evlenince çalışmak istememek

Sevgili arkadaşım, "o kadar" dediğin haksızlık tam olarak ne kadar bilmiyorum ama bana abartıyorsun gibi geliyor. Kendin de diyorsun zaten hassasım diye, pireyi deve yaptın ve bence ofiste sadece yanında değil, arkandan da güldüler bugün, "bebeye bak" diye. Yarından itibaren bireylerin davranışlarında farklılık görürsen temel sebebi senin neye nasıl tepki vereceğini kestiremediklerinden olacak.
Ayrıca bence de devlette alacağın maaş seni daha çok tatmin edecek zira kusura bakma ama senin gibi birisi özel sektörde tatminkar maaş alacak kadar yükselemez. Bence home office-freelance çalışabileceğin bir şeyler bak kendine. Herkes rahat etsin

Ücretsiz iznimin 15.ayındayım, ve dürüstçe söylüyorum ben çalışırken dinleniyodum, işim biterdi çay kahve fiskos vaktim olurdu şimdi full time iş, sorumluluk

Sanırım benim işimde bir sorun var artık ona krar verdim.:) Evet kahve fiskos için 10 dakikam oluyor. Ama hasta olayım da rapor aliyim diye dua ediyorum. 5te kalkıyorum. Mesaiye kalmazsam 8de evdeyim. Haftada iki gün mesai minimum. Bütün gün koşma hali. Bana göre evde oturmak bu yüzden gerçekten hiçbir şey yapmamak. 1Sen :)

En azından müdürün adilmiş, herkes öyle değil, bence de çalışma cidden, ne.çıkarsa bahtına

Bu bence yapı ile alakalı.

Evde olmak benim için de hiç bir şey yapmamak çünkü rahatıma düşkünüm.
Temizlik konusunda abartılı kendimi yormalarım yok.

Ama iş konusunda çok takıntılı, hırslı biriyim.
Kendimi paralıyorum resmen. :)

Çocuk olması durumunu hayal edemiyorum ben o durumu dışarda turuyorum bilmediğim yaşamadığım bir şey için ahkam kesmicem. Şu anki halim için yorum yapıyorum. Temizliği keyfi yaparım istersem ve çok vaktimi almıyor ki. Evde oturmak benim için kitap okumaktır. Başka bir şeyle zamanımı harcamayı boş buluyorum ben de. Demek ki dediğin gibi yapı meselesi. :)

Yaklasik 10 yillik calisma hayatimdan sonra 4 yildir (kizim dogdugundan beri) evdeyim, 3 yildir resmen issizim ve gelirim yok.
Itiraf ediyorum evde olmayi çooook seviyorum. Çünkü hobilerim var, ugraslarim var, butun vaktimi ve enerjimi sevdiklerime, yapmaktan keyif aldigim şeylere harciyorum, bundan inanilmaz mutluyum ama hayatimi bu sekilde surduremem. Maddi manevi sorumluluklarim var ve bunlari yerine getirmek zorundayim. Keyfimin son demlerindeyim yani.
Calisirken evin maddi idaresi bendeydi, isten ayrilinca da devam etti, kartlar, hesap kontrolleri vs bende. Buna ragmen kendime kisisel bir harcama yaparken bile 3 kere dusunuyorum. Yeni evli olup bi de esimden para istedigimi dusunemiyorum bile...
Ama sonucta bu sizin hayatiniz, calismazsaniz hayatinizi, bir gununuzu nasil gecireceginiz de sizin elinizde. Ben su an kendimi calisiyorken oldugumdan daha ise yarar hissediyorum mesela. Ki oyleyim de.

Valla bana çok komik geliyor bu prenses ayakları, kimse kusura bakmasın da o tarz kadınlara saygı da duymuyorum. Benim gözümde herhangi bir yeri yok yani. Biz nariniz, biz kırılganız, biz ağır iş yapamayızlar falan... Taş mı taşıtıyorlar sanki? Devlete kapağı atma tabiri ne kadar çirkin bir tabir. Devlette neden işlerin yavaşladığı belli oldu yani sayelerinde. Kadınlar bugün saygı görmüyorlarsa bu tarz tavırları yüzünden saygı görmeyip ikinci planda kalıyorlar. Ben bu sene mezun olacağım, endişelerim var mesela cinsiyetimle ilgili. Ya sırf kadın olduğumdan dolayı başvurduğum işe alınmazsam, tercih edilmezsem veya sırf kadın olduğum için gelebilecek olduğum bir iş pozisyonuna gelemezsem diye içim içimi yiyor. Böyle prenses ayaklarına yatan kadınlara kimse hayranlık duymaz benden söylemesi. Toplumda öyle imrenilen ve örnek alınması gereken tiplerden hiçbir zaman olamazlar. Erkeğin gözünde de yerinin ne olduğu, erkeğe göre ne işe yaradığı belli zaten, o konuya hiç girmeyeyim.

Bir kaygi olmayinca, istifayi basarim. Ceker giderim! Oh ne ala memleket!

Daha evlenmeden adama muhtac yasamayi adama kabullendirmeye calisiyorsunuz ki, bunu da bir universite ogrencisi olarak yapiyor olmani gercekten cok uzucu. Is hayati gercekten cok zor. Insanlarin degisik yuzlerini goruyorsun. Menfaati, kisisel cikarlari, insanin yuzune gulup arkadan vurmanin daniskasini, hirslari, insanlarin kaybedince nasil zalimlestigini, kazandiginda nasil mutlu oldugunu, uzuntuyu, sevinci, bunlari bir takim olarak yasamayi herrseyi ogreniyorsun.

Benim de istifa luksum olsa istifa ederdim galiba. Ya da bilemedim. Kendi parani kazanmaktan tatli birsey yok, kocan milyoner degilse.

Daha ilk tecrubeden ben yapamam diyorsun. Bu kadar ezik olma. Heryerde, evliliginde de ezerler seni

Geçen günde yazmıştım bu konuda cidden erkeklere üzülüyorum.Düşünsenize nişanlınız beni iş hayatından soğuttular ,çalışmayacağım dese evlilikten vazgeçersiniz.

Ben de stajımın ilk senesinde fiziksel ve sözlü tacize uğramıştım. O günü baya morali bozuk geçirmiştim. Ama bu tarz sorunların, zorlukların bir anda her şeyden vazgeçecek raddeye getirmemesi gerek insanı.
Tüm gün evde oturmayı hatta asosyalleşmeyi göze alabiliyor musun? Çalışmak zor ve yorucu evet ama bence insanı sosyalleştiren, kendini geliştirmesini sağlayan bir şey.

Geçen günde yazmıştım bu konuda cidden erkeklere üzülüyorum.Düşünsenize nişanlınız beni iş hayatından soğuttular ,çalışmayacağım dese evlilikten vazgeçersiniz.
Valla ben erkek olsam evlenmeye korkarım
Baksana hepsi; birini calisirim diye kandirsam sırtımi dayasam da yan gelip yatsam diye bekliyor ...

Sen ekonomi alanında değil miudin? Tercih edilirsin, iktisatta kadınlar var, işe alınırken ayrılmazsın.

Terfi konusunda haklısın. Sadece iktisatta değil, her alanda , erkek olmak rakip eşit nitelikte bir kadınsa tercih sebebi.

Valla ben erkek olsam evlenmeye korkarım
Baksana hepsi; birini calisirim diye kandirsam sırtımi dayasam da yan gelip yatsam diye bekliyor ...
Hehehe az ufakken hayal kurardım
Zengin bir adam bana aşık olacak, ama öyle böyle değil, ben olduğum için beni sevecek. Öyle ki bensiz yapamayacağı için anlı şanlı bir düğünle benle evlenecek.
Ben çalışmayacağım tabii, pembe panjurlu evimde oturacağım, canım sıkılınca prada çantamı koluma takıp hooop alışverişe, oradan da arkadaşlarla buluşup kahve içerim falan
Offf kendiylesorunlu kim napsın senin kaşını gözünü, uyan artık dedim sonra, bu da böyle geçti. İşte bu da böyle bir anımdır.

Valla büyük konusmaknistemuyorum ama çalışmak istememeyi anlamıyorum hayatınızın sonuna kadar birileri size bakmak zorunda mi dünyanın binbir türlü hali var ölüm var boşanmak diye bi ihtimal var türlü türlü şeyler hep birilerine muhtaç olmak NEDEN? kendi başına birey olabilmek kendine yete bilmek varken
güvenelim kendimize lütfen
zorluklarla baş edemedik ten sonra nasıl anne olacağız çocuğum uza güven verebileceği z

İnan hepimiz o yollardan geçtik merak etme hemen pes etme ayrıca evde oturup ne yapıcan ya iş hayatı özgüven getirir insana hem kendi paran olur biriktirir istediklerini alırsın

önceki üniversitemden mezun olduktan sonra kpss yüklendim bu sürede aöfden bi bölüm daha okudum çok çabaladım ama bölüm atamam olmadığı için atanamadım malum puanlar yüksek. ama evdeyken cidden pskolojim bozulmuştu. temizlik yemek şu bu. hiç bir zaman sonu olmayan ve bişeyler katmayan şeyler. şuan okulda çok yoruluyorum yolum uzak derslerim yoğun ama kendim için çabalıyorum sadece kendim. pes edip bıraksam ne olacak ömür boyu babam/kocam bana bişeyler alsın ekmek getirsin diye mi bakacağım. şuan bile istediğini gönlünce alamamak gurur kırıcı

Evli değilim, bekarım. Şimdi sınav hazırlığı için çalışmıyorum, mezun olduktan sonra hep çalıştım. Şu anda babamdan para almak benim ağrıma gidiyor. Çalışmak istemeyen kadınların eşlerinden para istemesi nasıl zorlarına gitmiyor aklım ermiyor.

Dünyanın binbir türlü hali var. Yarın öbür gün boşanmasanız bile eşinize bir şey olsa ne yapacaksınız?

Ayrıca herkes bu hayatta çalışma ortamını çok sevdiği için çalışmıyor. Çevremde pek çok insanı çalıştığı yeri ve insanları sevmiyor ama çalışıyor. Her gün işe ağlayarak gidiyorlar ama gidiyorlar. Hayatta bazı şeyler sevildiği için değil zorunda olunduğu için yapılıyor. Size de tavsiyem böyle bakmanız. Sevmek zorunda değilsiniz ama çalışmak zorundasınız bana kalırsa.

Ev hanimiyim hayatimda güne gitmedim,aylardir vakit bulup kisir yapip yiyemiyorum,bazen aksama kadar koltuga oturmuyorum kim bos oturup üretmiyorsun derse alnini karislarim...
Yapmadıklarınızdan bahsetmişsiniz de ne yapıyorsunuz onu söylememişsiniz.Ne üretiyorsunuz? Yemek? Ütü? Bulaşık?

Kocişi, babişi olmayan insanlar ne yapmalı orası muamma tabi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…