- 7 Mart 2016
- 1.384
- 2.191
- 83
- Konu Sahibi Melisagun08
-
evlenmek istemezse evlenmesin ama istemese konu açmaz evlenmek istiyor ama tonla kriteri var. kadın için dezavantaj bunlar doğurganlık açısından erkeklerin seçme şansı daha fazla. yani evlenmek istiyorsa kriterlerim de kriterlerim diye tutturmayacak uygun içinin ısındığı biriyle evlenecek.
aptal değil kimse herkes zengin erkekle evlenmek ister. ama zengin de tutup 29 yaşında kızı istermi bir düşünün. ali ağaoğlunun bile sevgilisi 24 yaşındaydı varın düşünün gerisini.
kısmetsizim diye ağlayan pek erkek görmedim ben ayrıca. seçme şansları daha fazla.
Kriterler agir geldi galiba. :)
Amin umarım.Tabiki kimsenin ne olacağı belli değil bu ihtimaller sonsuza kadar gider..ben iyi secim yapıyımda kimsenin ne olacağı sonrasında belli değilMutlu bir evlilik için denklik şart bana kalırsa, hatta kariyer olarak erkek bir tık üstte olursa daha iyi bile. Çünkü erkekler kadının kariyerini çekemeyip aşağılık kompleksine kapılabiliyorlar, bu konuda sıkıntı çeken tanıdıklarım oldu çok.
O yüzden kendine göre birini araman hatta daha iyi şartlarda olsun demen abes değil.
Fakat hayat bu, hiç bir şeyin garantisi yok.
Daha geçen bir dergide, evliliklerinde 40. senesini dolduran bir çiftin hikayesini okudum okadar etkilendim ki. Adam doktor yıllarca tüm Türkiye de hizmet veriyor. Tam rahata erecek torun torba sevecek yaşa geliyorlar, hastaneden bir mikrop kapıyor, bir gece aniden komaya giriyor ve iki hafta sonra komadan çıktığında hiç kimseyi hatırlamıyor. Konuşmayı bile beceremiyor!.. Eşi yıllarca çocuk gibi onu eğitiyor, bakıyor.. Ne zor bir imtihan!
Velhasıl, hiç bir kimsenin ve hiç bir şeyin garantisi yok. Sen bir adamın her şeyine bayılır evlenirsin bir gece de çocuk gibi oluverir.
Yani hakikaten hayırlısını iste, hayırlısı için dua et.
Umarım kalbini ısındıran iyi bir adamla karşılaşırsın.
bu arada konu sahibinin kriterlerinin olması neden anormal gelmiş onu anlayamadım
erkekler eş seçerken sarı saçlı olsun
25 yaşında olsun şöyle kilolu olmasın meslek sahibi olsun deyince oluyor
adam kadının çalışmasını istediğinde üniversite mezunu olmasını istediğinde kendine uygun eş arıyor oluyor hayatı paylaşacağı kadın arıyor da
kadın arayınca bir akıllı kendi oluyor
yani diyorsunuz ki 29 yaşınıza geldiniz mi artık sizin seçim şansınız kalmadı
gözünüzü kapatıp ipsiz sapsız işsiz güçsüz bir tiple evlenebilir ancak
konuşma buraya gidiyor
Valla yaş geciyor canım ,30 dan sonra ne var zatenAma sıkıntı "bu yaştan sonra" düşünceniz, yaşınızda bir şey yok ki
Bu yaştan sonra da çalışılır çabalanır bir şeyler sahibi olunur
Bir de sizin eviniz arabanız ya da ne bileyim bankada paranız var mı
Yani karşı tarafa olsun diyoruz da sizde var mı
25 yaşımızda eşimle birlikte yaşamaya başladık asgari ücretten hallice maaşlar ile sıfırdan ev kurduk bir sene sonra düğün yaptık bana takılan setten gelin arabası kiralamaya kadar her şeyi biz yaptık
10 yıl sonrasında ise kendi işimiz evimiz arabamız çocuğumuz ve bankada da birikimimiz var
Çalışınca her şey olur önemli olan insan olabilmek
Fazla akıllıca davranıyorum işte bunu diyorum doğru tespit.konu sahibi sürekli eşeği sağlam kazığa bağlamaktan, sıkıntı yaşamamaktan bahsediyor da memleketin bir akıllısı kendisi galiba diğer kadınlar ah ne güzel çile çekeyim diye evleniyorlar zannediyor herhalde??
yani bu uyanık geçinmeyle evlenememesine şaşırmadım. sürekli ev araba düşlemekten karşısındakinin kişiliğine karakterine odaklanamamış durumda. şimdi elbette evlenecek erkeğin evi geçindirecek bir birikimi elinde üç beş bişeyi olacak ama daha en baştan aman ben sıkıntı çekemem diye zengin aramak da ne oluyor?
üstelik ben 30'u geçmiş işi gücü parası olan adamların eğer boşsa bir sorunu olduğunu düşünürüm yani evlenmesi şart değil ama sevgilisi yoksa derim neden yok bu kadar çöpsüz üzümü kızlar boş bırakmaz boşsa ya dengesiz bir tip demektir bir de bu yandan bakın derim.
kriterimiz en öncelikle iyi bir insan olması çalışkan olması dürüst olması olmalı falan derlerse anlarımEvet, aynen oyleymis. Kadinin belli bir yastan sonra secim yapma sansi yokmus cunku kadin dogurganligi kadar kadinmis.
Biz de 8 Mart'i agzimizda geveleyeduralim.
Fazla akıllıca davranıyorum işte bunu diyorum doğru tespit.
Aynen dediğin gibi hiç zorada gelemiyorum.Elalemin derdini cekmek için evlenemem ..huzur olmalı, bu yaşa kadar ondan evlenmedim aferim bak .
Diğer kadınlar diye kimseyi ayıramam ama bu konuda kadınlar cok secici olamıyor ki sonradan niye böyle ya ben böyle hayat istemiyodum ama diyorlar.
Keşke evlenmeseydim,bu hayatı istemiyorum diye zilyon tane konu acılıyor burada da..bi gözat derim..Akıllıyı tespit edersin belki
Evet tabiki maddi durumu iyi olanı istiyorum bunda kızacak ne var.Yok adam olsun yok insan olsun diyorsunuzda ben ufo mu olsun dedim.
Zaten anlattım cok zengin kariyerli bi adamı kaba diye reddettim.senin kafada olsam evlenmem lazımdı .hmmm ..demekki neymiş.atıp tutmuyormuşuz.
Evim var cok şükür en azından arabası olsun demekte ne var..Te Allahım laf olsun diye yazmayın.Fakir edebiyatı yapmayın lütfen ..
yani diyorsunuz ki 29 yaşınıza geldiniz mi artık sizin seçim şansınız kalmadı
gözünüzü kapatıp ipsiz sapsız işsiz güçsüz bir tiple evlenebilirsiniz ancak
konuşma buraya gidiyor
yani sen o kadar akıllısın ki eleyecen seçecen sonra hiiç sorun yaşamayacaksın o keşke evlenmeseydim diyenlerden olmayacaksın öyle mi?
o zilyon tane konu açanlar arasında senin gibi akıllı geçinenler de var.
böyle diye diye 30'ları geçecen sonra hiç evlenemeyeceksin haberin yok.
sadece zengin ve kariyerli adam istiyorsun demedim ki sana sen çöpsüz üzüm istiyorsun yani zengin olacak kariyeri olacak ama iyi adam da olacak nazik olacak ohhh nerede öyle bolluk?
yani senin gibiler 40'a kadar bekar kalıp da ağlıyorlar burada evlenemedim diye..
o kadar iyiysen şimdiye bulsaydın birini tüm erkekler kötü de sen mi iyisin?
Kelimeleri sagdan sola mi okuyorsunuz? Konulari idrak etmede sorun yasiyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?