• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evleneceğiniz kişiye geçmişinizden bahseder miydiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben evliliğin dürüstlük üstüne kurulmasından yanayım onun için yaşadığım herşeyi anlatırım beni kabul edecek kişi hatamlarımla doğrularımla kabul edebilmeli evleneceğim kişidende aynı yaklaşımı beklerim

sağlam bir yuvanın temelleri ancak dürüstlük üstüne kurulur diye düşünüyorum

ömür boyu sürecek bir evlilik ben olmayı koruyarak biz olmayı başarmaktır

benim nişanlım bana sormadı geçmişimle ilgili bende ona sormadım zaten bu saatten sonra sorarsa da
'' geç kaldın güzelim '' derim...
anlatılmaması taraftarıyım sorulmadığı sürece ancak şöyle bir olay anlatayım:

en yakın kız arkadaşlarımdan biri bir ilişkiye başlamıştı
çocuk gayet mutaasıp biriydi hareketlerinden konuşmasından da belli oluyordu zaten
neyse çocukla ciddi düşünmeye başladılar ilişkilerinin başlamasndan yaklaşık 6 ay sonra çocuk bizimkine '' ne kadar ciddi ilişkilerin oldu benden önce '' diyerek konuya girmiş ve arkadaşımda söyleyince işte biri vardı iki sene çıktık falan diyince bu sefer çocuk ''ne kadar ileri gittiniz '' diye sıkıştırmış bizim saftirikde ( bakiredir bu arada) demiş ki
'' işte arabada öpüstük filan , kazağımı çıkarttım filan '' demiş birazcıkda ayrıntıya girmiş neyse çocuk önceleri bunu kafasına takmadığını söylemiş ama bir süre sonra '' çok düşündüm ben bunu kaldıramam '' deyip arkadaşımı terketti
belki gerçekten sevmemişti belkide sevdiği halde terketti bilemiyorum ancak arkadaşımın bunu atlatması çok uzun zaman aldı hala da aklına gelir '' ben nasıl böyle bir saflık yaptım '' diye çok pişman oldu

çok uzun oldu pardon ama örnekle anlatmak istedim

Arkadaşlar diyelim ki biriyle evleneceksiniz.O kişiye daha öncesinde biriyle çıktığınızı söylermiydiniz? Söylediniz diyelim ilişkinin boytunu da söylermiydiniz? Yani onunla öpüştüğünüzü falan filan :utangac: Yani bunları saklamalı mı yoksa söylemeli mi?

Söylenirse o kişinin fikri değişmez mi? :1no2:

Yanii bazı erkekler var ya illa eski ilişkimizdeki ilişkinin boyutunu öğrenmek istiyo..Benim eski sevgilim öyleydi..Umarım yenisi bunu yapmaz. Ama zaten öpüşmekten ileri gitmedim yinede kafam karışık söylenmeli mi söylenmemeli mi diye

evleneceğin kişinin seni her haliyle kabul etmesi gerekmez mi?
fikri değişecek diye söylemek onu kandırmak olmaz mı?
fikri değiecek diye korkuyorsan daha öncekiLERle niye yasıyorsun bazı şeyleri:delphin:
erkek arkadaşının yerne koy kendini;ben erkek olsam evleneceğim kızın geçmişini her ayrıntısına kadar öğrenmek isterdim...a.s.

hadi söylemeyi geçtim de sormaktaki amaç nedir ben bunu anlayamıyorum?
adamın eline ne geçecek benim kaç kişiyle öpüştüğümü ya da flört ettiğimi öğrenince?

laf arasında geçerse söylenebilir ama bunun için özel bir konuşma yapmak; yok acaba söylesem benden midesi bulanır mı diye karın ağrıları çekmek bana göre çok yanlış..

dipnot: kocam benim kaç kişiyle öpüştüğümü hiç merak etmedi bunca yıldır.

Hadi gelde bir öpem esmerimŞeniz

Ne gözel gonustun öyle sabah sabah:delphin:

Vallaha benim esimde bugüne kadar böyle birsey sormamistir...cidden ögrenince ne olacak ki? Basi göyemi ericek? :delphin:

Anlatilacak seyler varsa anlatilmali zaten...fazlasina gerek yok...:kahve:

benimki de sormadı...:1shok:
anladım ben var bizim kocalarda bir gariplik....şakkıdışakkıdı
offffffffffffff....

dürüst olamlı ilişkiler ama en detayına kadar değil elimi tuttu sarıldı gibi şeyler söylenmez
şu kişi vardı bu kadar zaman beraberdik bitti
bu kadar yeterli :delphin:

Eşim benim ikinci ilişkimdi ve ona en baştan daha önceden biri olduğunu, ne kadar sürdüğünü ve ayrıldığımızı anlatmıştım. Eşimde detayını hiç sormamış ve dürüst olduğum için teşekkür etmişti.
İyiki de söylemişim, çünkü bir kaç ay sonra eşimin (o zaman flört devresindeydik) karşısına çıkıp bire bin katıp ayırmaya kalkmış ama eşim olayları bildiği için ağzının payını verip susturmuştu.
Tabiki bir erkeğin tutupta "öpüştünmü, şöyle yaptın mı böyle yaptın mı" diye detay sormayı ayıptır.

Eşim benim ikinci ilişkimdi ve ona en baştan daha önceden biri olduğunu, ne kadar sürdüğünü ve ayrıldığımızı anlatmıştım. Eşimde detayını hiç sormamış ve dürüst olduğum için teşekkür etmişti.
İyiki de söylemişim, çünkü bir kaç ay sonra eşimin (o zaman flört devresindeydik) karşısına çıkıp bire bin katıp ayırmaya kalkmış ama eşim olayları bildiği için ağzının payını verip susturmuştu.
Tabiki bir erkeğin tutupta "öpüştünmü, şöyle yaptın mı böyle yaptın mı" diye detay sormayı ayıptır.

çok iyi yapmışsın canım geçmişin ne zaman nerde karşına çıkacağı hiç belli olmaz

ve birgün mutlaka çıkar hiçbir sır sonsuza kadar sürmez

zaten aklı başında bir erkek detayları öğrenmek istemez diye düşünüyorum

Ondan öncesini anlatırım. Görüştük ve anlaşamadık bitti... derim
Ayrıntıya girmem, ne alaka öpüştüm koklaştım denirmi hiç ya...kafamçokkarıştı
Sonra kafasında kurarlar kıskanclık yaparlar...

aklı başında bir erkek bence 20-25 yaşına gelmiş bir bayana bunu sormaz... sorarsa da alacağı cevabı az çok bilir.. bunu sadece canını yakmak için soruyordur canım...

ben nişanlıma ilk çıktığımızda tabiiki mektup gibi detaylı detaylı bişey anlatma gereği duymadım...

o da bana hiç sormadı ....

bana sorduğu tek şey benden önce aşık oldun mu?

demek ki O' nu bu ilgilendiriyormuşşşş

detaya girmeye gerek yok..

gecmişin kirliyse bahsetme tabi
ama kirli gecmısın varsa kendını nasıl temız hıssedebılırsın kı ? bu baslıgı acmıssın nası bı gecmısın var merak ettım sımdı dogrusu ,

bahsedınce senı terkedecekse bahset derım ne olacak kabul eden oyle etsın edebılıyosa, edemıyosa zaten sana fazladır zaten nası bı gecmısın varmıs kı kabul edemıycek

sen kendın daha ıyı bılırsın bıze sorma özel konu bu

:delphin:

Daha önce olan ilişkimi söylerdim ,söyledim de zaten eşime flört döneminde ...
Onun da varmış o da anlattı sağolsun ... Hiç saklamadık birbirimizden ...Bana "ilk ilişkimsin" deseydi 24 yaşında , sadece gülerdim... :roflol: Tabi 10. veya 15. olmak da ayrı bir dert olurdu , o zaman da kafasını kırardım:oklava: Neyse ki ikinciymişim evlenmeyi düşündüğü :1hug:
Ben de aynı şekilde ... Yani berabere kalmıştık:jeyyar:
Bana hiçbir şey sormadan söylemiştim ben , o da ben sormadan ... ıyi olan da budur aslında , karşı tarafı "nasıl sorsam , yok ne tepki verir acaba?" diye kasmadan kendiliğinden söylemek...
Tabi anlatanı anlattığına pişman etmemek gerekir , abuk subuk sorularla (anladınız siz onu..) ...
Yaşanmışıklar geride kalanlardır , şu an o ötekinin değil de sizin yanınızdaysa bunu şans bilip mutlu olmak gerekir ...
ışte buu..... sonunda benim oldu diyebilmektir aslolan :lepi:

merhabalar...bence anlatılabilir daha önce biri yada birilerinin oldugu.ama detaya inmeden olmalı.sonucta kadınlar için söylenir ama erkeklerde pireyi deve yapar...

söylenmesinden yanayım ben
bende eşime öncesini anlatmıştım oda bana anlattı zaten ilişkide neler yaşandığını herkez bilir öpüşme detaylarına girmek saçma bence resmen karşındakinin kıskançlık derecesini ölçmek gibi bişey bu

benimde eşimden önce ciddi bir ilişkim olmuştu.onu eşime anlattım ama detaylara girmedim sağolsun o da sormadı zaten
o da bana eskiden yaşadığı bütün arkadaşlıklarını anlattı.
bencede eğer evlenmeyi düşündüğün insan sana eskiyi soracak olursa dürüst ol yaşadıklarını anlat ama detay vermene gerek yok.eğer sormazsa hiç konusunu açma bence

Eşimden önceki arkadaşlarımı eşime anlattım. Zaten çocuktum hepsinde :)
Eşimle 16 yaşında tanıştım.
Hatta ilk çocukluk aşkımla şu anda evimiz karşılıklı ve biz onu ne zaman grsek eşimle birlikte yada değilken selamlaşırız, ayak üstü sohbet ederiz.
Eşimden önceki herşey beni ilgilendirir. Kötü bir geçmişim yok ama olsaydı da Evlenmeden anlatırdım kabul eder yada etmez o da onu ilgilendirir.
ılerde başkalarından duyması riskini göze alamazdım.

benim de eşimden önce ciddi bir ilişkim oldu.ve bunları evlenmeden önce anlattım.ne olur ne olmaz benim için utanç kaynağı değildi ama başkasından duysun istemedim.öğrenmek istediği kadarını o sordukça söyledim.oda bana anlattı ne var bunda.sonra duysam bende çok üzülürdüm.sana gelince sormazsa bahsetme merak etse şimdiye kadar sorardı.

ilişkinin başladığı tarih aslına o ilişkinin miladıdır ama bizim toplumumuz biraz tutucu yani burası paris değil senin anlattıklarını farklı anlayabilir yada yanlış anlaşılabilir herkesin geçmişinde ama iri ama küçük bişiler vardır. ancak şunu unutma gerçek insanı daima özgür bırakır. fazla ayrıntıya girmeden geçmişinle ilgili bilmek istiyorsa varlığını inkar etmeden olanı söylemek taraftarıyım ama mutluluğun için ayrıntıları atlayabilirsin küçük yalan okey ama büyük yalan döner dolaşır sonunda mutlaka seni üzer.

zaten o bna sorar kaç kişiyle çıktın ne kadar sürdü diye bende ileriye gitmeden ve abartmadan anlatırım.mesela suankı erkek arkadasım sorduğunda 1 yıl çıktım ve fazla görüşemıyorduk dedim ki bu doğruydu.fazla ileriye gitmedım ondanda fazla ileri gitmeden cvp almaya çalıştım.olay bu yoksa öpüştik felan hayatta diyemem denmemelı sorunçıkar bence

Bencede eğer sorarsa anlat.Ve yalan söyleme çünkü karşına yalanlarını duyup gelirse güvenini kaybedersin bu çok daha kötü olur.Ben her detayı anlattım eşiminde herşeyini biliyorum.ıkimizinde içi rahat.oyüzden için nasıl rahat edecekse öyle davran
kolay gelsin canım

Back
X