- 23 Ağustos 2012
- 51.871
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.610
- 898
- Konu Sahibi esrazambak
-
Benim de okuldan bir arkadaşım vardı. 2 dönem gezdik, tozduk. Ayrı kalmazdık hiç. Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi, o derece yani.Ben birazcik da soyle bakiyorum, insanlar evlenince hayat stilleri, sartlari degisiyor; arkadasinin hayati seninkinden git gide uzaklasinca , cok ortak noktaniz kalmayinca arkadasliginizin temeli de kalmiyor. Sadece evlenmek icin gecerli degil bu, sart/ortam/cevre degistiren arkadaslar icin de gecerli bence. Insan hayta bakis acisi kendine daha yakin insanlarla daha kolay arkadaslik ediyor.
Bir tane kiz arkadasim var, ikimiz de sevgilisizken her sey gayet guzeldi. Sevgili blduktan sonra haliyle cok gorusememeye basladik. Neyse, bu kiz bir gun bana "Keske senin de bir sevgilin olsaydi ama bulamiyorsun iste, ne guzel 4muz disari cikardik" dedi, soke oldum. Sevgilisini de tanyorum bu arada, hicbir sart altinda o murdar herifle bir yere gitmem. Tanidigim en le$ herifle cikan kiz resmen bana acidi ya, o an cok kotu hissettim. Kasten yaptigini sanmiyorum, benim de dilime gelen cevap sevgilin gibi bir herifle olacagima yalniz oleyim , oldu ama soylemeim tabi. Bazen insanlar fark etmeden karsilarindaki insani acitabiliyorlar. Ben de 27 yasindayim, evli barkli tipler eeeeee sende kimse yok mu, ne zaman evleniceksin dediklerinde cok kotu hissediyorum, zaten dertli oldugum bir konu, gelip iyice tuz basmasalar keske. Kotu niyetli olmadiklarini biliyorum ama benim durumumla empati yapamiyorlar iste.
Benim de okuldan bir arkadaşım vardı. 2 dönem gezdik, tozduk. Ayrı kalmazdık hiç. Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi, o derece yani.
Sonra sevgili buldu bu kız. Birden uzaklaştı, vakti olmamaya başladı. Olsa da sevgilisi onsuz dışarı çıkmasını istemiyordu.
Birkaç defa çocuğa yalan söyleyip benle dışarı çıktı, ben de sonra ne yalan söyle ne de benle görüş dedim.
Sanki kızı yiyeceğim, ne varsa, iki mağaza dolaşıp, birşeyler içiyoruz. Çocuk beni tehlike gibi mi görüyordu artık bilemem ama, arkadaşımın da salakça ona itaat etmesi saçmaydı yani. İzin vermiyor diye evden çıkmamak falan
Aynen dünyada sadece o varmış gibi davranıyorlar. Ayrılınca da sudan çıkmış balığa dönüyorlar.Valla benim de universite arkadaslarimdan biri butun gun sevgilisiyle takiliyordu, butun arkadaslarin uzaklasti. Sonra cocuktan ayrilince tek basina kaldi. Arkadasin yeri farkli, sevgilinin yeri farkli. Surekli sevgilinle dip dibe olmayi ben hem hayat kalitesi acisindan, hem de iliskinin selameti acisindan saglikli bulmuyorum.
Bu tabir de ilginçmişsiddetli secimsizlikten evde kaldim.Evli arkadaslarim var , derhal iliskimi kesicem onlarla.Ben de okullarimdan gittigim dil kurslarindan, masaj kurslarindan bahsediyorum cogunlukla. Herkes hayatinda ne yasiyorsa onu konusuyor sonucta. Hicte gocunmuyorum evli degilim diye cunku evlenecegim kisi karsima cikmadiysa bu benim sucum degil. Aslinda ozel olani bekledigim icin ve hayatimi tekrar yasasaydim yine evlenmeyecegimi bildigim icin bekar olmak hic dokunmuyor bana.
Bir dizide gecen soz; siddetli secimsizlikten evde kaldim.
Hayırlısını iste canım üzülme.Zaten kaderde senin evleneceğin kişi belli anı yaşa,tadını çıkar nikah önce gökte kıyılır derler.Ve kısmetin geldiği an yani kaderindeki hiç olmaz dediğine bile olur dersin.Aynı ecel gibi ne bir saniye geri ne bir saniye ileri.Sadece hayırlısını isteValla benim derdim farkli , konu sahibesi muhabbet bayiyor demis. Ben de uzulup dertleniyorum vallahi. Bu yaz gidecegim bir dugun var, gelin unv den cok da samimi olmayan ama takildigim bir arkadasim oluyor. Bana Cherry sen zevklisindir diyip, gelinlik dergilerini onume koymaz mi........yemin ediyorum bogazim dugumlendi. O kadar buruk hissettim ki anlatamam. Neyse , daha kotusu de oldu kumaslara, modellere bakalim diye gelinlikcilere de gidelim diye israr etti. Gelinlik magazasinda o kadar kotu, o kadar buruktum ki, heyecanla gelinlik bakan gelinlerin arasinda. Giyinmesine yardim eden kiz, gelmisken size de modeller gosterelim, size ne zaman kismet dedi. Ben de icimden gidisata bakarsak hicbir zaman dedim. Eve gelene kadar agladim kizlar, ask acilari, bu konudaki talihsizliklerim, hayalkirikliklari, hepsi gogsume dugum olup oturdu. Kimsenin mutlulugumda gozum yok, sadece dugun/gelin gorunce aklima kendi hayatimin gidisati ve mutsuzluklarim geliyor, elimde degil. Bana oyle geliyor ki, evlenen arkadaslarimin ccuklari oldugunda ben hala uzulerek bakiyor olacagim.
Sadece bir arkadaşım var bekar olupta erkek arkadaşı ile derdini dinlediğim çünkü gayet aklı başında bir ilişki yaşıyor. Tabi bazen sıkan şeylerde olmuyor değil.arkadaşlarımdan gördüğüm evlenince genel olarak eski bekarlıktaki iyi birini bulamıyorum hallerini unutuyor kızlar (vefalı dostlar hariç) mesela benim yanımda eskiden beraber dertleştiğimiz ve sabaha adar oturup eski erkek arkadaşımızdan bahsetiğimiz arkadaşlarım evlenince sürekli evinden yeni eşya almaktan, eşinden, eşiyle paylaşımlarından, hamilelikten(hamile kalınca) bahsediyor... ben sabrediyorum yaşım ilerledikçe yavaş yavaş sorun olmaya başladı 29 yaşımdayım...
yani birşeylere geç kaldığımı düşünüyorum kıskanmak değil ama maşallah derim sürekli, zaman ilerlesin takvimden yapraklar düşsün istemiyorum geç kalıyorum hayata gibi geliyor.... tabi ki herşey evlilik değil ama genç kızız hayallerimiz var...
bunun yanında yardımcı olan ve anlayış gösteren arkadaşlarım da var Allah hepsinden razı olsun....
demek istediğim evlenmi olan arkadaşlar sözlerinize dikkat edin lütfen hakka girmeyin o mutluluğunuzun sarhoşluğu ile.. kimsenin hayatı mükemmel değil sizin de sorunlarınız vardır tabi ki ama benim şu an hissettiklerim bunlar...
Bence de...Anlıyorum ben.. Bekarların ne kadar şanslı olduğunu düşünüyorum.
Evlilik süper bir şey değil. Bekarken niye düzgün biri çıkmadı karşıma, evlenemiyorum diye üzülürsün.
Evlenince daha nelere üzülürsün.
Evlenme isteğini anlıyorum bekarların ama ben onlara hep hayırlısını isteyin diyorum.
Mutluluk=koca değil bence :) Mutluluk senin içinde, bakış açında..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?