Evlenip dönmemek üzere Ukrayna’ya yerleşmek aklımı kurcalayan sorunlar...

Bence bosandi diye yargilamayin, farkli kulturden biriyle olmak cok cok zor. Normalde ben bosanmis Turk erkegine iyi bakmam, kimbilir ne etti de tekmeyi yedi diye dusunurum ama burda durum cok farkli.

Yurtdisina temelli yerlesmek cok zor, cok sert ve dirayetli bir insan degilseniz kalkismayin. Bir daha Turkce duyamacaksiniz, Ukrayna dili cok zor onu ogreniceksiniz, ailenizi yilda birkac kez gorebileceksiniz, arkadaslarinizla ancak yilda birkac kez, cocugunuz anneanne dede kuzen akraba tanimayacak... adam cok asik oldum derseniz ancak o zaman gidin.

Arkadaşlar iyi akşamlar burayı ara ara takip ediyordum ama bu hesabı sırf bu soru için açtım...

Kafam çok karışık ve hayatımın da kötü bir dönemindeyim. Böyle bir dönem de çok eskiden ailecek tanıdığımız bir aile anneme sormuşlar benim için görüştüğü biri var mı falan diye geçen de annesi geldi işte bize. Oğullarını ben 10 küsür yıldır görmedim ama hatırlıyorum o zamandan zaten aramızda 8 yaş var büyük benden..
Yıllar önce Ukrayna’ya gittiğini duymuştuk sonra burda annesi babası falan çok zengin yaşamaya başladı.
Adam Tekstil Mühendisi önce buralardan kadın giyim ihraç etmeye başlamış ufak ufak (Ukrayna’da kaliteli kadın giyim çok pahalıymış.) Sonra kendi markasını kurmuş şimdi iki tane kadın giyim markası var Ukrayna’da biri lüks biri orta sınıf Slav ülkelerine ihracatta yapıyormuş. Annesi babası burda ama kendisi çok gelmiyormuş çok yoğun çalışıyor diyorlar. Ben internetten baktım tabi yıllar oldu görmeyeli; gördüğümde de çocuktum zaten... Yakışıklı ve tarz bir adam ama daha önce evlenmiş Ukraynalı bir kızla 1.5 yıl sonra boşanmış ama çocuğu falan yokmuş. Bilmiyorum hani annesi kendisi de istiyor evet dersen gelecek görüşmek için dedi...
Evet dersem bu iş ciddiye dönecek benim aklımda da biri yok ama Ukrayna gibi bir yerde neden ben? Üstelik kısa da olsa evlenmiş boşanmış bilemiyorum bide 8 yaş var; dönmeyecek mi hiç dedim hayır dediler yani olsa bu iş Ukrayna’ya taşınacam ve çocuklarım orda olacak büyüyecek; ben de orda ölecem...
Buraları nasıl bırakıp gidecem üstelik bir dönüşte yok bazen çok büyük bir şans gibi geliyor bazen çok zor geliyor benden haber bekliyorlar ama bilemiyorum sizce ben mi çok kuruntuluyum? Ben ev taşıyıp semt değiştirince bile rahatsız oluyorum ama kişiliğim böyle...
Valla evlenip il değiştirmek bile çok zorlaken ülke değiştirmek bilemedim.
Ben öyle iyi fırsat diye düşünüp il değiştirdim şimdi keşke az olaydı da aileme yakın olaydım diyorum.
Bence olumsuz

Umarım gerekirse sizi de böyle canla başla savunurlar. İyi geceler. Teşekkür ederim yorumlar için.

Gün gelirde biri beni savunur diye savunmuyorum ben fikirlerimi. İnandığım için, haksızlık ve yanlışların karşısında durmam gerektiği için savunuyorum. Umarım siz de bir gün kalıp yargılarınızdan sıyrılmayı başarırsınız. Tekrar söyleyeyim teklifi kabul etmemek hayrınıza olur, çünkü sonuçta Ukrayna Ukraynalı kadın kaynıyor. Size de iyi akşamlar.

konu sahibesi kardesim, burada mesele arkadaslarin ukraynali bir hanimi savunmasi degil ki,

esasinda ben sizin dediginizi anladim, yani sizce; yabanci birisi ile evliligi yurutemeyip ayrilmasi, muhtemelen kulturel farkliliklardan kaynaklaniyordur, adam gecimsiz birisi degildir diye dusunuyorsunuz ..

fakat buradaki tecrubeli hanimlar da diyor ki, bir bosanmada tabii ki adamin da bir kusuru olmus olabilir... kulturel farklar disinda , anlasmazlik yasanan kisisel sorunlar, bizim bilemedigimiz bazi sikintilar da yasanmis olabilir..

bizlerin gelip burada yorum yapmasi, tarafsiz bir sekilde sorunu derdi olan hanimlara tecrubelerimizden edindigimiz gorusumuzu belirtmektir..

yoksa son karar tabii ki senin ve ukraynada calisan beyle olursa, umarim cok mutlu ve huzurlu bir evliliginiz olur..
bizim tek istegimiz, burada yorumlarla farkli bir goz ile degerlendirebilmeni saglamaktir.. Allah hayirlisini nasip etsin insallah kardesim..

Bence bosandi diye yargilamayin, farkli kulturden biriyle olmak cok cok zor. Normalde ben bosanmis Turk erkegine iyi bakmam, kimbilir ne etti de tekmeyi yedi diye dusunurum ama burda durum cok farkli.

Yurtdisina temelli yerlesmek cok zor, cok sert ve dirayetli bir insan degilseniz kalkismayin. Bir daha Turkce duyamacaksiniz, Ukrayna dili cok zor onu ogreniceksiniz, ailenizi yilda birkac kez gorebileceksiniz, arkadaslarinizla ancak yilda birkac kez, cocugunuz anneanne dede kuzen akraba tanimayacak... adam cok asik oldum derseniz ancak o zaman gidin.
Evet bende boşanma konusunda bunu kast etmiştim Ukraynalı sonuçta derken önceki yorumlarda ancak sitede o kadar Ukraynalı sever kadın varmış ki canla başla savunuyorlar. Çok şaşkınım Ukraynalı kadın linci yedim. Umarım bizim Türk kadınları da böyle canla başla savunur Ukraynalı kadınlar ne diyeyim bizim insanımızı anlamak zor... diğer konuda haklısınız evet gelsin görüşelim demeyi düşünüyorum şuna hele burda Ukraynalı kadın linci yedikten sonra..:

Arkadaşlar yanlış yapıyorsunuz bakın bu eleştiriyi yapıyorsunuz acaba bu soruyu Ukrayna’da bir yerde sorsam ve sonuçta evlendiği Türk desem Ukraynalı bir adam için kimse siz gibi tepki vermez. Bu gereksiz duyar ve şov sadece bizde var. İmkanları olsa sizi çiğ yerler biraz ayıp ediyorsunuz. Ayrıca kast ettiğim kültürel farklılıklar... bu nedenle sayılır mı dedim...

Ortada bir gereksiz duyar falan yok, Ukraynalilar da normal insanlar, kadinlar da normal insanlar, aile hayatlari coluklari cocuklari var. Onceki calistigim yerde is arkadasim muhendis Ukraynaliydi karisi buraya 2 cocuguyla geldi gayet normal bir aileydi. Yunanistan kuzeyde yasayan milyonlarca insan, kadini erkegi o...u mu sizin icin? Bu kafadaysaniz zaten siz yurtdisi degil, oldugunuz sehirin disina cikmayin. Insan insandir kardesim. Siz bu kafayla o insanlarla nasil yasayacak, arkadaslik kuracaksiniz? Cok saygisizsiniz.

buarada ya benimde kuzenim var yabanci biriyle evli. yani kiz cok iyi kiz...amaaa yani is gorusumuz bile oyle farkliki..analarimiz bizi nasil yetistiriyorsa artik en beceriksiz turk kizi bile daha beceriklidir cogu zaman. temizlik anlayisimiz bile farkli bence..biraz abartmis olabilirim ama gercekten..farkli seyler..dusunsene turkce bi espiri yapiyorsun, bilirsiniz turkce nereye cekersen oraya gider misali..yani o ince espiriyi kaciracak filan. yani ozledigin seyler oluyor yabanci biriyle evli olunca..kultur farkliliklari baya cok..ama isteyen ogrenir tabii..uyum saglar

Ukraynada ihracatla uğraşan dışadönük adam eş adayını kendisi bulamıyor ve taaa uzaktan annesi ona kiz buluyor. Kafamda gününü gün edip sonra da temiz bir kızla evleneyim diyen bir erkek canlandı
Biliyorum bunu bende düşündüm ve annesine de söyledim. Çok sıkıldı bu işlerden dedi çok yoğun dedi bide Ukrayna’da yaptığı evlilikte yürümeyince ailesine söylemiş artık siz ne derseniz o demiş... Bilemiyorum.

para mutluluk getirmez evladim, bulbulu altin kafese koymuslar vatanim demis..yuani huzur yoksa para icinde yuzsen nolacak? sirf yakisikli parasi var diye biriyle evlenmek ne kadar dogru. nen biz asik olup evlendik, evlenince ne huylari cikti ortaya..yani bu sekilde mantik evliliginin dogru gitmesi nasil olur? gerci benimki zengin degildi belki sorun ordadir:D

Ortada bir gereksiz duyar falan yok, Ukraynalilar da normal insanlar, kadinlar da normal insanlar, aile hayatlari coluklari cocuklari var. Onceki calistigim yerde is arkadasim muhendis Ukraynaliydi karisi buraya 2 cocuguyla geldi gayet normal bir aileydi. Yunanistan kuzeyde yasayan milyonlarca insan, kadini erkegi o...u mu sizin icin? Bu kafadaysaniz zaten siz yurtdisi degil, oldugunuz sehirin disina cikmayin. Insan insandir kardesim. Siz bu kafayla o insanlarla nasil yasayacak, arkadaslik kuracaksiniz? Cok saygisizsiniz.
Arkadaşım o nasıl söz nasıl söz iyimisiniz ben o... mu dedim? Bahsettiğim sizin bahsettiğiniz durum. Yazdığım o evliliği çok ciddiye almak gerekir mi bilmiyorum sonuçta Ukraynalı dedim yani sizin dediğiniz gibi Türk olsa daha ciddiye alırım ama bu yürümeyebilir kültür farklılığından ve doğal bir durum demek ben kendimi yanlış ifade ettim bu nasıl bir savunma sakin olun biraz ben kimseye o... demedim demem de zaten. Bunu nereden çıkardınız omuza anlamadım.

Arkadaşım o nasıl söz nasıl söz iyimisiniz ben o... mu dedim? Bahsettiğim sizin bahsettiğiniz durum. Yazdığım o evliliği çok ciddiye almak gerekir mi bilmiyorum sonuçta Ukraynalı dedim yani sizin dediğiniz gibi Türk olsa daha ciddiye alırım ama bu yürümeyebilir kültür farklılığından ve doğal bir durum demek ben kendimi yanlış ifade ettim bu nasıl bir savunma sakin olun biraz ben kimseye o... demedim demem de zaten. Bunu nereden çıkardınız omuza anlamadım.

Ciddiye almama sebebiniz nedir o zaman buraya net sekilde yazar misiniz? Ukraynali insanlar ve Turk insanlar arasindaki fark nedir, Ukraynali olanlarin yaptigi evliligi niye ciddiye almiyorsunuz?

Ben de dahil, insanlar zaten kulturel farka sebep bosanmis olabilriler yazmis ama evlilik evliliktir yine de cocuk oyuncagi degil ya.

Ukrayna hukumetinin yaptigi nikah, nikaha sayilmiyor mu?

Ukraynali deseniz guzel yorumlarda bulunabilirdim ama Ukrayna'da yasayan türk erkegi... i -iiih benim hoşuma gitmedi.
Bizim insanin zihniyeti pis çünkü. En basitinden rusca kursuna gidiyordum birkac sene önce. Siniftaki tek kiz bendim. Ben dahil kursa gelen herkesin tek amaci karsi cinsti :) hadi benim o zaman rus sevgilim vardi. Ama kursa gelen 14 erkeğin de amaci daha tanismadigi rus kizlariyla iletisim kurmak. Davay davay ar yu votka? Kafasi...
O cocukla beraberken baska turkler de tanıdım bir ayagi rusyada ukraynada olan...yok ya. Vallahi (tanidigim) hepsinin tek dusuncesi "woooooo rus gadiniii" idi. Ya da sevgilim rus oldugunu duyan "ehe ehe. Bu iste bir yanlişlik yok mu?kih kih" diye sacma cumleler kuran insanlar olmustu.
Bir kere de ukrayna aktarmali ucaga binmistim . Bir tabur erkek doluydu ucak. Ve sira beklerken - kapi açılışını beklerken-uçaktaki muhabbetler vs vs gercekten midemi bulandırmisti. Yani turk erkegi gözünde slav kadini natasa - ukrayna da kerhane. Malesef buyuk bir cogunluk boyle.
Bana bu adam da boyle bir zihniyetle gitmis, tum nimetlerinden faydalanmis. Sonra bakmis ki ukraynali kadin ona kul köle degil anasina benzeyen bir kadinla evlenmek icin annesini devreye sokmus.
Yani bana boyle geldi. O ailenin sana gelmesinin tek sebebi o an "bekar" olman. Adamin seni tercih etmesini tek sebebi "çilemi çeker, evimi cekip cevirir" dusuncesi bence.
Asik olsan neyse ama boyle bir adam icin gidersen pisman olursun. Adam seni ezse, gece eve gelmese calacak kapin yok... almanyaya giden kızlar var kkda. Alamanci aileler sirf ogullari elin helgasini kapmasin diye görücü gidip turkiyeden kiz begeniyorlar. Binbir hayalle avrupaya gittim zanneden kizcagizlar da evinin sinirinin disina çıkamadığı bir hayat yaşıyor. Hatta bu grupla ilgili sosyoloji tezleri falan da var. (Ithal gelin baslikli bir yazi vardi okumustum sanirim en son ama bulamadim simdi su kadarcik aramayla)
Yaaaani bence sevip etmediğin, tanimadigin bilmedigin,sevmedigin ve seni sevmeyen bir adam ile olmaz. Neden boyle bir zorlugu secesin ki? Kaldi ki iklimi igrenc. Insanlar soğuktan kafayi yiyorlar. Benim x erkek arkadasimin en ozendigi seydi türkiyenin iklimi. Online her konusmaya "bugun hava nasıldı?" Diye baslardi:confused:
Ayrica dilleri coook zor. Binbir tane kurali var. Tam öğrendim diye seviniyorsun o konuyu diyorlar ki ama su istisna bu istisna
Ayrica bir kelimeyi tam ve uygun vurgulu soylemezsen anlamiyorlar. Benim sevgilim elimdeki meyveyi uzatip 'sen istiyorum meyve' seklinde bir cumle kurdum diye bön bön bakmisti suratima. Baska rus arkadaslarimin da yanlis kelimeleri anlamama huyu var.
Мarşrutka dolmuslarin adi mesela. Ille de o R ve Şyi bastiracaksin. Yoksa insanlar anlamıyor ne dmeek istediğini. Senin de hic yok dilin...cok zorluk çekersin.
Sevsen durma kos askin icin derdim ama bu sartlarda bile bile lades yapmış olursun. Bosver bence yol yakinken vazgec.

Mekan bağımlılığı değil de aile bağımlılığınız var mı ben ailemden uzağa gitmek istemezdim şehirden değil de.

Ukraynali deseniz guzel yorumlarda bulunabilirdim ama Ukrayna'da yasayan türk erkegi... i -iiih benim hoşuma gitmedi.
Bizim insanin zihniyeti pis çünkü. En basitinden rusca kursuna gidiyordum birkac sene önce. Siniftaki tek kiz bendim. Ben dahil kursa gelen herkesin tek amaci karsi cinsti :) hadi benim o zaman rus sevgilim vardi. Ama kursa gelen 14 erkeğin de amaci daha tanismadigi rus kizlariyla iletisim kurmak. Davay davay ar yu votka? Kafasi...
O cocukla beraberken baska turkler de tanıdım bir ayagi rusyada ukraynada olan...yok ya. Vallahi (tanidigim) hepsinin tek dusuncesi "woooooo rus gadiniii" idi. Ya da sevgilim rus oldugunu duyan "ehe ehe. Bu iste bir yanlişlik yok mu?kih kih" diye sacma cumleler kuran insanlar olmustu.
Bir kere de ukrayna aktarmali ucaga binmistim . Bir tabur erkek doluydu ucak. Ve sira beklerken - kapi açılışını beklerken-uçaktaki muhabbetler vs vs gercekten midemi bulandırmisti. Yani turk erkegi gözünde slav kadini natasa - ukrayna da kerhane. Malesef buyuk bir cogunluk boyle.
Bana bu adam da boyle bir zihniyetle gitmis, tum nimetlerinden faydalanmis. Sonra bakmis ki ukraynali kadin ona kul köle degil anasina benzeyen bir kadinla evlenmek icin annesini devreye sokmus.
Yani bana boyle geldi. O ailenin sana gelmesinin tek sebebi o an "bekar" olman. Adamin seni tercih etmesini tek sebebi "çilemi çeker, evimi cekip cevirir" dusuncesi bence.
Asik olsan neyse ama boyle bir adam icin gidersen pisman olursun. Adam seni ezse, gece eve gelmese calacak kapin yok... almanyaya giden kızlar var kkda. Alamanci aileler sirf ogullari elin helgasini kapmasin diye görücü gidip turkiyeden kiz begeniyorlar. Binbir hayalle avrupaya gittim zanneden kizcagizlar da evinin sinirinin disina çıkamadığı bir hayat yaşıyor. Hatta bu grupla ilgili sosyoloji tezleri falan da var. (Ithal gelin baslikli bir yazi vardi okumustum sanirim en son ama bulamadim simdi su kadarcik aramayla)
Yaaaani bence sevip etmediğin, tanimadigin bilmedigin,sevmedigin ve seni sevmeyen bir adam ile olmaz. Neden boyle bir zorlugu secesin ki? Kaldi ki iklimi igrenc. Insanlar soğuktan kafayi yiyorlar. Benim erkek arkadasimin en ozendigi seydir türkiyenin iklimi. Online her konusmaya "bugun hava nasıldı?" Diye baslardi:confused:
Ayrica dilleri coook zor. Binbir tane kurali var. Tam öğrendim diye seviniyorsun o konuyu diyorlar ki ama su istisna bu istisna
Ayrica bir kelimeyi tam ve uygun vurgulu soylemezsen anlamiyorlar. Benim sevgilim elimdeki meyveyi uzatip 'sen istiyorum meyve' seklinde bir cumle kurdum diye bön bön bakmisti suratima. Baska rus arkadaslarimin da yanlis kelimeleri anlamama huyu var.
Мarşrutka dolmuslarin adi mesela. Ille de o R ve Şyi bastiracaksin. Yoksa insanlar anlamıyor ne dmeek istediğini. Senin de hic yok dilin...cok zorluk çekersin.
Sevsen durma kos askin icin derdim ama bu sartlarda bile bile lades yapmış olursun. Bosver bence yol yakinken vazgec.
aga beee : (

Ciddiye almama sebebiniz nedir o zaman buraya net sekilde yazar misiniz? Ukraynali insanlar ve Turk insanlar arasindaki fark nedir, Ukraynali olanlarin yaptigi evliligi niye ciddiye almiyorsunuz?

Ben de dahil, insanlar zaten kulturel farka sebep bosanmis olabilriler yazmis ama evlilik evliliktir yine de cocuk oyuncagi degil ya.

Ukrayna hukumetinin yaptigi nikah, nikaha sayilmiyor mu?

Bakın yukarıdaki alıntı sizin ilk yazdığınız mesajdan siz benim yerine yazmışsınız benim niye ciddiye almadığımı hatta KENDİNİZŞN DE CİDDİYE ALMAYACAĞINI.

Bence sizin gönlünüz var ve destek arıyorsunuz ama anladığım kadarıyla o adam ailesine gelin arıyor kendine eş değil, çünkü o kadar zengin mevki sahibi okumuş adam, yakışıklıda diyorsunuz, neden kendi bulmuyor, anladığım kadarı ile ilk evliliğinde ailesinin onayı olmamış, sizin bile ciddiye almamanızdan bunu anladım, şimdi annesi aklınca kendisi oğluşunun yuvasını yapacak, sırf zengin ve yakışıklı diye hiç tanımadığınız ya da en fazla altı ay görüşebileceğiniz sonra aile baskısıyla evlilik yoluna gireceğiniz, bir adam için tüm hayatınızı değiştirmek akıl karı mı üstelik bu adam size gerçekten aşık bile değilken, kaldı ki adamın işi kadınlarla fazla münasebette bir iş, firmasının bir lansmanı bile evliliğinizde kriz sebebi olabilecekken böyle bir maceraya değer mi, adam sizi görüp beğense, kendi ulaşsa bir şans verilebilir ama şu şartlarda pekte mantıklı gelmiyor bana.

Back
X