Evlenemedikce kriterlerin artması

23 yaşındayım.Fakat sizinle aynı fikirdeyim. Birincisi erkeğin mutlaka iyi bir işi olmalı.İyi bir işten kastım profesör olsun doktor olsun değil. Ama en azından bir aileyi geçindirebilicek kadar geliri olan sağlam bir işi olması şart.Ayrıca evi olmayabilir evet ev almak çok kolay bişey değil.Ama en azından arabası mutlaka bencede olmalı. Bende üniversite okuyorum.Onun arabası olsun biz birlikte evide alırız diyorum ben. ama bu söylediğim iki şey gerçekten mutlaka olmalı benim içinde. Hayat zaten kolay değil, zengin olsun oo demiyorum ama bi erkeğinde doğru düzgün bir işinin olmaması ne demek zaten.Resmen işe yaramazlık kimse kusura bakmasın ama.Bu arada ben davul bile dengi dengine diyenlerdenim tabi ben bu cümleyi kurarken üniversiteli olarak kuruyorum.Kolay oluyor. :)))) Ama siz doktoraya da başlayarak çıtayı arşa çıkarmışsınız.Bu yüzden özellikle ailenizin sizin yanınıza birini yakıstıramamasıda gaaayet normal.Ennnn kötü ihtimalle iyi bir üniversitede iyi bir bölüm okumuş iyi bir işi olan biri olmalı.Belki doktora değil ama, gerçekten aöf önlisansta değil yani.Buda size haksızlık olur. Huy konusuna gelince, ben ''ben bunu değiştiririm'' diyenlerdenim.Herşeyiyle bana uyan birini bulmak çok zor.bence. yada insanların tam olarak istediği gbi birini bulması.Bence önemli olan artısının eksisinden daha fazla olması. Her insanın mutlaka olmazsa olmazları vardır.Mesela benim için hayatımdaki insan ailesine karşı benim arkamda olmalı beni kimseye ezdirmemeli.Birde herkesle mıçmıç biri olmamalı ağır başlı olmalı.Bu ikisi dışında sinirliyse gerginse bilmemneyse bunları hallederim diyorum.Nitekim ettim. Sizede bunu söyleyebilirim o yüzden.Ama aöf öğrenciside size gerçekten olmaz.Zaten erkekle kadının arasındaki fark bi süre sonra erkeği rahatsız ediyor eğer kadın daha güçlüyse.Buda hiç yaşanmaz denilen sorunları beraberinde getiriyor bunun örneklerini ben çokkkk gördüm.Sizde görmüş olmalısınız.Bence sizinde kriteriniz en azından arabası olmalı ve iyi bir işi olması olmalı.Bunun dışında karakteristik özelliklerinde herşeyiyle size uygun birini istemek beklemek yerine önceliklerinizi belirleyip bu önceliklerinize sahip insanlara şans vermelisiniz. Bunun dışındakiler içinde düzeltmek için uğraşmaya değer.Dört dörtlük bir evlilik bence pekte mümkün değil zaten.

Bu kadar hırs yapacak ne var anlamadım. Kiminle, nasıl bir evlilik istediğine o karar verir, bize ne. Varsa bir bildiğimiz söyler çekiliriz. Gerisi de ona kalmış. İlla ki evlenmek zorunda değil. Üstelik konulara bakarsak "evlenemedim" diye ağlayanlardan çok "evliyim kocam şunu yaptı, evliyim kv şunu yaptı, evliyim aldatıldım vb" diye açılan konular çok daha fazla. Bir de bu üslupla haklıysanız bile kimse sizi ciddiye almaz. İnsan nasıl söylediğine de dikkat etmeli.

Bosver geliri iyiyse adam mi ona bak...geliri iyi olduktan sonra zaten alinir yapılır. ..evlendikten sonra evimiz de oldu şükür arabamiz da...Allah saglik versin hep derim hepsi emanet kaza yaparsin arabam var diyemezsin, yangın cikar deprem olur evim var diyemezsin. ..malin da hayırlısıni nasip etsin yüce Allah.
Dediğim gibi adam mi ? Geliri iyiyse de dert etme hepsi olur...

Nişanlımla tanıştığımda sadece çalıştığı yeri biliyordum. Daha masaya oturmadan gözlerindeki merhameti görmüştüm. Parasından öte merhameti ve kalbiyle ilgilendim. Mesleği benden çook ook farklı, ve zerre kadar umrumda olmadı. Olmaz. Olmayacak. Bütün emeğini varlığını sevgisini merhametini önüme seren bir adam. Tüm yaralarımın ilacı tüm sorularımın cevabı ondaymış. Bence yanlış düşünüyorsunuz aof önlisans mezunu diye elemeniz çok büyük haksızlık. Böyle düşünerek mutlu olma şansını kaçırıyor olabilirsiniz. Hayat bize ne getirecek bilemeyiz.

29 geç bir yaş değil. Aşktan vazgeçecek bir yaş hiç değil. Mantıklı düşünmekte sonuna kadar haklısın ama evdeki hesap çarşıya uymayabiliyor. Çok yakın bir arkadaşım mantık evliliği yaptı. Adamı kendi ailesi dolandırdı iflas etti. Evlilik ailelerinde işin içine girdiği zor bir kurum. Böyle durumlar karşındaki kişiden kaynaklı olmasada çıkabilir karşına sevgin varsa bunları rahatlıkla aşarsın yoksa küçücük sorunlar bile kafanda büyür. Birde cinsellik boyutu var işin. Evlilikte önemli bir konu. Ne kadar aşıksan, seviyorsan o kadar uyumlu, mutlu olursun gibi geliyor bana. Demem o ki aşktan vazgeçme.

Kriterler, seçimler, istekler hepsi boş
35 yaşında evlendim ben
Güçlü, kendince başarıları olan, ayakları yere basan, zengin olmasam da parası pulu olan bir kadınım
Hiç evde kaldım endişesi yaşamadım, hayat benim için kocadan, aileden ibaret olmadı ama yalnızlık duygusu çektim
Eşimi 17 yıldır tanırım, oldum olası bana aşıktı ama hiç düşünmedim evlenebileceğimizi
Kültürlerimiz çok farklı, yaşam şeklimiz çok farklı bir sürü şey, kafamdaki ideal eş değil yani
Sonra bir an bir şeyler oluyor, bir kıvılcım çakıyor, tüm mantıklı denklemlerin birbirine karışıyor
Hep kısmet derlerdi ben de hadi canım derdim, insan seçimlerini kendi yapar =)) Öyle değil, biri çıkıyor ve işte bu diyorsun, kriterlerime uysa da , uymasa da bu. O yüzden çok düşünmemek lazım, gerçekten kısmet bu işler.

eşim 29 yaşındaydı evlendiğimizde. ne evi ne arabası nede birikmiş parası vardı. ailesi orta halli idi. eşimin güzel bir işi ve maaşı vardı sadece. beraber yaparız dedim krediye girdik ev aldık. güzelce ödüyoruz.. arabamız yok ama aylık akbilimiz var bize yetiyor. önemli olan neyle mutlu olacağını belirlemen. tabiki gelecek görmediğin güçsüz bir adamla evlenme ama her koşulda senin yanında olacak bir adamsa düşünme evlen

Benim eşimin de mezuniyet durumu benden düşük ama yıllarca çalışsam onun işinde ulaştığı seviyeye gelemem sanırım. Ben iyiki tam yaşımda evlenmişim diyorum 1 yıl sonra evlensem kriterler başlardı herhalde...

Neden evlenmek istiyorsunuz ki? Bence siz evliliğe çok da uygun bir insan değilsiniz. Sırf herkes evleniyor benimde evlenmem gerek gibi bir fikre sahip oldıgunuz için evlenmek istiyorsunuz gibi geldi bana. Evliliği bile bir kariyer basamağı gibi görüyorsunuz. Sizi bi üste taşıyacak bir sözleşme ımzalıyorsunuz sanki. Mantık evliliği olsun da sizin ki tamemen duygulardan arındırılmış durumda. Evlilik iki şirketin birleşmesi gibi imkanları, refahı üst noktaya taşıyan bir kurum olmasından ziyade tam tersi getirdiği sorumluluklarla refahı düşüren ama duygusal olarak tatmin eden bir kurum.

28 yaşında bu özelliklere sahip bir adamın büyük ıhtımalle karekter problemi vardır. Ya aşırı derecede cimri hayatı yaşamayı bilmeyen bir adamdır ya da ailesinin sırtından geçinen bi parazıttır. Ben kendi adıma 28 yaşında böyle yatırımlar yapmaya kalkmış adamın garantıcı 50 yaş kafasında olduğunu ve asla hayatı geçirilecek bir eş olmadığını düşünürüm. Hem merak ettim sizın var mı eviniz arabanız.

Ayrıca o özelliklere sahip adamlar 29 yaşında bi kadına bakmaz diyen arkadaşların kadın düşmanlığı yaptığını sanmıyorum. Hiç biri 29 yaşında bir kadının bi şey istemeye hakkı yoktur anlamında bir şey soylememısler. Gayet de genel geçer, olması gerektiğini düşündükleri değil gerçek hayatta var olan durumu özetleyen bir bilgi vermişler. Muhtemelen bir araştırma yapılsa %10 filandır bu tarz adamların bu yaş grubundaki kadınları tercih etme oranı. Ne yazık ki gerçek böyle, keşke olmasa ama böyle. Toplum yapısı gereği bi erkek birebir aynı şartlara sahip olsalar ve aynı yaşta olsalar bile kendisinin daha iyisini hak ettiğini düşünüyor ve onu tercih etmiyor.

Çocuk için özellikle evlenmek istiyorum.tek yaşlanmak istemiyorum.Hastalandığımda hastaneye götürecek birinin bile olmaması ne demek bilirmisin.

Çocuk için özellikle evlenmek istiyorum.tek yaşlanmak istemiyorum.Hastalandığımda hastaneye götürecek birinin bile olmaması ne demek bilirmisin.

o dogacak cocugun hayirli evlat olup olmayacagi ne malum,sirf cocuk yapmak icin evlenilir mi?
tek yaslanmaya gelince,hicbir evlinin omur boyu beraberlik garantisi yok ne yazik ki,oyuzden tek kalmamak icin de evlilik yapilmaz.
ben 23 yasinda evlendim,gozum ne esimin isini gordu ne kasini gozunu..
merhametli ve sabirli oldugunu dusundugum icin evlendim..bence erkegin merhametlisini bulursaniz kacirmayin,mevki,tip gibi seyler biranda tepetaklak olabilir ama merhamet ve sabir insani insan yapar.

Iste bunlar çok bencilce değil mi? Sadece çocuk sahibi olmak, yanlızlıktan korkmaktan daha farklı bi motivasyonu olması gerekmez mi evliliğin. Sanki karşıdaki kişinin bi karakteri, duyguları filan yok, sana bunları sağlayan bi kaynak sadece. Karsıdakı kişi de seninle sadece bu sebepler yüzünden evlense ne hissedersin? Çocuğu olmasa ne yapacaksın eşinin? Git sperm bankasından al, evlat edin çözer onlarda problemini. Sırf bunlar için bi adama bi ömür katlanmak daha zor inan. Karşındaki kişi sana bunlardan fazla bi anlam ifade etmıyecekse planladığın gibi rahat değil azap bi hayatın olacak

kader kısmet bu işler yaaa. kısmetse gelir hintten yemenden kısmet değilse ne gelir elden

Kusura bakmayın sizi ve ailenizi samimi bulamadım. Ailenizin yaptığı çok yanlış sizinde düşüncelerinizin çoğu yanlış. Hayat bu yarın ne olacağı belli değil biraz akışına bırakmak lazım. İşi gücü olsun tabi ama açık öğretim okudu olmaz 2 yıllık mezun olmaz ben doktora yapıyorum olmaz vs.diye düşünmek size bir şey kazandırmaz. Sizin yaşınız daha genç arabası evi vs olsun derseniz zengin aile çocuklarına bakın derim tek başına çalışarak o yaşta sizin dediklerinizi yapmak zor biraz.
Benim erkek teyzemin çocugu var sizin yaşınızda ve sizin gibi düşünüyor. Ama hala bir şey yok. Ben hep derim nasipse olur kısmetin nereden çıkacağı belli değil yalnız böyle düşünerek ilerde güzel olacak kısmete engel olup ömür boyu umutsuz olabilirsiniz.

Off ne alaka kimin evladı hayırlı kim bilebilir.Al bende sana diyorum doğacak cocuğun hayırlı olmaz belki..bunlar uzar gider
İkinci mevzu tabiki bencilim. her insan bencildir.sen kocanla evlenirken bu adam benle evlensin mutlu olsun ben olmasamda olur diye sırf onu düşünerek mi evlendin.Cocuğu sırf bu yüzden mi doğurdun .Kendin için evlendin kendin için doğurdun.Sen sevdiğin için ,sen istediğin için yaptın.cocuk seni istiyormuydu.hayırlı olacağı bellimydi.Ne kadar bencilsin.Niye doğurdun...Benciliz hepimiz.Bu tartışılmaz.İnsan doğasında var.
Üçüncü mevzu hiçbir zaman mantık evliliği yapıp önüme geleni alıcam demedim.Anlaşmam sevmem cok önemli.

genelde 25 yasına kadar evlenmeyen ve 25 inden sonraya kalan her insanın beklentileri artıyor ben 23 yasındayım cevremde bu tarz seyler cok oluyor :)

Hayat bu belli olmaz diyip önüme geleni alamayacağıma göre,tabiki herkes gibi iysini istiyorum.Olur olmaz bu Allahın bileceği iş.Ama statü benim için önemsiz diyemem malesef.Zaten kafa yapımız uyuşmuyor,en az lisans mezunu olmalı.ben doktora yapıyorum diye doktor olsun istemiyorum,en az lisansı olsun iyi bir işi olsun.Gercekten eskisi gibi düşünemem.23-24değilim artık.Samimiyim gayet.Acık ve net konuşuyorum.İçten pazarlıklı değilim.

Ya şunu söyleyeyim kisiden kisiye evlenme istegindeki nedenler ve evlenilecek insandaki ozellikler degisir ama beklentilerin yukselmesi konuduna katiliyorum hatta ben stajdayken oeda evlilkle alakali konu acildi mi iste yas ilerledikce beklentiler cogaliyor evlilik zorladir diyen abiler bile vardi

Cok uzatmayayim ama benden sana tafsiye evlenecegin insanda arayacagin en onemli sey karakteri olsun ornek misal babam zamaninda bulunduğumuz muhitin en iyi para kazananlarindan biriyken ne anneme ne bize tek kurus para vermezdi anca ayda yilda bir 28 yasina yaklastim hala (ki cok mecbur kalmassam hayatta istemem )para isteyecegim zaman verecek olsada vermeyeceksede ne yapacaksin diye sorar

Yada soyle diyeyim universitede hic bur bursu baska bir geliri olmayan kardesime gonderdigi harclik aylik sigaraya harcadigi paranin neredeyse yarisi

Evet iki gonul bir olunca samanlik seyran olmuyor ama karakter iyi olmadikca parada kâr etmiyor

Dedigim gibi bence karsina cikacak niri olursa once karakterini degerlendir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…