Evlenemedikce kriterlerin artması

konu sahibi çevremde 33 yaş üstü bekar kariyerli en az 10 kadın sayabilirim. hepsi senin gibi düşünüyordu. şu an 35 yaş üstü olanlar pişman. sana tavsiyem iyi anlaşabileceğin ısınabildiğin, lisans mezunu işi olan birini bulursan evlen derim. yıllar çabuk geçiyor. bi kaç sene sonra çok daha zor olma ihtimali %90.

Evlilik mevzusu gerçekten çok sıkıntı, karar vermekte bende zorlananlardanım. Bu arada benimde yaşım 29.
Ama bence illede iyi bir kariyer olsun diye düşünmemelisin. Düzenli işi olsun, istikrarlı sorumluluk sahibi olsun kariyer noktasında o daha önemli bence. Onun haricinde tabi kalben ısınmak, ortak özelliklerin, ilgi alanlarının olması da önemli. Aşk bilmiyorum çok gerekli mi değil mi şu sıralar bende aşk kısmını sorguluyorum :)

kariyer sahibi erkeklerin çoğunun kariyer sahibi kadınları tercih etmediğini biliyo muydunuz?
adamın zaten kariyeri var, dolayısıyla parası evi ve arabası da var.
bu noktada da çoğu iyi bi kadın olsun evde çocuklarıma baksın mantığıyla yaşıyo.

Kendi belirlediginiz kriterlere birsey diyemem ama 29 yasina gelmis birine daha ailesi karisiyorsa o kisi kolay kolay evlenemez. Cunku bu tur kriterci aileler icin kadin erkek farketmez kendi cocuklari mukemmeldir ve mukemmeli ararlar ve 50 yasina da gelseler hicte gec degildir.

Haklısınız aslında benziyor bazı düşüncelerimiz. Ben arabası evi olsundan ziyade hayırlı kişi olsun diyorum her zaman. Etraftan zor, mutsuz evlilikleri örnek alınca ister istemez insan evlilik fikrinden uzaklaşıyor. Evlenip hayal kırıklığı yaşamaktansa, mutsuz olmaktansa yalnızlığımla Mutlu olmayı tercih ediyorum diyorum. Etraftakiler de genelde ben erken ya da düşünmüyorum dediğimde öyle deme deyip öğütler vermeye başlıyorlar. Bence bu nasip kısmet işi. Her ne kadar mantığınızla hareket etseniz de şimdilik, elbet o kişi karşınıza çıktığınızda mantığınız değil, yüreğiniz, hisleriniz ağır basacaktır. Allah herkesin karşısına hayırlı kısmetler çıkarsın.

Neyse, frekanslar farkli. Iyi geceler!

Kriterler agir geldi galiba. :)

19 yasinda univ. Basladi, 23 de mezun oldu, hemen askere gitti kisa dönem cikti, git gel is bul 24 oldu, deneyimsiz bir eleman olarak ne kadar maas almalı ki 4 yilda ev ve araba sahibi olsun? Ha diyorsa ki zengin cocugu istiyorum, sanmiyorum 2.5 milyarin mazotuma yetecegini o ayri bana babam mezuniyet hediyesi araba almisti mesela, ama hicbir zaman 22 yaşımda araba aldim demedim babam sagolsun dedim

Amin umarım.Tabiki kimsenin ne olacağı belli değil bu ihtimaller sonsuza kadar gider..ben iyi secim yapıyımda kimsenin ne olacağı sonrasında belli değil

Evi olsun iyi bir işi olsun arabası olsun mesleği de sağlam olsun ... Ama kimse ANADAN DOĞMA İNSAN OLSUN ADAM OLSUN ÇALIŞKAN OLSUN demiyor .. Anadan babadan zengin olsun da o istenilen damat adayı olsun yoksa Zor iş öyle kendi basina bir anda ev araba alması ... Zamanında askere gitmeyene kız verilmezdi şimdi evi arabası olmayana.. Hey gidi ben oleyim barı ceketini alıp gelen bir adamla evlendim Allah'a sükur eksigim de yok :)) bu evlilik işleri hesapla kitapla olcak iş değil

bu arada konu sahibinin kriterlerinin olması neden anormal gelmiş onu anlayamadım
erkekler eş seçerken sarı saçlı olsun
25 yaşında olsun şöyle kilolu olmasın meslek sahibi olsun deyince oluyor
adam kadının çalışmasını istediğinde üniversite mezunu olmasını istediğinde kendine uygun eş arıyor oluyor hayatı paylaşacağı kadın arıyor da
kadın arayınca bir akıllı kendi oluyor

yani diyorsunuz ki 29 yaşınıza geldiniz mi artık sizin seçim şansınız kalmadı
gözünüzü kapatıp ipsiz sapsız işsiz güçsüz bir tiple evlenebilirsiniz ancak
konuşma buraya gidiyor

Evet, aynen oyleymis. Kadinin belli bir yastan sonra secim yapma sansi yokmus cunku kadin dogurganligi kadar kadinmis.

Biz de 8 Mart'i agzimizda geveleyeduralim.

Valla yaş geciyor canım ,30 dan sonra ne var zaten
İstanbulda evim var ,iyi bir maaşım var çok şükür.o da yeni bu sene.Bundan önce yıllarca başka başka yerlerde calıştım yeni kendi işime girdim.
İşte onu diyorum 25 yaşında başlamılsınız hayatı kurmaya..bende 30 uma geliyorum belli şeyler oturdu artık karşımdakinde öyle olması lazım bu saatten sonra aman beraber yaparız diyemiyorum ..bu saatten sonra başla planlarım var.gezip tozmalı artık..yeter mücadele..siz yolu beraber yarılamışsınız ben tektim hep..bundan sonra kimseyi ne eğitecek ne bi yere getirecek gücüm var..

Ya bu insanlarda bir acayip aman sık eleyip ince dokuma sonra serserinin tekine denk gelirsin evlenirsin farketmeden o zaman da adamı tanımadan neden evlendin senin hatan derler. Boşverin dinlemeyin milleti, Allah uygun zamanda karşınıza güzel bir insan çıkartacaktır

Fazla akıllıca davranıyorum işte bunu diyorum doğru tespit.
Aynen dediğin gibi hiç zorada gelemiyorum.Elalemin derdini cekmek için evlenemem ..huzur olmalı, bu yaşa kadar ondan evlenmedim aferim bak .
Diğer kadınlar diye kimseyi ayıramam ama bu konuda kadınlar cok secici olamıyor ki sonradan niye böyle ya ben böyle hayat istemiyodum ama diyorlar.
Keşke evlenmeseydim,bu hayatı istemiyorum diye zilyon tane konu acılıyor burada da..bi gözat derim..Akıllıyı tespit edersin belki
Evet tabiki maddi durumu iyi olanı istiyorum bunda kızacak ne var.Yok adam olsun yok insan olsun diyorsunuzda ben ufo mu olsun dedim.
Zaten anlattım cok zengin kariyerli bi adamı kaba diye reddettim.senin kafada olsam evlenmem lazımdı .hmmm ..demekki neymiş.atıp tutmuyormuşuz.
Evim var cok şükür en azından arabası olsun demekte ne var..Te Allahım laf olsun diye yazmayın.Fakir edebiyatı yapmayın lütfen ..

Evet, aynen oyleymis. Kadinin belli bir yastan sonra secim yapma sansi yokmus cunku kadin dogurganligi kadar kadinmis.

Biz de 8 Mart'i agzimizda geveleyeduralim.
kriterimiz en öncelikle iyi bir insan olması çalışkan olması dürüst olması olmalı falan derlerse anlarım
ama yok erkek seni niye seçsinmiş dışarıda onca genç kadın varmış
eee erkek genç kadınla evlenme kriteri koyuyor ona oluyor kadın iş güç sahibi olmasını isteyince olmuyor

burada kadınlar yana yakıla ben çalışmak istemiyorum yazıyorlar
onlara karşılık adamın hakkı çalışan kadın istemek
tek başına bir evi geçindirmek kolay mı
sen uyurken onun işe gitmesi dokunuyordur falan yazıyorlar
ama kadın isteyince çok maddiyatçı
29 yaşına geldiğinde doğru düzgün işi olmayan adamla sırf artık seçim şansım kalmadı deyip evleniversin
daha yeni istatistik vardı boşanmaların ev içi şiddetin en büyüğünü maddi kaygılar oluşturuyor diye
ayrıca kadın burada villa da otursun haftalık paris gezisine gidelim ben oturayım o bana baksın falan yazmamış

tamam ben de sevmiyorum evlilik programı usulü evi olsun arabası olsun bilmem şu kadar maaşı olsun konuşmalarını ama mantık evliliği yapacak bu kadın belli ki
niye mantıksız bir adamla evlensin

yani sen o kadar akıllısın ki eleyecen seçecen sonra hiiç sorun yaşamayacaksın o keşke evlenmeseydim diyenlerden olmayacaksın öyle mi?
o zilyon tane konu açanlar arasında senin gibi akıllı geçinenler de var.
böyle diye diye 30'ları geçecen sonra hiç evlenemeyeceksin haberin yok.

sadece zengin ve kariyerli adam istiyorsun demedim ki sana sen çöpsüz üzüm istiyorsun yani zengin olacak kariyeri olacak ama iyi adam da olacak nazik olacak ohhh nerede öyle bolluk?
yani senin gibiler 40'a kadar bekar kalıp da ağlıyorlar burada evlenemedim diye..
o kadar iyiysen şimdiye bulsaydın birini tüm erkekler kötü de sen mi iyisin?

yani diyorsunuz ki 29 yaşınıza geldiniz mi artık sizin seçim şansınız kalmadı
gözünüzü kapatıp ipsiz sapsız işsiz güçsüz bir tiple evlenebilirsiniz ancak
konuşma buraya gidiyor

kimse öyle bir şey demiyor.
29 yaşına geldiysen ayaklarının yere sağlam basması lazım diyoruz.
kariyerli olsun iyi olsun düzgün olsun vs diye beklentilere girilmemesi gerekiyor.
kriterleri arttırdıkça evlenememe şansınız yükselir.
ipsiz sapsızla evlenin diyen kim?

Kelimeleri sagdan sola mi okuyorsunuz? Konulari idrak etmede sorun yasiyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…