• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendim cok durgunlastim

Zaten mutsuz ve psikolojisi yıpranmış durumda olan birine neden böyle bir mesaj yazıyorsunuz? Üstelik yaşını bile bilmeden?
kötü bir yorum yapmadım ki
yaş değildi kastım
düşünce yapısı olarak

aileme yakınlığım 10-15 dakika bile diye belirtmemiş
12 dakika demiş 2 dakikaya kadar hesap etmiş yani.

fikir olarak olgunlaştığını düşünmüyorum
yaş kaç olursa olsun

Yeni evliyim bende anneme çok düşkünüm ama alıştım artık anneme bile gidince kendi evime gitmek istiyorum. Alışma sürecindesin birde işe başlayınca daha kolay alışırsın
Su an tek avuntum o ben de kendimi buna inansirmaya calisiyorum, calismaya baslayinca degisecek

Maksimum 4 ay ver kendine. Aralik olmadan gecmis olacak bu hislerin kuşum. Adaptasyon diye bisey var bu bi surec 26 yil yasadigin insanlardan ayri yasamak kolay degil.

kötü bir yorum yapmadım ki
yaş değildi kastım
düşünce yapısı olarak

aileme yakınlığım 10-15 dakika bile diye belirtmemiş
12 dakika demiş 2 dakikaya kadar hesap etmiş yani.

fikir olarak olgunlaştığını düşünmüyorum
yaş kaç olursa olsun
Fikir olarak olgunlaşmakla duygusal olmak arasında fark vardır. Beş senelik çalışma hayatı olan, kendi parasını kazanıp ayaklarının üstünde durabilen biri için olgunlaşmamış diyemeyiz. Ailesinden ayrılmak zor gelmiş olabilir. Bence anlayışlı yorum yazmakta fayda var.

Fikir olarak olgunlaşmakla duygusal olmak arasında fark vardır. Beş senelik çalışma hayatı olan, kendi parasını kazanıp ayaklarının üstünde durabilen biri için olgunlaşmamış diyemeyiz. Ailesinden ayrılmak zor gelmiş olabilir. Bence anlayışlı yorum yazmakta fayda var.
Düşünce yapınız harika teşekkür ederim

Tatlım yeni evlilik psikolojisi iste bak ne güzel rüya gibi anlatmışsın kendiniz boyamışsınız kurmuşsunuz ailen 12 dk mesafede arabamla gidiyosun geliyosin işin var esin anlayışlı
Kız sen deli misin musmutlu olman lazım ne güzel bir hayatın var
Bence zamanla alisirsin çünkü alisilmicak bir hayat değil maşallah çok güzel lütfen sınır sistemini böyle boş şeylerle yıpratma :deli:

Arkadaslar selam. 12 gün once evlendim balayindayken hicbir sıkıntı yoktu gayet mutluydum cok eglendik. Ama eve donunce inanilmaz bi durgunluk istah kapanmasi yasadim, yaşıyorum. Bunların sebebi ise baba evinden cikmis olmak. Surekli ailemle olmak istiyorum onlarlayken istahim acik cok guzel yemek yiyorum, neşeliyim eve dönünce tekrar bi halsizlik hissi geliyo. Buarada esimle ilgili hicbir problem yok. Surekli bi ağlama istegi hatta dün akşam yine agladim esim pisman misin mutsuz musun falan demeye basladi. Hakkini yiyemem cok fazla destek oluyo beni anladigini hissettiriyo. Bi de kizlar ben hic ailemden ayrilmadim 5 yıllık çalışma hayatim var evden ise isten eve durumundaydim. Esim calismaya basladi benim daha 6 günüm var iznimin bitmesi. Bi de sunu atlamiyim annemlere arabayla 12 dk da gidiyorum arabam var yani istediğim zaman gidebilirim hatta dün 6 saat falan orda kaldim ama o bile yetmiyo sanki. Evi benimsememek de değil bu esimle 6 yil sonunda evledik evimizi birlikte çalışarak para biriktirerek aldim duvarini kapisini herseyini biz boyadik tadilat yaptik esim mobilyaci her cm inde emegimiz var yani. Sıkıntım sadece ailemin yaninda olmak istegi sürekli onlari düşünüyorum bozagimdan tek lokma gecmiyor saat 3 e geliyor sudan başka bisey gecmedi boğazımdan. Sizce normal mi bu neolur ferahlatin icimi..
Bunlar hep can sıkıntısından.
12 günlük evli insan evinin evliliğinin tadını çıkarır.Ne kendine ne eşine hayatı zehir etmenin anlamı yok.Olgunlaşmayan insan evlenmemeli

Tatlım yeni evlilik psikolojisi iste bak ne güzel rüya gibi anlatmışsın kendiniz boyamışsınız kurmuşsunuz ailen 12 dk mesafede arabamla gidiyosun geliyosin işin var esin anlayışlı
Kız sen deli misin musmutlu olman lazım ne güzel bir hayatın var
Bence zamanla alisirsin çünkü alisilmicak bir hayat değil maşallah çok güzel lütfen sınır sistemini böyle boş şeylerle yıpratma :deli:
Yaa cok tesekkur ederim yorumunuz icin sanirim boyle pozitif dusuncelere ihtiyacim var

Çok normal. Hiç yadırgamayın.
Bir süre sonra o ev yabancı gelecek.
Ben annemlerde kaldığım zaman of keşke evimde olsam şimdi diyorum :110:

Düşünce yapınız harika teşekkür ederim
Rica ederim ne demek :) Hiçbirimiz -en azından ben- psikolog değiliz ama adapte olmak diye de bir şey vardır, bunun farkında olsa insanlar keşke.
Bir de bence kalan 6 gününüzü şöyle geçirin; "işe başladıktan sonra neler yapamayacağım?" diye düşünüp güzel şeyler yapın. Ben olsam evimi güzelleştirirdim, fotoğraflar çıkartırdım vs.

Rica ederim ne demek :) Hiçbirimiz -en azından ben- psikolog değiliz ama adapte olmak diye de bir şey vardır, bunun farkında olsa insanlar keşke.
Bir de bence kalan 6 gününüzü şöyle geçirin; "işe başladıktan sonra neler yapamayacağım?" diye düşünüp güzel şeyler yapın. Ben olsam evimi güzelleştirirdim, fotoğraflar çıkartırdım vs.
Hemen kendime ufak bir yapilacaklar listesi hazirliyorum :)

Aslında normal ama biraz dramatize ediyorsunuz gibi geldi..
sonucta severek evlenmissiniz..

bende inanılmaz sekilde düskündüm aileme ,evet mutsuzluk oldu tabi başlarda,ruhum sıkısıyodu düsündükce ama kendi evimede alışmalıyım diye düsündüm ve kısa sürede alıştım canım her istediginde gidip gördüm..
ki sizin mesafinizde okadar az ki..

Yemiyek içmiycek kadar olmanız biraz abartı geldi.. eşinizede üzüldüm oda her gün bunu cekmek zorunda değil.

Daha cok yeni .Zaman gecince tam tersi olcak .Kendi eviniz gibi rahat edemeyeceksiniz .Niye böyle diye sorgulamayin .Duygusallık zamanla azalir .Simdi keyfini çıkarın guzel zamanlar bunlar.

Arkadaslar selam. 12 gün once evlendim balayindayken hicbir sıkıntı yoktu gayet mutluydum cok eglendik. Ama eve donunce inanilmaz bi durgunluk istah kapanmasi yasadim, yaşıyorum. Bunların sebebi ise baba evinden cikmis olmak. Surekli ailemle olmak istiyorum onlarlayken istahim acik cok guzel yemek yiyorum, neşeliyim eve dönünce tekrar bi halsizlik hissi geliyo. Buarada esimle ilgili hicbir problem yok. Surekli bi ağlama istegi hatta dün akşam yine agladim esim pisman misin mutsuz musun falan demeye basladi. Hakkini yiyemem cok fazla destek oluyo beni anladigini hissettiriyo. Bi de kizlar ben hic ailemden ayrilmadim 5 yıllık çalışma hayatim var evden ise isten eve durumundaydim. Esim calismaya basladi benim daha 6 günüm var iznimin bitmesi. Bi de sunu atlamiyim annemlere arabayla 12 dk da gidiyorum arabam var yani istediğim zaman gidebilirim hatta dün 6 saat falan orda kaldim ama o bile yetmiyo sanki. Evi benimsememek de değil bu esimle 6 yil sonunda evledik evimizi birlikte çalışarak para biriktirerek aldim duvarini kapisini herseyini biz boyadik tadilat yaptik esim mobilyaci her cm inde emegimiz var yani. Sıkıntım sadece ailemin yaninda olmak istegi sürekli onlari düşünüyorum bozagimdan tek lokma gecmiyor saat 3 e geliyor sudan başka bisey gecmedi boğazımdan. Sizce normal mi bu neolur ferahlatin icimi..

Bence görüşme sıklığınızı azaltın sürekli görüşmek sizi daha çok yıpratır ve eşinizi düşünün şimdi bir şey demez ileride lafını yapar . Yapmasa bile kendini kötü ve eksik hisseder. Evde mutlu olduğunuz şeyler yapın 6 gün boyunca hem evinize alışma zamanındasınız . Örnek olarak kendi arkadaşlarınızı kahvaltıya çağırın. Yarın evinizde bir odayı değiştirin. İlk başlardasınız eşinize güzel bir akşam yemeği hazırlayın. Hem sıkmayın canınızı zamanla geçer .

Ya ben sizi anliyorum galiba. Ben ayri eve ciktim,evlenmedim. Hatta annemle aram da hic iyi degildi ama ona ragmen evimi ozluyorum. Bu biriyle alakali degil yani ne bileyim o evin aile sicakligini ozlemekle ilgili. Bence zamanla alisacaksiniz.
Daha cok erken. Bunu dusunup kendinizi uzmeyin, zamana birakin derim.
Esinize yansitmamaya calisirsaniz onu da uzmemis olursunuz.
Mutluluklar dilerim. :)
Evet evet aslinda evlendim de boyle oldu demek de yanlis annem memlekete gitti kisin yine agladim hungur hüngür

Cok tesekkur ederim

Back
X