Evlendikten sonra başka bir şehre gitmek

İkimiz de öğretmeniz. Evet kayınvaliyle kalacağız
Nasıl yani kayinvalideyle mi yaşıyacaksınız

Yok artık öğretmensiniz bide

Farklı şehir farklı kültür farklı aile siz onlara yabancı onlar size nasıl her şeye alıcaksınız kaynananın kurulu düzeni olucak siz farklı şeyler isteyeceksiniz çatışmalar olucak

Zor çok zor eviniz ayrı olmalı eğer farklı yerde yaparım diyorsanız
Diz büyük şehire alıştım rahatım özgürüm diyorsunuz

Sma kendinizi hapisaneye mahkum olmaya hazırlıyorsunuz

Kendi özgürlüğünü kendin esarete dönüştuyorsun

İkimiz de öğretmeniz. Evet kayınvaliyle kalacağız
Sırf kayınvalide ile yaşamak için düzeninizi bozup gitmeyin ya. Sizin de aileniz vardır o kendi annesini düşünüyorsa siz de sizinkileri düşünmek zorundasınız. Bu kadar büyük fedakarlığı beyimiz annesiyle oturmak istiyor diye yapmazdım. Annesinden ayrı otursa hayırsız evlat olmaz numara yapmasın. Anasının sözünden de çıkmayan birine benziyor vay halinize

Evliliklerde bazen istisna olsada..ask felan belli bir sure sonra biraz daha azaliyor..yerini sevgiye birakiyor..simdi ilerde siz..kucuk bir ilcede yasayip nefes alamiyacak hale gelirseniz..once bu durum sizi etkiliyecek..daha sonrada..siizn caniniz sıkkin oldugu iicn esinizide etkiliyecek..aonra bir gun buyuk sehire tasinalim deseniz..sen zamaninda kabul ettiydin olucak..herkesin bakis acisi farklidir..sen once kendine sormalisin yapabilirmisin yapamazmisin.diye..canim..yoksa esinin memleketinde yasamakta cok kotu bisey degil..yani esinle.bi hayat paylastigin icin..ama kayinvalide ile yasamani asla tavsiye etmem..hepininizin mutlulugu iicin..ev ev ustunde olmaz..

Sizin şartlarınız hiç yok mu ? Niye hep erkek arkadaşınızın dediği gibi oluyor her şey. Bakın adam ne güzel şartlarını koymuş; Annemi bırakamam, küçük şehrimden kopamam, annemle yaşayacağız... burada bazıları fedakarlık fedakarlık demişte hani adamın fedakarlığı ? Fedakarlık tek taraflı olmaz, karşılıklı olur. Sanki biz kadınlar hep fedakarlıktan kaybetmiyor muşuz gibi... Evli olupta konu sahibinin anlattıklarını okuyup bu ilişkinin sonunu göremeyenin ya beyninde ciddi bir sorun vardır ya da konuşmak için konuşuyordur bence kusura bakmayın

Evlenme.
Kendisi annesinin eteğinden ayrılacak kadar fedakarlık yapamayan bir erkek için kendi ailenizi, şehrinizi, yaşamınızı, dostlarınızı, olanaklarınızı neden feda edesiniz?
Kayınvalide ile küçük bir ilçede aynı evde yaşamak...Hem de anneci bir koca söz konusu iken...
Hayatınızı kurban etmeyin.

Son düzenleme:
Ben de öğretmenim ist dan eşimin memleketine geldim. Çok aşıktım.Küçük bir şehir. 2.5 yıldır evliyiz her canımı sıktığında neden burdayım diyorum hala. Ailesiyle yaşamıyoruz bazen istisna olsa da çok bir şeye karışmazlar ama gölgeleri her şeyin üstünde. Üstelik eşimin iyi bir kariyeri var ve yaşı da küçük değil. Ayrıca burdan ne zaman gideresin cevabı annem babam ölünce olarak veriliyor. Kendimi bazen hapishanede gibi hissediyorum. Şu an ki aklım olsa asla gelmezdim. 34 yaşında evlendim ama yaşla da ilgisi yok insan yaşamadan anlamıyor bazı şeyleri
Velhasıl tavsiye etmem. Hele ki kv ile yaşamak

cok geri kalmis bir sehir degilse neden olmasin? Ama ben buyuksehirden geldim kucuk bir sehre cok zorlaniyorum su an, 3 yil oldu. Donecegim insallah. Yine de ask kistasi onemli, cok asiksan ve karsindakinin karakterine sadakatine guveniyosan zaten cehennemin dibine gitseniz mutlu olursunuz.

Yani evlilik boyle sehre semte bagli bisey degil, ev almiyorsun hayat arkadasi bu boyle enteresan kıstaslar beni benden aliyor. Gercek sevgi saygi guven olmali oncelikle sehir seciminden ziyade.

Bana bi şehir ancak sevdiklerim varsa şirin gelir yoksa dunyanin en guzel sehri de olsa bi anlam yuklemem.

Sevgilin annesiyle oturmayi isteyebilir onun keyfi onun tercihi kimse yargilayamaz, sen de sadece esinle oturmayi isteyebilirsin bu da senin tercihindir seni de kimse yargilayamaz.
Evlenmeyi düşündüğün kişi sana gore, senin kafana gore biri değildir in ötesine gecmez..
Bastan konus ortak yolu bulamiyorsan asla devam etme.

Bende ist dan eşimin memleketine doğuya gelin geldim. Öyle küçük bir şehir de değil, dışardan gayet gelişmiş bir şehir amma velakin abartısız söylüyorum, şu iki senede yaşadıklarımı ve çevremde gördüğüm şahit olduğum olayları buraya yazsam herkesin ağzı beş karış açık kalır. Konu sahibine fedakarlık yap diyenler, rahat yerlerinde oturup konuşuyorlar. Bir bilseler ne hayatlar var... ben bu konuyu okuyunca konu sahibini resmen çekip almak istedim bu adamdan. Kendisi nerede yaşayacak bilmem ama küçük şehir dediğine göre adet gelenek göreneklerin bol olduğu, herkesin birbirini tanıdığı, dedikoduların bol olduğu bir yerdir. Erkek arkadaşıda bu kafada yetişmiş ve çıkamıyor. Başını yakmaya doğru adım adım ilerliyor konu sahibi... içindeki yapamam diyip korkan o sese kulak verse keşke

Annesini birakamayan bir adam.. Kayinvalide ile yasamak...
Mantigini dinle. Evlenme. Evlilik sevgililik gibi degil. Su an cok iyi anlasabilirsiniz de kayinvalide olayi falan girince isin icine o cok sevmek falan goze gorunmeyebiliyor. Evlilik icin annesinin yanini sart kosan biriyle hic evlenme, hata yaparsin yoksa.

Bizde benzer bir sıkıntı var. Evlendikten sonra nerede yaşayacağınız konusunda bir fikir birliğine varmanız çok önemli. Maddi imkanlarınız el verirse iki ayrı eviniz olsun, zaman zaman şehirde zaman zaman da ilçede kalabilirsiniz. Üç saat çok uzak bir mesafe değil, bir arkadaşımızın bahsettiği gibi İstanbul trafiğinde bir yerden bir yere gitmek bazen 3 saat sürüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…