evlenirken cv mi doldurtsaydım

Millet niye taşlamış anlamadım
Şeker kalbi geçin o yaşlanınca herkeste çıkıyor da o psikolojik hastalıklar sıkıntı. Psikolojik hastalıklı aileye sahip insanlarda bu hastalıkların ortaya çıkma olasılığı daha fazla. Tabi ki çocuğunuz sağlıklı da olabilir ama sorunlu olma olasılığı çok yüksek. Bilemedim yani sizi mantara bastırmışlar sanki.

bana düşünceleriniz garip geldi çocuğum da sağlıklı olsun şöyle olsun böyle olsun diye kaslı yakışıklı bir adamı seçmek falan...detaycısınız.ayrıca herkes sizin sülalenizdeki gibi 100 yaşını görmeyebilir.sağlıklı olursun ama 40 ında ölüverirsin belli olmaz ki bu. bu bahsettiğiniz konular üzerinde bu kadar düşünürseniz o eşinizin psikoloji hapı kullanan akrabalarının durumuna gelebilirsiniz. eşinizi seviyorsanız evliliğinizde mutluysanız şartları hazırlayıp çocuk sahibi olursunuz sadece genetik değil ki bazı şeyler. ve siz, gerçekten evlenirken cv doldurtmalıymışsınız.

Eşimin hem anne hem baba tarafı baya baya hastalar. Psikolojik rahatsızlıklar zaten diz boyu. Eşimin halaları teyzeleri amcaları depresyon haplarını aferin niyetine birer ikişer alan kişiler.
bunu bu şekilde küçümsemeniz hoş mu sizce?
genetik demek ki, sizin çocuklarınıza da ne olacağı hiç belli olmaz bence sözleriize dikkat edin sevdiklerinizden çıkmasın!
yazık!

Karakter mi :KK48: bilmem sormadım. Ama zaman zaman 'Vitamin hapı alır gibi psikoloji ilaçları kullanıyorsunuz. Kendine dikkat et yatkın olabilirsin sen de aynı şeye kapıl istemem. Çocuklarımız da bu gen havuzundan benim sağlam genlerimle doğar umarım' derim. O da her seferinde 'umarım' diyerek konuyu kapatır. Bilmem ki karakterim hakkında ne düşünüyor.

:olamaz:

Millet niye taşlamış anlamadım
Şeker kalbi geçin o yaşlanınca herkeste çıkıyor da o psikolojik hastalıklar sıkıntı. Psikolojik hastalıklı aileye sahip insanlarda bu hastalıkların ortaya çıkma olasılığı daha fazla. Tabi ki çocuğunuz sağlıklı da olabilir ama sorunlu olma olasılığı çok yüksek. Bilemedim yani sizi mantara bastırmışlar sanki.
Değil mi :KK14: herkesin akrabalarında bir iki vardır depresyon panik atak gece uykusuzluğu vs. Bir insanın halaları amcaları teyzeleri organize olup ilaç mı kullanırmış.

kalanını da şu an okudum. bu kafayla giderseniz ohoooo
hasta insanlara üzülmek onlar adına endişelenmek yerine bu düşünceleriniz bence fesatlık dolu

Haklısınız
Kv de de panik atak ve kronik depresyon var malesef
Canım genler tabi ki önemli ama KV nin bu rahatsizliklarinin genlerden mi yoksa yetiştirildiği ortamdan /yaşadıklarından mi kaynaklandığını bilemiyorsun.Babamin tüm amcaları kanserden öldü.Genlerden mi hayır.Hepsi 12/13 yaşlarında alkollü ortamlarda çalışmaya başlamış ve tam anlamıyla alkolik kişiler.Bu sosyal çevre etmeni oluyor.Ailenin ayık gezmeyi basaran bölümünde bu hastalık hiç görülmedi.Ben daha çok şuna takıldım.Bu denli duygu durum bozukluğu/psikolojik rahatsızlığın olduğu ortamda esin gerçekten sağlıklı birisi olarak yetişti mi?

bunu bu şekilde küçümsemeniz hoş mu sizce?
genetik demek ki, sizin çocuklarınıza da ne olacağı hiç belli olmaz bence sözleriize dikkat edin sevdiklerinizden çıkmasın!
yazık!
Tespit bu, küçümsemek değil. Doğacağım aileyi ben seçmedim onların seçmemesi gibi. Bunun bir küçümseme malzemesi olarak kullanılmayacağını biliyorum. Mimik ve ses tonları olmadığı için böyle düşünmeniz doğal. Fakat niyetim ve hislerim bu yönde değil.

Cok tatlisiniz konu sahibi :)

Ben de evlenmeden once bu konulari hic arastirmayan insanlari anlamam mesela

Evlenme karari almadan esimin ailesindeki tum hastqliklari ogrenmis , kendi ailemi de ona anlatmistim

Ileride basima geleceklere hazirlikliyim ve goze alarak evlendim

B3n esimle evlenmeden once herseyi ama herseyi konustum , bana konusmadan bazi konularda anlasmadan evlenilmesi cok tuhaf geliyor ama topluma bakinca tuhaf olan benim sanirim

Canım genler tabi ki önemli ama KV nin bu rahatsizliklarinin genlerden mi yoksa yetiştirildiği ortamdan /yaşadıklarından mi kaynaklandığını bilemiyorsun.Babamin tüm amcaları kanserden öldü.Genlerden mi hayır.Hepsi 12/13 yaşlarında alkollü ortamlarda çalışmaya başlamış ve tam anlamıyla alkolik kişiler.Bu sosyal çevre etmeni oluyor.Ailenin ayık gezmeyi basaran bölümünde bu hastalık hiç görülmedi.Ben daha çok şuna takıldım.Bu denli duygu durum bozukluğu/psikolojik rahatsızlığın olduğu ortamda esin gerçekten sağlıklı birisi olarak yetişti mi?
Normal görünüyor :KK51: -eşimi küçümsemiyorum :)-
Zaman zaman gereksiz şeylere haddinden fazla endişelendiğini farkedip açık açık anlatıyorum. Şöyle şöyle hissediyorsun ama endişelendiğin olan en fazla varır şuna dayanır. Değmez, devam edersen bu endişeni besler bir rahatsızlığa kapı açabilirsin. Kendini kontrol etmeye çalış yahut benimle paylaş ki sana yardım edebileyim şeklinde yaklaşıyorum. Sağolsun ne gurur yapar ne rahatsızlık duyar. Bana tüm hislerini anlatır. Umarım ilerisi olmaz. En azından düşünce gücü ve doğru tercihlerle kontrol edilebilir şeyler olur olacaksa da.

genetik olabilir ama bizim ailede psikolojik rahatsızlıklar vs. yoktu. abimin eşinin kardeşi sıkıntılar yaşıyordu abim de sinirleniyordu kayınbiraderine : ne var bunlara kafa takacak psikologa mı götürcez sürekli şöyle böyle ayıplıyordu bununla mı uğraşcaz deyip duruyordu.şimdi abim rahatsızlandı. ve o da ciddi paralar harcayıp psikolaga gidiyor çok üzülüyorum durumuna. sadece genetik etkenler olduğunu sanmam hayatımız zaten yeterince stresli yaşadıklarımızın ve çevre faktörünün de etkisi vardır. Ayrıca onlar rahatsız hasta, bizim aile gayet sağlıklı kelamları da yanlış bence.insanın başına ne geleceği hiç belli olmaz.

Son düzenleme:
Yanlış bilgi vermeseniz yazmam lakin şunu bilin alkolizm genetik bir hastalık statüsüne alınmak üzere.
Bir degil onlarca gen gecişi var bu konuda .

Cok tatlisiniz konu sahibi :)

Ben de evlenmeden once bu konulari hic arastirmayan insanlari anlamam mesela

Evlenme karari almadan esimin ailesindeki tum hastqliklari ogrenmis , kendi ailemi de ona anlatmistim

Ileride basima geleceklere hazirlikliyim ve goze alarak evlendim

B3n esimle evlenmeden once herseyi ama herseyi konustum , bana konusmadan bazi konularda anlasmadan evlenilmesi cok tuhaf geliyor ama topluma bakinca tuhaf olan benim sanirim
Ben de evlenmeden önce konuşulmalı düşüncesi taşıyordum ama kocamı o kadar çok seviyordum ki, nasip kısmet diye diye evlendim. Aşkım mı azaldı nedir sağlık kısmı dikkatimi çekmeye başladı :KK53:

Fakat hala doğru olanın sizin yaptığınız olduğunu düşünüyorum.

Bana evrim teorisine değil de nazi teorisine inanıyor gibi geldiniz. Sağlıklı ve yakışıklı Alman erkekler, sağlıklı ve güzel Alman kadınların üremesi ile oluşturulacak üstün Alman ırkı hedefi gibi.
Dini yorum yapmak istemem ama kadere inanın bence biraz. Çok yakışıklı insanların da kaldirimda dahi yururken bir anda kaldırıma araba çıkması sonucu ölmesi genetik uzantılı bir şey degil mesela. Aa bir de kader dışında büyük konuşmaya da inanırım ben. Bu kadar detay düşünürseniz o kınadığınız avuç avuç psikolojik hap içen insanlara dönersiniz.

genetik olabilir ama bizim ailede psikolojik rahatsızlıklar vs. yoktu. abimin eşinin kardeşi sıkıntılar yaşıyordu abim de sinirleniyordu kayınbiraderine : ne var bunlara kafa takacak psikologa mı götürcez sürekli şöyle böyle ayıplıyordu bununla mı uğraşcaz deyip duruyordu.şimdi abim rahatsızlandı. ve o da ciddi paralar harcayıp psikolaga gidiyor çok üzülüyorum durumuna. sadece genetik etkenler olduğunu sanmam hayatımız zaten yeterince stresli yaşadıklarımızın çevre faktörünün de etkisi vardır. Ayrıca onlar rahatsız hasta, bizim aile gayet sağlıklı kelamları da yanlış bence.insanın başına ne geleceği hiç belli olmaz.
İşte bu örnekleri duymak benim dengeli bir düşüncede olmasığımı hatırlatıyor bana, teşekkür ederim, abinize şifa dilerim.

Başka bir üye daha uyarmıştı. Övmek ve yermek gibi algılanmış ama böyle düşünmüyor ve hissetmiyorum gerçekten. Yani süper sağlıklı genlerim veya beş para etmez genleri var şeklinde düşünmüyorum. Rahmimde kistler var. Yılda bir kontrol şart, kanser riskine karşı uyarısı aldım.
Yo doktor yo benim genlerim on numara ben kanser olmam demedim düşünmedim. Tabiki ben de her hastalık riskine açığım. Sadece istatistiki olarak bazı rahatsızlıkların kalıtsal olduğunu bildiğim için endişeleniyorum bu kadar.

Bu bir övünç meselesi değil.

Yanlış bilgi vermeseniz yazmam lakin şunu bilin alkolizm genetik bir hastalık statüsüne alınmak üzere.
Bir degil onlarca gen gecişi var bu konuda .
Sadece merakımdan soruyorum alkolik bir babanın çocuğunun da alkolik olma ihtimali oranı alkol kullanmayan bir babanın çocuğuna göre daha fazla öyle mi?

Yaklaşık iki yıllık evliyim ve gelilerin kronik hastalığı olan kv ve kp i sevememek dışında bir problemim yok. Eşim iş arkadaşımın arkadaşıydı. Geller gitler arasında tanıştık, biliştik, anlaştık ve evlendik. Tam anlamıyla aşk evliliği olmasa da mantık evliliği hiç değildi.
Neyse, evlendik ettik. Aylar aylar geçti. E tabi o sülalede ne oluyor bitiyor zamanla öğreniyorsun. Özellikle de mesele sağlıksa.
Eşimin hem anne hem baba tarafı baya baya hastalar. Psikolojik rahatsızlıklar zaten diz boyu. Eşimin halaları teyzeleri amcaları depresyon haplarını aferin niyetine birer ikişer alan kişiler.
Tansiyon, şeker, damar tıkanıklığı, kalp.. Yaşı 60 ı geçenlerin hemen hepsi bu hastalıklardan muzdarip. Büyük büyük amcaları kanserden vefaat etti.
Benim anne ve baba taraflarımda ise bu hastalıklara neredeyse hiç rastlanmaz. Dedem 100 yaşına ya geldi ya gelecek. Büyük büyük annemiz yine 90 küsür yaşında. En belirgin rahatsızlık diz ve ellerde kireçlenme.
Hem eşim hem -çocuğumuz yok- olası çocuklarımız için endişelenmeye başladım. Konu dine çekilmesin lütfen fakat evrim teorisine inancım tam. Ve görünürde hepimiz aşık olsakta esasında amacımızın sağlıklı nesiller doğurmak olduğuna inanıyorum. Zaten bu teoriye göre de doğurganlık göstergesi olan özellikler kadın ve erkek için çekicilik unsuru olan kabul ediliyor.

Yani kaslı maslı :) yakışıklı zengin vs bir adamın çekici gelme sebebi 'Bu adamdan sağlıklı, güzel çocuklarım olur ve sahip olduğu maddi güç ile ona iyi bir gelecek kurabilirim' dürtüsü.

Netice olarak,
Evliliğimize sürekli olarak sağlıklı bir nesil doğurmak adına.. olarak tabiki bakmıyorum. Fakat ilerisini düşününce gelen her bir hastalık haberinde endişelerim artıyor. Pek tabii sağlıklı ailelerin hasta çocukları, hasta ailelerin sağlıklı çocukları olabiliyor. Fakat istatistik diye de bir bilim var.

Fazla mı teoriğim fazla mı hesapçıyım :KK14:

Bazı hastalıklar ailede varsa ihtimalleri artar.
Özellikle kalp, tansiyon, şeker gibi kronik olanlar.
Eşimin ailesinde bütün erkekler kalp hastası. Ama aynı zamanda hepsi gunde 1 paket sigara içmiş bir dönem.
Alkol kullananlar var,
Hepsi normal kilosunun üzerinde
Ve spor yapan Yok.
Hal böyle olunca, ben pek endişe etmiyorum. Çünkü muhtemelen bozuk hayat tarzı genetikten daha çok etkili :)
Eğer eşiniz için endişeliyseniz, sağlıklı yaşamaya bakın :) paketle gıdadan uzak durun, doğal deterjanlar kullanın, sağlıklı beslenin, spor yapın, sigara kullanmayın.

Psikolojik rahatsızlıklardan, genetik ile alakası olan bir tek şizofreni diye biliyorum.
O da 17-25 yaşlarında çıkıyor, eşiniz geçmiştir o eşiği :)
Ama yetiştiği ailenin huyundan suyundan vardır illaki :)

Bana evrim teorisine değil de nazi teorisine inanıyor gibi geldiniz. Sağlıklı ve yakışıklı Alman erkekler, sağlıklı ve güzel Alman kadınların üremesi ile oluşturulacak üstün Alman ırkı hedefi gibi.
Dini yorum yapmak istemem ama kadere inanın bence biraz. Çok yakışıklı insanların da kaldirimda dahi yururken bir anda kaldırıma araba çıkması sonucu ölmesi genetik uzantılı bir şey degil mesela. Aa bir de kader dışında büyük konuşmaya da inanırım ben. Bu kadar detay düşünürseniz o kınadığınız avuç avuç psikolojik hap içen insanlara dönersiniz.
Haklısınız

Sadece merakımdan soruyorum alkolik bir babanın çocuğunun da alkolik olma ihtimali oranı alkol kullanmayan bir babanın çocuğuna göre daha fazla öyle mi?
Kesinlikle !
Alkol bağımlısı olacak diye bir garanti yok ama yatkınlığı çok yüksek.
Bu arada alkolik annesi olurda aynısı , annelerde alkolik olabilir.

Kesinlikle !
Alkol bağımlısı olacak diye bir garanti yok ama yatkınlığı çok yüksek.
Bu arada alkolik annesi olurda aynısı , annelerde alkolik olabilir.
Çok enteresan. Ailelerimizde benim amcam dışında alkol kullanan yok ama dikkatimi çekti.
Oldukça fazla gen geçişi var demişsiniz. Bir yüzdesi var mı bu olasılığın.

Back
X