Ukraynali deseniz guzel yorumlarda bulunabilirdim ama Ukrayna'da yasayan türk erkegi... i -iiih benim hoşuma gitmedi.
Bizim insanin zihniyeti pis çünkü. En basitinden rusca kursuna gidiyordum birkac sene önce. Siniftaki tek kiz bendim. Ben dahil kursa gelen herkesin tek amaci karsi cinsti :) hadi benim o zaman rus sevgilim vardi. Ama kursa gelen 14 erkeğin de amaci daha tanismadigi rus kizlariyla iletisim kurmak. Davay davay ar yu votka? Kafasi...
O cocukla beraberken baska turkler de tanıdım bir ayagi rusyada ukraynada olan...yok ya. Vallahi (tanidigim) hepsinin tek dusuncesi "woooooo rus gadiniii" idi. Ya da sevgilim rus oldugunu duyan "ehe ehe. Bu iste bir yanlişlik yok mu?kih kih" diye sacma cumleler kuran insanlar olmustu.
Bir kere de ukrayna aktarmali ucaga binmistim . Bir tabur erkek doluydu ucak. Ve sira beklerken - kapi açılışını beklerken-uçaktaki muhabbetler vs vs gercekten midemi bulandırmisti. Yani turk erkegi gözünde slav kadini natasa - ukrayna da kerhane. Malesef buyuk bir cogunluk boyle.
Bana bu adam da boyle bir zihniyetle gitmis, tum nimetlerinden faydalanmis. Sonra bakmis ki ukraynali kadin ona kul köle degil anasina benzeyen bir kadinla evlenmek icin annesini devreye sokmus.
Yani bana boyle geldi. O ailenin sana gelmesinin tek sebebi o an "bekar" olman. Adamin seni tercih etmesini tek sebebi "çilemi çeker, evimi cekip cevirir" dusuncesi bence.
Asik olsan neyse ama boyle bir adam icin gidersen pisman olursun. Adam seni ezse, gece eve gelmese calacak kapin yok... almanyaya giden kızlar var kkda. Alamanci aileler sirf ogullari elin helgasini kapmasin diye görücü gidip turkiyeden kiz begeniyorlar. Binbir hayalle avrupaya gittim zanneden kizcagizlar da evinin sinirinin disina çıkamadığı bir hayat yaşıyor. Hatta bu grupla ilgili sosyoloji tezleri falan da var. (Ithal gelin baslikli bir yazi vardi okumustum sanirim en son ama bulamadim simdi su kadarcik aramayla)
Yaaaani bence sevip etmediğin, tanimadigin bilmedigin,sevmedigin ve seni sevmeyen bir adam ile olmaz. Neden boyle bir zorlugu secesin ki? Kaldi ki iklimi igrenc. Insanlar soğuktan kafayi yiyorlar. Benim x erkek arkadasimin en ozendigi seydi türkiyenin iklimi. Online her konusmaya "bugun hava nasıldı?" Diye baslardi

Ayrica dilleri coook zor. Binbir tane kurali var. Tam öğrendim diye seviniyorsun o konuyu diyorlar ki ama su istisna bu istisna
Ayrica bir kelimeyi tam ve uygun vurgulu soylemezsen anlamiyorlar. Benim sevgilim elimdeki meyveyi uzatip 'sen istiyorum meyve' seklinde bir cumle kurdum diye bön bön bakmisti suratima. Baska rus arkadaslarimin da yanlis kelimeleri anlamama huyu var.
Мarşrutka dolmuslarin adi mesela. Ille de o R ve Şyi bastiracaksin. Yoksa insanlar anlamıyor ne dmeek istediğini. Senin de hic yok dilin...cok zorluk çekersin.
Sevsen durma kos askin icin derdim ama bu sartlarda bile bile lades yapmış olursun. Bosver bence yol yakinken vazgec.