Merhabalar. O kadar çok kafam karışık ki buraya yazmak istedim. Görüştüğüm biri var ve onu çok seviyorum . Hem arkadaşım hem dostum hem de sevdiğim kişi kendisi aramızda çok değişik bir bağ var . Şöyle bir şey var ben büyük bir şehirde yaşıyorum kendisi ise benden 3 saat uzaklıkta başka bir şehrin ilçesinde yaşıyor. Evlendikten sonra buraya yerleşmek istiyor. Ve hiç bir şekilde burdan da ayrılmayı düşünmüyor çünkü tek çocuk ve annesini de bırakmak istemiyor babası da vefat etmiş . Bu konu yüzünden çok tartıştık ben büyük bir yerden küçük bir yere gitmek istemiyorum orda sıkılacağımdan da eminim bana sağlayacağı imkanlar kısıtlı bu bir gerçek. O da ayrılmak istemiyor ben de istemiyorum. ama bu konuda da uzlaşamıyoruz. Bazen mantığım ağır basıyor olmaz çok sıkıntı yaşarsın mutsuz olursun diyor bazen de sevdiğinle olursun diyor. Tecrübeli arkadaşlar ya da fikrini söylemek isteyenler yazabilir mi çok ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.
Sevgilin nerde yasiyor su an o kucuk ilce de qnnesiyle miMerhabalar. O kadar çok kafam karışık ki buraya yazmak istedim. Görüştüğüm biri var ve onu çok seviyorum . Hem arkadaşım hem dostum hem de sevdiğim kişi kendisi aramızda çok değişik bir bağ var . Şöyle bir şey var ben büyük bir şehirde yaşıyorum kendisi ise benden 3 saat uzaklıkta başka bir şehrin ilçesinde yaşıyor. Evlendikten sonra buraya yerleşmek istiyor. Ve hiç bir şekilde burdan da ayrılmayı düşünmüyor çünkü tek çocuk ve annesini de bırakmak istemiyor babası da vefat etmiş . Bu konu yüzünden çok tartıştık ben büyük bir yerden küçük bir yere gitmek istemiyorum orda sıkılacağımdan da eminim bana sağlayacağı imkanlar kısıtlı bu bir gerçek. O da ayrılmak istemiyor ben de istemiyorum. ama bu konuda da uzlaşamıyoruz. Bazen mantığım ağır basıyor olmaz çok sıkıntı yaşarsın mutsuz olursun diyor bazen de sevdiğinle olursun diyor. Tecrübeli arkadaşlar ya da fikrini söylemek isteyenler yazabilir mi çok ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.
İkimiz de öğretmeniz. Evet kayınvaliyle kalacağız
Bazen düşünüyorum da biz kızlarımıza boşuna mı okusun, mesleğini eline alsın, kimseye muhtaç olmasın, kendi ayakları üzerinde durup rahat yaşayabilsin diye bas bas bağırıyoruz acaba. Biraz da hayatın gerçeklerini gösterip anlatmak gerek diye düşünüyorum. Çünkü zorluk nedir bilmedikleri görmedikleri için hayatı toz pembe sanıyorlar. Son zamanlarda sosyal medya da soba güzellemesi yapanların türediği gibi... valla bizim köydeki kızlara bile bakıyorum, şehirlilerden daha akıllı. Şu yazıyı onlara okusam, arkasından gülüp alay ederler. Hepsi de geldi büyük şehre, okul okuyorlar. Mesleğini eline alanlar oldu. Evlilik dedin mi de acelem yok diyorlar. Geçen sohbet ettiğim kız, yaşlılarla kala kala iyice yaşlı oldum gidicem buradan diyor. E şimdi her imkanı olanlara bakıyorsun... vay arkadaş diyorsun içinden
CANım bende eşimle öyleyim eşim köyde küçükbaş çiftliği var ama evimiz şehirde o 2 günde 1 köye gidip geliyo ben evde şehirde kalıyorum köy de evimizden 90 km uzaklıkta 2 yıldır böyle yaşıyoruz ama sizin biraz farklı galiba o annesi yalnız olduğu için ayrılmak istemiyor mesafe de uzak baya bende ilçede 1 ay kalabildim aşırı sıkıldım geri büyükşehire taşındık büyükşehirde doğup büyümüş biri küçük yerlerde yapamaz şimdiki zamanda köyde yaşayan kızlar bile köyde kalmak istemiyorlar şehirlerden evlenmek istiyorlar ama anlaşmanıza bağlı kayınvalide ile yaşamak ta zor olur ne kadar iyi olsa bile insan evinde rahat edemez herkes kendi evinde rahattırMerhabalar. O kadar çok kafam karışık ki buraya yazmak istedim. Görüştüğüm biri var ve onu çok seviyorum . Hem arkadaşım hem dostum hem de sevdiğim kişi kendisi aramızda çok değişik bir bağ var . Şöyle bir şey var ben büyük bir şehirde yaşıyorum kendisi ise benden 3 saat uzaklıkta başka bir şehrin ilçesinde yaşıyor. Evlendikten sonra buraya yerleşmek istiyor. Ve hiç bir şekilde burdan da ayrılmayı düşünmüyor çünkü tek çocuk ve annesini de bırakmak istemiyor babası da vefat etmiş . Bu konu yüzünden çok tartıştık ben büyük bir yerden küçük bir yere gitmek istemiyorum orda sıkılacağımdan da eminim bana sağlayacağı imkanlar kısıtlı bu bir gerçek. O da ayrılmak istemiyor ben de istemiyorum. ama bu konuda da uzlaşamıyoruz. Bazen mantığım ağır basıyor olmaz çok sıkıntı yaşarsın mutsuz olursun diyor bazen de sevdiğinle olursun diyor. Tecrübeli arkadaşlar ya da fikrini söylemek isteyenler yazabilir mi çok ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.
bence normal miktarlarda ise is yapmak problem degil, sonucta bir insan, bi tabak daha koyacaksin. zor olan istedigin isi istedigin zaman yapamazsin. mesela bulasiklar kalsin yatmadan once yikarim simdi cocukla oynayayim diyemezsin goze batar. ya da arkadaslarin gelecek evine ama kayinvvalide de mecbur evde garip ortam olacak. ayni sekilde onun akrabalari gelecek belki ama sen o kadar fazla gorusmek istemeyeceksin. vs vsBüyükşehirde istediğin zaman çıkıyorsun gidicek yerler var arkadaşların var ama ilçeye taşındığın zaman boğulursun ömür boyu orda yaşamak düşüncesi çıktığında gidicek bi çarşısı bile olmayan yer seni boğar ben öyle yaşdım 1 ay kaldım ama o 1 ay zehir gibiydi her gün ağladım burda mı yaşıcam ben ömür boyu dışarı çıktım mı gidicek yeri yok arkadaşım yok bomboş sıkıcı bir yer üstelik sende kaynana da var birlikte yaşamak var çok zor olur evde senin düzenin olmaz genelde kaynana büyük diye ona hizmet etmek zorunda kalırsın çayını koyarsın yemeğini vs. Tamamen hizmetçi gibi bir yaşam yani bende öyle kayınvalidem gelinler geldiği zaman onlar yapsın işleri diye düşünüyor bende o yüzden gitmiyorum bayramdan bayrama gidiyorum sonuçta ona hizmetçi olmak için evlenmedim herkesin kendi işini yapbilecek gücü var ama Türkiye de öyle olmuyor gelin varsa gelin yapacak oluyor iyi düşün bence herşeyi sevgi de bir yere kadar sonuçta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?