Evlenemedikce kriterlerin artması

Ama sıkıntı "bu yaştan sonra" düşünceniz, yaşınızda bir şey yok ki

Bu yaştan sonra da çalışılır çabalanır bir şeyler sahibi olunur

Bir de sizin eviniz arabanız ya da ne bileyim bankada paranız var mı

Yani karşı tarafa olsun diyoruz da sizde var mı

25 yaşımızda eşimle birlikte yaşamaya başladık asgari ücretten hallice maaşlar ile sıfırdan ev kurduk bir sene sonra düğün yaptık bana takılan setten gelin arabası kiralamaya kadar her şeyi biz yaptık

10 yıl sonrasında ise kendi işimiz evimiz arabamız çocuğumuz ve bankada da birikimimiz var

Çalışınca her şey olur önemli olan insan olabilmek

Mantık mutluluk getirmez içgüdülerine güvenmelisin. Elbete değiştiririm diye yola çıkmayacaksın kimse değişmez, elbette gözünü kapamayacaksın aman evleneyim diye doğru insanla güzel evlilik.
Ama sadece arabası yok diye de bence kafadan olumsuz bakmayın.
Biz eşimle ilk sevgili olduğumuzda üç buçuk yıl önce o özel sektörde gece gündüz çalışıp az bir maaş alıyordu ve ben işsizdim. Ama sevgi haricinde merhameti, vicdanı, fikirlerimizin uyumu, dünya görüşü, sakinliği iyi kalbi falan bana evet bu doğru adam dedirtiyordu. Yani belki evi arabası iyi bir işi yok ama güven, merhamet ve sevgi üçlemesi bana yetiyordu.
Geçen sene evlenme fikri dahi yokken birden girdi atandı ve iyi maaş az iş saatlerine kavuştu ve evlendik. Hala arabamız yok ama elbette bir gün alırız, evimiz yok kendimizin ama onu da alırız. On arabası olan ama kadına değer vermeyen işkolik bir adamdansa arabasız ama merhametli birini tercih ederim ben.
Matematik tutmuyor çünkü ilişkilerde...
Çok kişi biliyorum ben deli kariyerli mal mülk yerinde ama karısına zerre önem vermeyen, kadına göz ucuyla bakmak istemeyen adam. Kendi içinde huzur olmadığından çevresine de huzur vermeyen çok adam da gördüm.
Yani ev araba ve kariyer üçlemesindense adamın karakter özelliğine ve yapısına bakmanızı öneririm.
Maddi her şey tepetaklak olduğunda el ele verip düzeltmek için sevgi lazım en önce.
Benim önceliğim her zaman evde huzur ve sevgi aradı kalanlar yapılır.
Bence ailenizin gazına gelmeden şans vermelisiniz biirlerine kafadan arabası yok olmaz derseniz çok iyi kalpli size değer verecek adamı kaçırabilirsiniz

Şunu yazmayı da unutmuşum ilişkide matematik yok derken iki örneğim var önümde.
Bir kuzenim lisedeki ilk aşkıyla on küsur yıldan sonra evlendi adam lise terk kuzenim mühendisti. Haliyle ailesi istemedi savaştı evlendi. Hala çok mutlu ve aşk dolu bir çiftler... Eniştemiz de ailedeki en sevilen eniştedir. Bizi de kendi ailesi gibi görür sever sayar.
Diğer kuzenim altı ayda işyerinden kendine "denk" biriyle evlendi. Onuncu senelerinde yediği harika boynuzlardan sonra boşandı. Beraber tatile gittiklerinde dahi adam telefonda iş bitirir ama bizimkinin yüzüne bakmazmış. İşkolikti çalışma odasından çıkıp kızlarına bakmazdı bile. Kızın babasıyla kardeşiyle bayramda kavga çıkardı küsüştüler bizle de görüşmedi sonra. Bu kariyeri yerinde kendi işini kuran eski eniştemiz boşanır boşanmazda çıtırla evlendi şimdi kızı arayıp sormuyormuş da..
Yani adamın kendisini tanımadan sırf mantıkla denkiz diye yola çıkarsanız da olmaz.
Sadece kariyer para araba ve ev de mutluluk getirmiyor..

Evlenen arkadaşlar !!
Bekarlara "ee Seni ne zaman evlendiriyoruz , seni ne zaman böyle görcez," gibi itici cümleler kurmayın vallahi ortamdan hızla uzaklaşıp kacmak istiyorum

Ya özür dilerim de güldüm şu cümlene. Ya hayatın raconu o canım
Ben de sevmem öyle soranı ama bize de sordular hep...
Okursun "Okul ne zaman bitiyo?" 4 yıl üniversite boyunca gördükçe sorarlar.
Okul biter. "Çalışıyon mu? İşe ne zaman başlican?" bunu da işe girene kadar sorarlar.
İşe girersin "Yok mu biri? Ne zaman evlencen?" bu da kafadan evlenene kadar sürer.
Evlenirsin "Çocuk düşünmüyonuz mu? Çocuk ne zaman?" Bunu bu senenin başına kadar sordular (şimdi hamişim)
Ve daha soracaklar biliyorum...
Çocuk doğsun, şöyle 2-3 yaşını görsün
"Kardeş yapsana bi tane, düşünüyonuz mu kardeş?"

Bu başkasının hayatını, olması gerektiğini düşündüğümüz şekilde ayarlama hastalığı...
Kibarlıktan ses de edemezsin :)

İnşallah dilediğin gibi, isteklerini karşılayabilecek iyi birisi karşına çıkar, musmutlu olursunuz :)

konu sahibi sürekli eşeği sağlam kazığa bağlamaktan, sıkıntı yaşamamaktan bahsediyor da memleketin bir akıllısı kendisi galiba diğer kadınlar ah ne güzel çile çekeyim diye evleniyorlar zannediyor herhalde??

yani bu uyanık geçinmeyle evlenememesine şaşırmadım. sürekli ev araba düşlemekten karşısındakinin kişiliğine karakterine odaklanamamış durumda. şimdi elbette evlenecek erkeğin evi geçindirecek bir birikimi elinde üç beş bişeyi olacak ama daha en baştan aman ben sıkıntı çekemem diye zengin aramak da ne oluyor?

üstelik ben 30'u geçmiş işi gücü parası olan adamların eğer boşsa bir sorunu olduğunu düşünürüm yani evlenmesi şart değil ama sevgilisi yoksa derim neden yok bu kadar çöpsüz üzümü kızlar boş bırakmaz boşsa ya dengesiz bir tip demektir bir de bu yandan bakın derim.

Öyle olsun böyle olsun şunu olsun diyorsun sonra tam bu tanımda birini bulup evleniyorsun bir bakıyorsun başka bir sürü huyu daha çıkıyor. İstediğini elde ettiğinde bile evlilik zor. Bekarken aile kurma çocuk sahibi olma kısmı heyecanlı geliyor ama bir şeye özenirken yalnızca caf caflı yanlarını görüypruz zorluklarını bilemiyoruz yada görmek duymak istemiyoruz. Ne zaman olacağından öte mutlu edecek biri ile olsun. Mutluluğu yakalamak çok zor. Evliliktr mutluyum diyen bile yüzde yüz hayalindeki evliliği yaşayamıyor. 29 da geç değil zaten. Erken evlenince her şey gözüne daha kolay geldiğinden hata yapıyor insanlar. Olgun yaşlarda evlenenler daha doğru öantıklı seçimler yapıyor.

Bu genellemedeki alaka ne?

Sadece gözlemim. Erkekler bu evlilik olayında kadınlara nazaran sanılanın aksine daha çok mantığını kullanıyor. 30 yaş ve üstü kariyer yapmış iyi bir işi olan, evi arabası olan adamlarda yaşa güzelliğe iyi bir işe bakıyor.Demem o ki gerçekçi bakarsak kriterler belirlenirken bu da dikkate alınsın.Yoksa Allah herkesin gönlüne göre versin tabi.

Anlamamissiniz siz. Konu sahibesi, bu konuda emin adimlarla ilerlemek istedigini ve bu saatten sonra da belli birikimi olan yani kariyerinin belirli adamasina gelmis biri ile evlenmeyi tercih edecegini belirtiyor. Haksiz mi?

Armutun sapı ,üzümün çöpü...demeye başladım diyorsun yani...aklinda olsun,kriterlerine en uygununu bulursun evlenirsin bir de bakarsin ki Allah korkusu yok!kavun degil ki koklayasin allah herseyi gönlünüzce ve hayırlısı ile versin...

Anlamamissiniz siz. Konu sahibesi, bu konuda emin adimlarla ilerlemek istedigini ve bu saatten sonra da belli birikimi olan yani kariyerinin belirli adamasina gelmis biri ile evlenmeyi tercih edecegini belirtiyor. Haksiz mi?

başka kadınlar da bu saatten sonra ipsiz sapsız serserilerle evlenmeyi tercih ediyor da bizimmi haberimiz yok?
bu işler böyle seçmece karpuz misali olmuyorki? sorsan herkes belli kariyerli erkek ister ama kısmet zaten yukarıda bir arkadaşın yazdığı gibi o ''kariyerli'' erkekler de daha genç kızları tercih edebiliyorlar. madem konu sahibinin seçme hakkı var erkeğin neden olmasın?

28 yaşında, lisans mezunu, askerliğini yapmış, kariyer sahibi, kendi kazancıyla ev araba almış adam
kariyer.net ilanı gibi

ben öyle bir erkek olsam tutup da 29 yaşında bir kızla evlenmem doğruya doğru çıtır 20'lik 22'lik birini alırım eş olarak.

Konu sahibesi evlenmedikce artan/keskinlesen kriterlerinden bahsetmis. Dogal bir durum yani. Diger kadinlarin aksini tercih ettigini soylememis ki... Niye konu sahibesini uyanik gecinmekle nitelendirdiniz?

Ben konu sahibesinin bilincli bir kadin oldugunu dusunuyorum. Ne yapsaydi yani? Yasi ilerliyor diye kriterlerine uymayan biriyle mi evlensin?

Isteyen istedigini secmekte ozgur tabii.

kriterlerine uyan birini bulacağı ne malum peki?
herkes kariyerli erkek isterse sokaktaki garsonla oto tamircisiyle kim evlenecek?

tüm kadınlar aptal da bir onlarmı uyanık yani.
kriterleri düşük tutmakta fayda var.

Hani kismetti bu isler? Pof!

olaya bir de erkek tarafından bakın derim.

Kriterlerine uymayan biriyle evlenmeyecek bu durumda. Evlenmek zorunda mi?

Erkege kismet islemiyor yani. Hey Allah'im!

Kriterlerine uymayan biriyle evlenmeyecek bu durumda. Evlenmek zorunda mi?

Erkege kismet islemiyor yani. Hey Allah'im!

evlenmek istemezse evlenmesin ama istemese konu açmaz evlenmek istiyor ama tonla kriteri var. kadın için dezavantaj bunlar doğurganlık açısından erkeklerin seçme şansı daha fazla. yani evlenmek istiyorsa kriterlerim de kriterlerim diye tutturmayacak uygun içinin ısındığı biriyle evlenecek.
aptal değil kimse herkes zengin erkekle evlenmek ister. ama zengin de tutup 29 yaşında kızı istermi bir düşünün. ali ağaoğlunun bile sevgilisi 24 yaşındaydı varın düşünün gerisini.
kısmetsizim diye ağlayan pek erkek görmedim ben ayrıca. seçme şansları daha fazla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…