Bunlarıda çok düsündüm sonra dedimkki aman sanki kariyerli adamlarda peşimde kuyruk oldu :) ben sadece yaşamak istediğim hayattan beklentimi kestiğim için kendime herkesi uygun görmeye başladim .Yoksa inanınki normalde o kadar farkli beklentilerim öyle güzel hayallerim vardiki ama hepsine yazık oldu gitti bitti bende böyle bir hayat istemezdim asla .Bir taraftan kendim için çok üzülüyorum biliyormusunuz istediklerim, beklentilerim hic olağanüstü olmadi ama bana imkansiz olduGüvenlik diyorsanız epey bir statü farkı var.
Bilemedim.
Yani mesela evli arkadaşlarınızla görüşeceğiniz zaman onunla eşli rahat edebilecek misiniz?
Şimdi okumamış ama kendini geliştirmiş demeyin. Tüm arkadaşlarınızın eşleri üniversite mezunu belli seviyede adamlarken sizinki o ortamda kendini rahat hissedecek mi mesela?
Evlenince girdiğiniz ortamlarda nasıl olacak mesela çift olarak?
Ben kariyer yapmış maddi manevi yeterlilige sahip ve belli yaş üstü kadinlarin çocuk için evlenmesini abes bulmuyorum.Sonra buradaki o üye gibi sancılı bir boşanmadan etkilenen çocuk olsun.
O kadın mesela istediği çocuğu yaptı da ne oldu mesela? Adam 800 tl nafaka verip dalgasına bakarken o kadın gelecek endişesiyle çocuğuyla mücadele ediyor.
Ne gerek var buna?
Boşanmayı göze alıp çocuk yapmakla emin evlenip boşanıp yalnız kalmak aynı şey değil. Bile bile bir çocuğun hayatını daha da zor olmasını göze alıp yapmak çok bencilce
Yoo çok sevdim. Kâğıt üstünde de her şey çok normaldi. İkimiz de öğretmendik, ailesinin maddi durumu iyiydi. İlk başta düşünceleri, hayat görüşü, ilgisi çok yerinde ve bana yakındı. Ama nişandan sonra cins cins huyları çıktı. Hesapçılığından tut, bencilliği, aşağılık kompleksi, iletişimsizliği… İlk aylarda herkes güzel yüzünü gösterir. Bunlara kanmayın. İyice tanıyın birbirinizi.Yaa peki size birşey soracağim sevemedinizmi ?
Yalnız kalmamak istememenizi hayatınızda bir omuz istemenizi anlıyorum.Bunlarıda çok düsündüm sonra dedimkki aman sanki kariyerli adamlarda peşimde kuyruk oldu :) ben sadece yaşamak istediğim hayattan beklentimi kestiğim için kendime herkesi uygun görmeye başladim .Yoksa inanınki normalde o kadar farkli beklentilerim öyle güzel hayallerim vardiki ama hepsine yazık oldu gitti bitti bende böyle bir hayat istemezdim asla .Bir taraftan kendim için çok üzülüyorum biliyormusunuz istediklerim, beklentilerim hic olağanüstü olmadi ama bana imkansiz oldu
O da yanlış .Ben kariyer yapmış maddi manevi yeterlilige sahip ve belli yaş üstü kadinlarin çocuk için evlenmesini abes bulmuyorum.
Ona bakarsan kari koca açlık sınırında ona buna el açmış çocuk yapıyor bunlar aile olsa ne olur?
Etkileniyor kesinlikle.O da yanlış .
İkisi de birbirinden yanlış.
Çocuğu kendine yapmıyorsun. O aileyle organik bir bağı oluyor. Boşanmadan o çocuk da etkileniyor
Anne olmayı zorunluluk gibi gösteren de bi kadınlarız çünkü. İlla yaşanması gereken bir duygu değil. Doğurunca öyle gözünden kalpler çıkmıyor. Sadece çok emek verdiğin için seviyorsun. Neye emek versen evladın oluyor aslında. İlla vir çpcuk büyütmekse niyetin yanlış evlilik yapmak yerine koruyucu aile ol tek başına bak. Çok daha sağlıklıEtkileniyor kesinlikle.
Ama insanlar evliliklerinden her zaman istediğini bulamıyor ve bitiyor.
Git bak boşanmış kadinlara yüzde 90i çocuklu.
Çocuk isteği bambaşka birşey.
Keşke kadının zamanı kısıtlı olmasa vs.
Çok yorucu ve kalp çıkmıyor.Anne olmayı zorunluluk gibi gösteren de bi kadınlarız çünkü. İlla yaşanması gereken bir duygu değil. Doğurunca öyle gözünden kalpler çıkmıyor. Sadece çok emek verdiğin için seviyorsun. Neye emek versen evladın oluyor aslında. İlla vir çpcuk büyütmekse niyetin yanlış evlilik yapmak yerine koruyucu aile ol tek başına bak. Çok daha sağlıklı
Bundan 5 sene önce bir iliskim oldu onu okadar sevdimki 2 ayda ertesi gün gelse istese havalara uçardim :) o yüzden böyle dedim .Neden sevdim çünkü tam benim istediğim gibiydi.Bunuda sevmeye çalısiyorum ama uyumsuz olduğumuzdan kararsız kalıyorum o yüzden diyorum esasen 2 ay da evlilikmi olur bilmem bende kendimi tam izah edebildimmi burdan anca bu kadar yazi dili bazen zor oluyo
Doğru diyorsunuz bu sefer ayni yalnızlik hissi devam ediyor yok acele etmiyeceğim kesinlikle bunda netim en azindanYalnız kalmamak istememenizi hayatınızda bir omuz istemenizi anlıyorum.
Ama bu içinize sinmeyen biriyle olmaz. Yani hayat desteğini içinize sinmeyen biriyle yapamazsınız. Yine yalnız olacaksınız çünlü. Bu sefer bir ilişki içinde yalnız hissedeceksiniz. Mutsuzlukla yine mutsuz olacaksınız.
Bence acele edip yanlış kararlar almayın. Bahsettiğim arkadaşım kendine hobiler buldu daha iyi.
Ne yapıyor derseniz haftaiçi iş çıkışı spora gitmek çok rahat ettirdi beni diyor. Haftasonları da tiyatroya gidiyor ve pazarları da yağlıboya kursu var. Kendi gibi kafa dengi insanlar da buldu. Onlarla da vakit geçiriyor.
Kuzenim var o da evlenmedi ama işi de olmadığı için o arkadaşım kadar hayatını dolduramadı daha çok etkileniyor. Sizin iş hayatınızın olması büyük avantaj.
Bende sizin gibi saçmalama ne evliliği dedim ama baktim konuyu kapatmaya niyeti yok benden 5 yaş küçük :) sirf anne olmakta değil artik bi hayatım olsun istiyorum ama tabiki uyumu yakalamadan olmuyor işte zaten kararsizliğimda bundanSevgilimle tanıştığımızın 2. ayında evlenme teklif etmişti. Kafalar güzeldi o yüzden ciddiye almadım saçmalama dedim konuyu kapattım. 2 ayda ne evlenme düşüncesi allah aşkına. Sevgiliniz sizden ne kadar küçük? Evliliğe hazır biri mi? Siz senelerdir hazır olabilirsiniz ama onun yaşı kaç? 2 ayda nasıl bir uyum yakaladınız, sırf anne olmak için bu kadar bulduğuna tutunulmaz ya
Bundan öncekini sevmek çok kolay oldu çünkü olumsuz görebileceğim birsey yoktuki gayet güzel uyumumuz vardi başka işte meseleler girdi çok uzun konu olmadıkBundan onceki iliskinizde de 2 ayda bu kivama geldiyseniz o zaman bunun altinda yatan sebepleri bir dusunun derim. simdi ise sevmeye calisiyorum demeniz ikisi de birbirinden ayri ayri dusunulmesi gereken konular gibi sanki.
Acele etmeyin. Geç gebelik riskli diye herkes aceleci davranıyor ancak tıp çok ilerledi. Nasibinizde varsa olur. Bakın biz hala beraberiz. O zaman bir gaza gelip yola girsek kesin ayrılırdık çünkü bence hala tanışıyoruz.Bende sizin gibi saçmalama ne evliliği dedim ama baktim konuyu kapatmaya niyeti yok benden 5 yaş küçük :) sirf anne olmakta değil artik bi hayatım olsun istiyorum ama tabiki uyumu yakalamadan olmuyor işte zaten kararsizliğimda bundan
E hiç yüzyüze konuşmuşlugunuz yoksa adam nasıl evlenme teklif etti?Hiç doğru düzgün yüz yüze konuşmuşluğumuz bile olmadı
Bir kere sadece görüştük o gelemez çünkü burda görüşemeyiz burasi çok küçük bir ilçe çıkıp dolaşamayız .Ben sadece bi anda ara verelim demesine kızdım daha nezmaan görüştükte karar alalım nereye yetişiyoruz annem ramazanda sonra istemeye gelsin dedi resmenE hiç yüzyüze konuşmuşlugunuz yoksa adam nasıl evlenme teklif etti?
WhatsApptan mi yazdı
Kaç defa görüştünüz bu iki ayda?
Bir de alt tarafı şehirden ilceye. İnsan iş çıkışı bile görmeye gelir , şehirden ilçe ne ki? Hiç yoktan bu konuları konuşmaya seni ikna etme işini gelmişken, yüzüne bakarak yapsaydı
Oyyy okudukça yeni ayrıntı çıkıyor. Memurmuşsunuz bu kadar acele etmesinin sebebi bu bile olabilir. Görüşmemişsiniz, yüz yüze muhabbet bile yok ve baskı var. Lütfen kanmayın bu adama. Bariz bir bku var.Bir kere sadece görüştük o gelemez çünkü burda görüşemeyiz burasi çok küçük bir ilçe çıkıp dolaşamayız .Ben sadece bi anda ara verelim demesine kızdım daha nezmaan görüştükte karar alalım nereye yetişiyoruz annem ramazanda sonra istemeye gelsin dedi resmen
Katılıyorum. Ünlülerin birçoğu 30-40’dan sonra evleniyor ya da hiç evlenmiyor. Kimse niye evlenmiyorsun demiyor. Yine yabancı arkadaşlarım var. Geçen üniversiteye Arnavutluk’tan bir kadın geldi 36 yaşında. Bizim ülkede kadınlar 40’dan önce pek düşünmezler evliliği dedi. Biraz daha sosyo-ekonomik durumu düşük ya da gelenekçi düşünen ülkelerde bu zihniyet var maalesef.hayatımın iki senesini konya da bir senesini İstanbul/ İzmir'de
çoğunu da doğu sehirlerinde geçirmiş 31 yaşında bı kadın olarak çok net yorumlarım var.
çevremdeki çoğu kadın arkadaşım evli değil, çoğunun yaşları bana yakın.
kimse de otekilestirilmiyor.
kabalasmak istemiyorum ama bu otekilestirilme işi sadece sosyoekonomik durum ile ilgili.
alt kültürden isen ya da alt maddi durumdan, o zaman 25 yaş bile fazla gelir
benim üniverste de evlenmeyen çok kadın hocam vardı yaşları 40+ idi , gayet havalı insanlardı , güzel hayatlar yaşıyorlardı.
o yüzden size asla katılmıyorum.
kendine gerçek bir kariyer insaa edebilmiş/ ya da cidden iyi para kazanan/ kadının Türkiye'nin hiçbir yerinde evlenmedigi için otekilestirilecegini düşünmüyorum
Canım 1 kere görüştüğün kişiyle nasıl evlilik düşünebilirsin ki? Ben de 2 ay içinde evlilik kararı aldım ama sürekli görüşüyorduk. Ki o bile hataydı.Bir kere sadece görüştük o gelemez çünkü burda görüşemeyiz burasi çok küçük bir ilçe çıkıp dolaşamayız .Ben sadece bi anda ara verelim demesine kızdım daha nezmaan görüştükte karar alalım nereye yetişiyoruz annem ramazanda sonra istemeye gelsin dedi resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?