Evlenip dönmemek üzere Ukrayna’ya yerleşmek aklımı kurcalayan sorunlar...

Haklisin beterin beteri vardir her zaman😂
Adam istikrarlı işte, ne güzel.
Severim öyle insanı, çeksen uzamaz, vursan kısalmaz derdi annem😂
En güzeli valla.
Biz birgün zengin birgün fakir oluyoruz, bazı gün düşman bazısında ergen aşık ne olduğumuz belli değil😂😂😂

Konuda ciddiye alınmadım ama, soğuk diyorum soğuk!
Konı sahibi arkadaşım, çık şuan sokağa 1 saat gezebiliyorsan yayan, o zaman düşün adamı.
Bir ciddiye alın beni, çevresel iklime adapte olamadan adamla aşk böcüğü olsanız ne fayda.

Yok bence net olarak ukraynalı oluşuna takılınmış, rus ve ukraynalilara karşı turkiyede reddedemeyeceğimiz pis bir algı var ne yazik ki ama konu sahibinin ifadesini o alana çekmek bence gereksizdi.

sizin yorumunuzu hatırlamıyorum belli ki farklı ama konu sahibinin ifadesi öznel yargılarla baya saptırıldı.
Gece ile gündüz de tam olarak böyle oluşur, taktik aynı

Adam istikrarlı işte, ne güzel.
Severim öyle insanı, çeksen uzamaz, vursan kısalmaz derdi annem😂
En güzeli valla.
Biz birgün zengin birgün fakir oluyoruz, bazı gün düşman bazısında ergen aşık ne olduğumuz belli değil😂😂😂

Konuda ciddiye alınmadım ama, soğuk diyorum soğuk!
Konı sahibi arkadaşım, çık şuan sokağa 1 saat gezebiliyorsan yayan, o zaman düşün adamı.
Bir ciddiye alın beni, çevresel iklime adapte olamadan adamla aşk böcüğü olsanız ne fayda.
Haha hakket soguk yaa😂

Isvicre, almanya, hollanda, norvec yada amerika bunlar kulaga sanki ukrayna dan daha hos geliyo gibisi..

Bana slovakya demesinlerde ne derkerse desinler.. hostel serisi sayesinde nefret ettim😑 kutuplara git desinler sma slovakya demesinler o bicim fobim olustu

Ukraynali deseniz guzel yorumlarda bulunabilirdim ama Ukrayna'da yasayan türk erkegi... i -iiih benim hoşuma gitmedi.
Bizim insanin zihniyeti pis çünkü. En basitinden rusca kursuna gidiyordum birkac sene önce. Siniftaki tek kiz bendim. Ben dahil kursa gelen herkesin tek amaci karsi cinsti :) hadi benim o zaman rus sevgilim vardi. Ama kursa gelen 14 erkeğin de amaci daha tanismadigi rus kizlariyla iletisim kurmak. Davay davay ar yu votka? Kafasi...
O cocukla beraberken baska turkler de tanıdım bir ayagi rusyada ukraynada olan...yok ya. Vallahi (tanidigim) hepsinin tek dusuncesi "woooooo rus gadiniii" idi. Ya da sevgilim rus oldugunu duyan "ehe ehe. Bu iste bir yanlişlik yok mu?kih kih" diye sacma cumleler kuran insanlar olmustu.
Bir kere de ukrayna aktarmali ucaga binmistim . Bir tabur erkek doluydu ucak. Ve sira beklerken - kapi açılışını beklerken-uçaktaki muhabbetler vs vs gercekten midemi bulandırmisti. Yani turk erkegi gözünde slav kadini natasa - ukrayna da kerhane. Malesef buyuk bir cogunluk boyle.
Bana bu adam da boyle bir zihniyetle gitmis, tum nimetlerinden faydalanmis. Sonra bakmis ki ukraynali kadin ona kul köle degil anasina benzeyen bir kadinla evlenmek icin annesini devreye sokmus.
Yani bana boyle geldi. O ailenin sana gelmesinin tek sebebi o an "bekar" olman. Adamin seni tercih etmesini tek sebebi "çilemi çeker, evimi cekip cevirir" dusuncesi bence.
Asik olsan neyse ama boyle bir adam icin gidersen pisman olursun. Adam seni ezse, gece eve gelmese calacak kapin yok... almanyaya giden kızlar var kkda. Alamanci aileler sirf ogullari elin helgasini kapmasin diye görücü gidip turkiyeden kiz begeniyorlar. Binbir hayalle avrupaya gittim zanneden kizcagizlar da evinin sinirinin disina çıkamadığı bir hayat yaşıyor. Hatta bu grupla ilgili sosyoloji tezleri falan da var. (Ithal gelin baslikli bir yazi vardi okumustum sanirim en son ama bulamadim simdi su kadarcik aramayla)
Yaaaani bence sevip etmediğin, tanimadigin bilmedigin,sevmedigin ve seni sevmeyen bir adam ile olmaz. Neden boyle bir zorlugu secesin ki? Kaldi ki iklimi igrenc. Insanlar soğuktan kafayi yiyorlar. Benim x erkek arkadasimin en ozendigi seydi türkiyenin iklimi. Online her konusmaya "bugun hava nasıldı?" Diye baslardi:confused:
Ayrica dilleri coook zor. Binbir tane kurali var. Tam öğrendim diye seviniyorsun o konuyu diyorlar ki ama su istisna bu istisna
Ayrica bir kelimeyi tam ve uygun vurgulu soylemezsen anlamiyorlar. Benim sevgilim elimdeki meyveyi uzatip 'sen istiyorum meyve' seklinde bir cumle kurdum diye bön bön bakmisti suratima. Baska rus arkadaslarimin da yanlis kelimeleri anlamama huyu var.
Мarşrutka dolmuslarin adi mesela. Ille de o R ve Şyi bastiracaksin. Yoksa insanlar anlamıyor ne dmeek istediğini. Senin de hic yok dilin...cok zorluk çekersin.
Sevsen durma kos askin icin derdim ama bu sartlarda bile bile lades yapmış olursun. Bosver bence yol yakinken vazgec.
Bu yorumdan sonra bence kesin kararını vermiştir konu sahibesi ben bile verdim :KK48: velhasıl sırılsıklam aşık değilsen talibinde Türkse yaşanacak yer değilmiş oralar 🤣🤣

Geyik? Konu kaynatılıyorsa kemerleri bağlayıp uçuşa geçebilirsiniz, benle uçtuğunuz için pişman olmazsınız, piste sert iniyorum ama olsun:KK14:
Sorumluluk benimdir.
Sevgiyle kalın😍

Ama Mune soğuk diyorum, çok ciddi bir şey söylüyorum, sıcacık yatağında oturan anlamıyor, hala ukraynalı kadın bilmem ne.
Yahu oraya gelene kadar totomuzda donumuz çatır çatır buz keser bizim, çevresel koşullara uygun değiliz diyorum sonra geyik oluyor.
Neyse, sonuç olarak sorumluluk benim😂

Çok teşekkür ederim sonunda beni anlayan biri çıktı yani burda dediğiniz gibi Ukraynalı olması değil yabancı olması nedeniyle oluşan kültür farklı; dediğiniz gibi İngiliz, İtalyan yada hatta Somalili olsa yine aynı şekilde ifade edecektim üzüldüm gerçekten beklemediğim bir linç yedim hem şaşkın hem üzgünüm...
daha once turkle evlenmemısse ne olmus kı ne alakası var :)
zaten ukraynada yasıyormus ukraynalı bırıyle evlenmıs olması gayet sıradan ve normal degıl mı orda bır turk bulup evlenmıs olsa ıcınız daha mı rahat edecektı anlamadım her kulture acık bırı demek kı bu sorun degıl

sorun olan orası soguk ya
:D
soguk severım de orası gercekten soguk
bırde sevgılınız degıl bırsey degıl bıldıgınız gorucu usulu oralara gıtmek mantıksız

Yani yanlıs anlamayın ama Ukraynaya gitmiş biri olarak kızlar aşırı güzel ve egitimli ve geneli bizim gibi kıskanc vs değil
Yakısıklı zengin diyorsunuz
Neden ordan birini veya burdan birini yine kendi bulamıyor diye ben bi düşünürdüm
Ayrıca vizesiz gidilen bi ülke ve yanlıs hatırlamıyorsam iki saat sürüyordu
Cok zengin olacaksanız doguya gelin gitmişsiniz gibi düşünün istediginizde cıkıp gelirsiniz ne olacak

Yaşadığım şehir Antalya’ydı.
ayaklarımın şu denize girmese ölürüm derdim hep.
öyle aşıktım o şehre.
eşim ingilterede.
asla ama asla gitmem demiştim.
ama gittim..
iyiki de gitmişim.

kısmet bu işler.
bir şans verebilirsiniz diye düşünüyorum.
(Eşimde yabancı biri ile evlilik yapıp ayrılmış. Benim ise ilk evliliğimdi)

Bu ne gereksiz bir duyar ya gerçekten iyimisiniz arkadaşlar kast ettiğim kültürel farklılıklar dolayısıyla yürümeyebilir ve bu nedenle belki ciddiye almamak gerekir dedim ne abarttınız benzerini Ukrayna sitesinde yazsam sizi böyle savunurlar mı... ayıp ediyorsunuz cidden.
herkesın anlama seklı :D bende bambaska bırsey anlamıstım
bende sey sandım
kendınızı ukraynalı ıle kıyaslıyorsunuz hanı o fıstık gıbı guzel kızla bıle evlılık surmemıs benle nasıl olur orda yasıyor oranın kulturunu bılıyor benımle bır ılıskısı yokken gıbı... yanı ben kompleks yaptınız sanmıstım tam aksıne

rus kızlarıyla alakalı bır algı olustugu ıcın sanırım ılk akla o gelmıs benımde aklıma bambaska geldı :D :D :D

Bana slovakya demesinlerde ne derkerse desinler.. hostel serisi sayesinde nefret ettim😑 kutuplara git desinler sma slovakya demesinler o bicim fobim olustu
Kiz ben gittim. Eskisehir'in aynisi.
Eskisehir gibi Bratislavanin da icinden treleybus geciyor (o da tren neticede) , Heykeller falan var her yerde,Hatta Eskişehirde madenci heykeli var ya,meshur. Onun aynisi buradaki sokakta da var. (Google'a calisan adam heykeli bratislava yazarsan cikar) Adim basi heykel... bir de guzel kalesi var
Onun disinda gezecek görecek birşeyi pek yok.
Sen zaten ankaradasin diye biliyorum. Havalar isininca git eskisehire,mis gibi:halay::halay:

Bu arada arka sayfalarda muneyi gördüm. O yuzden konu disi mesaj yazmamak adina konu sahibi: adamin bulundugu sehir neresi? Türkiye'den direkt ucus var mi? Çünkü sen "aman canim iki saat zaten turkiye,ailemi ozledikce biner giderim" diyecen ama o sehirde havaalanini yoksa bir de havaalanli yere otobusle ya da aktarma ucakla gitme derdin var.
yetmedi. O bolgeden ankaraya ucup oradan eskisehire ...elinde yüklerle heder olma derdin var
Yine yetmedi. O bolgeden ankaraya ucak olmama ihtimali var. Bildigim kadariyla eskisehirin havaalaninin yurtici ucusu yok. Yani elinde valizlerle bir baska sehirde (istanbulda antalyada falan) inip otogara gidip bir de eskisehire gelme cilesi var.
Senin ilk zamanlar dilin yokken ulke ici aktarma yapman cok zor olur. Ukrayna- rusya - belarus falan ayni turkiye gibi . esnafi soforu ingilizce bilmez. Derdini anlatamazsin. Birkac sene gecti, dile artik hakimsin desek o vakit de coluk combalaga karisacaksin. Elinde çoluk cocuk nasil asacaksin bu maratonu? Zor vallahi.
Ha bir de biZim devlete de cok guven olmaz. Bak rusya ayak yoluydu,elini kolunu sallayan griiyordu. Bir ucak krizi oldu adamlar vize getirdiler. Bugun "girebilir miyim" demek bile 850 tl Rusyaya. Yarin birgun ukrayna icin de aynisi olursa senin ve ailenin girisi çıkışı zorlasabilir. Ya da (ben ihtimal vermiyorum ama) AB'ye girecek diyorlar. Shengene tabii olursa vs yine isin zorlasacak...
Ne diyeyim,zor isler bunlar.
Değmez...

Back
X