Evlendikten sonra ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu konu hep iki uç kutup olur.
1 gun bile.ayri kalamam ozlerim,adam okadar yalniz komazcilar.
Pasalar gibi gideriz,gozum de arkada kalmazcilar.
Biz evliligimizin 2 ayinda arkadas gruplarmizla ayri tatil yaptik🤣 ikimize de harikaaa.gelmisti.Nasil olduysa evliligimizin kimyasi bozulmadi ikiz bebeklerimiz oldu.Beni tatilde aileme birakip birkac gun kalip gitti.1 ay da kaldim hatta bayrama denk gelmese 2 ay da kalirdim.Kimyamiz yine bozulmadi.
Cevrenize firsat vermeyin.Bana kimse boyle bir sey dememisti ama deselerdi uygun dille cevabini verirdim.

Komşuya söylediğiniz şeye pek inanmadım açıkçası. Eğer gerçekten öyle söylemiş olsaydınız (yani onu söyleyebilecek biri olsaydınız) buraya böyle bir konu açmazdınız.
Herkesin aile içi dinamiği farklıdır. Ailem 3 saat uzaklıkta olduğu icin, canım ne zaman istese gittim. Hatta 1, 2 ay kaldığımda oldu.
Eşimin babasının bu durumdan hoşnut olmadığını biliyorum bir kere söyleyecek gibi oldu 5 6 yıl önce, baktı onu takan yok hatta eşim kendi elleriyle beni 1 ay kalmak için bırakıyor bir daha birşey söylemedi.
Ayrıca eşin ailesi eşin düşüncelerini değiştirecek diye başında beklemek saçmaligini burada duydum. Yahu zaten onu onlar yetiştirmiş, bir kaç hafta ve bir kac ay yanından ayrilmayla kafa yapısı değişecekse buyursun değişsin.

Ben buraya sayfalarca şey yazabilirim de belli ki kimsenin bu konuda yuvarlak köşeleri yok. Herkes kendi yaptığını en doğru olan sanıyor 😁

Yaşayarak görün madem ne diyeyim ki..

Bu arada konu sahibi belli ki herkese ağzının payını verecek bir tipsiniz. (Anlattığınız komşu olayına binaen)

Konuyu tam olarak neden açtınız acaba ? (Hesap sormuyorum cidden merak ettim)

Daha yeni evli olduğunuz için onunda etkisi var. İlk zamanlar ben de kalırdım uzun süreler.
Eşin bir şey yapacak diye değil elbette ama sonra anladım ki iki tarafta da o kadar uzun süre kalmak iyi değil.Simdi kendi evimden başka yerde kalamiyorum.İkinci çocuktan sonra annemde uzun süre de kalamiyorum çünkü rahat edemiyorum aşırı gürültülü geçiyor rahatsız ediyormuş gibi hissediyorum bir haftayı zor tamamlıyorum.
Zaten ne bizim onlarda ne de onların bizde böyle uzun süreler bir ay yirmi gün falan kalmasi doğru değil gibi geliyor bana ya.
İlk zamanlar sorunlarım vardı eşimle anlaşmak noktasında.Simdi bakınca uzun süre çok içiçe olmanın da bunu tetiklediğini görebiliyorum.Yani size kalmış şu an kalmak isterseniz kalın zaten ilerde çocuk vs olunca çok uzun kalmayacaksınız gitgide oturacak her şey.
Vazgeçilmezi iz eviniz olacak

20 gün uzun mu ? 🙄 ben de sorun mu var acaba anneme gittigimde en az bir ay kalirim bazen 2 ay kaldigim olur 🙈
kişiden kişiye göre değişir bu bence. biz çift olarak 2 ayı geçtim 20 gün bile uzun. eşim asker görevleri hariç hiç ayrı kalmadık henüz. ailelerimize giderken de birlikteyiz max 1 buçuk hafta kalmışızdır. evimi özlüyorum hemen 😅

Yaa ne güzel ayri duramiyorsunuz ,ben hiç özlemiyorum eşim beni özledigini söylüyor. Ben tuhafim galiba 🙈🤭
Bence gerçekten sizde sıkıntı var. Bende kalırım uzun süreler ama evimi eşimide özlerim yani. Eşinizi sevdiğinize emin misiniz?

12-13 saatlik yol için bence 20 gün az bile..
Benim ablam 2 saatlik uzakta geldiği zaman 15 gün kalıyor çünkü her zaman gelemiyor senede 1 ya da 2 kere. Ablam geldiği zamanlar bende gidiyorum annemlere oysa aramızda 15 20 dklık yol varken bende kaliyorum 1 hafta felan. Valla iyide oluyor, bazen insan kafasını dinliyor. Ve o sırada eşimde beni, kızımı daha çok özlemiş oluyor aynı şekilde bizde öyle bence arada böyle olması iyi bisey. Sürekli kalmayı bende pek onaylamam ama nadirende olmalı sonuçta yabancı birinin evi değil ailenin evi.

Merhaba kızlar,
Sekiz aylık evliyim ailemden uzaktayım.Eşimin ailesi ve benim ailem aynı memlekette en son Ocak ayında gidip ailemi gördüm eşim bayramda çalışıyor ve benim ilk bayramım olduğu için buruk olmamayım diye nisan ayına bilet aldı ailemin yanına gideceğim onunda yıllık izni başlıyor benden 20 gün sonra gelicek yanıma , kızlar komşum geçen gün daha yeni gelmedin mi sen yeni evlisin neden durmadan gidip geliyorsun dedi bende ‘sanane istersem haftada bir giderim seni ne ilgilendirir’dedim sorum şu ki eşimin ailesinden bir kaç kişide öyle dedi eşim gereken cevabı verdi acaba ben mi bu gidip gelme olaylarını abartıyorum ailesinden uzakta olanlar ne kadar zamanda bir gidip geliyorlar kendimi bu konuda eşime karşı suçlu gibi hissediyorum ama yeni evli olduğum içinde ailemi çok özlüyorum...
Ve son olarak kayınvalidemde eşim gelene kadar kalmayı düşünmüyorum belki gündüz annemle gidip oturabilirim ayıp etmiş olur muyum ?

Ben olsam kayınvalidede hiç kalmazdım eşim gelene kadar. Sonra giderdim. Gündüz oturması yeterli.
Onun dışında gitmekte de problem göremedim. Çalışmıyorsunuz çocuk yok evde bir başınıza 4 duvar arasında sıkılır insan. Gidin ne olacak kime ne.

Merhaba kızlar,
Sekiz aylık evliyim ailemden uzaktayım.Eşimin ailesi ve benim ailem aynı memlekette en son Ocak ayında gidip ailemi gördüm eşim bayramda çalışıyor ve benim ilk bayramım olduğu için buruk olmamayım diye nisan ayına bilet aldı ailemin yanına gideceğim onunda yıllık izni başlıyor benden 20 gün sonra gelicek yanıma , kızlar komşum geçen gün daha yeni gelmedin mi sen yeni evlisin neden durmadan gidip geliyorsun dedi bende ‘sanane istersem haftada bir giderim seni ne ilgilendirir’dedim sorum şu ki eşimin ailesinden bir kaç kişide öyle dedi eşim gereken cevabı verdi acaba ben mi bu gidip gelme olaylarını abartıyorum ailesinden uzakta olanlar ne kadar zamanda bir gidip geliyorlar kendimi bu konuda eşime karşı suçlu gibi hissediyorum ama yeni evli olduğum içinde ailemi çok özlüyorum...
Ve son olarak kayınvalidemde eşim gelene kadar kalmayı düşünmüyorum belki gündüz annemle gidip oturabilirim ayıp etmiş olur muyum ?

komşuna gerçekten sanane dedin mi:KK76::KK76:

Bu işin net bi doğrusu yanlışı yok
Ben çok uzak değilim aileme farklı şehirlerdeyiz
Ortalama ayda bir veya bi buçuk ayda bi gidip 2 gün kalıp dönüyordum
Bi kere bi sebepten dolayı 10 gün kaldım
Eşimi özledim ayrı evimi düzenimi özledim valla
Bu ailemi sevmiyorum demek değil
Onları seviyorum ki yanlarına gidiyorum
Ama herkesin her şeyin yeri ayrı bence

Sizin durumda evde durmanıza gerek yok zaten
Eşiniz de evde değilmiş
Ama komşuya dediğinize inanmadım ben doğrusu
Çünkü anlattığınıza göre herkes hayatınızda söz söyleme hakkı buluyor kendinde
Akrabadan komşuya kadar
Sizin söylediğiniz cevabı verecek tarzda birine kimse öyle aklına eseni söyleyemez
Örneğin sizin gibi sana ne asla diyemem birine ama buna rağmen kimse gelip de bu kadar annenlerde kalma deMeye cesaret edemez bana

Eşim jandarma o zaman görevde ve ben evde tek olacağım için ilk bayram olduğu için kendisi teklif etti hemen 20 gün sonra o gelicek aramızda anlaşıyoruz zaten sadece bazı insanların tepkisi sanki bu evliliği onlar yaşıyor
Siz aranızda anlaştıktan sonra kime ne
Hele ki komşu falan
En güzel cevabı vermişsin zaten

Anasının evinde kamp kuran erkeklere kızıyoruz,
Evlendiklerinde artık kendi çekirdek ailelerinin farkında olmayışlarına
Evlenmeyip anasının dizinin dibinde kalsaydı diyoruz
Hastalık olur, acil bir durum olur gidip 1 ay kalınır belki.
Ama ülkede hertürlü ulaşım imkanı varken keyfi olarak gidip 1 ay kalmak gereksiz.
Şahsen ben eşimi , evimi özlüyorum
Pandemiden önce Trabzon-istanbul senede 4-5 defa 3 gün, en fazla1hafta gidip kalıp dönüyordum.

Merhaba kızlar,
Bende 7 aylık evliyim. Ailem yakında ama çalıştığım için çok gidemiyorum haftada 1 bazen iki haftada bazen ayda 1. Ama çalışmayıp haftanın 4 günüde gitsem evimi eşimi ihmal etmediğim sürece eşim haricinde laf etmek kimsenin haddine değil eşde biyere kadar laf edebilir. Kendi kızlarına gelince hergün gelsin isterler gelin gidince rahatsız olurlar. Oldu başka ? Eşinle ayarlamışsın güzelce git işte kayınvalidende kalmasanda olur ama uğra derim yinede. Sana da laf ederlerse kayınvaliden falan 18 yaşından küçüğümde haberim mi yok de gül cevap veremezler.

Eşim asker bizde ailelerde 12 saat uzaktayız şuan . Ben sadece bir kere kuzenimin düğünü için aileme gitmiştim 1 gece onlarda kalıp sonra başka şehire düğüne gitmiştik . İzinlerde gidiyoruz sonra birlikte dönüyoruz eşimle hep böyle oldu . Evet çok özlediğim zamanlar oldu . Şuan zaten izinlerimiz kapalıydı mecburi bir durum olmadıkça izne yollanmıyoruz . Geçen sene yalan dolan öyle zorla izne gittik annemler doğuma geldiler fikan . Neyse şimdi oğlumla annemlere gidip biraz kalmak istiyorum sırf Kv de kalmak gerekecek diye gidemiyorum. Kv ler istiyorlar ki ben gideyim çocukla 1 ay onlarda kalayım filan . Geçen çok bunaldım eşime söyledim biraz gideyim diye oda tmm dedi . Kv bunu duymuş diyor ki tuğçe gelsin 1 ay kalsın . Sırf onlarla kalmamak için bırak annemlerde 1 ay kalmayı 1 gün bile gitmiyorum yanlız başıma . Aileye gidip 1 ay kalmak filan da saçma bence . Eşimiz gitse 1 ay annesinde kalsa burada konu açılır ve adamı taşa tutarız . Ayrıca da böyle sürekli git gel git gel insan kendi düzenine alışamıyor filan . İzinden geri dönüşte veya annemler gelip döndükleri zaman ben 1 hafta kendime gelemiyordum .

Cocuk olana kadar ailemin evinde 1 hafta bile kalmamisimdir ama cocuk olduktan sonra 1 ay bile kalmak zorunda kaldim ama kendi adima eziyetti. Evimi esimi acayip özlüyorum. 6 saatlik mesafede ailemin evi.

Merhaba kızlar,
20 gun boyunca evinizden uzak sikilmayacak mısınız?yeni evli bir cift icin 20 gun çok uzun .
Bu kadar insanin bir tecrubesi var ki söylemişler tabi siz yine bildiğinizi yapin.
Bana biraz evinizi benimseyememissiniz gibi geldi. Benim de memleketim uzakta en son 29 ekimde gittim ailem de aralik ayında 3 gun geldi.

Her ilişkinin dinamiği farklı. Ben eşimden uzun süre ayrı kalmam. Sıkılıyorum da zaten. İlk atama yerimiz annemlere uzaktı eşimle gider gelirdim. En fazla bir iki gün gider gelirdim. Uzun ayrı kalmayı sevmem.
Ama kuzenim yazları alır çocukları tüm yaz yazlıkta tek kalır. Ben o kadar uzun süre kalmam mesela. Ama onlar da mutlu biz de. Dediğim gibi dinamiklerle alakalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X