evlenenler bekarları anlıyor musunuz?

Ben birazcik da soyle bakiyorum, insanlar evlenince hayat stilleri, sartlari degisiyor; arkadasinin hayati seninkinden git gide uzaklasinca , cok ortak noktaniz kalmayinca arkadasliginizin temeli de kalmiyor. Sadece evlenmek icin gecerli degil bu, sart/ortam/cevre degistiren arkadaslar icin de gecerli bence. Insan hayta bakis acisi kendine daha yakin insanlarla daha kolay arkadaslik ediyor.

Bir tane kiz arkadasim var, ikimiz de sevgilisizken her sey gayet guzeldi. Sevgili blduktan sonra haliyle cok gorusememeye basladik. Neyse, bu kiz bir gun bana "Keske senin de bir sevgilin olsaydi ama bulamiyorsun iste, ne guzel 4muz disari cikardik" dedi, soke oldum. Sevgilisini de tanyorum bu arada, hicbir sart altinda o murdar herifle bir yere gitmem. Tanidigim en le$ herifle cikan kiz resmen bana acidi ya, o an cok kotu hissettim. Kasten yaptigini sanmiyorum, benim de dilime gelen cevap sevgilin gibi bir herifle olacagima yalniz oleyim , oldu ama soylemeim tabi. Bazen insanlar fark etmeden karsilarindaki insani acitabiliyorlar. Ben de 27 yasindayim, evli barkli tipler eeeeee sende kimse yok mu, ne zaman evleniceksin dediklerinde cok kotu hissediyorum, zaten dertli oldugum bir konu, gelip iyice tuz basmasalar keske. Kotu niyetli olmadiklarini biliyorum ama benim durumumla empati yapamiyorlar iste.

Benim de okuldan bir arkadaşım vardı. 2 dönem gezdik, tozduk. Ayrı kalmazdık hiç. Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi, o derece yani.
Sonra sevgili buldu bu kız. Birden uzaklaştı, vakti olmamaya başladı. Olsa da sevgilisi onsuz dışarı çıkmasını istemiyordu.
Birkaç defa çocuğa yalan söyleyip benle dışarı çıktı, ben de sonra ne yalan söyle ne de benle görüş dedim.
Sanki kızı yiyeceğim, ne varsa, iki mağaza dolaşıp, birşeyler içiyoruz. Çocuk beni tehlike gibi mi görüyordu artık bilemem ama, arkadaşımın da salakça ona itaat etmesi saçmaydı yani. İzin vermiyor diye evden çıkmamak falan

Valla benim de universite arkadaslarimdan biri butun gun sevgilisiyle takiliyordu, butun arkadaslarin uzaklasti. Sonra cocuktan ayrilince tek basina kaldi. Arkadasin yeri farkli, sevgilinin yeri farkli. Surekli sevgilinle dip dibe olmayi ben hem hayat kalitesi acisindan, hem de iliskinin selameti acisindan saglikli bulmuyorum.

Aynen dünyada sadece o varmış gibi davranıyorlar. Ayrılınca da sudan çıkmış balığa dönüyorlar.
Öylesini de bir daha arkadaş diye yanımda gezdirmem ben.
Çünkü yine sevgili bulsa, yine aynısını yapacak o. Kızın fıtratında var

Evli arkadaslarim var , derhal iliskimi kesicem onlarla. Ben de okullarimdan gittigim dil kurslarindan, masaj kurslarindan bahsediyorum cogunlukla. Herkes hayatinda ne yasiyorsa onu konusuyor sonucta. Hicte gocunmuyorum evli degilim diye cunku evlenecegim kisi karsima cikmadiysa bu benim sucum degil. Aslinda ozel olani bekledigim icin ve hayatimi tekrar yasasaydim yine evlenmeyecegimi bildigim icin bekar olmak hic dokunmuyor bana.

Bir dizide gecen soz; siddetli secimsizlikten evde kaldim.

Bu tabir de ilginçmişsiddetli secimsizlikten evde kaldim. ben de şiddetli kararsızlıktan evde kaldım, sonuçta kaldık. Ama kalmayana tozpembe, tabi mutlu evliliği olanlar için geçerlii

Arkadaşinizin mutlulugunu anlatmasi size nispet geliyorsa arkadasliginizi sorgulayin derim.

Ben evlendiğimde asla buldumcuk gibi kocam da kocam dıye anlatmadım..Evlılık tam da tahmınım gıbı berbatmıs dıye anlattım..O evlılık harıka hemen evlen dıyen sacma arkadaslarına da asla ınanma sakın oyle bırsey yok..Boşandıgımda isee arkadaslarım da o muhtesemızz dedıklerı evlılıklerının tum çöplerını dökmeye dertleşmeye basladılar..Kadınlar gercekten garıp..Hemcınslerımı hıcbırzaman anlayamam ben..

Bende evlenmeden once bi kiz arkadasim vardi lisede onla sabahlara kadar erkek arkadasicekistirip okuldan filan nereye gitsek diye diye konusuyorduk simdi evlendim diyelim bekar arkadasim var benim yasamimla onunki ister istemez farkli olabilir ..iliskiler konusunda olsun vs ha ovunmek surekli ay ne mutluyum vs yapmak bencede yanliş ama bekarla evli biri cok siki fiki olamiyor ya evli bekara uyacak oda sorun yada bekar evliye oda boyke sıkıcı olur esimin arkadasinin esiyle gorusmeye basladim mesela evden konustuk evlilikten eslerden tatil planlari veya iste bambaska konulardanda .. ozaman tatmin ediyor ama kimsede hava atmadi birbirine

Bence siz kafaya taktığınız için öyle geliyor.Geçen çok samimi olduğum arkadaşım facede eklemiş yıllar sonra bulmuş beni ve çok severim çok mutlu oldum.26 yaşındayız.
Gel gelelim konuya oğlum uyurken sohbet ettik sonra oğlum uyandı izin istedim kapattım.Yemek hazırla çocuğu besle,akşama hazırlık saatlerce konuşamam onunla.Bu hafta dışarda buluşalım demişti canım oğlum hasta iyileşsin bakarız dedim.Beni soğuk ve değişmiş görmüş yani ben bekar gibi saatlerce gezemem yazışamam.Artık yazmıyor bence bu evliliği takıntı yapanlarda oluyor.Ayrıca konuşmamızda tek çocuk mu?Dedi bende evet canım dedim.Erken olmuş dedi bende geç bile kaldım dedim ama bütün saflığımla onun bekar oluşunu düşünerek değil.

Hayırlısını iste canım üzülme.Zaten kaderde senin evleneceğin kişi belli anı yaşa,tadını çıkar nikah önce gökte kıyılır derler.Ve kısmetin geldiği an yani kaderindeki hiç olmaz dediğine bile olur dersin.Aynı ecel gibi ne bir saniye geri ne bir saniye ileri.Sadece hayırlısını iste

Evlenemeyenler bir pisman, evlenenler bin pisman..
Nedir bu yaa evlilik hayati cehennem mi?
Herkes bi halt yok bise yok dahada kotu ahh keske bekar olsam diyor..
Sacma geliyor cok valla zorla tutan yok neticede sikayetci olan bosanir yani..
Bilmiyorum ki sevdigiyle uyuyup sevdigiyle uyanmanin neresi kotu neresi ahh vahhlik..

Sadece bir arkadaşım var bekar olupta erkek arkadaşı ile derdini dinlediğim çünkü gayet aklı başında bir ilişki yaşıyor. Tabi bazen sıkan şeylerde olmuyor değil.

Yani evlenip ev kurunca çoluk çocuk fatura bozulan dolap. Kumaşı sökülen koltuk. Çocuğum hastalığı. Hamilelik sorunları. Kv Görümce sorunsalı vs vs okadar birleşip ağır basıyor ki. Sevgilinin tüm gün mesaj atmaması için allah başka dert vermesin dedirtiyor sadece.

Benim alacağım koltuğun bile 2 sene garantisi var sorun çıkarsa aynısınn yenisini veriyorlar konuşurum tabi. :)

Allah rızası için kk de bir derdim var bölümünün eşim ve eşimin ailesi bölümü tekrar açılsın ikinci kez yazıyorum açtığım konu sevgili muhabbeti olunca tüğler im diken diken oluyor. Çok nadir okuyup aa buda dert dediğim konu var.

Daha bugün okuduğum dert . Sevgilim beni kucağına aldı cinsel organı bana değdi. Napmalıyım.

Sevgilisi varmış ev arkadaşı ile samimi imiş arkasından iş çevirmişler ne yapmalıymış. Yahu çoluk yok çocuk yok boşanma davası şahit nafaka ayrı hayat kurma yok. Yol vercen gidecek ya bunuda mı sorma gereği duyar insan.

Yani biz evlendiğimiz için çoluk çocuk adam hata yapar çocuk var .ailem üzülür. Bidaha ailem kursam ne malum daha mutlu olacağım. Vs vs diye düşünürüz. Yani ben çıkarken eşim şimdiki falsolarının 10 da birini yapsa çoktan basardım totosuna tekmeyi. 1 aydır yaptırmadığı pencere kilidi bile istihare ile rüyama girse bırakırdım yani. Valla daha uzun yazsam daha iyi anlatırım çünkü bu sevgili muhabbetleri de beni çok kasıyor. Aklı başında ilişkiler hariç.

Bekarken aekadaslarimla baska seyler paylasirdik , gezerdik tozardik farkli seyler konusurduk sevgili vs ..

Eee evlendik , tabiki bu seferde evliligi esle olanlari paylasicaz ..
Aksini yapmak zaten yanlis olurdu dimi .

Bunu arkadaslarimizin gozune sokmuyoruz , ama gecek dost anlar zaten mutluluguda derdide paylasmali insan.

Bekarlik sultanliktir taki o sultanligi bir fatih fet edene kadar :) saka bir yana da derdini cok samimi anlatmissin canim

O biraz evli olmayana üstünlük cabasi bence, ne alakaysa ! Evinde kocasiyla sabahtan aksama kadar birbirini yer ama disariya peri masallarında gibi portre çizer cook var böyle ornek. 23 yasindayim ama dediğini bende çok gozlemledim. Sevgilisi olunca mutlu ilişkisi ile hava atan arkadaşları düşün, onun bir üst versiyonu iste evliliği ile hava atan arkadaş.. Amaaan he de gec..

Herkes hayatinda ne varsa onu anlatir sonucta.
Benim hoslanmadigim muhabbet bunun b.konu cikaranlar olurdu. Mesela butun muhabbeti cocugunun ne yedigi, ne ictigi olan kadinlar var. Sanki cok matah, cok insana bir sey katan sohbetlermis gibi, insani bayana kadar cocugunu anlatir. Ya da bunu evlilik icin de dusunebiliriz. Ayni seyi bekar birinin kendi derdi olarak da dusunebiliriz hatta. Karsindakini bayacak kadar abartmadigi surece hayatinda ne varsa onu anlatan, dogal olan sohbetleri dinlerim, kendim de kendi hayatimi anlatirim neticede.
Neyse ki evli, cocuklu ve bekar arkadaslarim her seyi tadinda birakarak anlatir, baymazlar.
Siz bana fazla alingan geldiniz. Insan alinacak olduktan sonra her seye alinir. Arkadasim dediginiz kisi de siz alinmayin diye kendini kasacaksa hic konusmayin. Evine aldigi esyadan bile alinganlik cikariyorsunuz. O zaman siz de bekar hayatinizdan bir sey anlatmayin. Cunku burda da gordugumuz gibi bircok evli insan da bekarlara ozeniyor. O da yanlis anlayabilir, alinabilir... Bunun sonu da gelmez. Her seye alinmamak, her seyi nisbet olarak gormemek lazim.

Bekarken hic bi evli arkasimi kiskanmadim hep keyfini surdum.evlendim iyi giden bi evliligim var es ailesi biraz sikinti olsada.
Amaevli bi insan mutluyda mutlulugunu anlatacak dertliyse derdini.
Mutlulugunu anlatan insanida bu kadar kuskanmayin yahu..nasilarkadassiniz siz..hasetlenmeyin bu kadar

Haset ya da kv görümce derdini dinlemek değil sorun, onu ayırt edebiliyoruz, sadece evlenince bir üstünlük hissetme ya da biliyorum dün tartışmış ama yine de bana sabah gelmiş işte sen de evlenwmedin bak ne güzel ben kurdum vs bunu diyebilen tipler. Yoksa sevgilim aramadı diye bir derdim olmadı benim. Evlilikteki sorunlaeını her seferinde dinlerim ve dinliyorum da bunda sorun yok.

Bence de...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…