- 1 Aralık 2020
- 90
- 103
- 43
- 44
- Konu Sahibi mechulegiden
-
- #261
Herşeyden korkuyorum. Gerçekten derin bir his. Yaşamaktan zevk almıyorum. Herşey bitmiş gibi. Akıl sağlığımı kaybetmedim daha kaybederim diye korktum. İntihar inançsız gitmek demek hala farkındayım. Ama akıl sağlığım giderse ve ben öyle birşey yaparsam.Bak kendinizi ele verdiniz. Ölmekten sağlığınızı kaybetmekten korkuyorsunuz. İntihar falan hikaye. Hala umudunuz var aslında. Çıkmadık candan ümit kesilmez inşallah istedikleriniz kavuşursun.
Teşekkür ederim. Ama geç kaldım hissini aşamıyorumKonu sahibi arkadaşım, kafana takmak da haklısın. Bir ailen cocuklarin olsun, aidiyet duygusunu hissedeyim istiyorsun. Seni asla haksız bulmuyorum çünkü senin yarın yaşında kadınların bile evliliği kafaya takip, hemen evlenmeye çalıştığı bir cografya da sen yine iyi dayanmissin. İyi dayanmissindan kasıt cevredeki buldumcuklar, evlenmedin mi sen hala diye cevabını bildiği sorular soranlar. Bir de kendi iç sesin. Geceleri çıkar o ses genelde, çünkü gündüz bir şekilde idare edebilirsin ama o geceler yok mu?
Biz evlendik de ne oldu diyenlere de bakma sen. Hepsine seçme hakkı verilse, hepsi ama hepsi evlenmeyi ve cocuk sahibi olmayı isterdi. Ama şimdiki eşiyle ama başka bir insanla mutlaka evlenmek isterlerdi. Senin evliliğin böyle olacaktı, kesin mutsuz olacaktın diye bir şey yok.
Sana en yakın zamanda hayırlı mutlu uzun ömürlü bir evlilik diliyorum. Allah yardımcın olsun.
Sizin yaşınız kaçBöyle düşünmeniz konusunda size hak veriyorum, ben sizden yaşça küçüğüm ama benim bile ister istemez bu dönemlerde böyle kaygılarım oluştu yalnızlığa dair..
Bir de okuduğum kadarıyla arkadaşlarınızdan falan baskı görmüyormuşsunuz.
Benim bir arkadaşım evlendikten sonra saçma sapan konuşmaya başladı. Görüştüğüm insanları eleştirdi küçümsedi, bu yaştan sonra olmaz artık aşık olman çok zor dedi. Her arayıp sorduğumda bu muhabbetler oluyordu görüşmeyi kestim ama dedikleri ister istemez canımı sıktı.
Şimdi mesela bu dönemde normalde hiiiç düşünmediğim mevzuları düşünüyorum. Canım sıkılıyor. Eve hapis kaldık ya insan düşüncelerini de durduramıyor anlıyorum sizi, bu kötü günlerde destek olacak moral verecek belki de yükünü hafifletecek birini arıyor insan ne bileyim ya sevme/sevilme ihtiyacı en doğal ihtiyaç gibi geliyor bana.
Umarım her şeyin bir zamanı vardır o zaman da hemencecik gelir. Çoook mutlu olursunuz
27Sizin yaşınız kaç
Kesinlikle psikolojik destek öneririm eğer gidemiyorsanız hastaneye, online terapi yapanlar var. İnternetten bir araştırın derim inanıyorum ki çok iyi gelecekKendimi bazen genç bazen yaşlı hissediyorum. Mesela sanatçılarda insan sonuçta. Demet akalın 40 yaşında evlenip 42 yaşında anne oldu. Alişan 42 yaşında evlendi şimdi 2. Çocuğu olacak. Kenan imirzalıoğlu 46 yaşında ilk kez baba oldu. Masumlar apartmanındaki safiye rolü ezgi mola 37 yaşında. Naci rolü Tansel Öngel 44 yaşında. Bakıyorum inanılmaz hoşlar. İnzivaya çekilip ölümü beklemiyorlar.tamam ben sanatçı değilim ama onlar gibi insanım.peki ben neden yaşlı hissediyorum. Görüntüm onlardan bile daha genç hatta. 30 yaşındaki kadın benim yanımda koskoca kadın gibi durur ama bu iç ses yok mu mahvetti beni.
Bu yaşta sakın o tip düşüncelere girme. Çok saçma çünkü. Çok gençsin. Sana tavsiyem aday gelirseki kesin gelir iyice tanı iyi yönlerini bul hemen burun kıvırma benim yaşadıklarım ders olsun. Birde 30 yaşını geçirmemeye çalış evlenmek için biliyorum söyleyerek olmuyor. Ama karşında benim gibi biri varken ders al ona göre davran
Aynen yaş genç görünüyor da evde oturmaktan insanın içi çöküyor düşünüp kurmaktan onu diyorum ben de. Yoksa siz de bu zamana kadar düşünmemişsiniz böyle şeyler insan kendi kendine kuruntu yapıyor her şeyi.Bu yaşta sakın o tip düşüncelere girme. Çok saçma çünkü. Çok gençsin. Sana tavsiyem aday gelirseki kesin gelir iyice tanı iyi yönlerini bul hemen burun kıvırma benim yaşadıklarım ders olsun. Birde 30 yaşını geçirmemeye çalış evlenmek için biliyorum söyleyerek olmuyor. Ama karşında benim gibi biri varken ders al ona göre davran
İnanırmısın daha düne kadar yaşım aklımda yoktu. Hem kendim hem çevrem bana küçüğümmüş gibi davranır. Şu her yer ıssızlaştı hayat durdu evlere kapandıkya Allahım binbir türlü düşünceler binbir türlü kuruntular. Ee 38 yaşındayken neden böye değildin. 35 yaşındayken de gayet mutluydum o zaman hayal bile kurardım ileriye dair. Sanırım bu pandemi bizi yiyip bitirecek yoktan yere dert sahibi oldum. Bence toplumun yarısı başka sıkıntılardan dolayı psikolog yardımı alacakAynen yaş genç görünüyor da evde oturmaktan insanın içi çöküyor düşünüp kurmaktan onu diyorum ben de. Yoksa siz de bu zamana kadar düşünmemişsiniz böyle şeyler insan kendi kendine kuruntu yapıyor her şeyi.
Yok ya bu devirde benim karşıma çıkmıyor valla akıllı kafama göre biri, herkes yedekçi herkes instada kız kovalıyor ben bu sıralar bezdim her şeyden
Aynen öyle hep evde kalmaktan insan kendine sarıyor inanın yaşınızda hiçbir şey yok. Evli olsaydınız başka bir şeye sarardınız mesela ben burada bir çok konu okudum güzellik takıntısıyla ilgili. Bunlar da son zamanlarda insanlarda oluşan kaygılar. İnsan kendiyle kaldıkça sarıyor işte beyin bu.. ben bazen gece bilmem kaç sene önceki olaya takıyorum aaa niye öyle yapmışım diye, arkadaşlarıma da soruyorum onlar da aynı. Nolur siz de kendinizi yıpratmayın.İnanırmısın daha düne kadar yaşım aklımda yoktu. Hem kendim hem çevrem bana küçüğümmüş gibi davranır. Şu her yer ıssızlaştı hayat durdu evlere kapandıkya Allahım binbir türlü düşünceler binbir türlü kuruntular. Ee 38 yaşındayken neden böye değildin. 35 yaşındayken de gayet mutluydum o zaman hayal bile kurardım ileriye dair. Sanırım bu pandemi bizi yiyip bitirecek yoktan yere dert sahibi oldum. Bence toplumun yarısı başka sıkıntılardan dolayı psikolog yardımı alacak
Bak sana tekrar söyleyim yaşın inanılmaz genç günümüz için. Doğru devir kötüleşti. Yeni nesil sosyal medyada. Kızlar desen oradını burasını açıp gösteriyor. Ama nerak etme doğru düzgün kişilerde var ve karşına çıkacak tipe çok bakma karaktere bakAynen yaş genç görünüyor da evde oturmaktan insanın içi çöküyor düşünüp kurmaktan onu diyorum ben de. Yoksa siz de bu zamana kadar düşünmemişsiniz böyle şeyler insan kendi kendine kuruntu yapıyor her şeyi.
Yok ya bu devirde benim karşıma çıkmıyor valla akıllı kafama göre biri, herkes yedekçi herkes instada kız kovalıyor ben bu sıralar bezdim her şeyden
Bende duyuyorum 40 ından sonra evlilikleri. Güzellik konusuna gelince onada ayrı bi gıcığım zaten. Herkes aynı fabrikadan çıkmış gibi. Kaşlar dudaklar şişkin. Mimik yok kadın gülemiyor. Herkes kendine baksın tabi de aynı olmasın. Muhabbette iyi sardı gece gece. Kendimi depresyona sürükledim malesef hakkımda hayırlısı artıkAynen öyle hep evde kalmaktan insan kendine sarıyor inanın yaşınızda hiçbir şey yok. Evli olsaydınız başka bir şeye sarardınız mesela ben burada bir çok konu okudum güzellik takıntısıyla ilgili. Bunlar da son zamanlarda insanlarda oluşan kaygılar. İnsan kendiyle kaldıkça sarıyor işte beyin bu.. ben bazen gece bilmem kaç sene önceki olaya takıyorum aaa niye öyle yapmışım diye, arkadaşlarıma da soruyorum onlar da aynı. Nolur siz de kendinizi yıpratmayın.
Benim çooook sevdiğim bir tanıdığım 45 yaşlarında evlendi. Ama eşi kafa dengi değil. Önemli olan kafa dengi biriyle hayatınızı birleştirmek. Lütfen umutsuz olup kendinizi depresyona sürüklemeyin. Uykusuzluk için de melisa çayı içebilirsiniz sakinleştirip uykunuzu getirir belki :)
Film veya dizi izlermisin istersen onerebilirim onu izlersin sonra k. Soruyor gibi erkeklerin olduğu sitede soru açabilirsin işte dizi hakkında yorum vs ..sonra bir bakmışsın seninle aynı zevke sahip bir adamla konuşuyorsun birde yaşın gizle ki on yargıyla yaklaşmasınlar genç gosteriyormussun çünkü..sonuçta kadınlarda kendinden genç erkeklerle evlenebilir ..sonra tanışınca sorunca söylersin yaşıni ama dersin ruhum 20 yaşında ..yani hiç depresyona girme bak ayak üstü plan yaptım tabiki kendim böyle plan yaparak tanışmadim asla bir daha erkek istemiyorum dediğim bir anda nasip oldu iyiki olmuş...sen bu şekilde az da olsa çaba göster sonra dua et ..Allah'ım kötü insanlar bana asla yaklasamasin ama eğer dünyanın bir yerinde hayalimdeki adam yaşıyorsa bende onun hayali olayım ve bana yazsın kalplerimizi birbirine ısıt diye dua edebilirsin..tüm bunları yaptıktan sonra geriye sadece dua etmek ve tevekkül etmek kalıyor işin en zor kısmı hayırlısını istemek tevekkül etmek ama bunu yaparsan Allah'a bırakırsan çok mutlu oluyorsun sadece az biraz çaba ..Bazı üyeler de erkekmiş kadın gibi buraya sızıyormuş lütfen bana birşey yazmasın. Ciddi anlamda depresyondayım. Bana acısın.
Mecbur olduğu için evlenen o kadar çok değil aslında. Çoğu insan sevip hayaller kurarak evleniyor, evliliğin de sorumluluk getirdiğini biliyor ancak bunun etkilerini aynı evin içine girmeden anlayamıyorsun. Sürekli dışarıda görüştüğün, gözünün içine bakan adam çoraplarını kapı arkasına atıp osuran bir ayıya dönüşüyor mesela. Sabahlara kadar konuşurken bir anda tv karşısında uyuklamalar başlıyor. Velev ki mali problemler olsun, bambaşka insanlar olup söylemeyeceğimiz şeyleri söyleyebiliyoruz. Üzerine çocuğun sorumluluğu biniyor. Senin çırpındığını gördüğü halde yayılıp instagramda fink atmayı daha gerekli gören bir insana saygı duyamıyorsun. Evliliklerin çoğu; ilgisini kaybeden,eşini önemsememeye başlayan ve bir işin ucundan tutamayan erkekler yüzünden bitiyor.Belki bana kızacaksınız ama burada evlilerin attığı postları hiç okumuyor musunuz? Evli ama mutsuz ne kadar insan var. Çoğu insan evliliğe bir zorunluluk olarak baktığı için, evlenmek için evleniyor. Sonra da olanlar ortada... Elbette çok iyi evlilikler de var. Ama sadece bakış açınızı sorgulayın diye söylüyorum. Evlilik marifet ya da bizi hayata bağlayan olmazsa olmaz değil. Evlenmemek sizi bu kadar dibe çekmişse, bunun altında başka sorunlar olabilir. Ondan dolayı psikolojik destek almanızı ve evlilik sitelerinden uzak durmanızı öneririm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?