Evlenemedim ruhen çöktüm

bir evlenen pişman , bir de evlenmeyen, sizn için hangisinin daha iyi olduğunu önceden bilebilmek çok zor,
Bekarken dert sorun yok değil ki, pek çok bekarda olmadık sorunlarla boğuşuyor. Pişman olmamak bizim elimizde sanırım. Olmadık insanlarla evlenmeyip biraz seçici olacağıx veee her şeyden önemlisi kendi ayakların üstünde duracaksın “evlenip pişman oldugunda” kendi yoluna bakabileceksin. Kim bilebilir ki evlenmeden evliliğin onun için iyi ya da kötü olacağını. Kendini bilen her şartın üstesinden gelmeyi de bilir. Gider evlenir anlaşamaz boşanır. Bu döngü böyledir. Ben evlendim ne oldu sen evlenme boşver diyenlerinki ancak boş laf

Yalnızlık güzel değil. Insan boğuluyor, ama yanlış insanlarla olacağına yalnız kalmak iyi. Bende yalnızım , tercihim değildi malesef kaderim oldu. Yapacak bir sey yok.

Kendini gerceklestirme eylemini yalnızca evlilikle bagdaslastirdiginiz için mutsuzsunuz. Bu düşünceniz değişmeli. Kotulugunuz için soylemiyorum. uzun yazmışsınız ama bu konu hakkında yine yanlış bilgiye sahipsiniz

Genç sayılmam derken kaç yaşındasınız.yazılarımı okuduysanız 40 yaşa taktım. Kimisi daha gençsin diyor ama ben içimde hazmedemedim henüz. Dedim ya psikolojik çöküntü durumum var.
Yahu bitanem benim mesele yaş değil ki 35im desem henüz 40 olmamissin ama mi diyceksiniz. 50 de olabilirdi yaşınız. Öğretilmiş toplum kuralları aslında mesele. Koca sahibi olmadan da hayattan tat alabilinicegini söylüyorum ve herkes şaşkınlık geçiriyor anlayamıyorum. Ben belirli yaşa kadar sizin gibi mutsuzdum sonra bazı dönüşümler yaşadım. Sizi anlayabiliyorum. Hayatımda kimse olmazsa evlat edinebilirim diyorum kendi çekirdek ailemi olusturabilirim buna kimse engel olamaz artık. Mutluyum. Aşık olabilirim kimse engel olamaz flortler edinebilirim belki evlilikle sonuclanmaz ama insanın içindeki sevgi kimseyi yalniz hissettirmez. Sizi küçümsemek istemiyorum ama hayata dair bunun haricinde bı hedefiniz var mı sizi en az evlenebilmek kadar mutlu edicek?

siz gerçekten okuduğunuzu anlamıyorsunuz, yazımda asla kendini gerçekleştirmeyi evlilikle bağdaştırmadım. Bahsettiğiniz ve şu anda pek de bilgili olmadığınızı düşündüğüm hiyerarşide daha alt basamaklarda yer alan bir ihtiyaç giderilmezse üst basamaklara çıkmak imkansız olabilir, bu nedenle alt basamaklardaki ihtiyacın giderilmesi gerekir dedim. Ayrıca bireysel düşüncenin öneminden bahsettim yani konu sahibi bu ihtiyacı derinden hissediyorsa önce bu ihtiyaçla ilgili aksiyon almalı demek istedim. Kusura bakmayın, lütfen bu konuyu açın ders kitapları dışında bir iki çocuk gelişimi kitabından da okuyun

Koca sahibi olmadan da gayet sevgi sahibi aşk sahibi olunur yuva sahibi olunur. Özet olarak bunu diyorum. Ben bekar halimle bunu gerçekleştirebiliyorum diyorum düşman belliyosunuz. Sizle aynı hayatı yasamiyorum aynı görüşte olmak zorunda değilim.

Yalnızlık güzel değil. Insan boğuluyor, ama yanlış insanlarla olacağına yalnız kalmak iyi. Bende yalnızım , tercihim değildi malesef kaderim oldu. Yapacak bir sey yok.
"kaderim oldu" demeyin lüffen, mucizelerin ne zaman karsiniza cikacagini bilemezsiniz. dediklerinize katiliyorum

İnsanlar her zaman tercihlerini yaşamazlar bu hepimiz için böyle. Kaderin ise bize ne getireceğini asla bilemeyiz. Allah dua etmeyi nasip ediyorsa kabulünü de gösterir. Dua edin umudunuzu yitirmeyin. Emin olun olanda bir olmayanda bin hayır vardır. Yaşadığım gördüğüm için söylüyorum Allah bizim için en güzelini yazdı biz farkında olmasak bile. Umudunuzu yitirmeyin ve hep gülümseyin. Gönlünüzce olsun her şey

"kaderim oldu" demeyin lüffen, mucizelerin ne zaman karsiniza cikacagini bilemezsiniz. dediklerinize katiliyorum
Ama perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Ben bu durumu kabullendim. Kimsesiz, yalnız yaşamaya alışmak zorunda kaldım. Allah sağlık versin , kimseye yük olmadan yaşayıp gideyim tek dileğim bu.

Ama perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Ben bu durumu kabullendim. Kimsesiz, yalnız yaşamaya alışmak zorunda kaldım. Allah sağlık versin , kimseye yük olmadan yaşayıp gideyim tek dileğim bu.
Sizdemi benim durumumdasınız. Kabullenmişsiniz. Ben henüz kabullenemedim ve ruhen çöktüm

Bakmayın böyle dediğime bende ruhen çöktüm. Ama bazen kabullenmek gerekir bazı şeyleri.

Evlenmemek kendi tercihiniz degilse illa ki karsiniza biri cikacaktir. Kabulleneceginiz bir durum yok yani.

Rabbim hepinizi tez zamanda iyi insanlarla karsilastirsin.

Bakmayın böyle dediğime bende ruhen çöktüm. Ama bazen kabullenmek gerekir bazı şeyleri.

Evlenmemek kendi tercihiniz degilse illa ki karsiniza biri cikacaktir. Kabulleneceginiz bir durum yok yani.

Rabbim hepinizi tez zamanda iyi insanlarla karsilastirsin.
Evlenmek hep istedim ama bir türlü evet diyemedim. Kader kısmet diye diye bu zamanlara geldik. Benim sıkıntım 2 veya 3 yıl içinde evlenemezsem çocuk olayıda sıkıntıda. Şimdi en azından şansım var. Oyüzden beklemek yıpratıyor

Aynen size katılıyorum asıl bunu insanın çevresi ve yakın arkadaşları yapıyor. Evlenenler hemen zaman geçiyor birini bile bulamadın, boş adamlarla oyalanıyorsun diye darlamaya başlıyor çocuğu olan yaşın ilerliyor çocuk zor belli bi yaştan sonra demeye başlıyor. Zaten 25-30 yaş aralığı hayatını tam oturtmaya çalıştığın kariyer-iş-eş anlamında kendini daha yakından tanıdığın bir dönem. Bu dönem ilişkin varsa bitiyor ya da yeni ilişkiye başlıyorsun o esnada millet evleniyor sana akıllar veriyor, beğenmiyor seni eleştiriyor falan o kadar yorucu bir dönemmiş ki bu dönem... Bana bir arkadaşım bu yaşlarda kimseyi beğenmiyorsun otuzlardan sonra kimseyi beğenmez böyle kalırsın dedi. Ayyy bana da o kadar söylendi ki yani anlatsam var ya, insan artık bir yerden sonra geç mi kaldım ya hissine kapılıyor. Bir de benim gördüğüm şu, insanlar nasıl yaşıyorsa en doğrusunun o olduğuna inanıyorlar mesela yaşı genç evlenen arkadaşlarım en doğrusunun bu olduğunu yaş ilerledikçe her şey için geç olacağını falan söylüyordu örneğin 26 yaşında evlenen arkadaşım bana bi biz böyle geç kaldık falan dedi sonra buraya üye oldum buradakiler de amaaan amaaan evlenme, kariyer sahibi insanlar evlenmeyi düşünmez diyorlar. Herkes kendi doğrusunu kabullendirmeye çalışıyor. Tüm bu süreçten etkilenen insanlar artık bunalıma giriyor ya yanlış seçimler yapıyor evleniyorlar ya da evlenmedikçe mutsuz oluyorlar.

Aynen öyle işte
Bende 30da sonra noluyoruz psikolojisine girdim nedeni çocuktu baska birşey degil
Doktora gitmiştim memede kist vardi doktor hemen evlimisin diye sordu
Hayır dedim ya keske evli olsaydin dedi
Toplumda herks tarafından suclu hissediliyorsun
Sonra dahiliye gittim demir eksikliği vardi
Yasiniz kaç medeni durum
Sonra evleniyorsun doktora gidiyorsun yaş kac cocuk var mi
Bunlar okumuş kesim
Birde cahil kesim var onlar ayrı boyut
Kisaca bunlara duymazdan gelmek her babayigidin harci degil
Birde şu var evlilik nasıl kader
Ama kadinin cocuk sansi maalesef erkekle ayni değil
Oyuzden kismetleri degerlendirmek lazim
Herks mükemmel evlilik yapmak ister ama bu mumkun olmayabilir oyuzden çok kasmamak lazim
Mükemmeli bekleyelim diye kismetleri kaçırmamak lazim

Mükemmel insan yok elbette ama insanın aklındaki kriter var ya da kriteri geçin ben uyuma çok inanıyorum biriyle konuşursunuz anlarsınız az çok olup olmayabileceğini çünkü aranızda o uyum yoktur eneriyi alamamışsınızdır.
Mesela bana bir iki defa böyle önerilenler oldu istemedim, yakalayamadım uyumu
Bu sefer hemen sen elinle itiyorsun oluyor.. E bu işler kısmetse zaten kısmet de o varsa uyumlanırdık aramızda sıcaklık olurdu diye bakıyorum. Olmamışsa zorlamanın da alemi yok. Böyle zorlandıkça da insan kendi içinde şüpheye düşüyor, sorun ben miyim demeye başlayıp kendini yiyorsun. Böyle böyle çok insandan uzaklaştım.
Bu işlerin formülü de yok ki uygulayalım. Bir anda olacak şeyler. Biri çıkar uyumlanırsın olur, bazen uyumlansan da olmaz nasipte yoktur.
Ama işte,evde,okulda,sosyal çevrede,hastanede böyle durumlarla karşılaştıkça insan da kendi kendini yiyip bitiriyor.

Haklısınız zaten kimse icine sinmeyenle evlenmesin zaten zor kurum evlilik
Gönlüne beynine uymayanla olmaz
Bazi arkadaslarim var mesela hiç tanismiuorlar mesela
Kafalarinda bir meslek grubu var illa o olacak
Ben bunu kastediyorum mesela
Olabilme ihtimali olanlar değerlendirilmeli gerisi nasip kısmet

Yadırgamak istemiyorum ama meslek grubuna göre eş seçmek bana mantıklı gelmiyor.
Önemli olan birbirinin ruhuna dokunmak.
Haklısınız ihtimaller değerlendirilmeli, gerisi de akışa bırakılmalı

Şu bir gerçekki genç yaşta yapılan evlilik de cok da kriter yoktur kapılır gider insan. Ama 30 una gelmiş bizler neyin ne oldugunu bildiğimiz için seçiciyiz evet. İnsanlar cok seçicisin diye yargılıuor sonra bi bakıyorız o seçici olmayıp evlenen insan mutsuz evliliğinde. Kaldı ki bizlerin seçililikten kastı o uyumu sevgiyi saygıyı yakalamak. Tabiki belli bir yaştan sonra gözün açılıyor ve karşındakinin her halini gayet güzel gözlemleyip karar veriyorsun. Evlenmek çok kolay herkes evlenir. Mühim olan doğrı kişiyle evlenmek. Bunun için de tabiki seçici olacağız bir kriterimiz olcak tabiki yaşamımıza uyan birini isteyeceğiz. Öyle birini bulana kadar bekleyeceğiz. Bulamazsak da kısmet kadar dicez o noktada. Karşımıza oluru çıkmasıyda suç bizim değil.biz öylesine bir evlilik yapmak istemiyoruz çünkü. İnsanların olumsız sözlerine kulağımızı tıkamalıyız artık evlilik konusında.

her şeyi yaşayınca göreceksin bu kadar hiddetlenme, boş konuşmaya gelince evlenince sanki her şey senin elindeymiş gibi konuşuyorsun bence sen boş konuşuyorsun, neyse bekleyip göreceğiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…