Evlenecekseniz göz yummayı kabul edin. Bu adam alışmış o aileye kol kanat germeye. Aklı hep onlarda olacak. Evimi, arabamı alır yardım ederim lafı yalan gibi duruyor. Yarım milyon borçtan bahsediyoruz. Şaka değil. Bu baba o kadar borcu nasıl yaptı? Yazık gerçekten. Şu anda 4.000 tl kira, özel okul vs. kim karşılıyor bunları? Siz evlendiniz kendi yuvanızı açtınız direkt elini çekecek mi sevgiliniz? Bence yapamayacak. İkiye bölünecek. Kendi de bunun sinyalini vermiş. Tamamen rest çekip size dönecekse yürüyün yoksa şimdiden bitirin. İleride çok pişman olursunuz. O 1 lira niye benim evime girmedi de kumar borcuna gidiyor diye. Başka şekilde geçim derdi olsa siz de destek olun derim ama bu çok farklı bir mevzu.
Çok üzgünüm ama sizi gerçekten yakınım yerine koyarak söylüyorum, sizi ayrılmanız için ikna etmeye çalışırdım. Evin babası rolünü üstlenmişse kolay kolay elini çekmez, çekemez. Kiralarını ödeyemediklerinde, okul taksidine para olmadığında, evlerine haciz geldiğinde ne olacak? Antalya tatilinizden "Allah ödeme kolaylığı versin" mesajı atmayacaksınız.
İlerde boşanmak bundan zor olmaz emin olun. Karar vermesi çok zor bi mesele gerçekten çok ince eleyip sık dokumanız lazım. Aile önemli hemde çok çok önemli. Kuzenimin evliliğinde hiç para sıkıntısı olmadı tam 10 yıllık ilişkinin sonunda evlendiler ama ailesine bi türlü ısınamadı tartışmalar başladı ardından şiddet iki çocuğu var hemde. Sizde şimdiden söylüyosunuz kabul edemem diye inanın ki sevgiyle bi yere kadar götürebiliyosunuz sonra sabır da bitiyor sevgi de saygı da. Hakkınız da hayırlısı olsun inşallah.
En yakin arkadaşım sirf bu nedenle bitirdi iliskisini.
Erkek arkadasinin babasinin 500 bin lira kadar borcu vardi ve evlenince aileme destek olmam lazim psikolojisini iyice sindirmisti.
Epey dil döktük çünkü arkadaşım ailesinde iyi bir yasam görmüştü standartlarinin altina düşmek onu bunalima sokardi.
Bitirdiler ilk 3-4 ay ruh gibi gezdi 6 ayda normale döndü 1 sene sonra ise baska birine aşık oldu vr harika bir evlilik yapti.
Diger eleman ise atandi baska sehre. Hâlâ ailesinin borcunu ödüyor ve borç üstüne borç biniyor sebep kumar.
Evet ailesi ile de evleneceksin. Bütün korkuların da başına gelecek. Dibe battıklarında hep birlikte aynı evde yaşama riski de var. Evine, maaşına icra gelme riski de, sana kredi çektirmek isteyebilirler. Bütün bu olanlar ilişkinize zarar verecek. Bir süre sonra eşin seni hırcınlıkla, huzursuzluk yapmakla suçlayıp daha cok ailesini yönelecek. Ne hata yaparlarsa yapsınlar onları muhtac birakamam diyecek. Hatta belki de eş/ karı bulunur ama anne baba kardes bulunmaz diyecek! Güven bana. Demez deme, sen tepki gösterdikçe hepsini diyecek. Bu sürecte tek yıpranan sen olacaksın. İnan tecrube konusuyor. Benzer bir aileden yıllardır çekiyorum. Ayrılamıyorsan bile iliskini resmiyete dökme. Evlenme ama yasananlari evli olsaydim ben nasil etkilenirdim diye dusun hep. Zamanla soguyacaksin zaten.
bahsettim. çok hemdeSevgilinle Aran iyiyse bu sebepten ayrilmani gerekli görmüyorum. Endişelerinden bahset
Cok icten yazmissiniz , bir abla nasihati olarak alin lutfen , evlenirseniz ileride cok uzulur , cok pisman olur ve bosanirsiniz
Yol yakinken ayrilin
Severken ayrilmak cok zor biliyorum ama bu sekilde evlebdiginizde 1 sene icerisinde o sevgi bitecek , icinizdeki sevgi ofkeye ve nefrete donecek , eonra siz psikologa gideceksiniz toparlayabilmek icin , 40 yasindayim tamamen hayat deneyimim ve gozlemlerime gore soyluyorum bunu size , evlenmeyin
nasıl yani? tam anlayamadım. öyle bir borcu yoktur mu diyorsunuzBence onların tuzu kuru. Yani demekki paraları var ama göstermiyorlar.
Ben avukat olarak cok gördüm bu tipleri. Devlete borcu vs. Olanlar gelirini düşük gösteriyorlar ( borc ödeme gelire göre ayarlanıyor benim yaşadığım ülkede) ama saltanat hayatina devam.
Canin acir tabi ki , kolay mi severken ayrilmak , kurdugun hayallere kendi elinle son vermekçok teşekkür ederim çok çok teşekkür ederim. her yazılanları defalarca kez okuyup kafama kafama vura vura yüzleşiyorum karşılaşabileceğim gerçeklerle. çünkü ancak bu şekilde karşısına geçip ayrılmak istediğimi dile getirebilirim. zaten zor olacak ayrılık konuşması, gözüm dolar sesim titrer bundan korkuyorum.
Karşısında sağlam durmalıyım ki aklı bende kalmasın ve gerçekten bu kız bitirmiş deyip boşu boşuna yeniden bir arada olmak için çaba sarfetmesin. inanın şuan bunları yazarken bile canım acıyor. hakkımızda hayırlısı umarım onunda cannını yakmadan bitirebilirim. yeniden teşekkür ederim
nasıl yani? tam anlayamadım. öyle bir borcu yoktur mu diyorsunuz
inşallah teşekkür ederimCanin acir tabi ki , kolay mi severken ayrilmak , kurdugun hayallere kendi elinle son vermek
Ama evlenirsen inan o hayaller oyle bir parcalanacak ki , su ankinden daha beter aciyacak canin , o yuzden guclu olmaya calis
Soylemesi zor ama gelecekte yasayacaklarini dusun , cok akli basinda bir genc kadinsin , eminim onunde cok gizel gunler olacak , onlari dusunerek guc al kendinden
Gerçekten borçları olduğuna emin misin? 4000 liralık evde oturmak çocukları özel okula yollamak kolay olmasa gerek borçluyken.
Ben olsam evlenmezdim. Ayrıl demiyorum ama istersen sevgili al ama evlenme
Ayrilmalisiniz. Aileden dolayi degil, sevgilinizden dolayi. O artik alismis yardim etmeye. Aile 4000 liralik kira verirken, adam halen diyor araba aldiktan sonra yardim ederim diye. Ki su durumda hic yardim etmemeli. Kardeslerin okulunu ödüyor. Iyi güzelde, evlendiginizdede bu devam edecek. Siz istemediginizde "okul parasini ödemek istemeyen vicdansiz" olursunuz.
Hani ailesi böyle olupta kendisi "beni ilgilendirmez, kendi düsen aglamaz" tavrinda olsaydi farkli seyler söylerdim. Sevdiginizden dolayi göremiyorsunuz, sorun ailede degil, sevgilinizde.
bu kısım yanlış anlaşıldı sanırım. şuan erkek arkadaşımın ödediği birşey yok şuan karışmıyor birşeye. babası zaten çalıştığından kendisi ödüyor herşeyi.Kardeslerin okulunu ödüyor. Iyi güzelde, evlendiginizdede bu devam edecek.
çok mantıklı söylediğiniz fakat;Evlenince bütün hesapları, maaş kartlarını, kredi kartı ekstrelerini siz yönetip kontrol edin. Evlenmeden önce sevgiliniz bunu kabul ederse evlenin. Bütün hesap sizde olacaksa yardım edemez.
O zaman kontrol etmeniz çok zor .Çünkü bankadaki hesap bilgilerini size verse bile bu aileye yardım işinı başka bir banka hesabı açıp yapabilir. Bankada o olmadan size bilgi de vermezler nereye ne para gitmiş bilemezsiniz. muhtemelen ailede aldığı üzerine yapışan "babalık " rolünü de birakamayacak buna vicdanı el vermeyecek .Evlenirseniz sinir stres kendinizi yiyip bitirirsiniz ayrilmaniz en doğrusuçok mantıklı söylediğiniz fakat;
kendi işini yapıyor ama herhangi bir maaaş kartı durumu söz konusu değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?