Evlenip dönmemek üzere Ukrayna’ya yerleşmek aklımı kurcalayan sorunlar...

Ukrayna ya da herhangi bir dogu avrupa ulkesinde bulundunuz mu daha once? Sosyokulturel yapisindan haberdar misiniz diye sordum. Ben butun hayatimi degistireceksem gelismis bir ulkeye gitmeyi tercih ederim ki o yuzden dunyanin bir ucuna tasindim. Tanimadiginiz bir adamin pesinde dogu avrupaya yerlesmek insana ne katar, deger mi bilemedim...

Yani Ukrayna değil ama Rusya'da bulundum ben. Soğuk seven biri olduğum için iklimi beni pek rahatsız etmedi lakin dil ciddi bir sorun. Belli bir seviyenin üstündekilerle ingilizce iletişim kurulabiliyor ama esnaf o konuda pek iyi değil. Ya da bana denk gelenler öyleydi ve kendi dilleri ciddi anlamda çok zor. Bir kere alfabeleri bizden farklı.

Eş adayınıza gelince tanımadan fikir vermek zor ama bana da istediği her şeyi yapmış şimdi evlenmek için eline erkek eli değmemiş kız arayan biri gibi geldi. Seni kıyaslama durumu falan olur mu? Olursa problem. Karar senin...
Bir de Avrupa Amerika hatta Uzakdoğu bile olsa git en azından kendini geliştirir, o ülkelerin avantajlarından yararlan derdim ama Ukrayna...bilemedim. Yani sana nasıl bir Avantaj sağlar o ülke? Çok detaylı düşün derim.
Son olarak iş ciddiye binince bence de test iste.

Çok teşekkür ederim sonunda beni anlayan biri çıktı yani burda dediğiniz gibi Ukraynalı olması değil yabancı olması nedeniyle oluşan kültür farklı; dediğiniz gibi İngiliz, İtalyan yada hatta Somalili olsa yine aynı şekilde ifade edecektim üzüldüm gerçekten beklemediğim bir linç yedim hem şaşkın hem üzgünüm...
Kültür farkı sadece farklı milletten insanlarla yaşanmıyorki, al bir Ağrı'lı ile İzmir'liyi evlendir yine kültür farkı olur, hatta daha büyük bir kültür farkı.

Hatta şu anda size bu evlilik olmadan, aynı milletten olmanıza rağmen o adamla evlilik yürütemeyeceğinizi söyleyebilirim.

Adam bunca yıl bir düzeni varken evlenmemiş olsa asıl o zaman sorun var derdim. Boşanmış da olsa bir evlilik yaşamış. Ama sizin bu evliliği ciddiye almayan yorumlarınız, ukraynalılara karşı olan tavrınız tuhaf.
Bu şekilde evlenseniz mutlu olamazsınız.
Her şeyden önce adam oranın kültüründen bir şeyler kapmıştır anlaşabilecek misiniz?
Çocuklarınız olsa o eleştirdiğiniz ukraynalılarla iç içe büyüyecekler o zaman ne yapacaksınız?
Kendinizi şu an seçen kişi pozisyonunda görüyorsunuz ama yanlış görüyorsunuz. Eş böyle seçilmez.
Adam belki aile baskısından türk biri olsun da ne olursa olsun diye ailesine tamam dedi size haber yollandı.

Öncelikle Ukrayna Türkiye’ye kıyasla çok gelişmemiş bir ülke, yollardaki araçlar, evler vs genel olarak iyi değil ama bahsettiğiniz kişinin durumu müsaitse belki güzel bir hayat sunabilir size ki orada giyim çok pahalıymış evet, rehberimiz oradan bir çorap bile almadığını, her şeyini Türkiye’ye geldikçe aldığını söylemişti. Yani buradan alıp orada satıyorsa durumu söylendiği gibi iyidir. Bunun dışında çocuğu olmadığı sürece evlilik geçirmiş olması bence önemli değil, tabi boşanma nedenini net bir şekilde bildiğiniz sürece. Ukrayna’ya artık pasaportsuz bile gidiliyor sanırım, o yüzden Türkiye’de herhangi bir şehir gibi düşünebilirsiniz ailenize uzaklık açısından. Son olarak İngilizce genel olarak konuşamıyorlar, ama insan profili gayet iyi, medeni insanlar.

Mahalle degistirmeye bu kadar rahatsizlik duyuyorsaniz bence kabul etmeyin.
10yildir yurtdisindayim, dogu avrupada.
Esimde slav kokenli.
Kor kutuk asik olmasaydim ve kanim deli akmasaydi cesaret edip gelemezdim.
23 yasindaydim evlendigimde, unv bittigi gibi evlendik.
Tum hayatimi degistirdi bu karar.
2 de cocugumuz var, cocuk olunca memleket hasreti iyice depresiyor.
Asik olsaniz ardindan gidin derdim ama gurbet asksiz cekilmez.

Çok teşekkür ederim sonunda beni anlayan biri çıktı yani burda dediğiniz gibi Ukraynalı olması değil yabancı olması nedeniyle oluşan kültür farklı; dediğiniz gibi İngiliz, İtalyan yada hatta Somalili olsa yine aynı şekilde ifade edecektim üzüldüm gerçekten beklemediğim bir linç yedim hem şaşkın hem üzgünüm...
"Hatta Somalili" derken? Kusura bakmayin düsünme tarziniz cok yakisiksiz. Diger konuya sagolsun arkadaslar gerekli müdahaleyi zaten yapmislar.

Evlendim ve avrupa ülkesine eşimin yanina taşındım.. Turkiyede değerli bir diplomam ve kendi ofisim var.
Burada çok mutluyum dil öğreniyorum ve yüksek lisans yapacağım belki meslegimide burda yapabileceğim.. hiç zorluk ćekmedim tabi bunda büyük pay eşim sağolsun hic yabancılık çektirmedi bana..
Tanışacağınız kişi nasil biridir bilinmez tabi ama başka ülkede yaşama fikri yüzünden şans vermiyorsanız eğer bu talihsiz bir karar olur korkulcak bisey yok kafaniza eser TR gider gelirsiniz kendinize katacak çok şeyiniz olacağına eminim.

Back
X