Evlenince ailesiyle beraber yaşamak isteyen erkek?

Betonarme

Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2020
68
158
8
29
Herkese merhaba. 2 senelik evliliğe doğru giden bir ilişkim vardı. Evlenmeyi düşündüğüm kişinin annesi vefat etmiş, babası yurt dışında yaşıyor. Teyzesi ile anneannesinin ilgilendiği iki kız kardeşi var.
Evlendiğimizde kardeşleri evlenip kendi yuvalarını kurana dek onlarla beraber aynı evde yaşamamı istedi. Normalde ayrı evlerde yaşıyorlar. Söz konusu benimle evlenmek olunca kardeşlerini yanına alacağını söylüyor. Kızlardan birinin ruhsal hastalığı var ve belki de bu yüzden evlenemeyecek. Ben onun sorumluluğunu üstlenebileceğimi sanmıyorum. Kardeşleriyle dilediği gibi ilgilenebileceğini ama aynı evde yaşamayı kabul etmediğimi söyledim. O da bana kardeşleriyle yaşama fikrinin kesin olduğunu söyledi ve ilişkimizi sonlandırdık.
Kişilik olarak çok iyiydi ve beni sevdiğinden, önemsediğinden emindim. Ben de onu çok seviyordum. Ama bu konuda çok ısrarcı olmasından dolayı yollarımız ayrıldı.
İçimde acaba fikri zamanla değişir miydi, ayrılmakta acele mi ettim düşüncesi var. Ne diyorsunuz, ayrılmak doğru bir karar mı? Yoksa fikirleri zamanla değişebilir miydi?

İyi de ayrılmayalım dememiş ki. Ayrılmasaydınız ben sana şartlarımı başta söyledim, sen de gitmedin kaldın diyecek. Şu an nasıl ayrı evde yaşıyorsa evlenince ne değişecek ki? Tabi ki abileridir ilgilensin eyvallah ama hayatını adamak da olmaz. Adayacaksa da sizi sürüklemeye hakkı yok. Siz iyi yapmışsınız o iç sesinizi dinlemeyin, o şu an size oyunlar oynuyor şöyle mi yapsaydım böyle mi yapsaydım diye.. Adam net, siz netsiniz, olay bitmiştir.

Doğru olanı yapmışsın

yani deseydin ki kardeşinin özel durumu var

şimdi de onunla yaşıyor her şeyiyle ilgileniyor

evlenince kime emanet edeceğim, bizimle yaşasın istiyorum vs vs dedi

belki olur derdik

ama şimdi onlarla yaşamıyorsa evlenince neden onlarla yaşayacak

asla olmaz

bir de cidden hangi akılla bunu söyledi merak ettim yani şimdi kardeşler bir olup neden birlikte yaşamıyorlar da 4 kişi birlikte yaşayacaksınız sonuçta bu bekar erkek onlar da kız kardeş

genel toplumsal kanı erkek kardeş çalışır para kazanır kızlar da evi çekip çevirir değil miydi

O konuda haklısınız tabii, sonuçta benim tüm hayatımı etkileyecek bir durum. Benim de onayımı ve fikrimi alması gerekirdi. Normalde fikirlerimi önemserdi ama bu kez öyle olmadı. Ben de sanmıyorum bunu kabul edecek birini bulabileceğini, belki de başkası ilgilenmesine bile izin vermez. Sonra pişman olacak ama iş işten geçecek muhtemelen

Onun açısından bakıyorum, annesiz babasız kalmışlar, dolayısıyla kardeşlerine kol kanat germek istiyor. Ancak bunu neden sizinle evlenmeden önce yapmaya başlamadı? Madem kol kanat gerecek gücü var, alsaydı yanına kardeşlerini. Siz de şartları en başından bilirdiniz. Sanırım hem kardeşlerine bakmak istiyor, hem sorumlulukları ağır geliyor. Dolayısıyla evlenip sorumluluğunun bir kısmını size yüklemek niyetinde. Hem de buna sizin fikrinizi sormadan karar vermiş. O yüzden bence doğru yapmışsınız ayrılmakla.

Kendin açından doğru olanı yapmışsın. Şu an teyzesi bakıyor adamın kardeşlerine, evlenince neden yanına alacakmış? Kardeşlerine bakma yükümlülüğü kendisine ait, pek iyi niyet görmedim o adamda ben.

Alnından öpeceğim seni.ne güzel tecrübe etmeden ezilmeden yollarını ayırmışsın.
Teşekkür ederim. Benim için hiç kolay olmadı. Arada aklıma “acaba daha farklı olabilir miydi?” düşüncesi geliyor. O yüzden bu konuyu açma ihtiyacı duydum. Sözleriniz bana daha güçlü hissettirdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…