Evleneceğimiz kişi nasip mi seçim mi?

Ylnzbrrn

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2020
67
66
8
Farklı hikayelerle evlenen arkadaşlar, bir türlü aradığı kişiyi bulamayıp yıllar sonra evlenenler, evlilik nasip kısmet işi mıdır? Seçim midir? Vakti saati belli midir? Düşüncelerinizi alabilir miyim?

düzensiz mesleksiz, şiddet geçmisi olan, ailesi kötü ağızlı birini seçersen kader der ağlarsın

meslekli, düzenli, sakin, memur bir adam seçersen ben seçtim aklımı kullandım der bir ömür rahat edersin

insanlar akılsızlıklarına kader böyle der

zekiler ise seçim ile kaderi yönetmeyi bilirler

Kader, insanın kendi yolunu kendi seçimleriyle seçmesidir.
Alın yazısı ise, yüce gücün -Allah’ın- insanın kendi kaderini kendi rızası ile belirlemesinin bilinmesidir. Yani; insan kendi seçimini kendisi belirliyor. Ama zaten ne seçerse seçsin, yaradan bunu ezelden beri biliyor...
Yani kader, insanın elinde olan bir kavram.
Allah insana akıl vermiş, onu özgür kılmış her hareketiyle. İnsan aklını kullanamaz ve kötülüklerle karşılaşırsa şayet bu kendi kararından ötürüdür...
Her şey birbiriyle bağlantılı

Aslında evlenecegin adam levhi mahfuzda yazılıymiş sen sadece o kişiyi secene kadar diger kısıleri reddetediyorsun onu secıyon o da zaten kaderinde evlenecegin adammiş

Hem nasip hem seçim aslinda nasibin odur ama mesela kötü bir ortamda görürsün istemessin kendini ispatlar size ulaşmak için çabalar Vs seçim yapmış olursunuz. Aile iliskiniz sağlam olur çünkü tepkinizi bilir zamanında ki durumlardan dolayı, en başta direk aile kursaniz derkı zaten biliyodun evlenmeseydin Vs saygı duymaz evlilik hayatın kötü olur. Yani kaderimiz belli ama biz yönlendirme yapmış oluruz. Biraz karışık mi anlattım ne yanımda çocuk bağirarak şarkı soyluyorda

Şunu büyük harflerle yazsaydın hala kaderimde bu varmış diyenler var Kader ınsanın kendı seçimlerinden ibaret yüce yaratan zaten herkesin önceden seçimlerini bilir yani kaderini bilir. Herkes seçimini yapar ve bunun sonuçlarını yaşar

Eşin, Rızkın ve Ecelin bellidir, biz nekadar da "seçim" desekde..
Ben 10 tane hocaya sormustum kafam cok karısmıstı 10 tanesi de aynı cevabı verdi evlenecegin kişi kaderinde yazılı sen sadece o kişiyle evlenene kadar digerlerini eliyorsun en sonunda onu secıuorsun o da kaderinde yazılı dediler yani evlilik kadermiş iyiyse şükür kötüysr Allah seni onunla imtihan ediyomuş veya evlatlarınla hayat..

Aynen..

Bence insan neyi eksik buluyorsa evlendiği insanda onu bulduğunu sanıp evleniyor,
bazısı yaptığı seçimde mutlu, bazısında mutsuz
kim ne seçim yaptıysa kafa olgunluğu şart onun için erken evlilikler tehlikeli

Kader kurbanıyım diyenler aslında kendi akıllarının-sızlıklarının- kurbanları. Bahane bulmak çok kolay cunku. Allah herkese doğru seçim yeteneği versin

Bile bile lades yapıp kader denmez. Kaderini şekillendirmenin kaderin olduğunu düşünmelisin.

bu kadar şiddet mağduru kadın var bu kadar sorunlu evlilikler var kadınlara bu mu kader olarak çiziliyor da nasip deniyor. insanın seçme hakkı vardır aklı vardır nasip diye her yaşadığını sineye çekmek doğru olmaz.

Bence kaderle birlikte seçimdir. Aklını kullanıp iyi tanıyıp iyi seçmek gerekir. Akılcı düşünmenin sonucunda evlendiğin kişi kaderin olur. Gözü kapalı gidersen o aptallık olur kader olmaz

Kendi yaptığımız aptallıklar kader diye ağlıyoruz kader var. Lakin iradede var.... Allahın karışmadığı.... Şöyleki işaret gönderiyor kırmızı kırmızı bayraklar.... Görmeyi bilene... Çoğumuz görür lakin adına hormonmu dersin şehvetmi dersin aşk mı dersin sarıp sarmalanmak mı dersin işte Bi nedenle.... Görmezden gelir kendimizi binbir bahane ile sustururuz... Yok canım o kıskanç değil... Yok canım zor bir çoçukluk geçirmiş... Yok canım sevgi dolu.... Yok canım siniri ilerde geçer vs vs vs kısacası aslolan aklı kalbi karşımızdakinin hareketlerini net anlamak.... İyi evliliğin güzel nasibin başka yolu yok.... Soracaksın kendine sürekli soru sorarak net cevap vereceksin seviyorum bilmemne bağlandım elalem vs vs diye saçmalamadan bir karar alacaksın.... Aklını bırakıp şapa oturduğunda da kader bu değişmez diye ağlamayacaksın...... Adamı değiştirmeye çabalayana kadar kaderi değiştir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…