evlenirken cv mi doldurtsaydım

Sadece merakımdan soruyorum alkolik bir babanın çocuğunun da alkolik olma ihtimali oranı alkol kullanmayan bir babanın çocuğuna göre daha fazla öyle mi?
Belki yatkınlık vardır ama ben komşumuzdan biliyorum babası alkolikmis ve komşumuz ağzına hayatta alkol almamış babasından etkilendiği için böyle örnekler de olabiliyor kişiden kişiye değişir.

Sadece merakımdan soruyorum alkolik bir babanın çocuğunun da alkolik olma ihtimali oranı alkol kullanmayan bir babanın çocuğuna göre daha fazla öyle mi?

Bilimsel veriyi bilmem. Ama çocuğun algısına göre değişir.
Genelde eziyetini çektikleri için nefret ediyorlar.
Ama hayatları boyunca da alkole sıgınan, onunla dertlerini unutmakta çalışan bir örnek ile büyüyorlar. Akıllarının bir kenarında ya doğruysa? Ya her şeyi unutturuyorsa? Olabilir... ve sıkıştıklarında sığınabilirler..

Çok tehlikeli bı dusunce. Bilime ilgisi olan biri bu hastalıklardaki genetiğin kendisinde de başlama olasılığının olduğunu bilmeliydi.
Yani hepimiz bu hastalıkların adayiyiz.
Evliliğiniz olmamis

Yaklaşık iki yıllık evliyim ve gelilerin kronik hastalığı olan kv ve kp i sevememek dışında bir problemim yok. Eşim iş arkadaşımın arkadaşıydı. Geller gitler arasında tanıştık, biliştik, anlaştık ve evlendik. Tam anlamıyla aşk evliliği olmasa da mantık evliliği hiç değildi.
Neyse, evlendik ettik. Aylar aylar geçti. E tabi o sülalede ne oluyor bitiyor zamanla öğreniyorsun. Özellikle de mesele sağlıksa.
Eşimin hem anne hem baba tarafı baya baya hastalar. Psikolojik rahatsızlıklar zaten diz boyu. Eşimin halaları teyzeleri amcaları depresyon haplarını aferin niyetine birer ikişer alan kişiler.
Tansiyon, şeker, damar tıkanıklığı, kalp.. Yaşı 60 ı geçenlerin hemen hepsi bu hastalıklardan muzdarip. Büyük büyük amcaları kanserden vefaat etti.
Benim anne ve baba taraflarımda ise bu hastalıklara neredeyse hiç rastlanmaz. Dedem 100 yaşına ya geldi ya gelecek. Büyük büyük annemiz yine 90 küsür yaşında. En belirgin rahatsızlık diz ve ellerde kireçlenme.
Hem eşim hem -çocuğumuz yok- olası çocuklarımız için endişelenmeye başladım. Konu dine çekilmesin lütfen fakat evrim teorisine inancım tam. Ve görünürde hepimiz aşık olsakta esasında amacımızın sağlıklı nesiller doğurmak olduğuna inanıyorum. Zaten bu teoriye göre de doğurganlık göstergesi olan özellikler kadın ve erkek için çekicilik unsuru olan kabul ediliyor.

Yani kaslı maslı :) yakışıklı zengin vs bir adamın çekici gelme sebebi 'Bu adamdan sağlıklı, güzel çocuklarım olur ve sahip olduğu maddi güç ile ona iyi bir gelecek kurabilirim' dürtüsü.

Netice olarak,
Evliliğimize sürekli olarak sağlıklı bir nesil doğurmak adına.. olarak tabiki bakmıyorum. Fakat ilerisini düşününce gelen her bir hastalık haberinde endişelerim artıyor. Pek tabii sağlıklı ailelerin hasta çocukları, hasta ailelerin sağlıklı çocukları olabiliyor. Fakat istatistik diye de bir bilim var.

Fazla mı teoriğim fazla mı hesapçıyım :KK14:
Tatlım annem babam maşallah sağlıklı ama bende aklına gelecek her türlü hastalık var.

Çok enteresan. Ailelerimizde benim amcam dışında alkol kullanan yok ama dikkatimi çekti.
Oldukça fazla gen geçişi var demişsiniz. Bir yüzdesi var mı bu olasılığın.
Bağımlılıklar da tetikleyicilerde rol oynadığı için yüzdelik verilmez diye tahmin ediyorum .
Evet alkolün gen gecişi çok fazla . Sadece alkol degil seks bağımlılığı, aldatma dürtüsü vs gibi şeylerinde genetik etkisi araştırılıyor ve genetik bağı olduğu asikar . Ama alkol çok uzun zamandır araştırıldığı için daha net sonuçlar.

Yaklaşık iki yıllık evliyim ve gelilerin kronik hastalığı olan kv ve kp i sevememek dışında bir problemim yok. Eşim iş arkadaşımın arkadaşıydı. Geller gitler arasında tanıştık, biliştik, anlaştık ve evlendik. Tam anlamıyla aşk evliliği olmasa da mantık evliliği hiç değildi.
Neyse, evlendik ettik. Aylar aylar geçti. E tabi o sülalede ne oluyor bitiyor zamanla öğreniyorsun. Özellikle de mesele sağlıksa.
Eşimin hem anne hem baba tarafı baya baya hastalar. Psikolojik rahatsızlıklar zaten diz boyu. Eşimin halaları teyzeleri amcaları depresyon haplarını aferin niyetine birer ikişer alan kişiler.
Tansiyon, şeker, damar tıkanıklığı, kalp.. Yaşı 60 ı geçenlerin hemen hepsi bu hastalıklardan muzdarip. Büyük büyük amcaları kanserden vefaat etti.
Benim anne ve baba taraflarımda ise bu hastalıklara neredeyse hiç rastlanmaz. Dedem 100 yaşına ya geldi ya gelecek. Büyük büyük annemiz yine 90 küsür yaşında. En belirgin rahatsızlık diz ve ellerde kireçlenme.
Hem eşim hem -çocuğumuz yok- olası çocuklarımız için endişelenmeye başladım. Konu dine çekilmesin lütfen fakat evrim teorisine inancım tam. Ve görünürde hepimiz aşık olsakta esasında amacımızın sağlıklı nesiller doğurmak olduğuna inanıyorum. Zaten bu teoriye göre de doğurganlık göstergesi olan özellikler kadın ve erkek için çekicilik unsuru olan kabul ediliyor.

Yani kaslı maslı :) yakışıklı zengin vs bir adamın çekici gelme sebebi 'Bu adamdan sağlıklı, güzel çocuklarım olur ve sahip olduğu maddi güç ile ona iyi bir gelecek kurabilirim' dürtüsü.

Netice olarak,
Evliliğimize sürekli olarak sağlıklı bir nesil doğurmak adına.. olarak tabiki bakmıyorum. Fakat ilerisini düşününce gelen her bir hastalık haberinde endişelerim artıyor. Pek tabii sağlıklı ailelerin hasta çocukları, hasta ailelerin sağlıklı çocukları olabiliyor. Fakat istatistik diye de bir bilim var.

Bu yaklaşımınız çok abartı geldi... Keşke baştan genetik inceleme yaptırıp evlenseydiniz :olamaz: ayrıca ailenizin genlerine güvenmeyin bu işler belli olmuyor belki sizlerde de çekini olarak hastalık genleri vardır. Mesela bende miyop ve endometriosiz var, bunların genetik olduğu söyleniyor ama sülalede yok neredeyse..

Çok kafanıza takılıyorsa karı koca genetik baktırın hatta daha ötesi tüp bebek yaptırın embriyoları genetik olarak inceletip koydurdun :KK45:

Ben fen bilgisi öğretmeniyim üniversitede senin düşünce tarzın da çooook dersler anlatıldı ama boşversene sen onların hepsi teorik, gerçek hayat bambaşka

Şu şekilde açıklayayım üstte yazanlar olmuş .
Mesela alkolizm e yatkın gen gecişi olan insanlar da hiç alkol almamış olabilir . Ama eğer alkole başlarlarsa ( ilk başları söylüyorum, bunun bağımlılığa donme olasılığı gen gecişi olmayan birine kıyasla çok yüksek)
Ayrıca bağımlılıklar yazıldığı gibi irade ile çok fazla bağlantılı olan şeyler degil . Dilerim başınıza gelmez ve hic anlamazsınız.

Konu sahibini anliyorum. Amaci kendi genlerini ovmek ya da esininkileri kotulemek degil. Dogacak cocukta bir rahatsizlik ortaya cikarsa; bu durum anne babanin bencilligi mi olur yoksa sansa bırakalım mi? Bu genlerle ilgili anlattiginiz durumun aynisini yasiyorum ve yeni bebegim oldu. Umarim onda bir hastalık yoktur. Cok saglikli bile olsa bir gun hadta olmayacaginin garantisi yok. O yuzden dusunun ama cocuk istiyorsaniz yapin. Su anda bircok sey olasilik dahilinde. Ama bazen kesinlikle dogan cocuklarda hastalik gorulmesi durumu oluyor. Oyle bir durum yok ortada.

Ayrica sevginin askin gelecek nesilleri daha iyi yapmak icin olustuguna inaniyorum. Asik olduğumuz kisi bu sinyalleri veriyor bize. Eskiden sadece guclu ve saglikli bireylere asik olurlarmis. Zayiflar is yapamaz diye dusunulurmus mesela. Ama simdi isin icine plazalar girdi. Farkli etmenler girdi. Vucudu celimsiz ama akli cok guzel calisan biri bize cok cekici gelebilir ya da bizi anlayan biri. Cunku bunlarin temelinde hayatımızı daha iyi devam ettirebilmek yatiyor bilincaltinda.

Ben de evlenmeden önce konuşulmalı düşüncesi taşıyordum ama kocamı o kadar çok seviyordum ki, nasip kısmet diye diye evlendim. Aşkım mı azaldı nedir sağlık kısmı dikkatimi çekmeye başladı :KK53:

Fakat hala doğru olanın sizin yaptığınız olduğunu düşünüyorum.

Bende kocami seviyorum :) karakterle alakali sanirim hicbir zaman hayatimda ask mantigimin onune gecmedi , bana fore evlilik hayati paylasmak ve hayati paylasacagin insani dogru secmek gerekiyor :)
Siz de cok takmayin bu mevzulari artik olan olmus :) tip ilerliyor , erken teshis ile pek cok hastaligin onune gecilebiliyor

Bağımlılıklar da tetikleyicilerde rol oynadığı için yüzdelik verilmez diye tahmin ediyorum .
Evet alkolün gen gecişi çok fazla . Sadece alkol degil seks bağımlılığı, aldatma dürtüsü vs gibi şeylerinde genetik etkisi araştırılıyor ve genetik bağı olduğu asikar . Ama alkol çok uzun zamandır araştırıldığı için daha net sonuçlar.
Seks bağımlılığı, öldürme dürtüsü, hırsızlık vs yi biliyordum. Bozuk genlerin aktarılması neticede. Ama nedense alkolü hep sonradan ve yapılan tercih neticeleri olarak düşündüğüm için şaşırdım.

En büyük ressamlar sanatçılar müzisyenler hepsi ruh sağlığı yerinde olmayan insanlardı .
Ruh sağlığının bozuk olması korktuğunuz gibi bir şey değil . Dediğim konuyu araştırın. Bi van gogh picasso hic biri sağlıklı degildi

:) bir anne olarak cevaplayayım, çoçuğum ruh sağlığı bozuk dünyaca ünlü bir sanatçı olacağına, memur falan olsun.
Yaratıcılığı yüksek olup kulağını kesmesindense, sıradan olmasını tercih ederdim sanırım :)

:) bir anne olarak cevaplayayım, çoçuğum ruh sağlığı bozuk dünyaca ünlü bir sanatçı olacağına, memur falan olsun.
Yaratıcılığı yüksek olup kulağını kesmesindense, sıradan olmasını tercih ederdim sanırım :)
Van gogh dünyaya gelmiş bir mucizedir .
Bakış acısına bağlı .
Umarım isteidginiz gibi bir çocuğunuz olur .
Sevgiler.

Netice olarak,

Canım bence bu kadar hesapçı olma derim , sonuçta herkesin bi kaderi var .. sapasağlam olan insan trafik kazası da geçirebiliyor, ya da hasta olan biri tedavi ile iyileşebiliyor.. Bence kendini şimdiden bu kadar kasma derim..

Seks bağımlılığı, öldürme dürtüsü, hırsızlık vs yi biliyordum. Bozuk genlerin aktarılması neticede. Ama nedense alkolü hep sonradan ve yapılan tercih neticeleri olarak düşündüğüm için şaşırdım.
Dediğim gibi bağımlılıklar irade ile bağlantılı şeyler degil .
Bir çok açıklama yapabilirim bu konuda ama sadece şunu söyleyeceğim , eğer düşünüldüğü gibi irade ile bağlantılı olsa idi çoğu şey kimse kendine bu kötülüğü yapmazdı .
Bağımlılıklar da zihniniz sizi ele geçirir ve karşı koyamazsınız .

Konu sahibini anliyorum. Amaci kendi genlerini ovmek ya da esininkileri kotulemek degil. Dogacak cocukta bir rahatsizlik ortaya cikarsa; bu durum anne babanin bencilligi mi olur yoksa sansa bırakalım mi? Bu genlerle ilgili anlattiginiz durumun aynisini yasiyorum ve yeni bebegim oldu. Umarim onda bir hastalık yoktur. Cok saglikli bile olsa bir gun hadta olmayacaginin garantisi yok. O yuzden dusunun ama cocuk istiyorsaniz yapin. Su anda bircok sey olasilik dahilinde. Ama bazen kesinlikle dogan cocuklarda hastalik gorulmesi durumu oluyor. Oyle bir durum yok ortada.

Ayrica sevginin askin gelecek nesilleri daha iyi yapmak icin olustuguna inaniyorum. Asik olduğumuz kisi bu sinyalleri veriyor bize. Eskiden sadece guclu ve saglikli bireylere asik olurlarmis. Zayiflar is yapamaz diye dusunulurmus mesela. Ama simdi isin icine plazalar girdi. Farkli etmenler girdi. Vucudu celimsiz ama akli cok guzel calisan biri bize cok cekici gelebilir ya da bizi anlayan biri. Cunku bunlarin temelinde hayatımızı daha iyi devam ettirebilmek yatiyor bilincaltinda.
Hah çok şükür ya En Büyük TÜRKİYE valla ne küçümsemeye çalıştım ne de ahkam kestim.
Aynen bu ikilemi yaşiyorum bir süredir.

Haklısınız.
Söylediklerinize ek olarak kadınlara eşlerinin giyip çıkardığı tşörtlerin içinde olduğu onlarca tşört koklatılıyor (esasında hissedilir hiç koku yok) kadınlar eşlerinin tşörtünü onlarca tşört arasından buluyor.
Evet bu bir çekim, katılıyorum.

Kırk yıl düşünsem aklıma gelmez
Ya da gelir ama sorun etmem yani
Bazı şeyler de ne kadar hesap kitap yapsanız da nasip kısmetten öteye geçemezsiniz

Dediğim gibi bağımlılıklar irade ile bağlantılı şeyler degil .
Bir çok açıklama yapabilirim bu konuda ama sadece şunu söyleyeceğim , eğer düşünüldüğü gibi irade ile bağlantılı olsa idi çoğu şey kimse kendine bu kötülüğü yapmazdı .
Bağımlılıklar da zihniniz sizi ele geçirir ve karşı koyamazsınız .
:KK58: Arkadaş olabilir miyiz :KK51: :)
Sağolun

Bozuk gen degil de farklı olarak bakılmalı .

Netice olarak,

Siz çocuk yapmasanız daha mutlu olursunuz sanki

Back
X