• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenirken hiçbişey istemeyen kız

Konu başlığı tam olarak benim. Hiçbir şey istemedim. Ailem de hiçbir şey istemedi. Lafı bile geçmedi. Çünkü karşılığında altın verilerek alınan bir şey değilim. Sevdim, evlenmek istedim evlendim. Nişanda düğünde üstlerine düşeni, ellerinden ne geliyorsa yaptılar. Eşim de yaptı.

Kıymet konusu eş ile ilgili. Eşin ne kadar değer verirse ailesi de o kadar değer verir.
Zorluk çıkaran değer görüyor algısını da kabul etmiyorum. Aksine bir alttan alınır, iki alttan alınır, üçüncü de ayrılık olur. Çok gördüm bu örneği.

Kısacası hiçbir şey istemedim ama çok kıymetliyim. Kendi kıymetimi herkesten önce ben veriyorum. Eşim el üstünde tutuyor çok kıymet verir, ailesi de. Zihniyetle ilgili bir şey..

Merhaba arkadaşlar bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum sizce de öyle mi "Evlenirken hiçbişey istemiyorum diyen kız karşı taraf cepte gördüğü için Herhangi bir çaba sarf etmiyo değersiz oluyo ama burnundan getirenler Kıymetli oluyo bu saçma döngüyü çözemedim
Bir kez nişandan döndüm bir kez de evlendim,ilkinde bişey istemedim ikincide her şeyi ben aldım.Adamin beni isteme yol parasını ,nikahta giydiği takımı bile ben aldım ama sonuç beş para etmez insan muamelesi gördüm.Akillandim

Karşınızdaki insan “insansa” zaten böyle şeylerin lafı olmaz, ben hiçbir şeyin farkında olmadığım için bişe talep etmedim ama hep de kıymet gördüm, yeni kızkardeşim evlendi o da aşık olduğu için bişe istemedi damat paralandı, velhasıl öküzlerle karşılaştığınız için durum öyle gelişmiş, ne gerekiyorsa zaten makul ölçüde yapılır karşıdaki talep etse ne etmese ne. Böyle boş şeyleri kendinize ölçü edinmeyin.

Kendi değerimi kendim belirlerim. Nokta.

Merhaba arkadaşlar bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum sizce de öyle mi "Evlenirken hiçbişey istemiyorum diyen kız karşı taraf cepte gördüğü için Herhangi bir çaba sarf etmiyo değersiz oluyo ama burnundan getirenler Kıymetli oluyo bu saçma döngüyü çözemedim
Ben de çözemedim bacım malesefff

Hiçbirsey istememekten kasıt nedir acaba?

Evlenecek insanlar elini taşın altına koyuyorsa, imkanları ölçüsünde yapar istediğini.

Ben evlenirken onu almayayım, bunu yapmayayım gibi düşüncede olmadım. Eşimle beraber karşıladık masrafların büyük kısmını , o zamanki şartlarda istediğim gibi oldu çoğu şey.

Sadece karşı tarafı düşünerek aman anlayışlı olayım, hiçbirsey istemeyeyim denmesini de her önüne geleni alayım, yaptırayım demeyi de doğru bulmuyorum. İkisinin ortasında bir yerde durmak en güzeli. Değer kısmı da direkt bunlara bağlı değil.

Son düzenleme:

benim eşim bana değer verdigi icin herşeyi elinden gelen en guzel sekilde yapmisti. Benim zorla istememe gerek yoktu ve asla da istemedim bize değer veren insan biz mutlu olalim diye seve seve yapiyor ki bir sey yapmasi icin burnundan getirilmesine gerek yok

Konu kendını kıymet görme fılan degıl kı suan 🙄 bende kendımi kıymetli goruyorum, emınımki konu sahıbi de kendini cok kıymetli goruyordur herkes goruyor konu bu degıl

Bu tamamen evleneceğin ınsana ve ailesine bağlı bır durum. Karsı taraf senın" masraf etme gerek yok" dedıgıni ince bır düşünce olarak algılıyorsa ne alâ zaten bundan dolayı sana hürmet ederler onlarda ellerınden gelenı yaparlar
Ama bunu fırsat bilip, aa tamam bu herseye tamam dıyor cepte zihniyetinde olan aılelerde var sorun bunu basta goremıyoruz ışin ıcıne girince ve zamanla ortaya cıkıyor.
Yanı suistimal edende var etmeyende var karakter meselesi tamamen Allah hepimizi ıyı ınsanlarla karsılastırsın

Ne evlenelim diye tutturdum ne ev ne eşya ne altın mehir bile istemedim hoca olmaz 10 gr olsun bari dedi :70: gayet kıymetliyim 15 yıldır beraberiz hala evliligimiz çok güzel eş diye seçtiğinin karakteri guzelse ne istemişsin istememissin farketmiyor

Ben katılmıyorum. Evlenirken hiç bir şey istemedim, ailem de şunu yapın, bunu yapın demedi, bize ayıp gelir böyle bir şeyi dile getirmek. Herkes gönlünden geçerse gücü yettiği kadarıyla katkı sağlar, istemiyorsa bana toplu iğnesi dahi nasip olmasın mantığıylayım. Ayrıca karşı taraftan da bir şey beklemekte yersiz. Evlenmeye karar verdiysen maddi olarakta bunu sağlayabilecek durumda olman lazım, karşı tarafın ailesine güvenerek bir yola çıkılmaz.

Değerimiz bence paha biçilmez.. Yani onu bunu şunu isteyerek kendimize değer mi biçeceğiz.. Bu bana çok saçma geliyor..

Hem niye birilerinden birşeyler isteyelim ki varsa vardır yoksa da Allahın izniyle sonra kendimiz de yaparız.. Oldum olası şu evlenirken "150 gram altın, eşya, araba.. vs isterim" gibi şeyleri anlayamıyorum..

Böyle yapanı yargılamak için söylemiyorum saygı duyarım ama bende sanki kendi kendimizi bu şekilde başka bir aileye ya da onların oğluna satıyormuşuz gibi çirkin bir his uyandırıyor..

Sizin gördüğünüz kadarıyla çok şey isteyen daha kıymetli oluyormuş ya. Ben öyle düşünmüyorum ama eğer öyleyse de bu şekilde "gelin alan" aileler ya da eşleri; "çok para verdik daha taksiti bile bitmedi" diyerekten belki daha çok değer veriyordur.. 🥴🥴🥴

Valla ben de hiçbir şey istemedim. Zaten özel olarak bir şey istesem kendi yapacak gücüm vardı. Bi de ben öyle gözler üzerimde olsun, ben bir şey isteyim de insanlar yapsın sevmem.

Ama onlar da benim istemem dememi dinlemediler. Mesela altın kullanmam, onun saklanması ile de uğraşamam dedim. Ama dinlemediler, gene bir sürü şey almışlar. Düğün için acaba burda mı olsa dedim, araya adam sokup ertesi hafta orayı ayarlamışlar. Ama bizimkiler çok minnoş insanlardır.

Meneksem sen bakma bunlara üzülme ama yaaa 😔
Senin kısmetin herkesten farklı olacak ben inanıyorum sende inan 😊
Tüm mesele karakterli bır ınsan bulmada bitiriyor hem kendı ailesi açısından..
Benım iyi niyetimin suistimal edılmeyeceğinden emın olduktan sonra ben zaten gereken maddi manevi desteği verırım 🙏 isteklerim daima ölçüde olur zaten.
Yine dıyorum Allah ıyı insanlarla karsılastırsın hepimizi..
Hoşgörü, saygı, hürmet, görgü ınanc hepsı cok Onemli şeyler umarım Allah beni ve bekar kardeslerımı boyle ınsanlarla karsılastırır ❤️

Tüm mesele karakterli bır ınsan bulmada bitiriyor hem kendı ailesi açısından..
Benım iyi niyetimin suistimal edılmeyeceğinden emın olduktan sonra ben zaten gereken maddi manevi desteği verırım 🙏 isteklerim daima ölçüde olur zaten.
Yine dıyorum Allah ıyı insanlarla karsılastırsın hepimizi..
Hoşgörü, saygı, hürmet, görgü ınanc hepsı cok Onemli şeyler umarım Allah beni ve bekar kardeslerımı boyle ınsanlarla karsılastırır ❤️
Amin canım benim Allah'ım gönlünün muradını hayırlısıyla nasip etsin ❤️

Her şeyimi eşimle ortak yaptım. Hiçbir şey istemedim. Kvdem beni yüzüme karşı hep övdü. Sonradan kaynım anlattı abla sen iyi niyetlisin ama annem arkandan "salak bu kız galiba hiçbir şey istemiyor" dedi. Umarım akıllı bir gelini olur.
Benımde bahsetmek istediğim sey bu..
Sen ince düşünürsün, kolaylık olsun dersın
Onlar salaklık der işte 🤷‍♀️

Valla o kadar haklısınız ki.

Kim mütevazi ise, nasılsa idare eder nasılsa cepte, nasılsa herşeyi kabul eder algısı ile her haksızlığı yapmakta kendilerinde hak görüyorlar. Bu durumda doğruyu görebilen eş çok önemli. Çevredeki herkesin davranışına kapıyı kilitler oturursun ama eşinin dizinde uzanır dertleşirsin. O yüzden karakterden ödün vermemek lazım diye düşünüyorum.

Şahsi tecrübeme dayanarak söylüyorum evet evet evet. Zorluk çıkaran her zaman daha kıymetli olmuştur ve bu sadece evlilikte değil başka şeylerde de geçerli.
benimde iki yengem var valla alakası yok ilk yengem düşuncesiz her şeyde zorluk çikarirdi yavaş yavaş herkesi kendinden uzaklastirdi kimse muhattap olmaz tek kaldı oyle diğer yengem gayet anlayışlı zorluk çikarmayan biri benim ablamdır ailemizde gelin olarak görülmez o bize kiymet verir bizde ona

Back
X