Evlendim cok durgunlastim

Herkesin yapısı farklı. Bir arkadaşım aylarca uyuyamamıştı. Bir senenin sonuna doğru uykuları düzene girmişti. Kafanıza takmayın bu durumu zamanla bu haliniz kalmayacak.Siz bile şaşıracaksınız.Annenizin evine gittiğinize kendi evinize dönmek için can atacaksınız. Ben de başlarda gözlerim dolu dolu dönerdim evime.

Herkesin yapısı farklı. Bir arkadaşım aylarca uyuyamamıştı. Bir senenin sonuna doğru uykuları düzene girmişti. Kafanıza takmayın bu durumu zamanla bu haliniz kalmayacak.Siz bile şaşıracaksınız.Annenizin evine gittiğinize kendi evinize dönmek için can atacaksınız. Ben de başlarda gözlerim dolu dolu dönerdim evime.
Benim uyku düzenimde hic sıkıntı yok hatta gün icinde bile uyuyorum 2 saat once falan ugradi bana annemle babam bi kahve icip melekelete gitmek icin yola ciktilar tabi arkalarından kapiyi kapatir kapatmaz agladim yine. simdi 5 gün falan yoklar

Benimle ayni seyleri yasamissiniz gecti diyebilmeyi iple cekiyorum
Geçecektir değişik bir durum yoksa genelde herkes yaşar ailesine bağlı hep beraber yaşayan aileler de görünüyordur :KK200:Sonra evine dönmeyi iple çekiyorsun dışarıdayken yani ailenin yanında keyif alsan da bir kaç zaman sonra evime gideyim diyorsun inan bana :eğlence:

Geçecektir değişik bir durum yoksa genelde herkes yaşar ailesine bağlı hep beraber yaşayan aileler de görünüyordur :KK200:Sonra evine dönmeyi iple çekiyorsun dışarıdayken yani ailenin yanında keyif alsan da bir kaç zaman sonra evime gideyim diyorsun inan bana :eğlence:
Öyle olacağına inandim cok yuksek tesekkur ederim :)

Arkadaslar selam. 12 gün once evlendim balayindayken hicbir sıkıntı yoktu gayet mutluydum cok eglendik. Ama eve donunce inanilmaz bi durgunluk istah kapanmasi yasadim, yaşıyorum. Bunların sebebi ise baba evinden cikmis olmak. Surekli ailemle olmak istiyorum onlarlayken istahim acik cok guzel yemek yiyorum, neşeliyim eve dönünce tekrar bi halsizlik hissi geliyo. Buarada esimle ilgili hicbir problem yok. Surekli bi ağlama istegi hatta dün akşam yine agladim esim pisman misin mutsuz musun falan demeye basladi. Hakkini yiyemem cok fazla destek oluyo beni anladigini hissettiriyo. Bi de kizlar ben hic ailemden ayrilmadim 5 yıllık çalışma hayatim var evden ise isten eve durumundaydim. Esim calismaya basladi benim daha 6 günüm var iznimin bitmesi. Bi de sunu atlamiyim annemlere arabayla 12 dk da gidiyorum arabam var yani istediğim zaman gidebilirim hatta dün 6 saat falan orda kaldim ama o bile yetmiyo sanki. Evi benimsememek de değil bu esimle 6 yil sonunda evledik evimizi birlikte çalışarak para biriktirerek aldim duvarini kapisini herseyini biz boyadik tadilat yaptik esim mobilyaci her cm inde emegimiz var yani. Sıkıntım sadece ailemin yaninda olmak istegi sürekli onlari düşünüyorum bozagimdan tek lokma gecmiyor saat 3 e geliyor sudan başka bisey gecmedi boğazımdan. Sizce normal mi bu neolur ferahlatin icimi..
Ben mi anormalim bilmiyorum ama ben evlendiğim ilk zamanlardan beri aile özlemi çekmemiştim. Ailemi çok seviyorum o ayrı ama eve bağlanmıştım ben. Kv kp görümcemle yaşamama rağmen. Eşimi 18 yaşımda sevmiştim. İlk ve tek sevgilim oldu. 23 yaşında evlendik. Ben hiç yabancılık çekmedim. Eşim bana hiç aile özlemi çektirmedi. Evlendikten 1 ay sonra annemlere gittim. Bizde adettir misafir çağırılır gelin babası evine o zaman gidilir ve gidildiyi gün kalır baba evinde. 1 gecelik. Ama ben o bir gece sabaha kadar zorla uyudum. Eşimi özledim. Ve ben sizin gibi sık sık da gitmiyorum. Ama her gittiğimde evimi özlüyorum. Ne bileyim. :KK16:

Elbette geçecek bunlar.
Ben ailemle aynı şehirde bile değilim.
Öncelikle şunun farkına varmalısınız. Ailenizden bir aile kurmak için ayrıldınız.
Daha çok yeni olduğu için normal aslında ama öyle midenizi küstürecek kadar da bir durum yok. Halinize şükredin 12 dklık mesafe var arada. Ya 12 saatlik mesafesi olan ne yapsın. Şahsen bende ailemin yanına gidince evimi özleyenlerdenim. Zamanla sizde böyle olacaksınız.

Elbette geçecek bunlar.
Ben ailemle aynı şehirde bile değilim.
Öncelikle şunun farkına varmalısınız. Ailenizden bir aile kurmak için ayrıldınız.
Daha çok yeni olduğu için normal aslında ama öyle midenizi küstürecek kadar da bir durum yok. Halinize şükredin 12 dklık mesafe var arada. Ya 12 saatlik mesafesi olan ne yapsın. Şahsen bende ailemin yanına gidince evimi özleyenlerdenim. Zamanla sizde böyle olacaksınız.
Cok haklisiniz kendi kendimi dinliyorum iste.. ise baslayinca kafam dagilicak biraz az kaldi. Tesekkur ederim yorumunuz icin

Ben mi anormalim bilmiyorum ama ben evlendiğim ilk zamanlardan beri aile özlemi çekmemiştim. Ailemi çok seviyorum o ayrı ama eve bağlanmıştım ben. Kv kp görümcemle yaşamama rağmen. Eşimi 18 yaşımda sevmiştim. İlk ve tek sevgilim oldu. 23 yaşında evlendik. Ben hiç yabancılık çekmedim. Eşim bana hiç aile özlemi çektirmedi. Evlendikten 1 ay sonra annemlere gittim. Bizde adettir misafir çağırılır gelin babası evine o zaman gidilir ve gidildiyi gün kalır baba evinde. 1 gecelik. Ama ben o bir gece sabaha kadar zorla uyudum. Eşimi özledim. Ve ben sizin gibi sık sık da gitmiyorum. Ama her gittiğimde evimi özlüyorum. Ne bileyim. :KK16:
Olaylar her insanda farkli etkiler yaratir demekki sizde bu sekilde yaşadınız nr diyeyim sansliymissiniz

kıyamam seni çok iyi anlıyorum 5 sene önce yaşadım aynı şeyleri bnde aynı şehirde yaşıyorum ailemle bazen özlemden hala deli olurum ama evlilik de çok güzel tadını çıkar
Ilerde belki gülerek anicam bu gunlerimi ama yasayan bilir iste.. Tesekkur ederim yorumunuz icin

Olaylar her insanda farkli etkiler yaratir demekki sizde bu sekilde yaşadınız nr diyeyim sansliymissiniz
Öyle zaten. Her kes aynı değil. Ve alışmak zor olabiliyor. Sizi anlıyorum. Ama eşinizi çok üzersiniz böyle. Ona hissettirmeyin böyle şeyleri. O ailesine karşı aynı şeyi yaparsa sonra baş edemezsinizz. Burda çok konu açanlar var kocam ailesinin yanından ayrılmıyo diye. Yani bi de böyle düşünün. Umarım toparlarsınız.

Öyle zaten. Her kes aynı değil. Ve alışmak zor olabiliyor. Sizi anlıyorum. Ama eşinizi çok üzersiniz böyle. Ona hissettirmeyin böyle şeyleri. O ailesine karşı aynı şeyi yaparsa sonra baş edemezsinizz. Burda çok konu açanlar var kocam ailesinin yanından ayrılmıyo diye. Yani bi de böyle düşünün. Umarım toparlarsınız.
Esimin ailesi bir sokak ötede ama hic aileme git falan demiyor kica hafta 1 defa gitti bana istemiyorsan gelme bile dedi esim, aramizda mesafe olmasını istedigim icin gitmedim kayinvalidem cok soğuktur ben cok samimi bi ailede yetistigim icin bana tuhaf geliyor davranislari. Haklisiniz esimi de üzüyorum.. tesekkurler yorum icin

Bu yazdıklarınızı eşiniz ya da herhangi bir erkek söylemiş olsaydı buradaki yorumlar çok farklı olurdu eminim. “Annesinden ayrılamıyorduysa evlenmeseydi”, “Aile kurmak için yeterince olgun değilmiş” ve benzerleri havada uçuşurdu. Ancak kadın yapınca hoş görülmüş anlaşılan.

Benim yorumum ise kadın erkek ayırt etmeksizin evlenme sorumluluklarını alamayacakların ve anne babalarından kopamayacakların evlenmemesi gerektiği yönünde. Aile evinden çıkmak bir hüzün verir mutlaka ama ötesi fazla bana göre.

Aynı şeyi yazacaktım, siz yazmışsınız.
İnsan düzenini değiştirince yadırgayabilir tabii ki ama yemeden içmeden kesilmek nedir... Bazı yorumları okudum, 1 ay ağlayanlar, 1 sene ağlayanlar, yolda yürüken ağlayanlar...
E madem bu durum bu kadar normaldi, neden çoğu kişi "anneci" eşinden şikayetçi? Erkek yapınca "Ne var bunda, adamın yapısı duygusal demek ki. Kıyamam ailesine çok düşkün demek ki. Alışana kadar 6 ay 1 sene idare et" diyeni görmedim.

Aynı şeyi yazacaktım, siz yazmışsınız.
İnsan düzenini değiştirince yadırgayabilir tabii ki ama yemeden içmeden kesilmek nedir... Bazı yorumları okudum, 1 ay ağlayanlar, 1 sene ağlayanlar, yolda yürüken ağlayanlar...
E madem bu durum bu kadar normaldi, neden çoğu kişi "anneci" eşinden şikayetçi? Erkek yapınca "Ne var bunda, adamın yapısı duygusal demek ki. Kıyamam ailesine çok düşkün demek ki. Alışana kadar 6 ay 1 sene idare et" diyeni görmedim.
Kadin icin de erkek icin de zor bir durum. Kisinin karakteriyle alakali erkek de olsa benim gibi depresif duygusal bir yapisi olabilir. Belki basima gelmeseydi ben dr dediginiz sekilde tepki verebilirdim erkege karsi. Ama bu isin kadini erkegi yokmus insan yaşayınca idrak edebiliyor ancak.

Back
X