- 22 Kasım 2020
- 470
- 1.190
- 28
- Konu Sahibi mechulegiden
-
Üzmeyin sıkmayın kendinizi. Olanda bir olmayanda bin hayır var demişler. Şu karantina günleri bi bitsin biraz sosyalleşelim ülkece rahatlıcaz bence her anlamdaAilemle yaşıyorum. Kardeşler evli. Onlarıda kendi girdabıma çekemem. Zaten anneminde üzüldüğünü farkettim. Oda etkiledi kendi iç dünyamda etkiledi. Birikti ve böyle patladım
Peki siz evlimisiniz ve kaç yaşında evlendiniz. Eğer 20li yaşlarda evlendiyseniz bekara eş boşamak kolaydır dicem size kusura bakmayınBunun tek sebebi yetistirilirken maruz kaldığımız sözler. Geleneksel aileler bizi büyüyünce illa bir kocamizin çoluk çocuğumuzun olucagina inandırdı. Ya da hep genç yaşlarda aşkı bulacağımiza 20lerde evlenicegimize... 20leri geçince bu korkuya sahip olmayı öğrendik. Kocasız bağımsız yalnız dünyayı gezemiycegimizi özgürlüklerimizi anca aileden ayrılırsak yasayabilicegimizi öğrendik. Ayrı yaşama gibi hakkımız yoktu çünkü anca kötü niyetlerle düşük yere ayrı yere cikabilirdik amacımız eve erkek atmayı istemek olabilirdi. Sizin bı suçumuz yok psikologa gidin bir koca olmadan da kendinizi mutlu edebilmeyi calisin
İnşallah. Her şey gönlünüzce olsun. Hiç evlenmeyen insanlar da tanıdım konıstım. Onlarda hep olsaydı iyi olurdı elbet yoldaş olırdu ömrümüze derler. Ama kader, nasip. Güçlü olun. Bu yaşa kadar olandan daha güzel bir hayatınız olur dilerim. İniş cıkışlar cok normal ama geçecek hepsi buna inanınÖnceden hep vakit saat gelince olur deyip önüme bakardım. O vakit ve saat gelmedikçe yıprandım. Haklısınız fazlaca eziyet ediyorum kendime inşallah kurtulurum bu düşüncelerden
Bekarım yaşım da genç sayılmaz. Anormal bı hayat biçiminden söz etmedim neden sizi anlamiyycagimi dusundunuzPeki siz evlimisiniz ve kaç yaşında evlendiniz. Eğer 20li yaşlarda evlendiyseniz bekara eş boşamak kolaydır dicem size kusura bakmayın
Ben de kadınım elbette anlıyorum. Erkekler neden evlenmeliyim kaygısına girmiyor? Alt tarafı koca olmadan da hayattan tat alınabilir diyorum niye garip buluyosunuz. İhtiyaçlar hiyerarşinin içinde evlilik diye bisiy mi var ne alakaGeleneksel aile yapısı evlilik üzerine kurulu dogru söulüyorsunuz. Fakat sevme sevilme ihtiyacının aile yapısıyla alakası yok. hatta ihtiyaçlar hiyerarşisini biliyorsanız insanın temel ihtiyaclarının ne oldugunu da biliyorsunuzdur. Lakin bence de bunu bu ara çok sorun etmiş konu sahibi o yüzden destek alması kendine gelmesi için cok yardımcı olacaktır
Ben size olumsız bir eleştiri yapmadım ki yazımda. Yanlış anladınız sanırımBen de kadınım elbette anlıyorum. Erkekler neden evlenmeliyim kaygısına girmiyor? Alt tarafı koca olmadan da hayattan tat alınabilir diyorum niye garip buluyosunuz. İhtiyaçlar hiyerarşinin içinde evlilik diye bisiy mi var ne alaka
Genç sayılmam derken kaç yaşındasınız.yazılarımı okuduysanız 40 yaşa taktım. Kimisi daha gençsin diyor ama ben içimde hazmedemedim henüz. Dedim ya psikolojik çöküntü durumum var.Bekarım yaşım da genç sayılmaz. Anormal bı hayat biçiminden söz etmedim neden sizi anlamiyycagimi dusundunuz
ihtiyaçlar hiyerarşisinde evlilik, nişan, lohusalık gibi eylemler tabii ki olmaz. Evlilik konu sahibine "sıcak bir yuva, sevmek ve sevilmek, daha hareketli ve duygulu bir yaşam" anlamına geliyorsa direkt 3. sıradan "sevgi" ile hiyerarşiye dahil oluyor. Siz ihtiyaçlar hiyerarşisini çok yanlış anlamışsınız. Bireysel bakıp hiyerarşide neredeyim diye soracaksınız, konu sahibi daha 3. seviyede olabilir. 5. seviyede kendini gerçekleştirme var ve buna ulaşan insan sayısı çok az. Genelde insanların 4. seviyede hayatlarını tamamladıkları düşünülür. Eğer kendini gerçekleştirme yolunda evliliği şart görüyorsa o zaman ihtiyacı vardır ve yerine getirmeye gayret etmeli konu sahibi. Ha tabii kader kısmet işleri, bir yandan kişisel gelişim devam etmeli, bu olmuyorsa dışarıdan terapist desteği almalı ki bu da bir ihtiyaç şu durumda.Ben de kadınım elbette anlıyorum. Erkekler neden evlenmeliyim kaygısına girmiyor? Alt tarafı koca olmadan da hayattan tat alınabilir diyorum niye garip buluyosunuz. İhtiyaçlar hiyerarşinin içinde evlilik diye bisiy mi var ne alaka
33 yaşındayım ve şuan bende karamsarlık içindeyim. Hiç evlenemiyecem hissi doğru insan karşıma çıkmayacak gibi hissediyorum. Bunda pandeminin rolü çok büyük. Eskiden aktiftik gezer tozardık evlere kapandık resmen kafayı yedi herkes bende dahilİnanırmısın daha düne kadar yaşım aklımda yoktu. Hem kendim hem çevrem bana küçüğümmüş gibi davranır. Şu her yer ıssızlaştı hayat durdu evlere kapandıkya Allahım binbir türlü düşünceler binbir türlü kuruntular. Ee 38 yaşındayken neden böye değildin. 35 yaşındayken de gayet mutluydum o zaman hayal bile kurardım ileriye dair. Sanırım bu pandemi bizi yiyip bitirecek yoktan yere dert sahibi oldum. Bence toplumun yarısı başka sıkıntılardan dolayı psikolog yardımı alacak
İhtiyaçlar hiyerarşisiyle kastettiğimin ne oldugunu anlayan biriihtiyaçlar hiyerarşisinde evlilik, nişan, lohusalık gibi eylemler tabii ki olmaz. Evlilik konu sahibine "sıcak bir yuva, sevmek ve sevilmek, daha hareketli ve duygulu bir yaşam" anlamına geliyorsa direkt 3. sıradan
Evlenmeyince ne oluyor. Evliyim vallahi lazım değil.Merhaba. Ben 40 yaşında şimdiye kadar hiç evlenmemiş biriyim. Psikolojim bugünlerde o kadar bozukki. Uyku dahi uyuyamıyorum. sizce bir psikiyatriye gitmelimiyim? kendimden korkuyorum. Birde evlilik siteleri var oralar sizce güvenli mi? Oradanda korkuyorum. Gerçekten ruhen çökmüş durumdayım.
malesef ki bizim toplumumuz buna hic izin vermiyor. eminim ki konu sahibi de cok denemistir takmamayi ama insanlar izin vermiyor buna. o kadar kalitesiz insanlar var ki bekarligi tercih olarak gormeyip sanki bir eksiklikmis gibi lanse etmeye calisiyorlar. yasadigim kotu bir aniyi paylasmak istiyorum; ben 33 yasindayim (evleneli 5 ay oldu) bir zamanlar gercekten evlilige cok takmistim. sonra koyverdim, yuksek lisansima konsantre olmustum artik. gecen yil servisle okula giderken pasta tarifleri ile ilgili bir konu olmustu. ben yalanci profiterol yaptigimdan bahsederken 50 kusur yaslarinda bir arkadas "oo sen boyle her seyin yalancisini yaparsan evde kaldin demektir, hele bir de 30 unu gectiysen" deyip gulmustu. hayatimda hic o kadar rencide oldugumu hatirlamiyorum. iste bizim insanimiz boyle, bu konuyu ya alay konusu yapacak kaar acimasiz.. toplum baskisinin en igrenc yuzu bu olsa gerek. inanin baska seylerle de mesgul olunmasina izin vermiyorlar. ozellikle de kadinlar ne yazik kiAma evlilik konusunda biraz odağınızı değiştirin. Kafanızda sürekli bu hedef olmasın, başka şeylerle meşgul olmaya çalışın bence. Bi bakmışsınız oluvermiş o da hiç beklemediğiniz bi anda.
20 sinde koşa koşa evlenen değilde okuyup meslek sahibi olup hayatını düzene koyup evlenmeyi bunların en sonuna bırakan anlar ancak bu psikolojiyi. Çok dogru şeyler söylemişsiniz. Evlenmemek bekar yaşamak korkunç yada kötü bir şey değil. Ama her sağlıklı birey sevmek sevilmek ihtiyacındadır diye düşünüyorum. Herkesin kalbine göre versin Allahmalesef ki bizim toplumumuz buna hic izin vermiyor. eminim ki konu sahibi de cok denemistir takmamayi ama insanlar izin vermiyor buna. o kadar kalitesiz insanlar var ki bekarligi tercih olarak gormeyip sanki bir eksiklikmis gibi lanse etmeye calisiyorlar. yasadigim kotu bir aniyi paylasmak istiyorum; ben 33 yasindayim (evleneli 5 ay oldu) bir zamanlar gercekten evlilige cok takmistim. sonra koyverdim, yuksek lisansima konsantre olmustum artik. gecen yil servisle okula giderken pasta tarifleri ile ilgili bir konu olmustu. ben yalanci profiterol yaptigimdan bahsederken 50 kusur yaslarinda bir arkadas "oo sen boyle her seyin yalancisini yaparsan evde kaldin demektir, hele bir de 30 unu gectiysen" deyip gulmustu. hayatimda hic o kadar rencide oldugumu hatirlamiyorum. iste bizim insanimiz boyle, bu konuyu ya alay konusu yapacak kaar acimasiz.. toplum baskisinin en igrenc yuzu bu olsa gerek. inanin baska seylerle de mesgul olunmasina izin vermiyorlar. ozellikle de kadinlar ne yazik ki
malesef ki bizim toplumumuz buna hic izin vermiyor. eminim ki konu sahibi de cok denemistir takmamayi ama insanlar izin vermiyor buna. o kadar kalitesiz insanlar var ki bekarligi tercih olarak gormeyip sanki bir eksiklikmis gibi lanse etmeye calisiyorlar. yasadigim kotu bir aniyi paylasmak istiyorum; ben 33 yasindayim (evleneli 5 ay oldu) bir zamanlar gercekten evlilige cok takmistim. sonra koyverdim, yuksek lisansima konsantre olmustum artik. gecen yil servisle okula giderken pasta tarifleri ile ilgili bir konu olmustu. ben yalanci profiterol yaptigimdan bahsederken 50 kusur yaslarinda bir arkadas "oo sen boyle her seyin yalancisini yaparsan evde kaldin demektir, hele bir de 30 unu gectiysen" deyip gulmustu. hayatimda hic o kadar rencide oldugumu hatirlamiyorum. iste bizim insanimiz boyle, bu konuyu ya alay konusu yapacak kaar acimasiz.. toplum baskisinin en igrenc yuzu bu olsa gerek. inanin baska seylerle de mesgul olunmasina izin vermiyorlar. ozellikle de kadinlar ne yazik ki
amin20 sinde koşa koşa evlenen değilde okuyup meslek sahibi olup hayatını düzene koyup evlenmeyi bunların en sonuna bırakan anlar ancak bu psikolojiyi. Çok dogru şeyler söylemişsiniz. Evlenmemek bekar yaşamak korkunç yada kötü bir şey değil. Ama her sağlıklı birey sevmek sevilmek ihtiyacındadır diye düşünüyorum. Herkesin kalbine göre versin Allah
Neden olmasın:) Belkide buraya bu sebep ile konu açtı sizde vesile olacaksınız bilemeyiz:)Hahahahhaha ay gelsinler ne yapayım belki anlaşırlar dedim. Oda evlenmek istiyor bir türlü evlenmedi. Yaşlar uygun olunca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?