evlenenler bekarları anlıyor musunuz?

nebf inşallah amin hayırlı bir şekilde severek evleniriz ben ve tüm isteyen bekar arkadaşlar... İnşallah sana da Rabbim en hayırlı zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin ... Kaderde ne varsa onu yaşıyoruz gerçekten isyan değil tabi bu söylediklerim sadece o kişilerden rahatsızlığım, dediğin gibi az insan çok mutluluk belki de biraz mesafe bu kişilere... Şu mübarek ramazan gecelerinin hürmetine inşallah herkes duasını yaşasın hayırlı şekilde amin...

Evlenip bekar arkadaslarina nispet yapan kiz profili mevcut. Malesef toplumumuzda evlenmeyi bir basari olarak goren cok insan var. Evlenmek bir okuldan mezun olmak gibi bir basari degildir bence. Sevdiginle hayati paylasmaktir.
Yalniz soylede bir gercek var. Evlendiginde, hele birde cocugun oldugunda bekar arkadaslarinin sevgiliyleproblemlerini, yada hoslandigi insanla inisli cikisli muhabbetlerini dinlemek zor oluyor. Ben lohusayken arkadasim benle erkek arkadas muhabbetleri anlattiginda cok sacma gelmisti. Dinleyrmemist bile, arkadasimda senin beni anlayabilme ihtimalin kalmamis demisti. Onunda beni anlayamadigi bir nokta vardi. Genellemede yaparak anlatirsam cocuk, ew, koca, kayinvalde, yemek, temizlik, uykusuzluk gibi binbir dertle bogusurken, baska birinin gelip iliskisi hakkinda yorum beklemesi, yada detayli problemini anlatip cozum beklemesi sacma geliyor. ztn canin burnunda . O yuzden lutfen karsi tarafida cok gormeyin. Surekli eve aldigi esyadan hamilrlikten bahsediyorlar demissiniz. Suan hayatini neye adadiysa ondan bahsetmesi cok normal degilmi?

29 geç bir yaş değil ama seni anlıyorum çünkü 29 da ben de senin gibi düşünüyordum :) yaş 31 yeni evliyim. Hiç beklemedigim anda tesadüfen tanıştım ve cok mutluyum. Bunu nispet için değil umudunu kaybetme diye söylüyorum. Yani doğru insan her an çıkabilir geç değil. Bak ben mutlu olmama rağmen bazen bekarlık gunlerimide özlüyorum. Gece benden daha büyük yaşta evlenen çok yakın arkadaşımla konuştuk. Bekarken durumunuza derttlenir üzülürduk. Konuşurken dedik ki halbuki ne kadar tasasiz yaşanması greken gunlermis ziyan etmisiz. Yani arkadaşım hiç üzülme mutlaka biri olacak evleneceksin. Bugünlerin tadını çıkar. Mesela ben bekar kız arkadaşlarımla doya doya tatil yapmadığım için çok üzülüyorum içimde kaldi. Bak şimdi hasta yatıyorum ama mecbur kalkıp evi temizleyecem. Bekar olsam umrumda olur mu. Hergün gezme planları yapardım. Evlilik elbet olacak sen bekarlıği sonuna kadar değerlendir canını sıkanlarlada az görüş bence

Canim benim sizlerde benim hep dualarimdasiniz.ben sizi birakamamki.herseyimi paylastim sizlerle.mutlulugumuda uzuntumude.sizin guzel haberlerinizi gormek ve bebis topiklerinde bulusmak nasip olsun insallah.Allah razi olsun gulum Allah kabul etsin.Allah bu bekleyislerinin karsiligini hem dunyada hem ahirette cenetin olacak kisi ile yuzunu guldursun Rabbim.seni cok iyi anliyorum.

allah evladinizi size bagislasin saglikla buyutun yavrunuzu.allah kabul etsin allah razi olsun o sizin guzel yureginiz.eger bu acilari cekmeseydik bitbirimizi bu kadar iyi anlayamazdik.rabbim neylerse guzel eyler.bu dualar cok guzel rabbim tum isteyenlere nasip etsin insallah allah razi olsunguzel kalpli arkadasim

Allah sabrının karşılığını versin inşallah, hayırlı kısmetler nasip etsin sana mutlu bir yuvan olsun inşallah
Oyyy, nasıl güzel temenniler bunlar böyle. Çok sağol, Allah razı olsun.
Benim için dilediklerinden çok daha güzelleri seni bulsun.

Evet evet, birebir aynı şeyleri yaşıyorum ben de. :)

anlıyorum seni canım benim ama yapacak bir şey yok,onlar da haklılar evlenmişler tadını çıkarıyorlar

ama bi de şöyle düşün onların kocalarının izin vermeyeceği şeyleri biz özgürce yapabiliyoruz

eninde sonunda evlencez kız Allah tez zamanda hayırlı aşklı sevgili bi koca nasip etsin inşallah

İnşallah yirmibesmayis canım en hayırlı zamanda evleniriz biz de mutluluğumuzu yaşarız :)))

Allah her şeyin hayırlısını nasip eder. Senin için yazılı hayırlı olan vaktin var demek ki..

Yoksa Allah ona yazıp, sana yazmayıp sana acı çektirmek istemez kesinlikle..

Sabret, o vakit mutlak gelecek..

Arkadaşına gelince de bazı insanlar empati yeteneğinden yoksun olabiliyor. 29 yaş geç bir yaş değil ama evlenmek istenilen bir yaştır. Bunu göz önüne alarak niyeti kötü olmasa dahi daha genel şeyler konuşup seni etkilememeye çalışır.

Bunun yanında da kötü niyetli insanlar da olacaktır.

Sen niyetini temiz tuttuktan sonra Allah herkesin kalbine göre verir.

Bu çok doğal çünkü evlendikleri zaman yaşamları ve şartları da değişiyor. Ama bunu bir dengede tutmak lazım. Ben de evlendiğimden beri arkadaşlarıma daha az vakit ayırıyorum ama bu biraz da yoğunlukla ilgili. Eskiden haftada üç gün görüştüğüm insanlarla şimdi en fazla haftada bir görüşüyorum. Yine konuştuğumuz konular hemen hemen aynı ama arada bir ben de kendimi kaptırıp yeni aldığım bir yatak örtüsünden bahsedebiliyorum mesela. Çünkü hayatımda eskiden bunlar yoktu ama var. Dolayısıyla onlar da eğer benim arkadaşımsa bendeki bu değişime ayak uydurmalı. Yani önemli olan denge. Ha şimdiye kadar hayatı yeni aldığı yatak örtüsüyle sınırlı biri olmadım olacağımı da sanmıyorum ama dediğim gibi artık hayatımda bunlar da var. Şöyle düşünün şu anda erkek arkadaşınız yoksa eğer arkadaşlarınızla erkek arkadaşınızı konuşmazsınız ama hayatınıza biri girdiğinde sohbet konularına o da girer. Aynı hesap işte:)

Eskiden sokakta yururken koca onde karisi arkada giderlermis. Yanyana gitmezlermis cunku dul olani var evlenmek isteyip evlenemeyeni var hak gecmesin diye oyle yaparlarmis. Simdikilere sorsan kadina deger verilmiyodu, özgürlük yoktu gibi yorumlar yaparlar halbuki ne kadar ince bi dusunceye sahipmisler

Sebebin bu olduğuna emin misiniz?Kadını ikinci sınıf yerine koyup kocasından hep bir adım geride kalmasını sağlamak değil amaç yani...Geçmişteki bazı şeylere günümüzde bakın kadına aslında böyle ince şöyle nazik davranmışlar diyebilmek için yapılan açıklamalar arasında en garibi bu oldu.

Ehehehe bana da yapıyorlar onu. Mok var diyesim geliyor, ama geri susuyorum.
evli kuzenim var, bekarken biz de yakındık.
Ama ne zaman nişanlandı, o zaman benden uzaklaştı.
Düğününde bile muhattap olmadı, el gibi gittim oturdum geldim.
Şimdi çocuğu falan oldu, bayramda gördüm. Nasılsın bile demedi.
Kıskanıyor muyum, kesinlikle hayır. Zaten evlilik, çocuk kafasında bir kız değilim ben.
Ama kendi kafalarınca acımaları, sanki bekar kalınca hayatım berbatmış gibi davranmaları yanlış.

Bana gore kadina eskiden deger veriliyodu artik verilmiyo. Kadinlar degerlidir ayagiyla onlari kullaniyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…