- Konu Sahibi Melisagun08
-
hayır konu içindeki çelişkileri ortaya çıkarıyorum.
hayalperestler gerçeklerle yüzleşince zorlarına gider tabii.
iyi de kadının ayakları yere sağlam basıyor zatenkimse öyle bir şey demiyor.
29 yaşına geldiysen ayaklarının yere sağlam basması lazım diyoruz.
kariyerli olsun iyi olsun düzgün olsun vs diye beklentilere girilmemesi gerekiyor.
kriterleri arttırdıkça evlenememe şansınız yükselir.
ipsiz sapsızla evlenin diyen kim?
Fazla akıllıca davranıyorum işte bunu diyorum doğru tespit.
Aynen dediğin gibi hiç zorada gelemiyorum.Elalemin derdini cekmek için evlenemem ..huzur olmalı, bu yaşa kadar ondan evlenmedim aferim bak .
Diğer kadınlar diye kimseyi ayıramam ama bu konuda kadınlar cok secici olamıyor ki sonradan niye böyle ya ben böyle hayat istemiyodum ama diyorlar.
Keşke evlenmeseydim,bu hayatı istemiyorum diye zilyon tane konu acılıyor burada da..bi gözat derim..Akıllıyı tespit edersin belki
Evet tabiki maddi durumu iyi olanı istiyorum bunda kızacak ne var.Yok adam olsun yok insan olsun diyorsunuzda ben ufo mu olsun dedim.
Zaten anlattım cok zengin kariyerli bi adamı kaba diye reddettim.senin kafada olsam evlenmem lazımdı .hmmm ..demekki neymiş.atıp tutmuyormuşuz.
Evim var cok şükür en azından arabası olsun demekte ne var..Te Allahım laf olsun diye yazmayın.Fakir edebiyatı yapmayın lütfen ..
Valla yaş geciyor canım ,30 dan sonra ne var zaten
İstanbulda evim var ,iyi bir maaşım var çok şükür.o da yeni bu sene.Bundan önce yıllarca başka başka yerlerde calıştım yeni kendi işime girdim.
İşte onu diyorum 25 yaşında başlamılsınız hayatı kurmaya..bende 30 uma geliyorum belli şeyler oturdu artık karşımdakinde öyle olması lazım bu saatten sonra aman beraber yaparız diyemiyorum ..bu saatten sonra başla planlarım var.gezip tozmalı artık..yeter mücadele..siz yolu beraber yarılamışsınız ben tektim hep..bundan sonra kimseyi ne eğitecek ne bi yere getirecek gücüm var..
Sanki ben yazdimValla yaş geciyor canım ,30 dan sonra ne var zaten
İstanbulda evim var ,iyi bir maaşım var çok şükür.o da yeni bu sene.Bundan önce yıllarca başka başka yerlerde calıştım yeni kendi işime girdim.
İşte onu diyorum 25 yaşında başlamılsınız hayatı kurmaya..bende 30 uma geliyorum belli şeyler oturdu artık karşımdakinde öyle olması lazım bu saatten sonra aman beraber yaparız diyemiyorum ..bu saatten sonra başla planlarım var.gezip tozmalı artık..yeter mücadele..siz yolu beraber yarılamışsınız ben tektim hep..bundan sonra kimseyi ne eğitecek ne bi yere getirecek gücüm var..
Kız sen hangi mahallenin teyzesisin..düşüncen bile fakir kız boşver sen ben bulunca yazarım sanayani sen o kadar akıllısın ki eleyecen seçecen sonra hiiç sorun yaşamayacaksın o keşke evlenmeseydim diyenlerden olmayacaksın öyle mi?
o zilyon tane konu açanlar arasında senin gibi akıllı geçinenler de var.
böyle diye diye 30'ları geçecen sonra hiç evlenemeyeceksin haberin yok.
sadece zengin ve kariyerli adam istiyorsun demedim ki sana sen çöpsüz üzüm istiyorsun yani zengin olacak kariyeri olacak ama iyi adam da olacak nazik olacak ohhh nerede öyle bolluk?
yani senin gibiler 40'a kadar bekar kalıp da ağlıyorlar burada evlenemedim diye..
o kadar iyiysen şimdiye bulsaydın birini tüm erkekler kötü de sen mi iyisin?
Acıkcası karakterini bir başak burcu olarak cok kurcalıyorum zaten ..sorduğum sorular kabir suali cinsinden zaten..hani herseyi 4 4 lük olmaz kimsenin ama cok güzel pırıltıları vardır onlar sizş etkiler ve emin adımlarla yürürsünüz ya..ne bileyim çok zeki ve esprili olsun canımı yesin.yaptığın sohbetin lezzeti olsun..kibar olsun benim için cok önemli.yoksa ısınmam mümlün değil.Kendinize göre bazı kriterler belirlemiş olmanız çok normal. Ben de 30da evlendim. 28imde eşimle tanıştım. Ben doktora o lisans mezunu. Ben arş gör, o memurdu, sonra ayrıldı ve kendi işini kurdu. Arabası ve bir miktar birikimi vardı. Ama açıkçası ben maddi şeyler beklemedim. Eğitime de takılmadım çünkü aynı alandan değilseniz eşinizin lisansüstü eğitim yapmış olması ilişkinize bir şey katmayacaktır. Yüksek lisans ya da doktora insana fazladan bir kültür kazandırmaz. Yalnızca alanınızla ilgili bir mevzuda daha çok söz sahibi olmanızı sağlar. Mesela eşim çok okumuş. Sık sık siyasetten, sanattan, ekonomiden, tarihten, dinden vs pek çok konuda tartışır ve araştırırız. Aslında genel olarak kriterlerinize evli bir bayan olarak baktığımda; tam da bir bekarın evliliğe dair düşünceleri dedim. Aslında evlilik düşündüğünüz şeyden çok farklı. Mesela şimdi olsa tonlarca şey yazarım ama belli başlı şeylere değineyim. Sorun çözücü mü büyütücü mü? Ailenize değer verir mi? Aile bağları güçlü mü? Kötü gün dostu mu? Merhametli mi? Kaliteli tartışabiliyor mu yoksa sırf gürültülü kavga mı yapar? İnsanlara karşı saygılı, mütevazı ve iyiliksever mi? Bir bebekle ilgilenir mi? Kültürlü mü? Kibirli mi? Farklı görüşlere, yeniliklere, değişmeye açık mı yoksa at gözlüklülerden mi? Oturmuş bir ahlak anlayışı var mı? Adil mi? Hoşgörülü mü? Ketum mu? Uyumlu ve aktif mi? Hadi dediğiniz an gecenin bir yarısı sizinle yola çıkar mı? Destek midir köstek mi? Güzel, eğlenceli, entelektüel ve kaliteli zaman geçirebilir misiniz? Cömert mi? Sadık mı?.... Bu liste böyle uzar gider. Tavsiyem bunlara da bakmanız. Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın.
He valla aynen:))Bu kadar beklemişsin değsin bari bir de o kadar bekledi ala ala bunu mu aldısı var çünkü....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?