• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenirken hiçbişey istemeyen kız

Merhaba arkadaşlar bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum sizce de öyle mi "Evlenirken hiçbişey istemiyorum diyen kız karşı taraf cepte gördüğü için Herhangi bir çaba sarf etmiyo değersiz oluyo ama burnundan getirenler Kıymetli oluyo bu saçma döngüyü çözemedim

Eş değer veriyorsa aileside veriyor. Evlenirken istenenlerle bir alakası olduğunu sanmıyorum.

Benim de gözlemim maalesef erkeklerin kıymet bilmediği. Nerede nazından geçilmeyen kaprisli erkeğin burnundan getiren biri var o kıza inanılmaz değer veriyorlar etrafında dört dönüyorlar.

tabi, her genelleme gibi bu da yanlış olabilir ama henüz zahmetsiz olup kıymet gören görmedim.

Bu karşısınızdaki kişinin kafa yapısıyla karakteriyle ahlakıyla alakalı bir şey.

Hiçbir şey istememek ile istemediğiniz şeylere evet demek arasında fark var bence. Yani atıyorum takı sorarlar söylemezsiniz onlar kendilerine göre alır bu normaldir ve sizi baskılayacak durum yoktur. Ama sırf eşiniz istiyor diye beğenmediğiniz eşyayı ucuz diye almaya, istemediğiniz bir evde yaşamaya da aman ali rıza bey ağzımızın tadı bozulmasın tavrıyla hayır demezseniz o zaman da cepte görülebilirsiniz.

benimde iki yengem var valla alakası yok ilk yengem düşuncesiz her şeyde zorluk çikarirdi yavaş yavaş herkesi kendinden uzaklastirdi kimse muhattap olmaz tek kaldı oyle diğer yengem gayet anlayışlı zorluk çikarmayan biri benim ablamdır ailemizde gelin olarak görülmez o bize kiymet verir bizde ona
Bende hem yengeyim hemde görümceyim eş ailesinden hiçbir şey istemedim evlenirken. İstemeyi bıraktım görümcem evlenirken kv ve kp borca girdi diye onlara acıyıp kendi kardeşime yapmadığımı yaptım maddi manevi ama gelin görünki yine yaranamadım. Sözüm eş ailesine değil ben genel olarak çevremdeki insanlarda bunu gördüm çok fedakarlık eden , ses çıkarmayan her zaman kazığı yiyor maalesef.

Bende hem yengeyim hemde görümceyim eş ailesinden hiçbir şey istemedim evlenirken. İstemeyi bıraktım görümcem evlenirken kv ve kp borca girdi diye onlara acıyıp kendi kardeşime yapmadığımı yaptım maddi manevi ama gelin görünki yine yaranamadım. Sözüm eş ailesine değil ben genel olarak çevremdeki insanlarda bunu gördüm çok fedakarlık eden , ses çıkarmayan her zaman kazığı yiyor maalesef.
yani aslında haklısınız benim çevremde de bu şekilde çok durum var ama ne bileyim tabi istisnalar kaideyi bozmuyor

Merhaba arkadaşlar bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum sizce de öyle mi "Evlenirken hiçbişey istemiyorum diyen kız karşı taraf cepte gördüğü için Herhangi bir çaba sarf etmiyo değersiz oluyo ama burnundan getirenler Kıymetli oluyo bu saçma döngüyü çözemedim
Ben bir şey istemedim, bunun yanında haset kaynanamı ve görümcemi de istemedim. Gayet kıymetliyim.😌😂

Sadece evlilik değil genel olarak böyle bu ya malesef. Geçen bi astrolog mesela kadın erkek ilişkilerinde kadınların hesap ödemesinin dişillik enerjisini düşürdüğünü, para harcatan kadınların bu anlamda erkeklere daha dişi daha vazgeçilmez geldiğini söylemişti. Ha böyle kıytırık şeylerle değer kazanmak benlik bi şey değil ama yapabilen yapsın hakediyolar 😂

Bu tamamen karaktersiz ailelerin yaptığı birsey. Bende hiç birsey istemedim. Aileler almak istedikleri varsa aldılar. Esimle çalıştık aldik yaptık.. Ama ekstra bana sunu yapin altin takin hic birsey istemedim. Ailemde istemedi. Onların yapacakları bence gereksiz gördüğüm şeyleri bile yaptırmadım. Ama beni cepte görmek yerine allah senden razı olsun kızım diyorlar. Burnumdan da getirmiyorlar.

Nedense genelde hep böyle
Bende eşimin durumu bildiğim için zorlamadim zaten istesem ne sonuçta eşim borca girecek ve evliyken o ödeyecekti nitekim de eğlendikten sonra düğün borçlarını ödedi eşimin ailesi başka şehirde onların orda da onlar in istedikleri gibi birşey oldu hocalı mevlütlü falan hiç hoşlanmadığım tarzda neyse orda takılan paralar üzerimizden alınıp ta dağıtılan cantik ayranlarin parası ödendi düşünün artik eşim aldı nakit parayı pideciye verilecek falan dedi anasına verdi anası gözümün önünde kagir paraları saydı düşünün ona bile kendileri bütçe ayirmamislardi düşünün

Çok sınır oluyorum o zaman yaşadıklarımı düşününce düşüncem sadece işimiz olsun du diye hiç istemediğim şeylere katlandım yeter ki onların memlekette de kendi istedikleri gibi birşey olsun akrabaları acısından ben kendi memleketimde nikah yaptik eşim de benim memleketimde çalıştığından dolayı kokteylli nikah yaptik falan
Hayatımda hicbir şey gönlüme gore olmadi ne gelinligim ne düğün organizasyon um
Ne eşyam ne kadari kismetse o oldu bende olana razı oldum
Kültür farkı var çok fazla ailelerimiz arasında ama biz eşimle birdik ailesinde hiç alışık olmadigim girmediğim şeylere katlandim sadece eşimle anlaşabiliyoruz diye eşim ve ben iyiyiz ama ne zaman ailesi girse ep kavgamız oluyor
Düşünün eşim evlenmeden önce tabi memur kiradaydı bende başka sehirde memur ve liradayım bakarken aldığımız eşyalarımız birlesti öyle ev kuruldu benim tvm vardı eşimin de vardı düşünün biznevlendik ya bir tv fazla boşa çıktı diye düşündüler demekki babası eşimin tv sini istemişti düşünün eve eşya koymadılar ama evden eşya istediler eşimde ben onu yatak odasına kurucam demişti
Benim çamaşır makinem buzdolabım herseyim vardı onları getirdim 5 senedir evliyiz hala kullanıyoruz ama gel gör ki eşimin bekarken ki evindeki tv yi istediler düşünün

Bu tamamen sınırlarla alakalı. Ben de eş ailesinden hiçbir şey istemedim fakat her denilene de evet demedim. Kendi doğrularim olduğu çok belliydi. Her zaman kendi kurallarım olduğu belliydi. Bu yüzden gayet saygı görüyorum. Bu biraz nasıl diyeyim duruşla alakalı. Sizin kendinizi ifade etmenizle alakalı. Her şeyi isteyip sonra da her şeye tamam derseniz bir ağırlığınız kalmaz. Hiçbir şey istemeyip dik durmazsaniz yine o iş olmaz. Önemli olan duruş.

Sadece evlilik değil genel olarak böyle bu ya malesef. Geçen bi astrolog mesela kadın erkek ilişkilerinde kadınların hesap ödemesinin dişillik enerjisini düşürdüğünü, para harcatan kadınların bu anlamda erkeklere daha dişi daha vazgeçilmez geldiğini söylemişti. Ha böyle kıytırık şeylerle değer kazanmak benlik bi şey değil ama yapabilen yapsın hakediyolar 😂

Konu sahibi "burnundan getirmek" demiş. Şimdi istemek, beklemek başka, burnundan getirmek başka.

Kalkip herhangi bir şeyi aldirmak için car car car adamin başinin etini yemedim.
Zorla soylene soyelene hediye aldirmaya ugraşmadim ama kesinlikle beklentisiz, herseyi ben hallederim, ben yaparimci, o da olmasin, bu da olmasin diyen bir kadin degilim, bunu ben de dogru bulmuyorum. 😬😬
7 senedir evliyim eşimin elinden gelipte almayacagi, yapmayacagi bir şey yok. Bir seyi alamiyorsa, yapamiyorsa gercekten imkani yoktur zaten neye imkani var yok bilirim beklemem oyle bir sey.

Nasil olsa başimin etini yemiyor diyip elindekini esirgeyen illa, burnundan getirmemi bekleyecek, itelemek gerektirecek biriyle sevgililigi bile yurutemezdim degil ki iş evlilige gelecek.

bu genel olarak hayattaki alma-verme dengesi ile alakalı bence.
bir taraf sürekli verici ve sakinse karşı taraf aslında bundan rahatsız oluyor. o rahatsızlık noktasında ne yazık ki bilinçsiz insanlar duygularını üste çıkarak, hor görerek yansıtıyor.
hani derler ya kimse alacaklısını sevmez diye, o hesap.
ilişkide bir kişi hep verense diğeri hep ona borçlu kalıyor.
ülkemizdeki genel -yanlış!- algı ve yetiştirme şekli ile de bunu kendini salarak, küçük görerek cevaplıyor.

ben de dugunde hiç bir şey istemedim, gelinliğimi de kiralık aldim zaten bir defa giyeceğim diye. esimin yari çok kucuktu o zaman, ben de kucuktum, paramız yoktu. evlendikten sonra borcumuz yoktu, stres yoktu, çok rahattık. esim bunun kıymetini her zaman bildi, hep soyler. esimin ailesi icin ise, bilmediğim icin beceremedim oldu, hem para harcamak istemiyorlar hem de lüks olsun istiyorlardı herhalde.

Evet kesinlikle evet. Eş ve eş ailesi bakımından da evet. Kendi ailem içinde evet. Ne yazık ki isteyen daha kıymetli oluyor 🤷‍♀️

Es ailesine bende bu yüzden çok tepkiliyim sevemiyorum bir türlü durumları yok dedim zorlamadım hiç ama ikimizde memuruz diye bizi yolunacak kaz gördüler zahir ama eşim ailesine toz kondurmaz yine de annesine babadins onlar yaşlı yaşlı der ama tv yi istemelerini hala unutamıyorum eşimin bekarlik evindeki tv yi yatak odamıza kurduk arada farklı şeyler izlenebiliyor cunku kullanılıyor yani millet düğün yapar ceplerinden para çıkar benim eş ailesi ganimet gelsin modunda insanlar
Kv boynundaki çil altinlardan birini satsın da kendine televizyon alsin deme ama benim bekarken evimde gördüler tabi eşyaları kocaman tv yi buzdolabını çamaşır makinesini nasıl olsa eşyaları hazır dediler eşim bir yatak odası takımı almıştı birde bikac hali bende oturma gurubu hali almıştım evlendikten 10 ay sonra bağrış kıyamet eşime bulaşık makinesi aldırdım tam 10 ay elde yikadim bulaşıkları
Yaaaa gelde sınır olma eş ailesine
Benim ailem hep yaptı etti onlar ganimet koparsin diye uğraştı
Eee tüm bu sebeplerden eş ailesini sevmeyince de sen benim ailemden nefret ediyorsun denilir en ufak bir kavgada eşim tarafından
Soyleyin sevilecek neleri var
Nikâhım da da sinirlerim bozuldu annesi eskin boynundan altın kurdelasini bir çekti ki iğne eşimin boynuna battı resim cekinicez benim ailemle annesi altınları bekliyor eşimin yanından çekilmiyor bir türlü kadın altınları carpmadinlar diye bekliyor
Allah im neler neler yasadim sırf işimiz olsun dedim sırf ailemiz kurulsun diye katlandım daha buraya sigmayan bir sürü şey düşündükçe sinirlerim bozuluyor

Bence istesın .

Kaçıncı yüzyıldayız. Artık birinden maddi bir şeyler istemek, istenilince kıymetli olunacağını düşünmek mi kaldı? Ebeveynler maddi güçleri elverdiğince evlenecek çocuklarına yardım eder zaten. Yardım etmek istemezse de kendi tercihleri kimseye sarılmaya hakkımız yok. Hayat müşterek. Kadını, erkeği yok bunun. Hele bir kadının erkek ailesinden bir şeyler istemesi, beklenti içinde olması bana çok görgüsüzce geliyor. Bir evliliği yuva yapan, maddi istekler, beklentiler değil, aksine iyi ya da kötü günde her şartta yanında olmak, sevgi, saygı, güven ile omuz omuza verilerek hayatı idame ettirmektir. Kızlarımıza evlenirken eş ailesinden bir şeyler istemeyi değil de, hiç kimseden maddi manevi beklenti içine girmeden kendi hayatlarını kurabilecekleri özgüveni vermeliyiz. Ayrıca evlenme aşamasında bu tarz dayatmalar yüzünden bir çok çift daha evlenmeden yara alıyor ve evlilikten sonra da bu yaralar daha da büyüyüp kangren oluyor. Biz kadınlar zaten değerliyiz. Değerli hisstememiz için bir eş ailesine de ihtiyacımız yok. Birinin size değer vermesi için ondan maddi bir şeyler istemeniz gerektiği düşüncesi beni hayretler içinde bıraktı açıkçası. Değer verilmesi için herhangi bir şey yapmanıza da gerek yok Kendiniz olmanız ve saygılı davranmanız yeterli. Ağzınızla kuş da tutsanız değer vermeyen vermez zaten. Bunları düşünmek yerine, eşinizle mutlu olmaya odaklanın. Siz hiç bir erkeğin, eşinin ailesi tarafından kendisine kıymet verilmesi beklentisine girdiğini ya da bunu hayat gayesi haline getirdiğini gördünüz mü?

ben de dugunde hiç bir şey istemedim, gelinliğimi de kiralık aldim zaten bir defa giyeceğim diye. esimin yari çok kucuktu o zaman, ben de kucuktum, paramız yoktu. evlendikten sonra borcumuz yoktu, stres yoktu, çok rahattık. esim bunun kıymetini her zaman bildi, hep soyler. esimin ailesi icin ise, bilmediğim icin beceremedim oldu, hem para harcamak istemiyorlar hem de lüks olsun istiyorlardı herhalde.
Hepsi geçmiş gitmiş, siz şimdi huzurlu ve mutlu iseniz gerisi önemli değil.

Es ailesine bende bu yüzden çok tepkiliyim sevemiyorum bir türlü durumları yok dedim zorlamadım hiç ama ikimizde memuruz diye bizi yolunacak kaz gördüler zahir ama eşim ailesine toz kondurmaz yine de annesine babadins onlar yaşlı yaşlı der ama tv yi istemelerini hala unutamıyorum eşimin bekarlik evindeki tv yi yatak odamıza kurduk arada farklı şeyler izlenebiliyor cunku kullanılıyor yani millet düğün yapar ceplerinden para çıkar benim eş ailesi ganimet gelsin modunda insanlar
Kv boynundaki çil altinlardan birini satsın da kendine televizyon alsin deme ama benim bekarken evimde gördüler tabi eşyaları kocaman tv yi buzdolabını çamaşır makinesini nasıl olsa eşyaları hazır dediler eşim bir yatak odası takımı almıştı birde bikac hali bende oturma gurubu hali almıştım evlendikten 10 ay sonra bağrış kıyamet eşime bulaşık makinesi aldırdım tam 10 ay elde yikadim bulaşıkları
Yaaaa gelde sınır olma eş ailesine
Benim ailem hep yaptı etti onlar ganimet koparsin diye uğraştı
Eee tüm bu sebeplerden eş ailesini sevmeyince de sen benim ailemden nefret ediyorsun denilir en ufak bir kavgada eşim tarafından
Soyleyin sevilecek neleri var
Nikâhım da da sinirlerim bozuldu annesi eskin boynundan altın kurdelasini bir çekti ki iğne eşimin boynuna battı resim cekinicez benim ailemle annesi altınları bekliyor eşimin yanından çekilmiyor bir türlü kadın altınları carpmadinlar diye bekliyor
Allah im neler neler yasadim sırf işimiz olsun dedim sırf ailemiz kurulsun diye katlandım daha buraya sigmayan bir sürü şey düşündükçe sinirlerim bozuluyor
Açelya ne kadar sinirlendiysen sürekli düşünün demişsin valla söz tüm kk adına düşüncem :KK48:
Eşinle mutluysan, evinin içine karıştırmıyorsanız boşver düşünme eskiyi

Son düzenleme:
Back
X