Evlendim cok durgunlastim

[

bende sürekli annemin evinde ne rahattım herşey hazırdı, elbiselerim temiz, yemeğim pişmiş diye söylenip duruyorum. Bazende eşim yardım etmediğinde annem haklıymış el adama acımaz diyordu doğruymuş diye çarpıyorum lafı:KK45:
Hahaha kiz yazik bize canim ben hala soyleniyorum degisen bisi yok kalksin yardim etsin bur zahmet :KK53:

bence geçici bi durum öyle zaman gelecek ki baba evindeyken biran önce kendi evine gitmek icin debeleneceksin ... sıkmayın kendinizi alışma süresi olur illaki

Arkadaslar selam. 12 gün once evlendim balayindayken hicbir sıkıntı yoktu gayet mutluydum cok eglendik. Ama eve donunce inanilmaz bi durgunluk istah kapanmasi yasadim, yaşıyorum. Bunların sebebi ise baba evinden cikmis olmak. Surekli ailemle olmak istiyorum onlarlayken istahim acik cok guzel yemek yiyorum, neşeliyim eve dönünce tekrar bi halsizlik hissi geliyo. Buarada esimle ilgili hicbir problem yok. Surekli bi ağlama istegi hatta dün akşam yine agladim esim pisman misin mutsuz musun falan demeye basladi. Hakkini yiyemem cok fazla destek oluyo beni anladigini hissettiriyo. Bi de kizlar ben hic ailemden ayrilmadim 5 yıllık çalışma hayatim var evden ise isten eve durumundaydim. Esim calismaya basladi benim daha 6 günüm var iznimin bitmesi. Bi de sunu atlamiyim annemlere arabayla 12 dk da gidiyorum arabam var yani istediğim zaman gidebilirim hatta dün 6 saat falan orda kaldim ama o bile yetmiyo sanki. Evi benimsememek de değil bu esimle 6 yil sonunda evledik evimizi birlikte çalışarak para biriktirerek aldim duvarini kapisini herseyini biz boyadik tadilat yaptik esim mobilyaci her cm inde emegimiz var yani. Sıkıntım sadece ailemin yaninda olmak istegi sürekli onlari düşünüyorum bozagimdan tek lokma gecmiyor saat 3 e geliyor sudan başka bisey gecmedi boğazımdan. Sizce normal mi bu neolur ferahlatin icimi..
Üzülmeyin daha çok yenisiniz alışırsınız. Bende annem babam düğün için borç yaptı aç kalıcaklar gibi geliyodu. Gidip gelip dolaba bakıp siz niye alışveriş yapmadınız diye ağızlarını arıyodum. Bi kere ağlayıp eşime annemlere alışveriş yapalım dolapları boş demişliğim bile var yani. Zamanla alışırsınız hatta evinize dönmek için can atarsınız. Ama alışana kadarda aç gezmeyin.

Arkadaslar selam. 12 gün once evlendim balayindayken hicbir sıkıntı yoktu gayet mutluydum cok eglendik. Ama eve donunce inanilmaz bi durgunluk istah kapanmasi yasadim, yaşıyorum. Bunların sebebi ise baba evinden cikmis olmak. Surekli ailemle olmak istiyorum onlarlayken istahim acik cok guzel yemek yiyorum, neşeliyim eve dönünce tekrar bi halsizlik hissi geliyo. Buarada esimle ilgili hicbir problem yok. Surekli bi ağlama istegi hatta dün akşam yine agladim esim pisman misin mutsuz musun falan demeye basladi. Hakkini yiyemem cok fazla destek oluyo beni anladigini hissettiriyo. Bi de kizlar ben hic ailemden ayrilmadim 5 yıllık çalışma hayatim var evden ise isten eve durumundaydim. Esim calismaya basladi benim daha 6 günüm var iznimin bitmesi. Bi de sunu atlamiyim annemlere arabayla 12 dk da gidiyorum arabam var yani istediğim zaman gidebilirim hatta dün 6 saat falan orda kaldim ama o bile yetmiyo sanki. Evi benimsememek de değil bu esimle 6 yil sonunda evledik evimizi birlikte çalışarak para biriktirerek aldim duvarini kapisini herseyini biz boyadik tadilat yaptik esim mobilyaci her cm inde emegimiz var yani. Sıkıntım sadece ailemin yaninda olmak istegi sürekli onlari düşünüyorum bozagimdan tek lokma gecmiyor saat 3 e geliyor sudan başka bisey gecmedi boğazımdan. Sizce normal mi bu neolur ferahlatin icimi..
Boyle arkadslarim oldu cevremde ve sonradan sikinti yasayanlarda oldu maalesf. Ben kendinize bi duzen kurup belli mesafelerle gitmnzi tavsye ederim.

Üzülmeyin daha çok yenisiniz alışırsınız. Bende annem babam düğün için borç yaptı aç kalıcaklar gibi geliyodu. Gidip gelip dolaba bakıp siz niye alışveriş yapmadınız diye ağızlarını arıyodum. Bi kere ağlayıp eşime annemlere alışveriş yapalım dolapları boş demişliğim bile var yani. Zamanla alışırsınız hatta evinize dönmek için can atarsınız. Ama alışana kadarda aç gezmeyin.
Gozlerim doldu okurken..

bir an bu yazıyı ben mi yazdım diye düşündüm:) o kadar benzer şeyler yaşadım ki hepsi geçici..boğazım düğüm düğüm oluyordu ailemi çok özlüyordum baba evinden çıkmış olmak çok koymuştu..evli bir kadın olmaya alışacakmıydım vs..ama hepsi yerini o kadar çok güzel anıya dönüştürecek ki eşinle yaşamaya doyamayacaksın..25 yaşında evlenmiştim 5 sene flörtten sonra evlenmiştim çok istereyerk ama o zamanlarda beni gören evlendiğime pişman sanırdı..eşinle her anın tadını çıkar tavsiyem

bir an bu yazıyı ben mi yazdım diye düşündüm:) o kadar benzer şeyler yaşadım ki hepsi geçici..boğazım düğüm düğüm oluyordu ailemi çok özlüyordum baba evinden çıkmış olmak çok koymuştu..evli bir kadın olmaya alışacakmıydım vs..ama hepsi yerini o kadar çok güzel anıya dönüştürecek ki eşinle yaşamaya doyamayacaksın..25 yaşında evlenmiştim 5 sene flörtten sonra evlenmiştim çok istereyerk ama o zamanlarda beni gören evlendiğime pişman sanırdı..eşinle her anın tadını çıkar tavsiyem
Yaa gerçekten mi ayni seyleri yasamis olmak icimi rahatlatiyor normallessiyor süreç. Tesekkur ederim yorumunuz icin

Agladigim da oluyor güldüğüm de halkini ödeyemem ama artik ağlamıyorum
Aynen. Aglamayin yaninda. Kotu birsey oldu zanneder. Onu istemiyorsunuz zanneder. Durum buyuyup annenlerden bile uzaklasabilir ruhsal manada. Ayni sekilde ailenizin yaninda da aglamayin ki evde probleminiz var zannederler. Siz yok deseniz de inanmazlar. Kendi kendinizeyken aglayin ama problem yok :) cunku aslinda naif, tatlis bir surec bu yasadiginiz.

Ben evlendikten sonra hayatımın en zayıf olduğum dönemine girdim. Bir de annenler köye gitti istediğim gibi gidip gelemedim. Telefonla hasret gidermeye çalıştım boşanmak mutsuz olmak için evlenmedin değil mi???? O yüzden kendini alıştırmaya bak. Gerekirse her gün git ama evine geri dön sonra azalt yavaş yavaş. Daha az üzülürsün.

İnsanın bir şeye alışma süresi 21 gündür diyorlar. Ki evlilk büyük bir değişim.
Herkes geçiyor bu yollardan. Ama ben böyle durumlarda her zaman daha kötüsünü düşünme taraftarıyım.
Burada yazılanları hiç okumadın mı? insanlar ailesini yılda bir kere zar zor görebiliyor. Sen ise 12 dakikada görebilirsin.
Sen bir işe başla. Temizlikti, yemekti, misafirdi derken kendine bile bakacak zaman zor bulacaksın. Bunları düşünmüceksin.
Şimdi bütün gün evde yanlız kukuman kuşu gibi bunları kuruyorsun gibi geldi.

Konu sahibi: 28 yasimda evlendim, ben de ailemden ayrilmamistim dahasi oyle uzulecegimi bile dusunmemistim. Aylarca tatildeymisim gibi hissedip zaman zaman agladim. Bundan sonra da annem babam ozledik dedikce telefonu kapatip aglardim. Bizim aramizda kilometreler vardi ama.
Ailen "anne cay koy geliyorum" diyebilecegin mesafedeyse hic endiselenme, gececek ve buna zaman zaman ihtiyacin olacak.
Ayrica daha evleneli 2 hafta olmamis insana olgunlasmamissin buyumemissin demek de muthis bir olgunluk ornegi tebrik ederim:D

Back
X