Evlendikten sonra ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eş ile anlaşmaya bağlı ve kv neden buna karışıyor benim kaç gün kalacağım eşimi ilgilendiren bir durum eltinize üzüldüm...
Giderkende kv ve kp den izin alıp gidebiliyor zaten iki hafta izin vermişler onlarda ama eltim onlari dinlemeyip 3 ay kalınca gerildi ortam..bence ne kv de ne de kp de sorun sadece eltimin eşinde evlilik iki kisi arasında olur diğerlerini ilgilendirmez..kaynim cok düşkün ailesine kendi evinden önce ailesinin evine gider sonra kendi evine gecer ayni mahallede oturuyorlar eltim için baya zor bir durum

İsteyen istediği yerde istediği kadar kalır evlenmek yapışık ikiz gibi olmak değildir. Güven olduğu sürece herşey mümkün. Asıl insan kalacağı günü süreyi başkalarına söylediği açıklama yapmak zorunda olduğu için kendini sorgulamalı. Si bir bireysiniz unutmayın buna laf diyecek kadar cesaretli insanlardan da uzaklaşın mümkünse . Eşinize aileme gidiyorum özledim dersiniz istediğiniz kadar durursunuz aranızda konuşursunuz izin mahiyetli bir konuşmada olmamalı sadece haber mahiyetli olmalı. Eşya mısınız siz yahu. Gerçi ortadoğu ve dinimi gereği kadını verdim aldım muhabbetleri yüzünden böyle oluyor ama olsun siz kendinizin bir birey ve istedikleriniz de özgür 4lduğunuzu unutmayın.

İsteyen istediği yerde istediği kadar kalır evlenmek yapışık ikiz gibi olmak değildir. Güven olduğu sürece herşey mümkün. Asıl insan kalacağı günü süreyi başkalarına söylediği açıklama yapmak zorunda olduğu için kendini sorgulamalı. Si bir bireysiniz unutmayın buna laf diyecek kadar cesaretli insanlardan da uzaklaşın mümkünse . Eşinize aileme gidiyorum özledim dersiniz istediğiniz kadar durursunuz aranızda konuşursunuz izin mahiyetli bir konuşmada olmamalı sadece haber mahiyetli olmalı. Eşya mısınız siz yahu. Gerçi ortadoğu ve dinimi gereği kadını verdim aldım muhabbetleri yüzünden böyle oluyor ama olsun siz kendinizin bir birey ve istedikleriniz de özgür 4lduğunuzu unutmayın.
Zaten kimseden izin almıyorum veyahut kimseye bir açıklama yapmıyorum.

Zaten kimseden izin almıyorum veyahut kimseye bir açıklama yapmıyorum.
Hani siz şu 20 gün olayını bile kimseye demek zorunda olmamalısınız zaten bunu soran kim olursa olsun kadını erkeğe yapışık kalacak bir eşya gibi görüyor demektir. İstediğiniz zaman çıkıp çıkıp gidin eşiniz haricine ne haber verin ne kaç gündü yok neyle gidilecekti onu söyleyin. Kaç gün diye soran eşiniz ve ana babanız dışında yorum yapmak için soranlar yazın bir kenara onlara herşeyinizi gizleyin. 8 ay ne demek canım askerlik bile 6 ay oldu

Ne gibi kimyasını bozacak bu durum ? Evli olsak bile iki tarafın kendine özel alanları olacak bu kadar kısıtlamaya gerek yok
Evet özel alanlar, bireysel geçirilen zamanlar, eşler olmadan arkadas ve aile gorusmeleri olur zaman zaman. Olmali da zaten. Ama bu kadar zaman değil.
Ben şahsen esim birkac ayda bir ailesine gidip bir iki ay kalsa niye evliyim bu kadar tek yasayacaksam diye dusunurum.
Bu derece ayri kalan insanlarin eslerini ve evlerini yeterince sevmedigini dusunuyorum. Zaten yukarida bir uye 1 ay kaliyorum esimi hic ozlemiyorum yazmis, baska aciklamasi olamaz zaten.

Evet özel alanlar, bireysel geçirilen zamanlar, eşler olmadan arkadas ve aile gorusmeleri olur zaman zaman. Olmali da zaten. Ama bu kadar zaman değil.
Ben şahsen esim birkac ayda bir ailesine gidip bir iki ay kalsa niye evliyim bu kadar tek yasayacaksam diye dusunurum.
Bu derece ayri kalan insanlarin eslerini ve evlerini yeterince sevmedigini dusunuyorum. Zaten yukarida bir uye 1 ay kaliyorum esimi hic ozlemiyorum yazmis, baska aciklamasi olamaz zaten.
O üye öyle yazmış ben öyle bir şey yazmış mıyım ? Ben eşimi seviyorum ve özlüyorum ayrıca çoğu zaman görevde beni gönderdiği zaman dilimindede görevde olacak evde tek başıma onu beklememin ne anlamı var ? Zaman kavramı kişiye göre değişir bana az gelen şey size çok gelebilir.

Eşim jandarma o zaman görevde ve ben evde tek olacağım için ilk bayram olduğu için kendisi teklif etti hemen 20 gün sonra o gelicek aramızda anlaşıyoruz zaten sadece bazı insanların tepkisi sanki bu evliliği onlar yaşıyor

Her seyin cevabi burda
Siz anlasmissiniz daha elaleme ne?
Her evlilik farklidir. Kiyaslamayin ölçmeyin

O üye öyle yazmış ben öyle bir şey yazmış mıyım ? Ben eşimi seviyorum ve özlüyorum ayrıca çoğu zaman görevde beni gönderdiği zaman dilimindede görevde olacak evde tek başıma onu beklememin ne anlamı var ? Zaman kavramı kişiye göre değişir bana az gelen şey size çok gelebilir.
Ailede kaldiginizda esiniz gorevde oluyor ve hic eve gelmiyorsa o halde neden yeni evlisin kocani birakip gitmen uygun degil diyorlar?
O zaman zaten kocam yanimda degil ki dersiniz biter, bu konunun acilmasi bile anlamsiz olmus olur.

Ailede kaldiginizds esiniz gorevde oluyor ve hic eve gelmiyorsa o halde neden yeni evlisin kocani birakip gitmen uygun degil diyorlar?
O zaman zaten kocam yanimda degil ki dersiniz biter, bu konunun acilmasi bile anlamsiz olmus olur.
Sorun anlamamaları zaten her şeye bir yorum yapıyor olmaları 🤦‍♀️

Özlüyorsan 20 gün ayri kalabilecek misin, daha önce bu kadar süre ayri kaldiniz mi ?

Allah Allah. Bu kadar sayfa yazılıp anlaşılamaması çok enteresan. Hala eşinizi 20 gün nasıl yalnız bırakacaksınız, o kadar süre nasıl ayrı kalacaksınız diye soranlar var. Adam görevde ve her halükarda 20 gün ayrı kalacaklar. Napsın, karısını cebine koyup mu götürsün göreve? Adam yok, kadın bayramda boş evi mi beklesin? Ailesiyle bayram geçirmeye gidiyor işte ne güzel. Eşinizi yalnız bırakmayın diyenler bence konuyu yarım yamalak okuyorlar. Asıl yalnız kalacak olan konu sahibi çünkü.

Konu sahibi arkadaşım, ailenizle güzel vakit geçirin ve insanların ne düşündüğünü daha az önemseyin. 12 senelik evlilik tecrübesi olan bir ablanız olarak size önerim, insanların sizin evliliğiniz özelinde ne yapmanız, ne yapmamanız gerektiğiyle ilgili sözlerini kulak arkası edin. Hatta sizin ya da eşinizin aile çevresinden evliliğinizle ilgili yorum gelirse duvar örün. Bu eşimle bizim aramızda, kendi durumumuza kendimiz karar veririz deyin. Bir süre sonra yorum yapmayı bırakırlar emin olun. İyi tatiller diliyorum.

Merhaba kızlar,
Sekiz aylık evliyim ailemden uzaktayım.Eşimin ailesi ve benim ailem aynı memlekette en son Ocak ayında gidip ailemi gördüm eşim bayramda çalışıyor ve benim ilk bayramım olduğu için buruk olmamayım diye nisan ayına bilet aldı ailemin yanına gideceğim onunda yıllık izni başlıyor benden 20 gün sonra gelicek yanıma , kızlar komşum geçen gün daha yeni gelmedin mi sen yeni evlisin neden durmadan gidip geliyorsun dedi bende ‘sanane istersem haftada bir giderim seni ne ilgilendirir’dedim sorum şu ki eşimin ailesinden bir kaç kişide öyle dedi eşim gereken cevabı verdi acaba ben mi bu gidip gelme olaylarını abartıyorum ailesinden uzakta olanlar ne kadar zamanda bir gidip geliyorlar kendimi bu konuda eşime karşı suçlu gibi hissediyorum ama yeni evli olduğum içinde ailemi çok özlüyorum...
Ve son olarak kayınvalidemde eşim gelene kadar kalmayı düşünmüyorum belki gündüz annemle gidip oturabilirim ayıp etmiş olur muyum ?
Ben olsam bir iki gün de olsa KVde kalırım aram iyiyse, hoşlarına gider. Diğer insanlar laf arıyor eşinle Aran bozuk mu diye, dedikoducu insanlarla çevrilisin dikkat et. Bunlar senden sır alamadıkça daha çok kudurur

Nobet tutmaktan bahsetmiyorum hanfendi. Gozden uzak olan gonulden irak olur. Kankanizdan bahsetmiyosunhz kocanizdan bahsediyosunuzm ben doldurulmaktan bahsetmiyorum. Kimle yasarsaniz ona benzemeye baslarsiniz. Gitmesin diyende yok . Su muhalefeti ayaklarini birakip biraz gercekci bakin. Burda neler okuyoruz. Nelere uzuluyoruz. Evlilik danismalari ayni ev icinde yatak bile ayirmamaktan bahsediyor siz kalkmis bana nobetten bahsediyosunuz. Herkes algilamak istedigini algilar. Siz de haklisinjz
Bence çok haklısınız, tecrübe böyle bir şey. Ben aynı mantıkla çocuklarımı uzağa göndermedim yoğun çalışmama rağmen. 2 aylıktan sonra hep çalıştım ama evde olduğum her zaman öncelikli ilgilendim. Senede 2 hafta hariç çalışan bir anne olmama rağmen çocuklarımla ilişkim çok yakın. Başka bir arkadaşım hep annesine bırakırdı, çocuklar annelerine pek aramazlar. Bunlar hassas dengeler

Merhaba kızlar,
Sekiz aylık evliyim ailemden uzaktayım.Eşimin ailesi ve benim ailem aynı memlekette en son Ocak ayında gidip ailemi gördüm eşim bayramda çalışıyor ve benim ilk bayramım olduğu için buruk olmamayım diye nisan ayına bilet aldı ailemin yanına gideceğim onunda yıllık izni başlıyor benden 20 gün sonra gelicek yanıma , kızlar komşum geçen gün daha yeni gelmedin mi sen yeni evlisin neden durmadan gidip geliyorsun dedi bende ‘sanane istersem haftada bir giderim seni ne ilgilendirir’dedim sorum şu ki eşimin ailesinden bir kaç kişide öyle dedi eşim gereken cevabı verdi acaba ben mi bu gidip gelme olaylarını abartıyorum ailesinden uzakta olanlar ne kadar zamanda bir gidip geliyorlar kendimi bu konuda eşime karşı suçlu gibi hissediyorum ama yeni evli olduğum içinde ailemi çok özlüyorum...
Ve son olarak kayınvalidemde eşim gelene kadar kalmayı düşünmüyorum belki gündüz annemle gidip oturabilirim ayıp etmiş olur muyum ?
20 gün çok fazla değil mi hemde yeni evli biri için, bende sizin durumunuzdaydim eşimin ve ailesinin memleketindeydim yeni evliyken sadece bir haftalığına gitmiştim zaten eşimle gittim onda da , yani bana yanlış geliyor o kadar uzun süre,

Ben asla esimden o kadar sure ayrilamam diyen uyeleri ailesinden farkli kitada, ucakla bile 12 saatte ancak gidebildigi bir ulkede yasarken gormek isterdim :) Ben ve esim farkli ulkelerdeniz, ikimizin ailesinden de farkli bir kitadaki ulkede yasiyoruz. 2019 Aralik'ta daha 6 aylik evliyken esim kendi ulkesine, ben kendi ulkeme gittim 3 hafta kaldik sonra evimize donduk. Iyi ki de gitmisiz ve herkes kendi ailesi ile vakit gecirmis sonra pandemi oldu hala gidemedik ailelerimizi gormeye, gidebilecek gibi de durmuyoruz yakin gelecekte. Ucakla 3-4 saatte gidebilecegimiz mesafede olsaydik belki birbirimizin ailesinde beraber kalabilirdik ama zaten cok uzaktayiz ve en fazla senede 1 gidiyoruz, kendi ailelerimizle vakit gecirmeyi en mantikli buluyoruz iki tarafin ailesi de anlayisla karsiliyor.

Kadin erkek iki taraf icin de gecerli bu bence kök ailesinden bağımsız yasayamayan insanlar evlilige hazir degil demektir. Ozlemek degil bu kastettigim.

Bu s

Benim esimin de hic yok. Hatta halen yok . Ama uzun sure bos birakirsaniz onlarla gorusunce onlar gibi dusunmeye baslar.
Onlar gibi düşünmeye başlıyor derken eşinizin kök ailesinden mi bahs ediyorsunuz.o kadın doğurdu büyüttü o terbiye etti eşini farkında mısınız.onlar gibi ne demek yahu.tapulu malınız mı eşiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X