Evlenemiyorum

valla bana kalirsa bekarligin tadini cikarin. mesleginizde varmis guzelmissinizde . bende 26 yasimda evlendimhicte acele etmedim.kismet isi bunlar gec olsun guc olmasin .eger omur boyu mutlu olabileceginiz biri cikaricaksa rabbim karsiniza gec olsun gerekirse.

Kaderinde ne yazıldıysa o herşeyin zamanı var ben 16 yaşımda evlendimde ne oldu boyum bi karış dahamı uzadı herşeyin hayırlısını versin Rabbim böyle düşün ..sevgiler

Bir arkadaşım 36 yaşında çooook uzun süredir birlikte olduğu bir adam var evlilik konusunda "daha genciz" diyor:) bana kalırsa her evlilik erkendir. Zaten aşk sevgili ve özellikle mutluluk arayınca bulunan şeyler değil.

Evlenmekte saplantı olmuş sanki sizde aynı yaştayız ve ben bekar hayatımdan çok mutluyum erkek arkadaşım var çokta seviyorum ama evlenmeyi bir süre daha düşünmüyorum sorumluluk almak istemiyorum hayat güzel ve eğlenceli şuan istediğim gibi hareket ediyorum ve özgürüm özellikle burdaki evlendim kocam izin vermiyor kocam vurdu kaynana gibi konular evlilikten iyice soğuttu ayrıca etrafımda evli olup yaşam tarzıma özenen çok insan var

bende konu mu hortladı diyip sinirlenerek giriyorum ama yeni bir konu oluyor hep

Evlenmek herkesin hayalidir. Gecen yillarda kurdugum hayal evleneyim cocuklarim olsun mutlu bir yuvam vs diye hayaller kurdum hep. İsrarlada istedim. Iser istemez karsina cikan insanlarida o hayal ettigin evin bahcenin icine sokuyorsun ve cocuklarinin babasi yapiyorsun. Fakat ben son olarak hayallerime bir sahtekari sokmusum farkinda olmadan. Evine bilmeden hirsizi davet etmek gibi bir sey. Bir seye fazla takinca kapaniyor gozlerin ve gercegi goremiyorsun onu anladim. Zamani geldiginde Allah zaten karsima cikaracakti dedim ne diye israr ettim diyorum simdide. Ama olan oldu artikyapacak bir sey yok. Simdi zamana biraktim. Karsima belki karakteri duzgun iyi bir insan cikacaktir diye sabrediyorum. Istemenizi yanlis bulmuyorum. Ama bu istekle olur olmaz kisilere kapilmamaya dikkat edin. Insanlar ve zaman cok kotu.

kendi hikayemi anlatayım, o zaman bu "evlenemiyorum" takintinizin nerelere varabilecegini düşünün.
30 yaşıma geldiğimde çevremdeki tüm kız arkadaşlarım evlenmişti. bende "eyvah evlenmeliyim" duygusuyla aday aramaya başladım. 1-2 görüşmeden sonra devamı gelmeyen görüşmeden sonra, şu anda boşanmak üzere olduğum eşimle tanıştım. Daha 1 ay olmadan evlilik kararı almıştık. ayaklarım yerden kesilmişti, herşey mükemmeldi, tanıştıktan 1 yıl sonra evlendik. ilk 2 yil herşey süper gidiyordu, o kadar seviyorduk. ve bir gün suratımda tokadı, karnımda tekmesi patladı. ve özür bile dilemedi. derken 2. tokat olayı yaşandı. derken 3, 4 ve 5.tokatla beraber evi terkettim.
"evlenemiyorum" diye yakındigim o günlerime bakıyorum ve illa evlenicem diye kendime yaptıklarıma...
bence elinizi açıp "Allahım bana hayırlı kısmet nasip eyle" deyip bu takintinizdan tez zamanda kurtulun. Hayat bana bir konuda çok ısrarcı olmamam gerekliliğini bir güzel öğretti.
not: tanıştığım zamanda bile calismiyordu ve evliliğimi boyunca da ne iş aradı, ne çalıştı. evlilik takintimdan, çalışmıyor olmasını bile önemsemedim, en neticede evleniyordum ya, gerisi önemli değildi.

Çok güzel yazmışsınız. Burdaki çoğu yazarın aksine çuvaldızı kendinize batırmışsınız. Maalesef ki yapmam denilen hatalrı yapıyoruz yutmam denilen lafları yutuyoruz. Ama tekrardan burdan da belirtmekte fayda şiddetin her türlüsü sonuna kadar mücadeleyi hakediyor. Neden 5.tokada kadar sabrettiniz bilmiyorum ama sorgulamıyorum da. Sonunda vazgeçmiş olmanıza çok sevindim. İnşallah hukuksal yoldan alabileceğinizi alırsınız. Onun da elleri kırılır inşallah.

Evlendiğim gün bir büyüğüm bana bir şey anlatmıştı çok etkilenmiştim. "Peygamber efendimiz ''Kadınlar Size Allah'ın Emanetidir.'' diye buyurmuş. Ne olursa olsun hiçbir zaman ne sen ona ne de o sana "BENİM" gözüyle bakmasın. Mesele benim 2 tane telefonum var birini iş yeri vermişti diğeri şahsi telefonum dedi. Kendi telefonum yere düştüğünde aman nasılsa benim diyorum umursamıyorum ama emanet olan düşünce içim cız ediyor. Siz de hayatınız boyunca bunu uygularsanız mutlu olursunuz." demişti. Bundan daha güzel bir tavsiye almamıştım galiba. Bizler eşler olarak birbirimize emanetiz. Ne o benim ne de ben onun sahibi değilim. Bunu bilerek yaşarsak çok daha mutlu oluruz.

25 yaş nedir ki? Evlenmek için can atıp evlenip ağlayanlarla dolu ortalık. Evlenmek için evlenmeyin. Madem iyi bir işiniz var eliniz ekmek tutuyo gezin tozun hayatınızı yaşayın. Elalemin lafınada bakmayın bi zahmet. Evlenirsiniz çocuk yapın derler. Sonra 2. çocuk derler. Yani elalem konuşur konuşur konuşur

Millet ancak boş boş konuşur . Bende 20 yasimda evlendim . Sanki evlilik cok mu kolay bisey bekarlık sultanlik canım boşver takma kimseyi

En azindan hayatimda biri olsa ciddi düşüneceğim fena mi olurdu hem her evlilik mutsuz olacak diyr bi kaide yok sonucta

Ya iste sizinki tam ideal biriyle tanissam mesela seneyede düğün yapsam super olur

Ya iste sizinki tam ideal biriyle tanissam mesela seneyede düğün yapsam super olur
İşte o işler öyle olmuyor demek istediğim de buydu. Nasip. Sen istemiyorum desende vakti geldiyse oluyo istesende zamanı gelmediyse olmuyo. Her şeyin bir zamanı var işte biz bilemiyoruz. Tabi sana çaba sarf etme demiyorum da kendini de parçalama 25 oldum evleneyim diye. Yaşın henüz geç değil. Hayırlısını dile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…