- 16 Haziran 2012
- 2.587
- 3.445
- 198
- Konu Sahibi esrazambak
-
bende 29 yasımda evlendim yasınız evlenmek için gec degil.nasibiniz hayırlınız insallah en yakın zamanda karsınıza cıkar.bayramlarda dısarı cıkamazdım aglardım evde odamda hep.herkes cift diye.cok üzülürdüm.dısarı cıktıgımda el ele ciftlere bakardım.cok dua ettim sevdigimle evlenmek için sukur kavustum.hersey birden oldu Rabbim elbet karsınıza cıkaracak o insanı
size tek diyeceğim şey çoğu zaman aklımdan şu geçiyo: keşke bekar olsaydım da evleneceğim kişi için daha çok dua etme imkanım olsaydı..
çünkü insanın evleneceği kişi zaten yazılı kaderde..
dualarımızla onun karakterini değştirebiliyoruz..
ben de şuanki eşimi bi kaç sene sonra tanıyıp ozamana kadar dua etmiş olmak isterdim..
belki öyle daha az sıkıntı yaşamış olurdum..
Ama böyleymiş hayırlısı..
çok şükür..
Allah size de beklediğinizin karşılığı olarak çok güzel kısmetler nasib eder inşallah...
:
Valla benim derdim farkli , konu sahibesi muhabbet bayiyor demis. Ben de uzulup dertleniyorum vallahi. Bu yaz gidecegim bir dugun var, gelin unv den cok da samimi olmayan ama takildigim bir arkadasim oluyor. Bana Cherry sen zevklisindir diyip, gelinlik dergilerini onume koymaz mi........yemin ediyorum bogazim dugumlendi. O kadar buruk hissettim ki anlatamam. Neyse , daha kotusu de oldu kumaslara, modellere bakalim diye gelinlikcilere de gidelim diye israr etti. Gelinlik magazasinda o kadar kotu, o kadar buruktum ki, heyecanla gelinlik bakan gelinlerin arasinda. Giyinmesine yardim eden kiz, gelmisken size de modeller gosterelim, size ne zaman kismet dedi. Ben de icimden gidisata bakarsak hicbir zaman dedim. Eve gelene kadar agladim kizlar, ask acilari, bu konudaki talihsizliklerim, hayalkirikliklari, hepsi gogsume dugum olup oturdu. Kimsenin mutlulugumda gozum yok, sadece dugun/gelin gorunce aklima kendi hayatimin gidisati ve mutsuzluklarim geliyor, elimde degil. Bana oyle geliyor ki, evlenen arkadaslarimin ccuklari oldugunda ben hala uzulerek bakiyor olacagim.
canım benim..
ben de evlendikten sonra öyle özendimki bekarlara sorma..
geçen arkadaşımın bekar evinde kaldım..
tatile gitmiş gibi hissettim kendimi okadar
Ben ozenmekten çok özledim kuzum yaa...benim de gidişatınına bakılırsa yakinda katilcam bekarlar kervanına:"(((
Evlilikte böyle bir şey işte olmadı mı olmuyo üstelik bitirmesi de çok kolay olmuyo bi de bebeğin varsa... :"(((
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
arkadaşlarımdan gördüğüm evlenince genel olarak eski bekarlıktaki iyi birini bulamıyorum hallerini unutuyor kızlar (vefalı dostlar hariç) mesela benim yanımda eskiden beraber dertleştiğimiz ve sabaha adar oturup eski erkek arkadaşımızdan bahsetiğimiz arkadaşlarım evlenince sürekli evinden yeni eşya almaktan, eşinden, eşiyle paylaşımlarından, hamilelikten(hamile kalınca) bahsediyor... ben sabrediyorum yaşım ilerledikçe yavaş yavaş sorun olmaya başladı 29 yaşımdayım...
yani birşeylere geç kaldığımı düşünüyorum kıskanmak değil ama maşallah derim sürekli, zaman ilerlesin takvimden yapraklar düşsün istemiyorum geç kalıyorum hayata gibi geliyor.... tabi ki herşey evlilik değil ama genç kızız hayallerimiz var...
bunun yanında yardımcı olan ve anlayış gösteren arkadaşlarım da var Allah hepsinden razı olsun....
demek istediğim evlenmi olan arkadaşlar sözlerinize dikkat edin lütfen hakka girmeyin o mutluluğunuzun sarhoşluğu ile.. kimsenin hayatı mükemmel değil sizin de sorunlarınız vardır tabi ki ama benim şu an hissettiklerim bunlar...
dua ediyorum ama bazen ümitsizliğe kapılıyorum. keşke sorun sadece yalnız olmam olsaydı..oysa ben hala geçmişteki insana dair anılarımı silmeye uğraşıyorum. ve bazen, bu çok saçma ama, onun benim kaderim olduğunu hissediyorum. adam bana seni sevmiyorum dedi. sonsuza dek defoldu gitti. ama bu duyguyu içimden atamıyorum. hayır kesinlikle onu istemiyorum. onunla bir gelecek asla hayal etmiyorum çünkü bende çok derin yaralar açtı.onunla imkansız artık.. ama onun benim kaderim olduğu hissini içimden söküp atamıyorum bir türlü. üstelik ayrılalı iki sene oldu. kendimi mi kandırıyorum acaba.. off bilemiyorum
Rabbim öyle bir evlilik versinki Cennete gitmekte vesileniz olsun esiniz
yanlızlık cok zor kim nederse desin yanlızlık Allaha mahsus.Rabbim kimseyi yanlız bırakmasın.cok zor.Allah Büyük.
Anlıyorum ben.. Bekarların ne kadar şanslı olduğunu düşünüyorum.
Evlilik süper bir şey değil. Bekarken niye düzgün biri çıkmadı karşıma, evlenemiyorum diye üzülürsün.
Evlenince daha nelere üzülürsün.
Evlenme isteğini anlıyorum bekarların ama ben onlara hep hayırlısını isteyin diyorum.
Mutluluk=koca değil bence :) Mutluluk senin içinde, bakış açında..
Anlıyorum ben.. Bekarların ne kadar şanslı olduğunu düşünüyorum.
Evlilik süper bir şey değil. Bekarken niye düzgün biri çıkmadı karşıma, evlenemiyorum diye üzülürsün.
Evlenince daha nelere üzülürsün.
Evlenme isteğini anlıyorum bekarların ama ben onlara hep hayırlısını isteyin diyorum.
Mutluluk=koca değil bence :) Mutluluk senin içinde, bakış açında..
Peki siz arkadaşlarınızın normalde diğer insanlarla ne hakkında konuşuyorlarsa sizinle de aynı şekilde konuşmalarını istemez misiniz? Sizin yanınızda söylediklerine dikkat etseler, hep bir acaba alıncak mı diye diken üstünde dursalar ve siz bunu hissetseniz daha zor olmaz mı? Bir süre sonra yanında rahat konuşacakları insanları tercih etmeye başlasalar sizin için üzücü değil mi? Hani birinin gözünün üzerinde kocaman bir ben vardır. Samimi olmayan insanlar o ben yokmuş gibi davranıcam diye ne yapacaklarını şaşırırlar ama samimi arkadaşlar yeri gelir o benle dalga bile geçerler. Yani bekar olmak gözün üzerindeki ben değildir tabi ama arkadaşlar yanlarında en rahat olduğumuz ve ne istiyorsak konuştuğumuz insanlar değil mi?
Ayy evet tabi tabi evlenince bi mutluluk sarhosu oluyosun ki sormaa...
Keşke ben de 29 yaşında olsaydım da tek bekar olsaydım....
Bi halt olmuyo evlenince asıl o takvim yapraklarinin düşmesi o zmn batıyo insana neydim noldum diyosun...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
İnsanlar hayatlarında olan şeyleri paylaşırlar arkadaşlarıyla. Üzüldükleri, onları mutlu eden şeyleri anlatırlar.
Evli bir insanın size ne anlatmasını bekliyorsunuz ki? Eski sevgililerinden bahsedecek halleri yok öyle değil mi? Nispet yapmaya çalıştıklarını sanmıyorum.
Siz ne anlatıyorsunuz onlara? Bekar olduğunuzdan duyduğunuz sıkıntıyı mı? Ya da unutamadığınız eski sevgilinizi mi? Onlar da bunları konuşmaktan sıkılmış olamazlar mı acaba?
Fazla alıngansınız.
Tek konu erkekler mi acaba? bekarken evlenecek birini bulayım, evliyken kocam mı yani...
Konuşacak onlarca konu varken ne siz bekarlıktan yakınarak insanları sıkmayın ne de onlar kocişlerini sürekli anlatarak baymasınlar bence.
Evlenmiş olan arkadaşınızla hala eski erkek arkadaşların sohbetini yapamassınız artık ,onun farklı bir yaşamı var ,kabul etmeniz gerekli ,etmiyorsanız hayatınızdan çıkartacaksınız ,siz şu an nasıl bekar muhabbetleri yapıyorsanız o da evli muhabbeti yapacak ,ev eşyası kocası görümcesi konuşulacak ,ne bekliyorsunuz,onun artık kocası ve çocuklarından oluşan başka bir dünyası oluyor çünkü ,
siz de evlendiğinizde farklı olmayacak ,sizinde sohbetleriniz bu yönde olacak .alışsanız iyi edersiniz.
Yoo yanlış anlamam.
Evlenen neden evlenemedim diye ağlar evlenen nerden evlendim diye bu hayatın bir gerçeği
Ben hiç bir zaman evliliğe meraklı, hayaller kuran biri olmadım.
Çeyizdir, gelinliktir hiç bakmazdım bile.
Ama sevdim, 26 yaşımda evlendim.
Evlenmeseydim de en azından 32 yaşıma kadar karamsarlığa kapılmazdım eminim..
Kendimi tanıyorum. Çünkü gerçekten mutlu olmak için koca şart değil buna inanıyorum.
Sen şimdi bana bekar birinin mutsuz olmasına onlarca sebep sayarsın.
Ben de sana evli birinin onlarca sıkıntısından bahsederim, işte bu yüzden mutsuz bekarlığa özeniyor derim..
Evli ya da bekar farketmiyor hayatta hep sıkıntılar olacak..Gerçek bu..
Hayallerindeki o güzel gelinliğin hayallerinde kalması üzücü evet..
Ama düğün fotoğraflarında o gelinliğe dolu dolu gözlerle bakmak çok daha üzücü emin olabilirsin..
Kimse siz bekarsınız diye cümlelerini cımbızlamak zorunda değil. Bekarlarla görüşün o zaman. :Dünyanın sonuna gelmiş gibi konuşmanız da hoş değil.
Ben anladiklarini dusunuyorum, sonucta medeni durum degişikligi beyne zarar verecek birsey degil ki.
Elbette hayatlarinda bazi farkliliklar olabilir, oncelikleri degisebilir ancak karakteri oturmus biriyse bu paylasimlarinizi etkilememeli.
Iyisiyle kotusuyle pek cok ornek var...
Kisiligi oturmamis insanlari da akliniza takmaniza degmez bence.
böyle insanlar yüzünden ben kendimi baskı altında hissediyorum. benim sorunum evlilik değil çocuk... çocuklarla her zaman aram iyiydi bekarlığımdan beri şimdi de eşimin yeğenlerinden bi tanesine özellikle bayılıyorum ama yaşadıklarımdan dolayı sanki insanlar bana acıyor üzülüyor ya da ben onların çocukları var diye üzülüyormuşum gibi geliyor.
oysa alakası bile yok eskiden de böyleydim ben çok kötü günler yaşamış olsam da kimseyi hamile diye kıskanmak gibi bir manyaklığa düşmedim şükür ya da bebeği olanları gördükçe hasetlenmedim. siz yapıyorsunuz demiyorum ama genelde bekarların evlilileri, çocuksuzların çocukluları kıskanması bekleniyor toplumda. siz de benzer sözler yazınca paylaşmak istedim çünkü çok bunaldım bu durumdan...
Tamamen katiliyorum. Bende mutlulugu evlilikte aradim ama daha beter mutsuz oldum... Insan kendi icinde mutlu olabilmeyi ögrenebilmeli... Seni o kadar iyi anliyorum ki, ama birak, gec olsunda, güc ve pismanlik dolu olmasin...
canım benim seni cok anlıyorum. dualarımda tüm hamile kalmak isteyenler ve evlenmek isteyenler var.ama sunu söyliycem ne anladım biliyosun evlenmek güzel yuva kurmak güzel ama seni sevenle sana deger verenle senin sevdiginle güzel.seni sevmeyenle dager vermeyenle o yuva cehenneme döner.bende 29 yasımda evlendim gülüm.artık ümidimi kesmiştim ki Rabbim nasip etti.asla o günlerimi unutmadım unutamam esim bile diyo nerden nereye diye...bide tek basıma kalıyodum köyde iş icabı.kafayı yemek üzereydim yanlızlıktan sizin sayenizde dualarla kavustum.nasip işte.Allah insallah en yakın zamanda hayırlı yuvanıza sizi sevene kavusturur.o hava atanlarda neyin havasını atıyor anlamıyorum.evlenmek sevdiginle güzel.facebookta arkadaslarım hep düğün nişan resimlerini paylasırdı iç cekerdim gelinliklere bakıp aglardım banada nasip olacakmı diye facemizide esimle kapattık resim koyup hava atmak bana ne fayda getirecekki..simdide bebek kıyafetlerine iç cekerek bakıyorum aglıyorum ....dileğim sizlerde bebek topiklerinde bulusmak
canım benim seni cok anlıyorum. dualarımda tüm hamile kalmak isteyenler ve evlenmek isteyenler var.ama sunu söyliycem ne anladım biliyosun evlenmek güzel yuva kurmak güzel ama seni sevenle sana deger verenle senin sevdiginle güzel.seni sevmeyenle dager vermeyenle o yuva cehenneme döner.bende 29 yasımda evlendim gülüm.artık ümidimi kesmiştim ki Rabbim nasip etti.asla o günlerimi unutmadım unutamam esim bile diyo nerden nereye diye...bide tek basıma kalıyodum köyde iş icabı.kafayı yemek üzereydim yanlızlıktan sizin sayenizde dualarla kavustum.nasip işte.Allah insallah en yakın zamanda hayırlı yuvanıza sizi sevene kavusturur.o hava atanlarda neyin havasını atıyor anlamıyorum.evlenmek sevdiginle güzel.facebookta arkadaslarım hep düğün nişan resimlerini paylasırdı iç cekerdim gelinliklere bakıp aglardım banada nasip olacakmı diye facemizide esimle kapattık resim koyup hava atmak bana ne fayda getirecekki..simdide bebek kıyafetlerine iç cekerek bakıyorum aglıyorum ....dileğim sizlerde bebek topiklerinde bulusmak
Zamanı gelince olur. Vakti tamamlanınca geçer. Sabredersen değer. Ama evvela kısmet, evvela kader.
Ve zamanı geldiğinde, Rabbin sana (kalbindekini) verecek, seni hoşnut kılacak..."
- Duha/5
Gelmelisin.
Bir şiirde, bir duâda kesişmeli yolumuz.
Uzak ve imkansız gözüken bir şey,
Bir anda yakın ve mümkün olabilir...
-Yeter ki Allah, istesin
Ey Yar !
Ahiret'imi güzelleştirmem için
Dünya'da bana yardımcı olur musun ?
Dünya'm ve ahiret'im olur musun ?
Beni Allah (c.c) rızası için sever misin
Bize Besmeleli evlilikler,
Kıbleli evler,
Amentülü hayatlar nasip eyle ALLAH'ım...
Yalnizlıgin insana yakıştigi tek an ,Dua ettigi andir.
Ey Yar !
Sözün Bittiği Yerde 'Nişan' Başlasa,
Sonra Da 'Düğün' Mesela :)
Aşk, eşine
'Cennette seninle yaşayacağım için, ölüm bana hoştur Yâ Âişe' , diyen Efendimizin (sav) yaşadığıdır. . .
Elhamdüllillah,
Allah var
Keder yok
Rabb'im;
Ben duamı ettim.
Emanetim sendedir.
Hüküm sende,
Nâsibim "ol" emrindedir . .
Eki Görüntüle 1194697
Sunu biliyorum Rabbim bu sıkıntıyı koyduysa kalbimize bizi sevdiğindendir ona dua etmemizi istediğindendir mükafatı güzel olacaktır.
Sevgili peygamberimiz:
Kişi evlendiği zaman dininin yarısını korumuş olur Geriye kalan yarısı içinde Allaha Karşı gelmekten sakınsın. buyuruyor.
Hz. Adem ve Havvanın mirası
Ortak noktada buluşanların umudu
Gönülden sevenlerin mutluluğu
Muhammed-i Muhabbetin ürünüdür evlilik...
Ey insanlar biz, sizi bir erkek ve dişiden yarattık. Tanışasınız diye sizi kabile ve halklara ayırdık. (Hucurat-13)
Nefislerinizden sizin için kendileriyle sükunete eresiniz diye eşler yaratıp aranızda merhamet ve sevgi yaratmış olması onun ayetlerindendir. (Rum 21)
Peygamber Efendimiz (sav) in yarın bizden gurur duyacağı bu haslet sebebiyle övüneceği, peygamber çehresinde tebessüme vesile olacak en güzel hadisedir evlilik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?