Evlenemedikce kriterlerin artması

hele de zor sartlarda bi yerlere geldiysen, erkekleri de cok matah bulmuyorsan, kimse kusura bakmasin arayacaksin kriter tabi ki..35 yasina gelmis adam saglik problemi yoksa, bi köşeye para atamadiysa, basini sokacak bir ev alamadiysa sorumluluk duygusundan ve hayat tecrubesijden suphe duyarım zaten..2000 lirayla ailesinde sıkıntı yoksa 35 yasina kadar evini de arabasını da alir bi insan, bi zahmet yani..
benim bir kac erkek arkadasim da 20 li yaslara ozendi, frekanslarin tutmadigini soyleyip uzaklastilar kizlardan..o kizlardaki genclik hevesine ayak uyduramadilar ve bir tanesi kendinden 4 yas buyuk bir kizla evlendi dunya varmis demisti..belki de genelleme yapamayiz ama olmaz yani..
evin, araban varsa dengini araman hakkın bence, fazlasini istemiyor ki..

O etraf yokmu insanı deli ederler yok seni kimse istemiyomu sen ne zaman evlencen çalışıp napıcaksın kocan sana baksınn sırf şunların çenesini kapatmak için insan evleniyim diyo bazen Ama tabi sen onlara bakma tırıvırı hayırlısı olsun inşş hakkında aşık olursan bi gün kriter falan dinlemezsin aslında

denklik iyidir güzeldir sizin isteklerinizde gayet makul ama diyosunuzki sorun istemiyorum bence hiç bir evlilik sorunsuz mükemmel değil maddi sorunum olmasın dersin 10 000 kazanırsın o parayla geçim darlığı çekersin 100 000 kazanırsın o paraylada çekersin bu kesin çünkü insan 10 kazanınca 3 nü yiiym 7 si dursun demiyor 9 unu yiyor elde bir kaldı deyip karalar bağlıyor herşey bir sınavdır illa biyer eksik kalacak hayatta bunun kaçarı yok ben bunu biliyorum dünyanın en zenginleri sağlık sorunları çekiyor mutlu değilller ama paraları var hem paraları olmayıp hemde sağlıksız olsalardı ne olacak diye diye düşünüyorum ben param olsunda ağlıyacaksam villada ağlıyayım sağlığım bozulcaksada özel hastahanede sağlığım bozulsun diye düşünürüm hep :)

iyi de kadının ayakları yere sağlam basıyor zaten
iyi olsun kariyerli olsun düzgün bir insan olsun özellikleri istemek kötü değil ki
sırf evlenmiş olmak için niye bu özelliklerin birini yada ikisini bulundurmayan kötü özelliğini gördüğü adamla evlensin
20 li yaşların başında evlenen kadınlar da şimdiki aklım olsa eşimle evlenmezdim diyebiliyor orası da var

Ama işte bu kadar duygulardan arınmış bir evlilik kulağa hoş gelmez ki...Erkek kadın hiç fark etmez bana bu kadar mantığa oturtulmuş, sıfır riskle ve az hasarla atlatılmak istenen bir şey gibi gelir istemem yani.
Ne bileyim sevmesem evlenmem ben yaaa sevmeden çekilecek bir kurum da değil. Adamı seviyorsun da anası babası danası ohoo dolu sorunla sırf mantığıma uydu diye çekmek istemem ben şahsen. Yani sevgi yoksa ne alaka evleneyim ki? Hele ki ekonomik özgürlüğüm varsa.. Yani adamın en azından arabası olsun demek bana şirket ortaklığına imza atmak gibi geliyor. Ben biraz fazla saf romantiğim yada bilemedim.
Yani zorluklara katlanacak kadar sevmiyorsam kimseyi ömür boyu bekar kalırım bin kat iyi yani.
Adam dışardan mükemmel erkek mesela, kariyer var, araba var ev var evlendiniz. Geceleri yorulduğunda horluyor mesela, yada aşırı aç olduğunda ağzını şapırdatıyor mesela yada midesini üşüttü kustu, ya da ne bileyim bu tip minik ufacık gözünüzden kaçacak bir rahatsızlığınız oldu ee ne olacak? Sevgiliyken eşim çok kötü sarhoş olduğunda ben kendim kusturmak zorunda kalmıştım komaya girmesin diye e sevgi olmasa ben adamdan ölümüne tiksinirdim. Benim ameliyatımdan sonrada o beni ilk tuvaletime götürdü, ördeğe işediğimi gördü yahu ötesi yok. Sevgi olmadan tahammül dar olur. Tüm bu hayatın getirdiklerini ince eleyip sık dokuyarak çözemezsiniz? Pekala gözden kaçabilir sizi sinir edecek ufak kusurlar.
Bu nedenle diyorum ben mutluluk denklikle ve maddi rahatlıkla gelmez. Kusurlarını görmeyeceğin en azından görmezden geleceğin kadar sevmekle gelir, yada kusurlarının sana sevimli gelmesiyle falan.

Ben mesela zorluğa gelmediğim yada zorluk istemem diyen birini istemem. Hayat bu risk hep var yarın ne olacağımız belli değilken bu kadar iddialı olamam ben sanırım. Yani her şey tepetaklak olduğunda birbirimizi destekleyeceğimizi bilmek isterim. Ters giden durumlarda huzursuz ve kavga dolu bir adamla olma riski bana arabasızlıktan daha büyük geliyor.

Ben de 27 yasindayim. Bende evlilik için açıkçası hiç hevesli değilim. Erkek arkadaşım var cokta seviyorum. Ama evlenince aileler işin icine girecek, kendi ailene istediğin kadar vakit ayiramayacaksin, ev işi, yemek bilmem ne offff...Bak simdiden daraldim. Seninle aynı kafadayim. Su anki halimden daha mutlu olacaksam evlenmek isterim ben. Hatta erkek arkadasimla bazen yurtdışında mi yasasak diyoruz. Su teyzelerden uzaktaEvlensek cocuk soracaklar. Sonra ikinciyi soracaklar sonra bakmissin sen kendin gibi değil, disaridakilerin istediği gibi biri olmuşsun. Ya birde bu Türk erkeklerinin aptal saptal egolarindan da cidden gina geldi artık. Sorsan bi caciktan anlamazlar ama pozlara gel... pehhh

ama o zaman diyeceksin ki bende bu var onda da buna karşılık bir şeyler olsun

adamın mesele evi yoktur ama vizyonu vardır

o da 30 yaşıma kadar gezeyim göreyim kültür biriktireyim para sonra biriktirilir demiş olabilir

sen bu adamı istemezsin bir başkası ister

ama ilk başlangıçta her şey uyuşup da adamın evi yok olmaz dersen sıkıntıyı sen yaşarsın

adam ile ilişkiyi sadece hesap cüzdanları üzerinden değil de kafa uyuşması üzerinden kurup diğer hususları teraziye daha sonra koyarsan daha verimli ilişkiler olabilir

yine de yaşının henüz çok da geç olmadığını söyleyeyim

30 dan sonrasını gördüm ve daha çok şey olduğu garantisini verebilirim

Sanki ben yazdim

En önemlisi sağdık olsun, bu devirde bunu bulmak zor, geri kalan kriterler zamanla beraberce sahip olunabilecek şeyler.
Yaşın çokta geç sayılmaz ben 13 sene önce 26 yaşında evlendim

Icinize sinmeyen sevemediginiz bir insanla yasim geciyor diye evlilik dusunulmez tabii ki. Ayrica mantik da sart. Gittikce kriterlerin artmasi normaldir cunku beklentiler daha somutlasiyor. Aslinda secici oldugunuzu saniyorsunuz ama buna inanmak lazim ki kismet olmayinca her turlu bahane bulunuyor. Kismetinse agzin baglaniyor oncekilerde gordugun olumsuzluklar silinip gidiyor evet cikiyor agzindan tam kriterlerine uymasa da. Ne kadar secersen sec evlilik sans isi. Allah hayirli kismetlerle karsilastirsin.

inşallah hayırlısıyla birini bulup evlenırsiniz, iyi egitimli iş güç sahibi bir kadınsınız, malum diğer türlüsü bizim nesli yarı cahil kadın programı bagımlısı kadınlar yetiştiriyo.

Kendinize göre bazı kriterler belirlemiş olmanız çok normal. Ben de 30da evlendim. 28imde eşimle tanıştım. Ben doktora o lisans mezunu. Ben arş gör, o memurdu, sonra ayrıldı ve kendi işini kurdu. Arabası ve bir miktar birikimi vardı. Ama açıkçası ben maddi şeyler beklemedim. Eğitime de takılmadım çünkü aynı alandan değilseniz eşinizin lisansüstü eğitim yapmış olması ilişkinize bir şey katmayacaktır. Yüksek lisans ya da doktora insana fazladan bir kültür kazandırmaz. Yalnızca alanınızla ilgili bir mevzuda daha çok söz sahibi olmanızı sağlar. Mesela eşim çok okumuş. Sık sık siyasetten, sanattan, ekonomiden, tarihten, dinden vs pek çok konuda tartışır ve araştırırız. Aslında genel olarak kriterlerinize evli bir bayan olarak baktığımda; tam da bir bekarın evliliğe dair düşünceleri dedim. Aslında evlilik düşündüğünüz şeyden çok farklı. Mesela şimdi olsa tonlarca şey yazarım ama belli başlı şeylere değineyim. Sorun çözücü mü büyütücü mü? Ailenize değer verir mi? Aile bağları güçlü mü? Kötü gün dostu mu? Merhametli mi? Kaliteli tartışabiliyor mu yoksa sırf gürültülü kavga mı yapar? İnsanlara karşı saygılı, mütevazı ve iyiliksever mi? Bir bebekle ilgilenir mi? Kültürlü mü? Kibirli mi? Farklı görüşlere, yeniliklere, değişmeye açık mı yoksa at gözlüklülerden mi? Oturmuş bir ahlak anlayışı var mı? Adil mi? Hoşgörülü mü? Ketum mu? Uyumlu ve aktif mi? Hadi dediğiniz an gecenin bir yarısı sizinle yola çıkar mı? Destek midir köstek mi? Güzel, eğlenceli, entelektüel ve kaliteli zaman geçirebilir misiniz? Cömert mi? Sadık mı?.... Bu liste böyle uzar gider. Tavsiyem bunlara da bakmanız. Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın.

Bence de yas ilerledikce kriterlet artiyor..
Daha dogrusu kriter demiyelim de insanin gozu aciliyor gittikce..
Hayattan, evlilikten beklentiler kesinlesiyor ve bu dogrultuda arayislar ve elemeler yapiyoruz...
Ben sizden kucugum 24 yasindayim ama 2 yas bile fark ediyor mesela 22 yasimdaki o toyluk yok...
Sizde de 24 yasinizdaki toyluk yok suanda, o yuzden yasadiginiz surec gayet dogal...

Kız sen hangi mahallenin teyzesisin..düşüncen bile fakir kız boşver sen ben bulunca yazarım sana

Acıkcası karakterini bir başak burcu olarak cok kurcalıyorum zaten ..sorduğum sorular kabir suali cinsinden zaten..hani herseyi 4 4 lük olmaz kimsenin ama cok güzel pırıltıları vardır onlar sizş etkiler ve emin adımlarla yürürsünüz ya..ne bileyim çok zeki ve esprili olsun canımı yesin.yaptığın sohbetin lezzeti olsun..kibar olsun benim için cok önemli.yoksa ısınmam mümlün değil.

Herkes yazip cizmis de, konu sahibi mantik evliligi yapacak konusmalari o yonde. Mantik evliligi ne demek?
Kendine denk birini ariyor, saglam adimlar atmak istiyor her yonuyle dusunuyor.
Sevip evlenmissiniz hicbir seyi yoktu, birlikte calisip yaptik falan diyorsunuz. İyi guzel de konu sahibi de seviyorum ama arabasi yok diye vazgectim dememis.
Asik olursa bir gun o zaman kriter diye bir sey kalmaz, ama mantigi devreye sokarsan boyle dusunmesi gayet normal.
Cok asik degilim, ama yasim geciyor, bu adam da kaba ama napayim evlenip cocuk mocuk yapayim diye atlasin mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…