• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenince calis kendi paran olsun elime bakma diyen nisanli ? (Bu arada kendisinin bir geliri yok )

Bu derece ilkel kalan düşünce tarzının bu yorumu anormal gelmedi. Benzerlerini duymuştum, evet şaka gibi geliyor. Karısını çalıştıran(!) erkekler konusunda da mesnetsiz ve çirkin açıdan bakanı bile var. O yoruma karşı gerçek fikirlerim dini yoruma girebilir ve banlanabilirim diye yorumlamak istemedim. Param var, kendim zaten 18’ime basar basmaz parasını kazanmış biri olarak, gayet de bereketli paralar kazandım ki, yatırım bile yapabildim. Euro kazandığım işler bayağı bereketli mesela. Bozdur bozdur bitmiyor.
Karısına iş arayan adama g.v.t diyen vardı ahahahahah.
Oğluna düğün yapmak için çalışan kızını evlendirmeyen var, karısının parası ile ev geçindirip kendi maaşını ailesine akıtan var, var da var. Kadının parası ye ye bitmiyor be, nereye bereketli değil.

Bide düğüne iki ay kala ailesi birlikte yaşayalım diye inat ettiler o yüzden attm nişanı babası eve bakacakti ben kendime bakacaktim bide eve işine gelecekti bide aşırı mal mülk sahibiler ama cimrilerdi
Zaten öyle olur genelde aşırı mal mülk sahibi insanlar cimri olur. Hatta hiçbir sosyal aktiviteleri de olmaz. Gezmeye, sinemaya, tatile, dışarda yemeğe bile gitmezler. O kadar para nasıl birikip mal mülk sahibi oluyorlar sanıyorsunuz?

1 kez nisanlandım aynı is yerindeydik hatta benim supervisorümdü. Neyse bana bi gün sen cocuk bakamazsın ve hemen cocuk istiyor doğurunca 2 ay sonra ise dönersin demisti.. bende masada canım annen cok iyi cocuk yetistiriyorsa kardesin ve sen nicin sinir ilacları kullanıyorsunuz? Demistim… ve nihayatinde ayrılmıstım iyiki bitmis. Sizde böyle söyleyin. Balık baştan kokar
Ohh, benim burada içim yağları eridi yeminle 😀

Hiçbir yerini.
Dini konulara evrilmesin diye yorum yapmadım aynı nedenle şimdi de yapmayacağım
Şimdi fark ettim. Bu şahıs tek tek etiketleyip neden beğenmedim attın diye hesap soruyor. Zaten kendince hoşt moşt diyor, neden aynı dili konuşamadığımızı şimdi daha iyi anladım.

Oğluna düğün yapmak için çalışan kızını evlendirmeyen var, karısının parası ile ev geçindirip kendi maaşını ailesine akıtan var, var da var. Kadının parası ye ye bitmiyor be, nereye bereketli değil.
Kadınların çalışan veya çalışmayan fark etmez, bu toplumda çektiğini yazsak roman olur. Çalışmasa ezerler, çalışsa sömürürler; evde verdiği emek göze gelmez, zaten görevi(!), çorabını kirli sepetine atmayı bile beceremeyen erkek milletine yaranamaz.

Şimdi fark ettim. Bu şahıs tek tek etiketleyip neden beğenmedim attın diye hesap soruyor. Zaten kendince hoşt moşt diyor, neden aynı dili konuşamadığımızı şimdi daha iyi anladım.
Her beğenmediğimize nedenini anlatacaksak işimiz var ohoo.
Tamam sensin deyip geçmek lazım diğer türlüsü bir noktaya varmaz çünkü

Zaten öyle olur genelde aşırı mal mülk sahibi insanlar cimri olur. Hatta hiçbir sosyal aktiviteleri de olmaz. Gezmeye, sinemaya, tatile, dışarda yemeğe bile gitmezler. O kadar para nasıl birikip mal mülk sahibi oluyorlar sanıyorsunuz?

Ben de aynını yazacaktım öyle 10 tane 20 tane evi olanlar genelde varyemez çıkıyor her gün makarna yiyip valla öyle öyle alıyorlar o malları.

Bak bazı hemcinslerimiz de de sıkıntı var ama o konuda. Kendi ekonomik özgürlüğü olan ve para kazanan kadınları, elin kölesi, ağız kokusu çekeni olarak niteliyorlar; onlar kocalarının prensesleri, doğurup kraliçe oluyorlar, adeta hep pembik kalacağını düşünen gelinlerimiz. Bence her şeye değer, kendi paranı kazanmak ve harcamak gibisi yok. Burada akışta görmüştüm, kadına para vermiyordu kocası kadın ev hanımıydı; kadıncağız kendime bir şey alamıyorum, kuaföre bile gidip kendime bakamıyorum diyordu. Kocası bir feraceyi bile kavga gürültüyle alıyordu, 50 TL’nin lafını yapıyor böyle herifler. Varsın çalışan köleler olalım, bizim toplumumuzda erkekler çoğunlukla kendine bağımlı kadını canı istediğinde eziyor; ego tatmin ediyor. Erkeklere sonsuz güvenmem.

Nasıl bir küçük düşürme evet çalış para özgürlüğün olsun o çok başka ama kocanın da eşine bakma zorunluluğu dinimizce var, din açısından bakarsan olaya kadının çalışması bereketsizlik derler 🙄 ayrılmakta iyi yapmışsın 👍🏻 kendinin geliri yokken size yük olucakmış belli ki.
Kadın çalışır parası bereketsiz olur, kanar kirli olur, yürür haram olur, güler günah olur, hatta kadın anne karnına düşer de kendi annesini “çirkinleştirmekle” suçlanır (bebek kızsa anne çirkinleşir derler ya). Hanımefendi bir kadın olarak nasıl inanıyorsunuz buna? Vallahi bir kadın olarak susun yahu.

Kadın çalışır parası bereketsiz olur, kanar kirli olur, yürür haram olur, güler günah olur, hatta kadın anne karnına düşer de kendi annesini “çirkinleştirmekle” suçlanır (bebek kızsa anne çirkinleşir derler ya). Hanımefendi bir kadın olarak nasıl inanıyorsunuz buna? Vallahi bir kadın olarak susun yahu.
Ne kadar muhteşem bir yorum bu❤️.. Çok taktir ettim Valla✨✨✨

Ben öyle birşeye inanmadığım için susmuyorum 😂 ben yanlış biliyor olabilirim sizde kaos çıksa da birini yersem diye telefon başında bekliyorsunuz. Hadi başka kapıya.

Ben öyle birşeye inanmadığım için susmuyorum 😂 ben yanlış biliyor olabilirim sizde kaos çıksa da birini yersem diye telefon başında bekliyorsunuz. Hadi başka kapıya.
Daha doğru düzgün Türkçe yazmaktan haberiniz yok, sizin kapınızda da benim işim yok. Beynim uyuşuyor yazım hatası görünce. Size iyi bereketsizlikler. Gerçi çalışmanız imkansız da.

Daha doğru düzgün Türkçe yazmaktan haberiniz yok, sizin kapınızda da benim işim yok. Beynim uyuşuyor yazım hatası görünce. Size iyi bereketsizlikler. Gerçi çalışmanız imkansız da.
Ya boş boş konuşma 😂 bana da yazmaktan geçemiyorsunuz, kudurun benim Türkçemle daha çok 😂

Nasıl bir küçük düşürme evet çalış para özgürlüğün olsun o çok başka ama kocanın da eşine bakma zorunluluğu dinimizce var, din açısından bakarsan olaya kadının çalışması bereketsizlik derler 🙄 ayrılmakta iyi yapmışsın 👍🏻 kendinin geliri yokken size yük olucakmış belli ki.
Ekonomik özgürlüğün adını bereketsizlik koyan düşünce biçimine afyon denir. Hangi açıdan bakarsan bak yobazlık olarak da yorumlanır.

Back
X