Evlenip dönmemek üzere Ukrayna’ya yerleşmek aklımı kurcalayan sorunlar...

yildizlaraltinda

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2019
18
45
3
Arkadaşlar iyi akşamlar burayı ara ara takip ediyordum ama bu hesabı sırf bu soru için açtım...

Kafam çok karışık ve hayatımın da kötü bir dönemindeyim. Böyle bir dönem de çok eskiden ailecek tanıdığımız bir aile anneme sormuşlar benim için görüştüğü biri var mı falan diye geçen de annesi geldi işte bize. Oğullarını ben 10 küsür yıldır görmedim ama hatırlıyorum o zamandan zaten aramızda 8 yaş var büyük benden..
Yıllar önce Ukrayna’ya gittiğini duymuştuk sonra burda annesi babası falan çok zengin yaşamaya başladı.
Adam Tekstil Mühendisi önce buralardan kadın giyim ihraç etmeye başlamış ufak ufak (Ukrayna’da kaliteli kadın giyim çok pahalıymış.) Sonra kendi markasını kurmuş şimdi iki tane kadın giyim markası var Ukrayna’da biri lüks biri orta sınıf Slav ülkelerine ihracatta yapıyormuş. Annesi babası burda ama kendisi çok gelmiyormuş çok yoğun çalışıyor diyorlar. Ben internetten baktım tabi yıllar oldu görmeyeli; gördüğümde de çocuktum zaten... Yakışıklı ve tarz bir adam ama daha önce evlenmiş Ukraynalı bir kızla 1.5 yıl sonra boşanmış ama çocuğu falan yokmuş. Bilmiyorum hani annesi kendisi de istiyor evet dersen gelecek görüşmek için dedi...
Evet dersem bu iş ciddiye dönecek benim aklımda da biri yok ama Ukrayna gibi bir yerde neden ben? Üstelik kısa da olsa evlenmiş boşanmış bilemiyorum bide 8 yaş var; dönmeyecek mi hiç dedim hayır dediler yani olsa bu iş Ukrayna’ya taşınacam ve çocuklarım orda olacak büyüyecek; ben de orda ölecem...
Buraları nasıl bırakıp gidecem üstelik bir dönüşte yok bazen çok büyük bir şans gibi geliyor bazen çok zor geliyor benden haber bekliyorlar ama bilemiyorum sizce ben mi çok kuruntuluyum? Ben ev taşıyıp semt değiştirince bile rahatsız oluyorum ama kişiliğim böyle...

Semt değiştirince rahatsız olacak kadar mekana bağlılık yaşıyorsanız kabul etmeyin. Adam zaten bir başarısız evlilik yapmış, ikincisi iyice yıpratır. Muhtemelen mutsuz olacak ve mutsuzluğunuzun nedeni olarak karşınızdaki adamı göreceksiniz.

Kimse bir şey yazmamış önce ben yazayım bu işler kaderdir rabbim böyle emretmiştir eğer o kişi kaderinde varsa evlenirsin çünkü bende senin dediğin gibi uzaktan evlendim ben derim önce bir tanış ve onun ahlakına bak namaz kılıyomu sigara içiyo mu alkol vs önemli olan bunlar yoksa zenginlik ne kadar önemli olabilir ki ama tabi herşey senin kararın

Semt değiştirince rahatsız olacak kadar mekana bağlılık yaşıyorsanız kabul etmeyin. Adam zaten bir başarısız evlilik yapmış, ikincisi iyice yıpratır. Muhtemelen mutsuz olacak ve mutsuzluğunuzun nedeni olarak karşınızdaki adamı göreceksiniz.

Evet beni korkutan bende ki bu mekana bağlılık zaten. Bilmiyorum ben Eskişehir’de yaşıyorum ve burayı İstanbul’a gidince bile arıyorum içimde bir özlem oluyor... Evlilik konusunu çok ciddiye almak gerekir mi bilmiyorum evet başarısız bir evliliği olmuş ama Ukrayna’lı bir kadınla evlenmiş yani bunu değerlendirmeye almak çok mantıklı mı bilmiyorum sonuçta Ukraynalı

Kimse bir şey yazmamış önce ben yazayım bu işler kaderdir rabbim böyle emretmiştir eğer o kişi kaderinde varsa evlenirsin çünkü bende senin dediğin gibi uzaktan evlendim ben derim önce bir tanış ve onun ahlakına bak namaz kılıyomu sigara içiyo mu alkol vs önemli olan bunlar yoksa zenginlik ne kadar önemli olabilir ki ama tabi herşey senin kararın

Tabi kader işi ama ben evet dersem bu iş ciddiye binecek adam kalkıp ordan gelecek falan onun için kafamda bu Ukrayna konusuna bir çözüm bulmam gerekiyor yani karar vermem lazım gidebilir miyim diye bide şey aklıma geliyor yıllardır orda yaşıyor slav ülkelerine ihracat falan yapıyor yanş bu adam neler yaşamıştır diye düşünüyorum ve bu beni rahatsız ediyor biraz...

Öyle gurbet konusunda kendine güvenmiyorsan hiç kalkışma derim. Ben gurbetteyim ki genel anlamda çok inatçı ve tuttuğunu koparan bir insanım ama memleketimi ailemi 8 yıldır evli olmama rapmen çok özlüyorum. Adam belli ki memleketinden kültüründen biri olsun istedi, yabancıyla anlaşamayınca... ancak şahsen bu kafada bir erkekle ne kadar anlaşabilirsin bilemedim

Ya aslında kişiliği karakteri önemli iyi dürüst biriyse semt önemli değildir ama yaşadığın yerde mutsuz olursan semtini yaşadığın yeri değiştirince üzülürsen ve mutsuz olursan bunun sebebini eşin olarak görürsün ve nefret edersin ondan bu yüzden kriterlerini kesin belirlemeniz gerek yaşadığım yer mi huzurum eşimin davranışları ve bana karşı tutumu mu diye ayrıca noterliğe vasiyet yazarsınız memleketinize gömülmeniz için onlar sıkıntı değil siz kriterlerinizi belirlemelisiniz

İnsanın karnı nerde doyarsa memleketi orası . Ya da sevdiği insanla nerede yaşarsa yaşasın herşey daha kolay gelir . Ayrıca Ukrayna dediğiniz yer kaç saatlik yol uçak ile ? Millet İstanbul’a gelin gidiyor başka şehirden daha uzun otobüs yolculuğu yapıyor.. belki de birbirinizden etkilenmeyeceksiniz , sonuçta görüşünce evlenmek mecburi değil .. demem o ki ; kendinize zaman tanıyın ve karşınıza çıkan fırsatları değerlendirin . Yani ben olsam görüşürdüm , sonra ‘acaba’ demekten daha iyidir bir kahve içmek 😉

Evet beni korkutan bende ki bu mekana bağlılık zaten. Bilmiyorum ben Eskişehir’de yaşıyorum ve burayı İstanbul’a gidince bile arıyorum içimde bir özlem oluyor... Evlilik konusunu çok ciddiye almak gerekir mi bilmiyorum evet başarısız bir evliliği olmuş ama Ukrayna’lı bir kadınla evlenmiş yani bunu değerlendirmeye almak çok mantıklı mı bilmiyorum sonuçta Ukraynalı
Ukraynalı olunca ne oluyor, evlilik değil mi sonuçta?

Yıllardır orada olan kendine bir hayat kurmuş bir adamla evlenmek mantıklı gelmedi bana. Yaşam tarzlarinız benziyor mu? Yoğun çalışıyormuş bir orada bir nevi tek başınıza olacaksınız, şehir değiştirirken rahatsız olan biri olarak ülke değiştirmek ne kadar doğru olur ki?

Tanışmak için gelse biraz kalıp gidecek ve siz birbirinizi yakından taniyamayacaksiniz. İnsan tanıdığı, sevdiği biriyle dünyanın öbür ucunda da yaşayabilir gerekirse ama bastan tanımadan evlilik riskli bence.

Arkadaşlar iyi akşamlar burayı ara ara takip ediyordum ama bu hesabı sırf bu soru için açtım...

Kafam çok karışık ve hayatımın da kötü bir dönemindeyim. Böyle bir dönem de çok eskiden ailecek tanıdığımız bir aile anneme sormuşlar benim için görüştüğü biri var mı falan diye geçen de annesi geldi işte bize. Oğullarını ben 10 küsür yıldır görmedim ama hatırlıyorum o zamandan zaten aramızda 8 yaş var büyük benden..
Yıllar önce Ukrayna’ya gittiğini duymuştuk sonra burda annesi babası falan çok zengin yaşamaya başladı.
Adam Tekstil Mühendisi önce buralardan kadın giyim ihraç etmeye başlamış ufak ufak (Ukrayna’da kaliteli kadın giyim çok pahalıymış.) Sonra kendi markasını kurmuş şimdi iki tane kadın giyim markası var Ukrayna’da biri lüks biri orta sınıf Slav ülkelerine ihracatta yapıyormuş. Annesi babası burda ama kendisi çok gelmiyormuş çok yoğun çalışıyor diyorlar. Ben internetten baktım tabi yıllar oldu görmeyeli; gördüğümde de çocuktum zaten... Yakışıklı ve tarz bir adam ama daha önce evlenmiş Ukraynalı bir kızla 1.5 yıl sonra boşanmış ama çocuğu falan yokmuş. Bilmiyorum hani annesi kendisi de istiyor evet dersen gelecek görüşmek için dedi...
Evet dersem bu iş ciddiye dönecek benim aklımda da biri yok ama Ukrayna gibi bir yerde neden ben? Üstelik kısa da olsa evlenmiş boşanmış bilemiyorum bide 8 yaş var; dönmeyecek mi hiç dedim hayır dediler yani olsa bu iş Ukrayna’ya taşınacam ve çocuklarım orda olacak büyüyecek; ben de orda ölecem...
Buraları nasıl bırakıp gidecem üstelik bir dönüşte yok bazen çok büyük bir şans gibi geliyor bazen çok zor geliyor benden haber bekliyorlar ama bilemiyorum sizce ben mi çok kuruntuluyum? Ben ev taşıyıp semt değiştirince bile rahatsız oluyorum ama kişiliğim böyle...
Ben kabul etmezdim. Ailemden o kadar uzakta yapamazdım yapı gereği. Orda yaşamak demek her şeyden mahrum kalmak demek. Ne kadar imkan olsa da burda ki guni olması imkansız. Bilmiyorum zor. Sizde yorumlarda belirtmissiniz eskişehire gidince bile özlediğinizi . Bence görüşüp kafanızı karıştırmayın

Valla nasipte varsa olur olacak olan fazla düşünmeyin su akar yolunu bulur daha görüşmemişsiniz bile belki adam geldiğinde beğenmeyeceksin tavrını vs ilk görüşmede nikahlanacak değilsiniz zaten evvela bi görüşün belki adam sizden etkilenmeyecek belki siz adamdan yani demem o ki bunları düşünmek için bi tık erken..

oncelikle hakkinizda en hayirlisinin olmasini diliyorum..
okudugum zaman aklimda iki dusunce belirdi, birincisi siz hic evlenmemisken , karsinizdaki adayin ikinci evliligi olacak olmasi..
ikincisi ise yeni taniyacak oldugunuz birisi icin; sadece duzeninizi, hayatinizi degil, yasadiginiz ulkeyi dahi degistirecek olmaniz.. sevip saydiginiz, tanidiginiz bir adam olsa bir dakika durmayin evlenin derdim fakat tanimadiginiz bir adamla bu riski almak, sizin de dediginiz gibi tamamiyla sans isi olacak..
aileniz ne diyor bu duruma?
bu arada gurbetciilik ile alakali yorumumu, 10 kusur yillik kocasiyla is geregi yurt disina yeni gelen birisi olarak yaziyorum, tamam belki refah seviyesi, gelir duzeyi vs vs olarak ulkeleden insan yurt disina imreniyor olabilir fakat bu adapstasyon surecinde evin icerisinde size huzuru verecek, cok sevecek, destek olacak bir adam lazim. siz bu adaydan yuzde yuz emin olmadan evet demeyin derim..

Ukraynalı olunca ne oluyor? Neden ciddiye alınmasın? Ukraynalı kadınlar evlilik yürütemez mi? Yakışmadı bu cevap.

Bence mantıksız, evlenmiş sayılmaz
Sonuçta kadın değil ukraynalı
Evcilik oynamışlarsa demek ki siz ilki olursunuz. Evlenmeyin.

Benim kızım olsa böyle bir teklifle gelenden haberdar bile etmem.
Hadi birbirini tanırsın, çok seversin, onunla dünyanın bir ucuna bile giderim dersin, anlarım. Ama hiç tanımadığınız biri için tüm sevdikleri geride bırakmak, annenin de buna ön ayak olması bana tuhaf geliyor.

Ailemle ailesi yakın baya biz eskiden de görüşüyorduk ama kendisini görmeyeli yıllar oldu tabi kötü insanlar değiller ama aklımı kurcalayan mesela olayı hayırlısı bakalım...

Back
X