- 22 Temmuz 2013
- 1.228
- 668
- 198
- Konu Sahibi esrazambak
-
Aynısı evliler için de geçerli bekarken çok samimi olduğum arkadaşım sevgimiz azalmasa da ortak noktalar azaldığı için gün geçtikçe vefasızlaşıyor beni aramıyor. Yaşı benden büyük ondan önce evlendim ve çocuk sahibi oldum o hala bekar ve evlenmeyi çok istiyor. Her zaman dualarımda. Ama eşten ve çocuktan şikayet maksatlı konuşmalar bile bazen bekar arkadaşları rahatsız ediyor. Üzücü olan aranın açılması ve eski muhabbetlerin olmaması...
evet çok iyi anlıyorum evlilerin bazıların herkes aynı deyil koca çocuk gezdik tozduk şunu aldım insana baygınlık veren muhabbetlerini. bende evliyim ama bekrken de evlilerin muhabbeti beni açmazdı evli bir arkadaşın asla eskisi gibi olmaz diye birşey yok nispet yapmak ayrı ailesinden konuşmak ayrı. nispet yapanı zaten anlarsın ozamanda muhabbetini keserdin çünkü artık seni sıkmaya başlamıştır yanında patlayacak duruma gelirsin. bende bebek derdindeyim mayısda düşük yaptım 6 yıl lık evliyim 6 yıl sonra hamile kalmıştım ve acı son. bayramdan sonra hemen dr dayım zaten rabbim yine verir inşallah diyerek kendimi sakinlştiriyorum. ama bazı insanlar yanımda bir bebek muhabbeti yapıyoki sorma yeteer diye bağırasım geliyor o yüzden nispet yapanlardan da uzak duruyorum tek başıma kafamı dinliyorum yani insanlar bayıyor bi saatten sonra. bence sende uzaklaş kendinle başbaşa kal arkadaşlar insanı sıkıyosa artık uzaklaşmak gerek. seni çok iyi anlıyorum hayırlısı ile evlenir sende onların gözüne sokarak anlatırsın ballandıra rak içinde kalanları. hayata geç kalmak diye bişey yok allah ın yazdığı kaderi yaşıyoruz hepimiz.hayrlı bir insanla evlenip sende aile olursun inşallah...........
arkadaşlarımdan gördüğüm evlenince genel olarak eski bekarlıktaki iyi birini bulamıyorum hallerini unutuyor kızlar (vefalı dostlar hariç) mesela benim yanımda eskiden beraber dertleştiğimiz ve sabaha adar oturup eski erkek arkadaşımızdan bahsetiğimiz arkadaşlarım evlenince sürekli evinden yeni eşya almaktan, eşinden, eşiyle paylaşımlarından, hamilelikten(hamile kalınca) bahsediyor... ben sabrediyorum yaşım ilerledikçe yavaş yavaş sorun olmaya başladı 29 yaşımdayım...
yani birşeylere geç kaldığımı düşünüyorum kıskanmak değil ama maşallah derim sürekli, zaman ilerlesin takvimden yapraklar düşsün istemiyorum geç kalıyorum hayata gibi geliyor.... tabi ki herşey evlilik değil ama genç kızız hayallerimiz var...
bunun yanında yardımcı olan ve anlayış gösteren arkadaşlarım da var Allah hepsinden razı olsun....
demek istediğim evlenmi olan arkadaşlar sözlerinize dikkat edin lütfen hakka girmeyin o mutluluğunuzun sarhoşluğu ile.. kimsenin hayatı mükemmel değil sizin de sorunlarınız vardır tabi ki ama benim şu an hissettiklerim bunlar...
slmfountaincim :)iş görüşmen ne oldu
Baydım? Anlamadım Cerrycim yaa:44: ..?
Canım duygum çok teşekkürler tatlım çok vefalı halden anlayan bir dostsun bir seneyi geçti dua ediyoruz seninle Allah razı olsun.. Unutmadın hiç bizi.. Güzel kalplim.. İnşallah canım Rabbim sana hayırlı bir zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin amin zaten aklıma geliyorsun dua ediyorum sana ben Yanımda olduğun için çok teşekkürler .. Üzülme her zorlukla beraber bir kolaylık vardır...
merhaba arkadaşım
çok güzel yazmışsın.senin içinde bulunduğun süreci çok iyi anlıyorum ben de benzer süreçten geçtim.sen daha çok yeni evlisin.mübarek günde dua ettim senin için allah hayırlı zamanda hayırlı bi evlat nasip etsin sana ve seninle beraber isteyen herkese.hergün duamdadır bebek isteyenler.bilirim o acıyı o iç geçirmeleri.çok şükür rabbim bana topaç gibi bi evlat nasip etti.senin de olacaktır inşallah..senin bu yazmış olduğun duaları hergün okuyorduk eşimle..bu duaları görünce o günlerime geri döndüm yazmak istedim bu yüzden sana:
Oyyy, nasıl güzel temenniler bunlar böyle. Çok sağol, Allah razı olsun.Allah sabrının karşılığını versin inşallah, hayırlı kısmetler nasip etsin sana mutlu bir yuvan olsun inşallah
Evet evet, birebir aynı şeyleri yaşıyorum ben de. :)Cok doğru muhabbet ayrılınca eski samimiyet de gidiveriyor aramalar kesiliyor konuşacak konular azalıyor ..
Özellikle kuzenlerde bende yasadım bunu.annemle daha iyi oluverdiler:)
Bana gelincede sanki dünyadaki tüm herşeyden mahrum edilmiş gibi "e sen de yok mu bişey görüşsene biriyle,"muhabbeti yapılıyor. Ben onların o cok değerli muhabbetler yaptıkları zengin dünyalarına bir an önce girebilmem için bana temennide bulunuyorlar:) o kadar laf kesiliyor. Bişey danışılacaksa evliye danışılıyor, bişey alınacaksa evliye soruluyor. Bana gelince de " e sende yok mu bişey" ..
İlk gorusme olmadi en son bir yere daha gittim bugun yarin donerlerse artik..
anlıyorum seni canım benim ama yapacak bir şey yok,onlar da haklılar evlenmişler tadını çıkarıyorlar
ama bi de şöyle düşün onların kocalarının izin vermeyeceği şeyleri biz özgürce yapabiliyoruz
eninde sonunda evlencez kızAllah tez zamanda hayırlı aşklı sevgili bi koca nasip etsin inşallah
İnşallah yirmibesmayis canım en hayırlı zamanda evleniriz biz de mutluluğumuzu yaşarız :)))
Allah her şeyin hayırlısını nasip eder. Senin için yazılı hayırlı olan vaktin var demek ki..arkadaşlarımdan gördüğüm evlenince genel olarak eski bekarlıktaki iyi birini bulamıyorum hallerini unutuyor kızlar (vefalı dostlar hariç) mesela benim yanımda eskiden beraber dertleştiğimiz ve sabaha adar oturup eski erkek arkadaşımızdan bahsetiğimiz arkadaşlarım evlenince sürekli evinden yeni eşya almaktan, eşinden, eşiyle paylaşımlarından, hamilelikten(hamile kalınca) bahsediyor... ben sabrediyorum yaşım ilerledikçe yavaş yavaş sorun olmaya başladı 29 yaşımdayım...
yani birşeylere geç kaldığımı düşünüyorum kıskanmak değil ama maşallah derim sürekli, zaman ilerlesin takvimden yapraklar düşsün istemiyorum geç kalıyorum hayata gibi geliyor.... tabi ki herşey evlilik değil ama genç kızız hayallerimiz var...
bunun yanında yardımcı olan ve anlayış gösteren arkadaşlarım da var Allah hepsinden razı olsun....
demek istediğim evlenmi olan arkadaşlar sözlerinize dikkat edin lütfen hakka girmeyin o mutluluğunuzun sarhoşluğu ile.. kimsenin hayatı mükemmel değil sizin de sorunlarınız vardır tabi ki ama benim şu an hissettiklerim bunlar...
arkadaşlarımdan gördüğüm evlenince genel olarak eski bekarlıktaki iyi birini bulamıyorum hallerini unutuyor kızlar (vefalı dostlar hariç) mesela benim yanımda eskiden beraber dertleştiğimiz ve sabaha adar oturup eski erkek arkadaşımızdan bahsetiğimiz arkadaşlarım evlenince sürekli evinden yeni eşya almaktan, eşinden, eşiyle paylaşımlarından, hamilelikten(hamile kalınca) bahsediyor... ben sabrediyorum yaşım ilerledikçe yavaş yavaş sorun olmaya başladı 29 yaşımdayım...
Eskiden sokakta yururken koca onde karisi arkada giderlermis. Yanyana gitmezlermis cunku dul olani var evlenmek isteyip evlenemeyeni var hak gecmesin diye oyle yaparlarmis. Simdikilere sorsan kadina deger verilmiyodu, özgürlük yoktu gibi yorumlar yaparlar halbuki ne kadar ince bi dusunceye sahipmisler
Ehehehe bana da yapıyorlar onu. Mok var diyesim geliyor, ama geri susuyorum.Cok doğru muhabbet ayrılınca eski samimiyet de gidiveriyor aramalar kesiliyor konuşacak konular azalıyor ..
Özellikle kuzenlerde bende yasadım bunu.annemle daha iyi oluverdiler:)
Bana gelincede sanki dünyadaki tüm herşeyden mahrum edilmiş gibi "e sen de yok mu bişey görüşsene biriyle,"muhabbeti yapılıyor. Ben onların o cok değerli muhabbetler yaptıkları zengin dünyalarına bir an önce girebilmem için bana temennide bulunuyorlar:) o kadar laf kesiliyor. Bişey danışılacaksa evliye danışılıyor, bişey alınacaksa evliye soruluyor. Bana gelince de " e sende yok mu bişey" ..
Bana gore kadina eskiden deger veriliyodu artik verilmiyo. Kadinlar degerlidir ayagiyla onlari kullaniyolarSebebin bu olduğuna emin misiniz?Kadını ikinci sınıf yerine koyup kocasından hep bir adım geride kalmasını sağlamak değil amaç yani...Geçmişteki bazı şeylere günümüzde bakın kadına aslında böyle ince şöyle nazik davranmışlar diyebilmek için yapılan açıklamalar arasında en garibi bu oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?