
Bu devirde görücü usülü mal takası çünkü, paran var mı, tipin var mı, o var mı bu var mı, varsa benimki kadar mı... Alışveriş yaptığın malı iyice muayene ediyorsun almadan! at pazarı gibi. Dişi sağlam mı gözü sağlam mı egzaması var mı anası babası nasıl hayvanlar cins at mı...Bana çok maddiyatçı, 0 maneviyat ve 0 empati geliyor bu şekil.
Naif bir insana benziyorsunuz bence böyle alınmayı bekleyen mal gibi değil, insanca, severek, güzel şekilde tanışın. Muhabbet edin, tanıyın bakın. Bence kendiniz tanışın.
Çok geçmiş olsun öncelikle. Aynı şekilde düşünüyorum. Bu benim için kusur değil, hiçbir zaman neden benim başıma geldi demedim. Hayatımızın herhangi bir noktasında nelerle karşılaşacağımızın garantisi yok. Bu yüzden hayatıma girmeyenleri kayıp olarak görmüyorum zaten. Ama bu durumu yaşayanlar var mı diye merak ettim. Bana kusurlu muamelesi yapacak biriyle yaşamaktansa, kadere inanarak, her anım için şükrümü sürdürüp yalnız yaşayıp ölmeyi tercih ederim.
Çok teşekkür ediyorum güzel yorumunuz için. Bir ömür çok mutlu olmanızı diliyorum.
Allah mutluluğunuzu daim etsin, eşinizle, çocuklarınızla birlikte güzel mutlu bir ömrünüz olsun. Biz normal karşılarken etrafımız bunu kusur olarak görüyor. Şeffaf olmayı tercih etmemiz bile sorun. Çünkü insanlar için önemli olan öncelikler ruh, karakter, kişilik olmadı hiçbir zaman.Sagolun sizede gecmis olsun. Isin garip tarafi insanlarin sizden bunu saklamanizi beklemesi degil mi? Bana mesela esimle tanistigim sürecte hastanede bir kac defa yattigimi söylememem önerildi. Bende dedim: Diyelim ki herseyi gizledim ve evlendikten yarim sene sonra hastalik tekrar basladi, bu adamda bunu o zaman ögrenir, sormaz mi "Neden gizledin" diye? Hani herkes kendini kusursuz göstersin tamam, ama adamin hayatini etkilebilecek bir gercegi saklamak ne kadar dogru olurdu? Esim zamaninda benimle görüsmeyi bu sebepten kesseydi ömür boyu her sartda benimle olmayacagini kanitlamis olurdu sadece. Ve böyle biri ile evlenmeye calismanin da dediginiz gibi bir anlami olmazdi.Kimsenin saglik garantisi yok.
Herkesin dedigina karsi güzel giden bir evliligim ve iki evladim var. Allah insallah sizin gönlünüze göre verir
ventrikül duvarında veya aortta anevrizma mı meydana gelmiş? bir de yaşınız genç zannediyorum,kalp krizi geçirme sebebiniz nedir söylediler mi?Katılıyorum tüm yazdıklarınıza. Ayrıca güzel dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Kalp krizi ile ortaya çıkan damar anomalisiydi doğumsalmış. Damarın yırtılma riski varmış yaşadığım süre boyunca ama ben o zamana kadar hiçbir şekilde hissetmemiştim herhangi bir sıkıntı. Damar değiştirildi. Çok şükür herhangi bir sıkıntı yaşamadım sonrasında.
Sebebinin doğuştan var olan anevrizmanın daha büyük boyutlara ulaşması olduğunu söylemişti doktor. Çok büyük bir çapta olduğu ani yırtılmaya sebep olabileceği söylenmişti.ventrikül duvarında veya aortta anevrizma mı meydana gelmiş? bir de yaşınız genç zannediyorum,kalp krizi geçirme sebebiniz nedir söylediler mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?