• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenince calis kendi paran olsun elime bakma diyen nisanli ? (Bu arada kendisinin bir geliri yok )

Hayatında hiç mi çalışmadı? Geçici bir dönem mi işsiz? Çalışmayan biriyse geçimini nasıl sağlıyor ve madem öyle neden nişanlandınız? Ekonomik özgürlüğü olan ve çalışan bir kadın olmak artık şart; çünkü hayat şartları zor, tek çalışanın olduğu evde geçim olmaz, sadece boğaz doyabildiği kadar doyar. İllâki sömürmek anlamı çıkmaz buradan; ama tabii ki bu şekilde söylenmesi kırıcı, bunu bu üslupla duymak istemezdim.

Nişanlım yani ex nişanlım bana böyle cümle kurmuştu gerçi ayrıldık ama bu cümlesi hep aklıma takılıyor
Nişanlım yani ex nişanlım bana böyle cümle kurmuştu gerçi ayrıldık ama bu cümlesi hep aklıma takılıyor
Geçmiş bitmiş boşverin.Bir erkeğin böyle demesi hoş değil.Tek maaşla gecinemeyebiliriz diyebilir bu dediği olmamış.

Nasıl bir küçük düşürme evet çalış para özgürlüğün olsun o çok başka ama kocanın da eşine bakma zorunluluğu dinimizce var, din açısından bakarsan olaya kadının çalışması bereketsizlik derler 🙄 ayrılmakta iyi yapmışsın 👍🏻 kendinin geliri yokken size yük olucakmış belli ki.
dr_yad dr_yad neyi beğenmedin Yurdagül?

Nasıl bir küçük düşürme evet çalış para özgürlüğün olsun o çok başka ama kocanın da eşine bakma zorunluluğu dinimizce var, din açısından bakarsan olaya kadının çalışması bereketsizlik derler 🙄 ayrılmakta iyi yapmışsın 👍🏻 kendinin geliri yokken size yük olucakmış belli ki.
theblackswan theblackswan şaka mısınız siz? Sen neyi beğenmedin Yurdagül?

theblackswan theblackswan şaka mısınız siz? Sen neyi beğenmedin Yurdagül?
Hesap mı soruyorsunuz bir de “sen” diliyle? Beğenmek zorunda mıyım? O beğenmedim butonu neden var? Bu çağda bu derece ilkel düşünme tarzınızı beğenmedim Kezban Hanım. Kimse kimseye bakmak zorunda değildir.

Hesap mı soruyorsunuz bir de “sen” diliyle? Beğenmek zorunda mıyım? O beğenmedim butonu neden var? Bu çağda bu derece ilkel düşünme tarzınızı beğenmedim Kezban Hanım. Kimse kimseye bakmak zorunda değildir.
Bakmak meselesine takılmadım,isteyen istediğine baksın ama kadının parası nereye bereketli değil ya ahahahahah şaka gibi bazı insanlar.

Bizim paramız herkesinki gibi bereketli hanımefendi, namusumuzla çalışıp kazanıyoruz. Mesela Louder Louder . Erkeğim diye gezenlerden daha bereketli parası var. 😂
Onu ben demiyorum ki 🙈 ben desem yargılayın dinimiz öyle diyor benlik bir durum yok ki bana göre zaten kadın çalışsın kendi ayaklarının üstünde dursun erkeğe muhtaç olmasın, orda anlatmak istediğim çalışmasa bile onu sorgulayamaz, çalış yada çalışma diyemez her türlü bakmak durumunda eşi

her iki eşin de gelirinin olması gerektiği taraftarıyım. Çalışmaya engel bir sebep yoksa (riskli gebelik, kaza geçirme vs vs)

Ama çalışmayan biri bunu dediyse meali şu:

Çalışmayıp elime bakma, çalış da eline bakalım :)

Çok tiksiniyorum şu zihniyetten ya. Öyle böyle değil.

Sensin Kezban çalışıpta geldiğim noktada buralar olur zaten 😂

Onu ben demiyorum ki 🙈 ben desem yargılayın dinimiz öyle diyor benlik bir durum yok ki bana göre zaten kadın çalışsın kendi ayaklarının üstünde dursun erkeğe muhtaç olmasın, orda anlatmak istediğim çalışmasa bile onu sorgulayamaz, çalış yada çalışma diyemez her türlü bakmak durumunda eşi
Öyle bir şey yok. Hz. Hatice'ye kimse bakmıyordu. O bi dünya adama bakıyordu daha.

E zaten geliri yokmus. Beraber surunmeyin diye bence dogru soylemis. Ayrica bu tip maddi konular can skici olsa bile evlenmeden once konusulup, kararlastirilmali

Öyle bir şey yok. Hz. Hatice'ye kimse bakmıyordu. O bi dünya adama bakıyordu daha.
Olabilir doğru bilmiyor olabilirim ama hakaret vari konuşmalar da ayıp oluyor sizin için söylemiyorum ne güzel yazdınız sözüm meclisten dışarı.

Bakmak meselesine takılmadım,isteyen istediğine baksın ama kadının parası nereye bereketli değil ya ahahahahah şaka gibi bazı insanlar.
Bu derece ilkel kalan düşünce tarzının bu yorumu anormal gelmedi. Benzerlerini duymuştum, evet şaka gibi geliyor. Karısını çalıştıran(!) erkekler konusunda da mesnetsiz ve çirkin açıdan bakanı bile var. O yoruma karşı gerçek fikirlerim dini yoruma girebilir ve banlanabilirim diye yorumlamak istemedim. Param var, kendim zaten 18’ime basar basmaz parasını kazanmış biri olarak, gayet de bereketli paralar kazandım ki, yatırım bile yapabildim. Euro kazandığım işler bayağı bereketli mesela. Bozdur bozdur bitmiyor.

Yani bu hırtoyu geç de konu sahibesi, sen şu anda çalışmıyorsun anladığım kadarıyla. genç insansın sıkılmıyor musun? Evliliği falan boşver, erkeklerin ne düşündüğünü de boşver ama ben herkesin kendisi için çalışması taraftarıyım. Eğitimin diploman da varmış, genç insansın kendin için çalışmalısın. Kendi kariyerin, kendi çaban, hayata kendi kattıkların olsun. Öbür türlü zaten evde otur otur patlarsın sıkıntıdan.

Sensin Kezban çalışıpta geldiğim noktada buralar olur zaten 😂
Aynen(!) Kezban Hanım, bağlaç ayırmayı öğrenin de, sonra laf çarparsınız. Çalışıp da geldiğim nokta sizin ulaşabileceğiniz ve görebileceğiniz bir nokta olmadığı için, yorumunuzun pek de bir önemi yok benim nazarımda. Hadi iyi forumlar.

Aynen(!) Kezban Hanım, bağlaç ayırmayı öğrenin de, sonra laf çarparsınız. Çalışıp da geldiğim nokta sizin ulaşabileceğiniz ve görebileceğiniz bir nokta olmadığı için, yorumunuzun pek de bir önemi yok benim nazarımda. Hadi iyi forumlar.
Hahahaj hoşt 😂

Mantıklı ama kendi geliri yokken sana bu diyorsa sen git kendin para kazan benim elime bakma deseydiniz, ne haddine yani. Ayrılmakla çok iyi yapmıştın zaten kendisi de ailesi de problemliydi.

Back
X