- 20 Mayıs 2013
- 7.274
- 3.528
- 248
- Konu Sahibi Melisagun08
-
Bu kadar hırs yapacak ne var anlamadım. Kiminle, nasıl bir evlilik istediğine o karar verir, bize ne. Varsa bir bildiğimiz söyler çekiliriz. Gerisi de ona kalmış. İlla ki evlenmek zorunda değil. Üstelik konulara bakarsak "evlenemedim" diye ağlayanlardan çok "evliyim kocam şunu yaptı, evliyim kv şunu yaptı, evliyim aldatıldım vb" diye açılan konular çok daha fazla. Bir de bu üslupla haklıysanız bile kimse sizi ciddiye almaz. İnsan nasıl söylediğine de dikkat etmeli.yani sen o kadar akıllısın ki eleyecen seçecen sonra hiiç sorun yaşamayacaksın o keşke evlenmeseydim diyenlerden olmayacaksın öyle mi?
o zilyon tane konu açanlar arasında senin gibi akıllı geçinenler de var.
böyle diye diye 30'ları geçecen sonra hiç evlenemeyeceksin haberin yok.
sadece zengin ve kariyerli adam istiyorsun demedim ki sana sen çöpsüz üzüm istiyorsun yani zengin olacak kariyeri olacak ama iyi adam da olacak nazik olacak ohhh nerede öyle bolluk?
yani senin gibiler 40'a kadar bekar kalıp da ağlıyorlar burada evlenemedim diye..
o kadar iyiysen şimdiye bulsaydın birini tüm erkekler kötü de sen mi iyisin?
Çocuk için özellikle evlenmek istiyorum.tek yaşlanmak istemiyorum.Hastalandığımda hastaneye götürecek birinin bile olmaması ne demek bilirmisin.Neden evlenmek istiyorsunuz ki? Bence siz evliliğe çok da uygun bir insan değilsiniz. Sırf herkes evleniyor benimde evlenmem gerek gibi bir fikre sahip oldıgunuz için evlenmek istiyorsunuz gibi geldi bana. Evliliği bile bir kariyer basamağı gibi görüyorsunuz. Sizi bi üste taşıyacak bir sözleşme ımzalıyorsunuz sanki. Mantık evliliği olsun da sizin ki tamemen duygulardan arındırılmış durumda. Evlilik iki şirketin birleşmesi gibi imkanları, refahı üst noktaya taşıyan bir kurum olmasından ziyade tam tersi getirdiği sorumluluklarla refahı düşüren ama duygusal olarak tatmin eden bir kurum.
28 yaşında bu özelliklere sahip bir adamın büyük ıhtımalle karekter problemi vardır. Ya aşırı derecede cimri hayatı yaşamayı bilmeyen bir adamdır ya da ailesinin sırtından geçinen bi parazıttır. Ben kendi adıma 28 yaşında böyle yatırımlar yapmaya kalkmış adamın garantıcı 50 yaş kafasında olduğunu ve asla hayatı geçirilecek bir eş olmadığını düşünürüm. Hem merak ettim sizın var mı eviniz arabanız.
Ayrıca o özelliklere sahip adamlar 29 yaşında bi kadına bakmaz diyen arkadaşların kadın düşmanlığı yaptığını sanmıyorum. Hiç biri 29 yaşında bir kadının bi şey istemeye hakkı yoktur anlamında bir şey soylememısler. Gayet de genel geçer, olması gerektiğini düşündükleri değil gerçek hayatta var olan durumu özetleyen bir bilgi vermişler. Muhtemelen bir araştırma yapılsa %10 filandır bu tarz adamların bu yaş grubundaki kadınları tercih etme oranı. Ne yazık ki gerçek böyle, keşke olmasa ama böyle. Toplum yapısı gereği bi erkek birebir aynı şartlara sahip olsalar ve aynı yaşta olsalar bile kendisinin daha iyisini hak ettiğini düşünüyor ve onu tercih etmiyor.
Çocuk için özellikle evlenmek istiyorum.tek yaşlanmak istemiyorum.Hastalandığımda hastaneye götürecek birinin bile olmaması ne demek bilirmisin.
Iste bunlar çok bencilce değil mi? Sadece çocuk sahibi olmak, yanlızlıktan korkmaktan daha farklı bi motivasyonu olması gerekmez mi evliliğin. Sanki karşıdaki kişinin bi karakteri, duyguları filan yok, sana bunları sağlayan bi kaynak sadece. Karsıdakı kişi de seninle sadece bu sebepler yüzünden evlense ne hissedersin? Çocuğu olmasa ne yapacaksın eşinin? Git sperm bankasından al, evlat edin çözer onlarda problemini. Sırf bunlar için bi adama bi ömür katlanmak daha zor inan. Karşındaki kişi sana bunlardan fazla bi anlam ifade etmıyecekse planladığın gibi rahat değil azap bi hayatın olacakÇocuk için özellikle evlenmek istiyorum.tek yaşlanmak istemiyorum.Hastalandığımda hastaneye götürecek birinin bile olmaması ne demek bilirmisin.
Evlilik zor iş, eskiden görüştüğüm hoşlandığım kişiyi evlenip hemen yanımda görmek isteyebiliyorken artık kriterler git gide artıyor yada daha doğru adımlar atmak istiyorum diyelim.Daha sağlam adım atıyorum ister istemez.
Buda işleri zorlaştırıyor tabi..misal acıköğretim okumuş biriyle tanıştım,ailem 2yıllık diye istemedi.ben doktoraya başladım bu yıl gözlerinde cok büyütüyorlar dolayısıyla..Acıkcası lisans mezunu iyi bir iş olsun yeter diyorum ama anne baba öyle bakmıyor olaya..Oo kızım öyle kızım böyle oda böyle olsun diyorlar.
Benim içinde eskiden arabası evi olmasada olur calışır kazanırız diyordum şimdi ee evi olmasada arabası olsun diyorum..yaşım küçük değilki calışıp kazanalım artık diyim ..Eskisi gibi öyle bakamıyorum artık.Yas geciyor e benim evleneceğim adam da 22 olmayacağına göre en az 28 olacağına göre bi birikimi olsun en azından arabası olsun ,iyi bir işi olsun diyorum..
Karakterine zaten diyecek bişey yok .Tabiki uyuşmam iyi kalpli olması,kibar ve en önemlisi kıymet verdiğini göstermesini istiyorum..acıkcası cocuk yapmak istiyorum zaten hemen ..hayattaki en büyük isteğim Allah nasip etsin inşallah tüm isteyenlere..yani hiçbir şey eskisi gibi kolay görünmüyor..isteklerim azalması mı gerekiyordu ki artıyor?
Şimdi bu konuya değinmemin sebebi, akrabalar ,komşular hep şunu söylüyor "öyle cok sık eleyip ince dokuma,yoksa evde kalırsın,herkesin bir kusuru var vs.."
İnsanlar bekar olduğunu öğrenince o kadar klişe laflar sıralamaya başlıyorlarki, ya belki beni hiç isteyen yok kadın diyordu inceleme cok şöyle böyle..ya sen beni tanımıyonmu teyze benim görüştüğüm insanları tanıyon mu? Yok ..eeee o zaman.Yok kızım yuvayı kadın yapar zaten ,sen adam edeceksin adamı.Erkekler evlenene kadar bişey bilmez
Dışardaki göz tabi rahat ;aman evlen gitsin nereye kadar bu bekar hayatı diyor..Yahu başıma bela alıcam belki niye dikkat etmiyecekmişim ki..huzursuz bi hayattansa evde oturup keyifle yasamam daha iyi.
Biryandan düşünüyorum gercekten cok mu eleyiciyim diye.Kimse mükemmel değil.Benimde kötü huylarım elbet var elbette herkes beğenmek zorunda değil..Ama birtürlü herseyiyle evet diyemiyorum kimseye..acıkcası kör kütük aşık olamıyorum mantığım ağır basıyor hep.Cok yakışıklı cok kariyerli adamlada gitmedi.Çünkü kabaydı bana göre..aman bişey olmaz düzeltirim diyip devam edemedim.Yada kim doğruki aman boşver deyip gözardı edemiyorum..
Kk nın Evlenemeyenler tayfası sizin düşünceleriniz neler? Evleneceğiniz adayda,Karşınızdakinde beklentileriniz değişiyormu?Artıyormu ,azalıyormu?
Bu arada dipnot:
Evlenen arkadaşlar !!
Bekarlara "ee Seni ne zaman evlendiriyoruz , seni ne zaman böyle görcez," gibi itici cümleler kurmayın vallahi ortamdan hızla uzaklaşıp kacmak istiyorum.Kimseyi evlendirmiyorsunuz efenim siz böyle tuhaf cümleler kurmayın.mıncırdım yanaklarınızdan
Dipnot2: yaşım 29
Off ne alaka kimin evladı hayırlı kim bilebilir.Al bende sana diyorum doğacak cocuğun hayırlı olmaz belki..bunlar uzar gidero dogacak cocugun hayirli evlat olup olmayacagi ne malum,sirf cocuk yapmak icin evlenilir mi?
tek yaslanmaya gelince,hicbir evlinin omur boyu beraberlik garantisi yok ne yazik ki,oyuzden tek kalmamak icin de evlilik yapilmaz.
ben 23 yasinda evlendim,gozum ne esimin isini gordu ne kasini gozunu..
merhametli ve sabirli oldugunu dusundugum icin evlendim..bence erkegin merhametlisini bulursaniz kacirmayin,mevki,tip gibi seyler biranda tepetaklak olabilir ama merhamet ve sabir insani insan yapar.
Hayat bu belli olmaz diyip önüme geleni alamayacağıma göre,tabiki herkes gibi iysini istiyorum.Olur olmaz bu Allahın bileceği iş.Ama statü benim için önemsiz diyemem malesef.Zaten kafa yapımız uyuşmuyor,en az lisans mezunu olmalı.ben doktora yapıyorum diye doktor olsun istemiyorum,en az lisansı olsun iyi bir işi olsun.Gercekten eskisi gibi düşünemem.23-24değilim artık.Samimiyim gayet.Acık ve net konuşuyorum.İçten pazarlıklı değilim.Kusura bakmayın sizi ve ailenizi samimi bulamadım. Ailenizin yaptığı çok yanlış sizinde düşüncelerinizin çoğu yanlış. Hayat bu yarın ne olacağı belli değil biraz akışına bırakmak lazım. İşi gücü olsun tabi ama açık öğretim okudu olmaz 2 yıllık mezun olmaz ben doktora yapıyorum olmaz vs.diye düşünmek size bir şey kazandırmaz. Sizin yaşınız daha genç arabası evi vs olsun derseniz zengin aile çocuklarına bakın derim tek başına çalışarak o yaşta sizin dediklerinizi yapmak zor biraz.
Benim erkek teyzemin çocugu var sizin yaşınızda ve sizin gibi düşünüyor. Ama hala bir şey yok. Ben hep derim nasipse olur kısmetin nereden çıkacağı belli değil yalnız böyle düşünerek ilerde güzel olacak kısmete engel olup ömür boyu umutsuz olabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?