• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenirken hiçbişey istemeyen kız

Aysendkmn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2020
293
215
53
28
Merhaba arkadaşlar bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum sizce de öyle mi "Evlenirken hiçbişey istemiyorum diyen kız karşı taraf cepte gördüğü için Herhangi bir çaba sarf etmiyo değersiz oluyo ama burnundan getirenler Kıymetli oluyo bu saçma döngüyü çözemedim

Bizzat yaşanmıştır, eski nişanlım benden daha çok koltuk beğenmiş abuk sabuk detayları düşünmüştür, daha bi gün olsun şu olsun diye diretmemişimdir. Ama bunları yapan kişi ona daha iyi gelmiştir 🤷🏻‍♀️😅

Kendime gore yorum yapacagim.

Ailem ve ben eşimin ailesinden bir sey istemedik. Eş ailesinin değer verip vermemesi hiç umurumda olan bir sey olmadi ki zaten istenmeyen gelindim. :)

Ne yaptiysa eşim yapti, değer verdigi icinde herşeyi elinden gelen en guzel sekilde yapti. Benim bir seyi zorla istememe gerek yoktu. Size değer veren insan siz mutlu olun, gülün diye icinden gelerek yapiyor zaten, bir sey yapmasi icin burnundan getirilmesine gerek olmuyor.

Son düzenleme:
Bu sadece ev eşyası, evlenirken altın olayına indirgenecek bir konu değil. Mesela bu sene tatile gitmesek de olur dersen ve kocan gezmeyi seven biri değilse diğer senelerde tatile gitmek için onu ikna etmek zorunda kalabiliyorsun. Sen idare ederim dedikçe eşin kıçını kaldırmayabiliyor. Standardını yüksek gösterip, reklamcı olanlar gerçekten o seviyeyi buluyor. Mütevazi olanlar vasattan nasihat dinliyor. Ben bunu gördüm

Bence bu karşınızdakilerin anlayışlı, hoşgörülü insan olup olmaması ile alakalı. Kendi açımdan düşünüyorum karsimda sürekli bir şey isteyen biri olsa o kişiyi istemezdim. Hatta ister istemez ön yargıyla yaklaşırdım ona. Ben şuana kadar hoşgörülü olmayıp da sırf masraf yapmış diye hoşgörü gösteren, iyi olan aile görmedim. Aileler zaten bu kafa yapisindaysa muhtemelen masrafları yaptıktan sonra kızdan "gelinlik yapma" beklentisine gireceklerdir.

Eş olarak değerlendirecek olursam da ben kıymeti, değeri bunlarla ölçmedigim için eş diye seçeceğim insanın da benim değerimi bunlarla ölçmemesini isterim.

Bence bu karşınızdakilerin anlayışlı, hoşgörülü insan olup olmaması ile alakalı. Kendi açımdan düşünüyorum karsimda sürekli bir şey isteyen biri olsa o kişiyi istemezdim. Hatta ister istemez ön yargıyla yaklaşırdım ona. Ben şuana kadar hoşgörülü olmayıp da sırf masraf yapmış diye hoşgörü gösteren, iyi olan aile görmedim. Aileler zaten bu kafa yapisindaysa muhtemelen masrafları yaptıktan sonra kızdan "gelinlik yapma" beklentisine gireceklerdir.

Merhaba arkadaşlar bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum sizce de öyle mi "Evlenirken hiçbişey istemiyorum diyen kız karşı taraf cepte gördüğü için Herhangi bir çaba sarf etmiyo değersiz oluyo ama burnundan getirenler Kıymetli oluyo bu saçma döngüyü çözemedim
Çaba sarf edilmeyenler değersiz oluyor, burnundan getirenler kıymetli oluyor derken?
Değerli-değersiz ayrımı yapan taraf olarak eş ailesinden mi bahsediyorsunuz?

Evlenirken kimseden çöp istemedim, değerimi takıya eşyaya göre belirlemekten haz etmem çünkü, değersiz miyim ? Kayınvalidemle kayınpederime bunu hiç sormadım çünkü bana değer verip vermemeleri umurumda değil zira kafaya takmam kıymetli miyim değil miyim diye, ben kendime değer veriyorum önemli olan da benim kendimi ne kadar değerli gördüğüm😌

Ben hiç birsey istemedim.
Bence kıymet buna baglı değil. Kıymet işi sans işi. Bgn evlensem eşime yine diyemem sununyap bunu yap diye

Ben bunu 2 defa tecrübe edindim..

Ben şahsen düğün yapıp, borca gırıp evlendikten sonra o borcun sıkıntısını yasayarak huzursuz olacağıma
Sade bi nıkahla evlenmeyi dusunuyorum.. Fazla eşyaydı suydu buydu hıc gerek yok derım mesela daha bır cok sey..
Bende istemesini bilirim ama burda karsı tarafı dusundugumden, esım olacak kısının gereksız masraf altına gırıp yorulmaması ve stres altına girmemesi için çabam

Gel gör ki hıc bı zaman kıymet bilinmedi 🙁 yemın ediyorum herseye olsun tamam dedıkce o kdr kıymetsiz oluyorsun ki..
Sonuc olarak herseyın en ıyısıni en lüksünü isteyen birini bulup evleniyorlar (bu arada tabıkı herkes herseyın en ıyısıni isteyebilir demek ıstedıgım sey bız onları dusundukçe kıymetsizleşıyoruz cıdden)

Ben bunu 2 defa tecrübe edindim..

Ben şahsen düğün yapıp, borca gırıp evlendikten sonra o borcun sıkıntısını yasayarak huzursuz olacağıma
Sade bi nıkahla evlenmeyi dusunuyorum.. Fazla eşyaydı suydu buydu hıc gerek yok derım mesela daha bır cok sey..
Bende istemesini bilirim ama burda karsı tarafı dusundugumden, esım olacak kısının gereksız masraf altına gırıp yorulmaması ve stres altına girmemesi için çabam

Gel gör ki hıc bı zaman kıymet bilinmedi 🙁 yemın ediyorum herseye olsun tamam dedıkce o kdr kıymetsiz oluyorsun ki..
Sonuc olarak herseyın en ıyısıni en lüksünü isteyen birini bulup evleniyorlar (bu arada tabıkı herkes herseyın en ıyısıni isteyebilir demek ıstedıgım sey bız onları dusundukçe kıymetsizleşıyoruz cıdden)

Hiç birşey istemedim karşı taraftan. istemeye geldiler uzak yoldan gelindiği için istemenin hemen ardından kv anneme sormuş adetleriniz nedir neler yapılır neler takılır diye annemde diğer evlendirdiğin cocuklarına ne yaptıysan onu yaparsın demiş.babam zaten her fırsatta hiç birşey istemeyeceksin diye beni darlardı hele duyayım birşey istediğini derdi.diğer 2 oğluna ne yaptılarsa sanada onu yapacaklar gönlün bişeyde kalırsa bana söyle derdi.diğer eltimlere ne yaptılarsa bana da onu yaptılar gayet olması gerektiği gibi ama onlara kalda ben sonuncu gelin oldugum için bana fazlası yapılmış 🤷🏻‍♀️ Fazla dediğide bana 2 nevresim fazla almış o yani teee allahım yaa gene aklıma geldi gözüm seğirmeye başladı

Kendimce örnek göstercem hiçbirsey istemedim hatta o kadar pahalı şeylere gerek yok dedim pazarlıgımı bile kendim yaptım şu anda herkese örnek gösteriyorlar bizi düşğndü hep diye
Bu arada ben gerek yok dedikçe bir yapacaklarsa 100 yaptılar kıymetsiz davranmadılar karşı tarafın insaniyeti çok önemli

Birsey istemedim. Ama kimse beni degersiz görmedi, göremez de...

Back
X