Evlenemedim ruhen çöktüm

Valla cevap yazardım ben olsam

Benim sevgilim var zaten kart horoz amma senin başına vurmuş

Yazın gitsin had bilmez tiplere
bir ogretmen servisi oldugunu dusunun 15 kisi var ve bunu bagira bagira soylemisti. o an hicbir sey diyemedim. hazircevap biri de degilim zaten. bir daha asla muhatap olmadim.

Evliliği araç olarak değil amaç olarak görüyorsunuz, evlenemeyince de amaçsız yaşıyormuşsunuz gibi geliyor, bunalıma giriyorsunuz. Halbuki evlilik beraber yaşamak ve (genelde)üremek isteyen iki kişinin topluma ve kanuna uygun şekilde bunu gerçekleştirmesidir. Ama haklısınız, toplum baskısı çok büyük etken bunu dert edinmek için. Meselâ atıyorum Hollanda da yaşayan bir bekâr olmakla Türkiye'de bekâr olmak arasında bi dünya fark vardır tahminen.
Evlilik siteleri çok tehlikelidir bence yaa.

. insanın nihai sonucu evlenmek değildir ya, değildir yani bence. kendi kendine yetmeli insan. ne olmuş evlenmemişsen?
. evlenmek, sevgili bulmak, bi' adamın bi' kadının sihirli değnekle gelip hayatınızı "mükemmel(!?) kılacağı" anlayışı, tek çarenin ve kurtuluşun evlilik sevgililik olduğu düşüncesi çok yavan.
. psikiyatriden randevu al ablacım.

Evliliğe bu kadar anlam yüklemeyin. Evet yalnız kalmak var, toplum baskısı var, belirsiz bir gelecek var hepsi var. Ama evlilik çözüm değil. Şimdi tek başına mutsuzken evlenince iki kişi mutsuz olmak var. Önce kendinizi sevin, kendini sevmeyeni başkası neden sevsin. Çevrenizde gördüğünüz evliliklerin çoğu çıkar ortaklığı. Ve yine çoğu kol kırılır yen içinde kalır, kan kusarım kızılcık şerbet içerim diyerek devam eden ilişikler. Kendi eksiklerinizi tamamlamaya odaklanın evlilik sizi tamamlamaz.

Online siteler bu psikolojide olan biri için riskli olabilir. Yanlış bir tercih sonucu daha büyük bir travma yaşayabilirsiniz . Çünkü bu tip sitelerde bulunan insanlar sorumluluk hissetmiyorlar. Kırmak,üzmek, evli olup bekar numarası yapmak, vs o ortamda doğal kavramlar. Siz uzak durun şimdilik.

O kadar haklısınız ki ben de sonuna kadar katılıyorum dediklerinize. Sadece hani hayatta hep öyle olur ya, güzel şeyler hep beklenmedik anda gelir. Umudu korumak lazım demek istedim. Yoksa söylediklerinizin altına imzamı atarım. Ayrıca tebrik ederim sizi, ilk defa evlenip de bekarlarla empati yapabilen biriyle karşılaştım. Benim arkadaşlarım dahil evlenen kimsede bunu gözlemleyemiyorum maalesef. Siz geçtiğiniz yolları unutmamışsınız yani. Ama evlenenlerin çoğunda ben bunu gözlemleyemiyorum maalesef. Toplum gerçekten bu konunun unutulmasına izin vermiyo ve insan yalnızlaşmaya başlıyo zamanla sosyal açıdan. Mesela sizin anlattığınız olayda o kadına ağzının payını vermek belki çok kolay, benim tercihim sana ne der geçersin. Ama inanır mı senin tercihin olduğuna? Hayır tabiki. Yine evde kalmış diye düşunmeye devam eder. Ha düşünürse düşünsün tabi ona gore mi yaşicak insanlar ama bunlar bir değil, iki değil… hangi birini hayatından çıkarcaksın. öyle düşünmeseler bile zaten konuşulan konulardan, insanların ortak gündeminden bi süre sonra kendini otomatik olarak dışlanmış eksik hissediyo insan.

Cvp sonunu iyi okuyun ve anlayın sorun sadece eş değil hayatın beklenmedik bazı süprizleri vardır belki böylesi hayırlıdır dedim sizin içindedim

Toplum konusunda katılıyorum
Ben 32de evlendim ve bu konularda kimseye prim vermediğim halde bir gun iş arkadasim bebeğini getirdi çok ağlıyordu hickira hickira çok zor bebek büyütmek dedi bende yani zordur tabi dedim
Sonra bana döndü dediki olsun sen takma senin hiç böyle derdin olmayacağı için dedi
Ben şoka girdim hic evlilik konusu konuşmadım yasim 70degil kadın bana resmen menapoza girmiş evlenemeyecek evlensede çocuğu olmayacak pozisyonuna sokmuştu

Hiçbir şeyden korkmayın. Destek alın. Herkes evkenecek diye bir şey yok. Evlenip evlenmeme durumu hayattaki başarımıza bir kıstas olamaz.

Şaşırdım emojisi attım ama neye şaşırıyosam, böyle ruh hastaları çok var maalesef. Bu arada hakaret için değil, gerçekten sağlıkli olmadıklarını düşünüyorum.

gercekten oyle hayatta guzel seyler beklenmedik anlarda ortaya cikiyor bu ozel hayatta degil sadece. bir de bir ortamda yas soruldugunda ve medeni halini soyledikten sonra "neden evlenmedin" diyen bircok insan var. tercih oldugunu, önceliklerini anlatmaya basladiginda "takma kafana senin de nasibin bi yerlerdedir" deniyordu. gercekten de dediginiz gibi insanlarla baş etmek zor. evlilige kafayi taktigini hissettirdiginde de "amaan biz evlendik de ne oldu" diyen bir güruh var. boyle diyen insanlara da "madem o kadar kotu o zaman boşan" diyesim geliyordu:) 1 bucuk yil once buraya evlilikle ilgili konu acmistim. konudan bahsederken ilk olarak meslegimden de bahsettim. konum resmen "şu meslek grubu sadece evlilik konusuyor zaten" genellemesine cevrilmisti inanir misiniz:) o yuzden diyorum kadinlar cok daha acimasiz diye.

ne kadar dengesiz.. insanlar hassas oldugun noktadan vurmaya bayiliyorlar. hassas olunan bir konuda da bir sey soylenince insan malesef hazircevap olamiyor. benim de hem dersane doneminden hem de universiteden bir arkadasim 3 yil once (o zaman 29 yasindaydik, kendisi evli ve bir cocugu vardi) "30 yasindan sonra çocuk sıkıntı oluyor, olsa bile engelli olma ihtimali yuksek o yuzden kocamla cocuk calismalarina basladik demisti. şok gecirmistim. cunku bu konudan hemen once ben evlenemedigimden, karsima duzgun biri cikmadigindan yasimdan bahsetmistim. hayatimdan tamamen cikardim sonra. insanin arkadaslari bile yapiyor bunu malesef..

Gerçekten o kadar hak veriyorum ki o kurken bi an ben konuşuyorum sandım yani ben anlamıyorum cidden kadınlar çok acımasız bu konuda. Hele bu siteye bakıyorum hep saydığınız türden yorumlar var. Bi de şey var direk soruyolar, mesleğin var mı, eğer varsa ve evlenmek istiyosan yandın. Vay efendim nasıl olur da hem eğitimli olup hem evlenmek istersin. Yani bu nasıl bi akıl tutulmasıdır şok içinde okuyorum bazen. Sanki evlilik dünyada sadece "ezik, zavallı" kadınların yaptığı bi şey. Bu nasıl bi bakış açısı anlayamıyorum. Gerçekten hepsini yazsam bu mesaj destan olur. İnsanın derdini kimle paylaşcağını da iyi seçmesi gerekiyo. Karşıdakinde empati yeteneği olmayınca öyle bi laf edenbiliyo ki eskisinden daha kötü bi ruh haline giriyosun. Ama hakikaten bi kere daha sizi takdir ettim hem yeni evli olup hem bu kadar yaşadıklarını unutmayıp empati yapmaya devam edebilen nadir kişilerdensiniz ya da bana hiç denk gelmiyo sizin gibiler.

Cok garip yaa etrafımda erkek-kiz cok kişi bu evlenememekten sıkıntı da.Herkes birini arıyorsa neden bulusamiyorlar anlayamadim...
Kafaya takmayin sizde.Çok secici olmazsaniz bence karsiniza biri çıkar
Cünkü, belli bir yaşı gecmis insanlarin _ kadin olsun erkek olsun _ hayat düzenleri oturur ve kimse bir baskasi icin kolay kolay dùzenini bozmak istemez.Böyle olunca da, her iki tarafin ortak hayat düzeninde bulusabilecegi insanlari bulmak imkansiz degildir ama gittikce ,yaş aldikca zorlasir.Ne kadar gencseniz ,o kadar cesaretli oluyorsunuz bu konularda.Evlilik sitelerine sicak bakmiyorum bende.Sosyal olup ,kurslara,seyahatlere,turlara cikmak yeni cevrelere girmek gerekir diycem ama pandemide mumkun degil Sosyal medya ve sitelere şu asamada belki biraz şans taninabilir ama cok dikkatli olmali konu sahibi derim.Umarim her evlenmek isteyen gönlünce birine rastlar.

Ne kadar da terbiyesiz insanlar .... Cok iyi yapmissiniz hayatinizdan cikarmakla.Herkes haddini bilmeli.

asil bu tarz dusunmek buyuk cahillik; egitimli veya meslek sahibi insanlar yalniz yasamaya mi mahkum? duygusuz mu olunmali? ama iste gercekten anlamayan anlayişsiz insan surusu var. tesekkur ederim :)

asil bu tarz dusunmek buyuk cahillik; egitimli veya meslek sahibi insanlar yalniz yasamaya mi mahkum? duygusuz mu olunmali? ama iste gercekten anlamayan anlayişsiz insan surusu var. tesekkur ederim :)
İnsanlar işte gerçekten çok çeşit çeşit, uğraş uğraşabilirsen.. Yukarıda bir mesajda bahsetmişsiniz de evli arkadaşınızın sizin dert yanmanızdan hemen sonra çocuk konusunda söylediklerinden… işte benim evlenen arkadaşlarım da aynen o cinsten. Mesela evlenmeden önce birlikte dertleşiyoruz böyle konuşanlari eleştiriyoruz. Ama bi bakıyorum daha nişanlandığı an 180 derece dönmüş, eleştirdiği cümeleleri bana karşı kullanmaya başlamış. Aynı şekilde mesela ben dert yandım arkadaşıma bu konuda. Hemen sonraki cümlesi şu: ay valla ben çok mutluyum bu evlilik ne güzel bi şeymiş kuzum (bi de hemen kuzum eklenir cümlelere zaten ), insanın sevdiğiyle aynı evde olması gerçekten harika. Geçen gün x (eşi) de gelmiş bana iyi ki evlenmişiz çok mutluyum diye sarıldı. Ben şok. Yani gerçekten şok. Hayır bu insan arkadaşım olmasa takılmicam klasik yeni gelin der hatta dalga geçer gülerim. Ama insanın yakınım dediği arkadaşının bile senin dert ettiğin konuya böyle bir cümle kurması kırıcı oluyo gerçekten. Tabiki Allah daha da mutlu etsin ama böyle bi bağlamda bu cümleler kurulunca insan diyo ki yani beni daha mi üzmeye çalışıyo şu an amaç ne. Dediğiniz gibi hayatından çıkarıyo insan ama hangi birini yani… o kadar çok ki..

Evli insanların ahkam kesmesi bu tarz konularda komik geliyor. Bekarlar evliliği amaç olarak görmüyor. Kaldı ki pek cogumux meslek sahibi oldugumuzu önce kendimiz diyip kendimizi geliştirdiğimixi evliliği öncelik yapmadıgımızı belirtmişiz. Evlenince ne olcak sorusunu soranlara cevap olsun. Sizin gibi gözü kör evlenmeyeceğimix için sizin mutsuzluklarınızı yaşamayıp mutlu olacağıx. Maddi imkanlarımız elimizde oldugu için eşimizle birlikte gezip tozup en güzel zamanlarımıxı sevgiyle saygıyla paylaşcaz. Burada cinsellikten sogudum cocugum olmuyor diyenlere destek cıkılıp evlenemedim henüz diyenin taşlanması ancak kendi evliliğinde mutsuz, tıpkı kendi söyledikleri gibi evliliği amaç olarak gören insanlar. Kafalarımız farklı bayanlar biz amaç edinmedik bu dırumu. Sizin baktıgınız pencereden bakmıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…