• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenirken hiçbişey istemeyen kız

Hepsi geçmiş gitmiş, siz şimdi huzurlu ve mutlu iseniz gerisi önemli değil.
yok bir huzursuzluk yok simdi. ama genelde kız isteyemeyince esin ailesi, ya sen bizi zorlamadin ne guzel his bi şey istemedim ucuza kapattık diyemiyorlar tabi :) ben bi şey istemediğimi hafiften soyleyince bile bozuluyorlar :) ben de çok üstlerine varmiyorum. düğün yerimiz guzeldi, gelinlik damatlık da icime sindi, eşya vs almadık hiç zaten. hatta fotografci ayarlamamistim kimse sormadı diye, esimin ablası düğün gunu farkedince aa fotoğrafsız olmaz diye ayarladı hemen :)

Merhaba arkadaşlar bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum sizce de öyle mi "Evlenirken hiçbişey istemiyorum diyen kız karşı taraf cepte gördüğü için Herhangi bir çaba sarf etmiyo değersiz oluyo ama burnundan getirenler Kıymetli oluyo bu saçma döngüyü çözemedim
O kafadan olan adama iyi geliyordur oyleleri.
Hic birsey istemiyorum diyen kizin maddiye onem vermiyor. Beraber calisir beraber aliriz kafasinda. Gururlu demek😍
Dengi dengine

Açelya ne kadar sinirlendiysen sürekli düşünün demişsin valla söz tüm kk adına düşüncem :KK48:
Eşinle mutluysan, evinin içine karıştırmıyorsanız boşver düşünme eskiyi
Düşünmemeye çalisiyorum zaten eşimle mutluyum ama ailesini bu ve daha yazamadığım.bir çok sebep yüzünden sevemiyorum eşimin hatrına katlanılması gereken insanlar olarak görüyorum
Konu sahibin açtığı başlığı görünce dayanamadım ve eskileri hatırladım ve paylastim

biraz Öyle oluyor sanki

Ama şu da var misal evlenirken hersey isteyen kişi bu herseyi yapan Kv ise kv sonrasında beklentiye giriyor. Şunu yaptık bunu yaptık gel bize şunu yap bunu yap gibi yani sonradan borçlun hissettiriyor.

Ama onlar hiçbir şey yapmaz siz herseyi eş adayı ile beraber yaparsanız bu sefer kimsenin sizin hayatınızda söz hakkı olmuyor.

Benim kendi ailemde de eşimin ailesinde de böyle birşeyler isteyen kişilere görgüsüz/görmemiş olarak bakılıyor.... yani kendi içinde bulunduğum çevre de öyle... o yüzden birşeyler istemek bana sığ çirkin ve çağdışı geliyor maalesef.

İsteyin arkadaşlar niye istemiyorsunuz ki? Sonuçta uzun seneler kullanacağınız eşyayı sevdiğiniz şekilde istemek en doğal hakkınız, o evde siz yaşayacaksınız. Sevmeyip rast gele alınan birşeye neden razı oluyorsunuz?
Altın konusuna gelince onu da imkânlar dahilinde isteyin, neden altınsız gelin olasınız ki sonuçta o da bir yatırım olacak size ve gelinin mehir hakkı denen birşey var. 2019 yılında evlendim, isteklerimi belirttim, imkânlar dahilinde olabiliyorsa bunlar olsun dedim ve sağolsun eşimle k.v herşeyi istediğim gibi yaptılar. Tabi ben bunları isterken çirkeflik yaparak değil, kibar bir dille ifade ettim. İmkanımız yok deselerdi daha makul şeyler seçerdim. Ama yok ben hiçbir şey istemiyorum ne alırsanız razıyım anlayışı pek bana göre değil.

Kıymet konusuna gelince evet eşimde kayınvalidem de bana çok kıymet verir, hatta kalkar çayımı bile kv doldurur, ayağıma eğilip terlik koyar. Yani okadar iyi ki onun iyiliği karşısında ben mahcup oluyorum çoğu zaman.

Kaçıncı yüzyıldayız. Artık birinden maddi bir şeyler istemek, istenilince kıymetli olunacağını düşünmek mi kaldı? Ebeveynler maddi güçleri elverdiğince evlenecek çocuklarına yardım eder zaten. Yardım etmek istemezse de kendi tercihleri kimseye sarılmaya hakkımız yok. Hayat müşterek. Kadını, erkeği yok bunun. Hele bir kadının erkek ailesinden bir şeyler istemesi, beklenti içinde olması bana çok görgüsüzce geliyor. Bir evliliği yuva yapan, maddi istekler, beklentiler değil, aksine iyi ya da kötü günde her şartta yanında olmak, sevgi, saygı, güven ile omuz omuza verilerek hayatı idame ettirmektir. Kızlarımıza evlenirken eş ailesinden bir şeyler istemeyi değil de, hiç kimseden maddi manevi beklenti içine girmeden kendi hayatlarını kurabilecekleri özgüveni vermeliyiz. Ayrıca evlenme aşamasında bu tarz dayatmalar yüzünden bir çok çift daha evlenmeden yara alıyor ve evlilikten sonra da bu yaralar daha da büyüyüp kangren oluyor. Biz kadınlar zaten değerliyiz. Değerli hisstememiz için bir eş ailesine de ihtiyacımız yok. Birinin size değer vermesi için ondan maddi bir şeyler istemeniz gerektiği düşüncesi beni hayretler içinde bıraktı açıkçası. Değer verilmesi için herhangi bir şey yapmanıza da gerek yok Kendiniz olmanız ve saygılı davranmanız yeterli. Ağzınızla kuş da tutsanız değer vermeyen vermez zaten. Bunları düşünmek yerine, eşinizle mutlu olmaya odaklanın. Siz hiç bir erkeğin, eşinin ailesi tarafından kendisine kıymet verilmesi beklentisine girdiğini ya da bunu hayat gayesi haline getirdiğini gördünüz mü?
+1123322223 👏🏻👏🏻

Ben ve ailem hiç bi talepte bulunmamıştık. Sağolsun eşim hep sorardı ama kb ve kv öyle olmaz böyle olur derdi. Eşim ne istediğimi bildiği için kb ve kv yi fazla takmadık diyebiliriz ama şu bi gerçekti ki burun kıvıran zor beğenen isteği bitmeyen insan değerli oluyor. Benden 1 sene sonra kaynım evlendi 6 lı çay bardağı ve su bardağı dizmiştik rafa kv koşa koşa gidip bi kaç takım daha almıştı ona😂 ve ben evimi dizerken annene söyle koltuklara örtü diktirsin annene söyle halıyı iki tane alın salona boşluk kalmasın aynen böyle dedi😂 tabi cevabını aldı öyle bişey istemedik diyede her lafı yutup susan biri olmadık 😂

Benim herşeyim istediğim gibi oldu. Gözümü bişeyde bırakmamaya çalıştı eşim. Biz eksilerden başladık.ikimizin ailesi de borç batağında idi. Bizi de borca sokmuşlardı. Benim ailem sağolsun yine beyaz eşyalarımı aldılar. Kp bir çeyrek takmadı. Eşimde ne altın ne bişey yapamadı. Gelinin hiç altını yoktu lafını çok duydum. Hepi topu bir bileziğim vardı. İçimde Bi tek o ukte kalmıştır. Ha ne oldu eş ailesi beni çok sever benim ailemde eşimi. Ben kp dışında severim hepsini. Eşim düğünde yapamadığı altınları borçlar bittikten sonra yaptı. Zorlamadığım için mi bilmem çok kıymetliyimdir gözünde. Şuan iyiki de hiçbişey yapmamış eş ailesi diye şükrediyorum. Yapmadıkları halde kp değişik hallerde bide yapsaydı ne olurdu diyorum. Evin anahtarını isteyen Bi tip. Çok fazla hak görüyor kendinde..en azından dilim uzun. Ha saygıda kusur etmem en güzel şekilde ağrılarım. Ama dilim uzun onlara karşı. Uzun lafın kısası bişey yaptırmamak en güzeli

Sadece evlilik değil genel olarak böyle bu ya malesef. Geçen bi astrolog mesela kadın erkek ilişkilerinde kadınların hesap ödemesinin dişillik enerjisini düşürdüğünü, para harcatan kadınların bu anlamda erkeklere daha dişi daha vazgeçilmez geldiğini söylemişti. Ha böyle kıytırık şeylerle değer kazanmak benlik bi şey değil ama yapabilen yapsın hakediyolar 😂
Astrolog kadın mıydı? Kadınsa muhtemelen geçmişte aşk hayatında acı bir tecrübesi olmuş gönderme yapıyordur.
Astroloğun tespitine katılmıyorum, daha bir ay önce tanıdığınız adam için kredi çekerseniz, arabanızı evinizi bağışlamaya kalkarsanız başka, ona saflık deniyor.
Lakin para harcatan kadın vazgeçilmezdir aşırı bir genelleme olmuş, karşındaki insanın karakteri varsa hesaba göre değil kişiliğe göre davranır.

Düğününden takısına, evinden eşyasına her şeyi isteyip dilediği gibi yaptıran kadınların hepsi vazgeçilmez olmuyor maalesef, kıymet bilen eşe düşenler müstesna diğerleri eş ailesi ne derse onu yapmak zorunda kalıyor, 2 gün gitmese surat asılıyor.

Önümüz bayram, ki şimdiden başladı bayramda eş ailesi ziyaret içerikli konular, daha ne konular açılacak ne bayram sorunları yaşanacak.

biraz Öyle oluyor sanki

Ama şu da var misal evlenirken hersey isteyen kişi bu herseyi yapan Kv ise kv sonrasında beklentiye giriyor. Şunu yaptık bunu yaptık gel bize şunu yap bunu yap gibi yani sonradan borçlun hissettiriyor.

Ama onlar hiçbir şey yapmaz siz herseyi eş adayı ile beraber yaparsanız bu sefer kimsenin sizin hayatınızda söz hakkı olmuyor.
Kesinlikle bu da çok doğru…Bende hiç birşey istemeyen beklentiye girmeyen taraftayım..İsteyen daha mı değerli oluyor bilemem oluyordur belki ama eş ailesi bana değer verse ne vermese ne:)) karışmasınlar da:) Bana hiç bir katkıları yok ama iki yıldır tek bir şeye karışamadılar.. Oysaki kayınvalidem herşeye aşırı karışan bir karakter bana gelince siz daha iyi bilirsiniz der susar..Neden çünkü bilinçaltın da hak görmüyor kendine ama eltime karışır, şahit oldum.

Merhaba arkadaşlar bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum sizce de öyle mi "Evlenirken hiçbişey istemiyorum diyen kız karşı taraf cepte gördüğü için Herhangi bir çaba sarf etmiyo değersiz oluyo ama burnundan getirenler Kıymetli oluyo bu saçma döngüyü çözemedim

Of of banlanma ihtimalim olmasa büyüklerimiz bir sözü var derdim cuUuukkksss oturur amma diyemecüümm kendimi yakamam :KK12: bu hayat böyle ciğerim köpek çirkef hadsiz saygısız davranınca seviliyor el üstünde tutuluyorsun . Azla yetinen teşekkür eden itiraz etmeyen biri olursan karşı tarafı düşünürsen maalesef ezilen oluyorsun .

Sadece evlilik değil genel olarak böyle bu ya malesef. Geçen bi astrolog mesela kadın erkek ilişkilerinde kadınların hesap ödemesinin dişillik enerjisini düşürdüğünü, para harcatan kadınların bu anlamda erkeklere daha dişi daha vazgeçilmez geldiğini söylemişti. Ha böyle kıytırık şeylerle değer kazanmak benlik bi şey değil ama yapabilen yapsın hakediyolar 😂
Ayy kız o psikolog aynı kişiden bahsediyorsak eğer sürekli disilik eril enerji hakkında öneriler veriyor . Ben katiliyorum bazı dediklerine şahsen ... herkes için aynı olmayabilir tabiki :KK51:

İki insan evlenmeye karar verdiyse bütçeleri dahilinde istediklerini yaparlar zaten. Birinin diğerinden bir şey isteyeceği bir durum nasıl oluşuyor bunu anlamıyorum.
Biz birlikte karar verip yaptık her şeyi. 100 yıllık sevgililiğimizde de böyleydi. Her zaman da kıymet gördüm.

Ailelerimizden bir şey beklemedik, yine de yardımcı oldular ve hiçbir seçimimize, kararımıza karışmadılar.
Karşı taraftan beklediğim şey de bana bayılmaları değil, saygı göstermeleri. Görgülü insanlar o saygıyı her türlü gösterirler zaten.

Konu sahibi "burnundan getirmek" demiş. Şimdi istemek, beklemek başka, burnundan getirmek başka.

Kalkip herhangi bir şeyi aldirmak için car car car adamin başinin etini yemedim.
Zorla soylene soyelene hediye aldirmaya ugraşmadim ama kesinlikle beklentisiz, herseyi ben hallederim, ben yaparimci, o da olmasin, bu da olmasin diyen bir kadin degilim, bunu ben de dogru bulmuyorum. 😬😬
7 senedir evliyim eşimin elinden gelipte almayacagi, yapmayacagi bir şey yok. Bir seyi alamiyorsa, yapamiyorsa gercekten imkani yoktur zaten neye imkani var yok bilirim beklemem oyle bir sey.

Nasil olsa başimin etini yemiyor diyip elindekini esirgeyen illa, burnundan getirmemi bekleyecek, itelemek gerektirecek biriyle sevgililigi bile yurutemezdim degil ki iş evlilige gelecek.
Onu ben burnundan getirenler bile kıymetli fedakarlık yapanlar değilken manasında anladım ya. Yoksa şunu isterim bunu isterim diye cıngar çıkarmanın bi acı dönüşü oluyor illa kastettiğim bu değil benim de.
Demek istediğim sizin dediğiniz aslında . Kendini ortaya atıp düğün istemem şunu istemem eşyayı ucuzundan alalım aman paran cebinde kalsın yemeği evde yiyelim tarzı maddi olarak düşük beklentilerin genel olarak pek bi kıymeti yok insanların gözünde diye düşünüyorum. Herkes az çok bilir hayatındaki kişinin imkanlarını o ölçüde bi şeyler beklemek de normal olanı. Altına ikna olana plaket vermiyorlar çünkü yapmasaydın deyip geçerler en iyi ihtimalle 😄

Hiç birşey istemedim karşı taraftan. istemeye geldiler uzak yoldan gelindiği için istemenin hemen ardından kv anneme sormuş adetleriniz nedir neler yapılır neler takılır diye annemde diğer evlendirdiğin cocuklarına ne yaptıysan onu yaparsın demiş.babam zaten her fırsatta hiç birşey istemeyeceksin diye beni darlardı hele duyayım birşey istediğini derdi.diğer 2 oğluna ne yaptılarsa sanada onu yapacaklar gönlün bişeyde kalırsa bana söyle derdi.diğer eltimlere ne yaptılarsa bana da onu yaptılar gayet olması gerektiği gibi ama onlara kalda ben sonuncu gelin oldugum için bana fazlası yapılmış 🤷🏻‍♀️ Fazla dediğide bana 2 nevresim fazla almış o yani teee allahım yaa gene aklıma geldi gözüm seğirmeye başladı
“Ben size ikişer nevresim alırım, bir daha bu konuyu açmayın” deseydiniz 😂

Back
X