- 5 Şubat 2014
- 944
- 366
- 158
- Konu Sahibi esrazambak
-
Ne bakimdan kirildiginizi anlayamadim.
İyi birini bulamayip dertlendiginizde arkadasinizin bir zamanlar bu halde oldugunu unutup amaaan bosver demesine mi
nispet yapar bir tarzi olmasina mi
teselli verememesine mi?
Ben evliyim.
Evlenemeyen arkadaslarim var.
Mesela onlar nasil dertlerini paylasmak istiyorlarsa bazen ben de mutlulugumu paylasmak isteyebilirim gozune sokmadan.
Arkadaslik boyle bir sey cunku.
Nispet yapar gibi hissettikleriniz tam olarak arkadasiniz sayilmazlar zaten.
Bir de mutlaka anliyorum, sevmek/sevilmek hos seyler ama kotu bir evliliktense bekarlik iyidir diyelim.
Hayirlisiyla hayirli bir yuva kurmanizi dilerim.
güvendiğin sevdiğin ve sevildiğin bir insanla hayatını birleştirdiğinde evlilik huzurdur, mutluluktur..insan bir yaştan sonra bunu daha çok hissediyor. ben de 30 yaşıma girmek üzereyim ve artık evli olan çocukları olan kuzenlerime her gittiğimde içimde bir burukluk oluyor..öyle çok istiyorum ki sevdiğim bir adamla aynı hayatı yaşamayı, çocuklarımızı büyütmeyi, bir aile olmayı.. ama bazen karamsarlaşıyorum çünkü yaşım ilerliyor. yine de hayırlısını ver allahım diyorum..
bu arada evet, ben de evli olan arkadaşlarımla eskisi gibi ortak noktalarda buluşamıyorum artık. çünkü onun bakışaçısı, sorumlulukları değişmiş oluyor.. öncelikleri değişiyor..
canım benim..
ben de evlendikten sonra öyle özendimki bekarlara sorma..
geçen arkadaşımın bekar evinde kaldım..
tatile gitmiş gibi hissettim kendimi okadar yani..
size tek diyeceğim şey çoğu zaman aklımdan şu geçiyo: keşke bekar olsaydım da evleneceğim kişi için daha çok dua etme imkanım olsaydı..
çünkü insanın evleneceği kişi zaten yazılı kaderde..
dualarımızla onun karakterini değştirebiliyoruz..
ben de şuanki eşimi bi kaç sene sonra tanıyıp ozamana kadar dua etmiş olmak isterdim..
belki öyle daha az sıkıntı yaşamış olurdum..
Ama böyleymiş hayırlısı..
çok şükür..
Allah size de beklediğinizin karşılığı olarak çok güzel kısmetler nasib eder inşallah...
seni çok iyi anlıyorum tatlım..
yani evet bazen evliliğin o görgüsüzlüğünü ben de yapıyorum..
sonra kendimi bi köşede hesaba çekince çok üzülüyorum..
evlilik de çok zor bir kurum..mutlaka güzellikleri var ama dediğin gib bekar arkadaşların yanında en azından biraz daha az heriflerimizden bahsetsek daa iy olur bencede..
Valla yazdiklarina sonuna kadar katiliyorum ve ayni şeyleri yasiyorum bizde umarim bugün mutlu oluruz hayirli kismetler nasip etsin rabbim
Rabbim öyle bir evlilik versinki Cennete gitmekte vesileniz olsun esiniz
yanlızlık cok zor kim nederse desin yanlızlık Allaha mahsus.Rabbim kimseyi yanlız bırakmasın.cok zor.Allah Büyük.
hak veriyorum konı sahibine.benimde evli arkadaşlarım sürekli kaç yaşımıza geldik 2.doğuralım.sonra artık çocuk kaldırmaz kafamız falan.ben daha evlenmedim bile. bazı şeyleri abartıolar işte.düşünmeden konuşuolar.siz takmayın.kısmet işi bunlar.ben takmıyorum.nasipse gelir bulur zaten sizi
bu işler nasip kısmet. .
Allah iyilerle karşılaştırsınn..
35 yaşında evlenceğim derdim hep..
20 yasında evlendim. .
Halam 34 yasında evlendi. .
İyiki bu yaşımda evlendim diyor. .
Kocası insan kıymetii biliyor. .
Hayırlısı olsun. .
Valla benim derdim farkli , konu sahibesi muhabbet bayiyor demis. Ben de uzulup dertleniyorum vallahi. Bu yaz gidecegim bir dugun var, gelin unv den cok da samimi olmayan ama takildigim bir arkadasim oluyor. Bana Cherry sen zevklisindir diyip, gelinlik dergilerini onume koymaz mi........yemin ediyorum bogazim dugumlendi. O kadar buruk hissettim ki anlatamam. Neyse , daha kotusu de oldu kumaslara, modellere bakalim diye gelinlikcilere de gidelim diye israr etti. Gelinlik magazasinda o kadar kotu, o kadar buruktum ki, heyecanla gelinlik bakan gelinlerin arasinda. Giyinmesine yardim eden kiz, gelmisken size de modeller gosterelim, size ne zaman kismet dedi. Ben de icimden gidisata bakarsak hicbir zaman dedim. Eve gelene kadar agladim kizlar, ask acilari, bu konudaki talihsizliklerim, hayalkirikliklari, hepsi gogsume dugum olup oturdu. Kimsenin mutlulugumda gozum yok, sadece dugun/gelin gorunce aklima kendi hayatimin gidisati ve mutsuzluklarim geliyor, elimde degil. Bana oyle geliyor ki, evlenen arkadaslarimin ccuklari oldugunda ben hala uzulerek bakiyor olacagim.
teşekkür ederim güzel dilekleriniz içinve allah mutluluğunuzu daim etsin
ben sevdiğime kavuşamadım..çünkü o benim ellerimi bıraktı. tek dileğim bana herşeyi unutturacak kocaman yürekli bir adam..allah herkesin gönlüne göre versin inşallah..
dua ediyorum ama bazen ümitsizliğe kapılıyorum. keşke sorun sadece yalnız olmam olsaydı..oysa ben hala geçmişteki insana dair anılarımı silmeye uğraşıyorum. ve bazen, bu çok saçma ama, onun benim kaderim olduğunu hissediyorum. adam bana seni sevmiyorum dedi. sonsuza dek defoldu gitti. ama bu duyguyu içimden atamıyorum. hayır kesinlikle onu istemiyorum. onunla bir gelecek asla hayal etmiyorum çünkü bende çok derin yaralar açtı.onunla imkansız artık.. ama onun benim kaderim olduğu hissini içimden söküp atamıyorum bir türlü. üstelik ayrılalı iki sene oldu. kendimi mi kandırıyorum acaba.. off bilemiyorum
geçen yaz çok sevdiğim bir akrabamın düğününde gelinle damat düğün salonuna girerken birden hıçkırıklara boğuldum. kendimi tuvalete attım çocuklar gibi ağladım. çünkü tam da o yaz o ay bizim evlenmeyi düşündüğümüz tarihti, oysa çoktan ayrılmıştık.iki senedir ne zaman bir düğüne gitsem tam nikah akti yapılırken gözümden yaşlar inci gibi süzülüyor.. geline bakıyorum.. pırıl pırıl..aşk dolu.. bu mutluluğu benim elimden aldığı için onu affedemiyoum.
dilerim en yakın zamanda yaralarımızı saracak o beklenen gelir..
okadar da aciz yaratmamış ama Allah bizi..
sizi sevmeyen ve çoktan yolunu ayırmış birisi, dua edin kaderiniz olmasın..
ve iradenizi kullanın olmaması için..
evlilik oyuncak değil..
ben bana deli gibi aşık bir adamla evli olmama rağmen çok zor günler yaşadım..
kaldı ki sevmeyen biriyle bir ömür asla düşünmeyin..
hayatınızın hatasını edersiniz..
Allah hayırlı kısmetler çıkarsın karşınıza..
Tamamen katiliyorum. Bende mutlulugu evlilikte aradim ama daha beter mutsuz oldum... Insan kendi icinde mutlu olabilmeyi ögrenebilmeli... Seni o kadar iyi anliyorum ki, ama birak, gec olsunda, güc ve pismanlik dolu olmasin...
Evli değilim, ama aramızda birkaç yaş olan ve tabiri caizse muhabbetin dibine vurduğumuz kuzenlerimle onlar evlendikten sonra konuşacak konu bulamaz oldum. Önceden bir araya geldiğimizde uzun uzun sohbet eder hatta sonra annemleri bırakıp ayrı odaya çekilirdik; evlilikten sonra benimle değil annemle daha çok muhabbet eder oldular. Yemek tarifiymiş, bebek bakımıymış, çamaşırmış, ütüymüş, vs... derken muhabbete yabancı kaldığımı farkedip kendi köşeme çekilmek durumunda kalıyorum. :)
Acin halinden tok,bekarin halindende evli anlamaz....canim seni cok iyi anlayanlardan biride benim
Ah canım çok teşekkürler dua arkadaşım , inşallah çok mutlu oluruz
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
arkadaşlarımdan gördüğüm evlenince genel olarak eski bekarlıktaki iyi birini bulamıyorum hallerini unutuyor kızlar (vefalı dostlar hariç) mesela benim yanımda eskiden beraber dertleştiğimiz ve sabaha adar oturup eski erkek arkadaşımızdan bahsetiğimiz arkadaşlarım evlenince sürekli evinden yeni eşya almaktan, eşinden, eşiyle paylaşımlarından, hamilelikten(hamile kalınca) bahsediyor... ben sabrediyorum yaşım ilerledikçe yavaş yavaş sorun olmaya başladı 29 yaşımdayım...
yani birşeylere geç kaldığımı düşünüyorum kıskanmak değil ama maşallah derim sürekli, zaman ilerlesin takvimden yapraklar düşsün istemiyorum geç kalıyorum hayata gibi geliyor.... tabi ki herşey evlilik değil ama genç kızız hayallerimiz var...
bunun yanında yardımcı olan ve anlayış gösteren arkadaşlarım da var Allah hepsinden razı olsun....
demek istediğim evlenmi olan arkadaşlar sözlerinize dikkat edin lütfen hakka girmeyin o mutluluğunuzun sarhoşluğu ile.. kimsenin hayatı mükemmel değil sizin de sorunlarınız vardır tabi ki ama benim şu an hissettiklerim bunlar...
bu işler nasip kısmet. .
Allah iyilerle karşılaştırsınn..
35 yaşında evlenceğim derdim hep..
20 yasında evlendim. .
Halam 34 yasında evlendi. .
İyiki bu yaşımda evlendim diyor. .
Kocası insan kıymetii biliyor. .
Hayırlısı olsun. .[/QUOTE
Hayirli olsun mutlu demek ki yasi yok bunun ama anlatamiyorsun
güvendiğin sevdiğin ve sevildiğin bir insanla hayatını birleştirdiğinde evlilik huzurdur, mutluluktur..insan bir yaştan sonra bunu daha çok hissediyor. ben de 30 yaşıma girmek üzereyim ve artık evli olan çocukları olan kuzenlerime her gittiğimde içimde bir burukluk oluyor..öyle çok istiyorum ki sevdiğim bir adamla aynı hayatı yaşamayı, çocuklarımızı büyütmeyi, bir aile olmayı.. ama bazen karamsarlaşıyorum çünkü yaşım ilerliyor. yine de hayırlısını ver allahım diyorum..
Hayirlisi bende 31'im...Ayni duygulari yasiyoruz.
lütfen yanlış anlamayın, şimdi söyleyeceğim şeyi kesinlikle sizi eleştirmek için söylemiyorum.
ama bekar arkadaşlar bu yaklaşımdan ayrıca nefret ediyorlar.
bir arkadaşım çök kötü bir teselli etme yöntemi olduğunu söylemişti.
öte yandan, 28 yaş hiç de hayata için veya evlenmek için geç kalınmış bir yaş değil...
evlilikten sonrasını bilmiyorum ama çocuktan sonrası için kesinlikle size katılıyorum. herkesin tek konuştuğu şey çocuk oluyor. ama bir insanın hayatını adadığı en büyük şey olduğu düşünülürse, bunu da çok garip karşılayamıyorum ben.
Eee soyleyin o zaman 31 geç mi kalmis oluyor
Vahibacim bende buradayim takmiycaz tabiki kismet allah en iyisini biliyr hepimz icinhak veriyorum konı sahibine.benimde evli arkadaşlarım sürekli kaç yaşımıza geldik 2.doğuralım.sonra artık çocuk kaldırmaz kafamız falan.ben daha evlenmedim bile. bazı şeyleri abartıolar işte.düşünmeden konuşuolar.siz takmayın.kısmet işi bunlar.ben takmıyorum.nasipse gelir bulur zaten sizi
Kizlar bu arada cevreden hep sacma sapan seyler soylerler takmzdim.İkidir is gorusmesine gidiyorum ilki soyle adam diyor ki calsmak eee birde evlenmek istersiniz konuyu kapatin tavri yaptim yanlis anlamayin kismet tabi dedi kismetli bir yermis vs herkez yas 31 deyince evlilikten bahsediyor
Evli değilim, ama aramızda birkaç yaş olan ve tabiri caizse muhabbetin dibine vurduğumuz kuzenlerimle onlar evlendikten sonra konuşacak konu bulamaz oldum. Önceden bir araya geldiğimizde uzun uzun sohbet eder hatta sonra annemleri bırakıp ayrı odaya çekilirdik; evlilikten sonra benimle değil annemle daha çok muhabbet eder oldular. Yemek tarifiymiş, bebek bakımıymış, çamaşırmış, ütüymüş, vs... derken muhabbete yabancı kaldığımı farkedip kendi köşeme çekilmek durumunda kalıyorum. :)
okadar da aciz yaratmamış ama Allah bizi..
sizi sevmeyen ve çoktan yolunu ayırmış birisi, dua edin kaderiniz olmasın..
ve iradenizi kullanın olmaması için..
evlilik oyuncak değil..
ben bana deli gibi aşık bir adamla evli olmama rağmen çok zor günler yaşadım..
kaldı ki sevmeyen biriyle bir ömür asla düşünmeyin..
hayatınızın hatasını edersiniz..
Allah hayırlı kısmetler çıkarsın karşınıza..
Bekar olarak da sen dikkat et sozlerine
arkadaşlarımdan gördüğüm evlenince genel olarak eski bekarlıktaki iyi birini bulamıyorum hallerini unutuyor kızlar (vefalı dostlar hariç) mesela benim yanımda eskiden beraber dertleştiğimiz ve sabaha adar oturup eski erkek arkadaşımızdan bahsetiğimiz arkadaşlarım evlenince sürekli evinden yeni eşya almaktan, eşinden, eşiyle paylaşımlarından, hamilelikten(hamile kalınca) bahsediyor... ben sabrediyorum yaşım ilerledikçe yavaş yavaş sorun olmaya başladı 29 yaşımdayım...
yani birşeylere geç kaldığımı düşünüyorum kıskanmak değil ama maşallah derim sürekli, zaman ilerlesin takvimden yapraklar düşsün istemiyorum geç kalıyorum hayata gibi geliyor.... tabi ki herşey evlilik değil ama genç kızız hayallerimiz var...
bunun yanında yardımcı olan ve anlayış gösteren arkadaşlarım da var Allah hepsinden razı olsun....
demek istediğim evlenmi olan arkadaşlar sözlerinize dikkat edin lütfen hakka girmeyin o mutluluğunuzun sarhoşluğu ile.. kimsenin hayatı mükemmel değil sizin de sorunlarınız vardır tabi ki ama benim şu an hissettiklerim bunlar...
Ah be canım.. bekarkende sevmezdim evlendim hala sevmiyorum şu aşırı birbirlerlerinden bahsetme mıç mıç durumunu..yeni evlenen arkadaşlarım yada yeni tanıştığım yeni çiftler..baygınlık getiriyo bana..tamam herkes o an hayatında ne varsa neyle uğraşıyorsa onu paylaşır illaki..ancak odak noktası bu mudur yani, tek konu, tek önemli,değerli sey.gözü kör olmuşcasına..kimi habire yeni evlendiği karısını över, kimi sürekli kocasının ona söylediği sözleri hareketleri ne bileyim ne kadar çok sevdiğini ve daha aklıma gelmeyecek biiiiir sürü gereksizlikleri anlatır anlatırrr... çok yakınım çok sevdiğim bi arkadaşım nişanlandı, bn bekardım sürekli nişanlısından bahsederdi aman Allahım.öyle böyle değil..daralmıştım bıkmıştım.evlenince geçer sandım dahada beter oldu şimdi sadece eşinden değil eşinin yedi ceddinden bahsediyo...iinsaf yaa..
Evlendikten sonra eşimle misafirliğe gittik.sürekli yapışık eşine, olabilir ama şehir dışından geldik ayda yılda bir görüşüyoruz..arkadaşımı severim eski günlerdeki gibi yalnız takılalım bizimkileri satalım dedim..eşi zaten çalışıyodu benim eşimide evlerinde yalnız bıraktık (arkadaşım olsa asla öyle bişe yapmazdı) dışarı çıktık.gezdik tozduk bi mekana oturduk ama kız eskisi gibi benimle konuşmadı bile.ağzını açtığı her cümle, kocası için veya onun yedi sülalesi ile ilgili gereksiz ayrıntılar içindi..halbuki biz onunla neler paylaşmıştık birlikte..yeri geldi o bana ablalık yaptı yeri geldi ben ona.herşeyimizi bilirdik..küçüktük büyüdük birlikte ama şimdi çok değişti herşey..
Okurken baydim resmen :2::2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?