Evlenme teklifi cevabı :(

canım evlilikten korkma.madem ki aşıksınız birbirinize ve çok seviyorsunuz,neden korkuyorsun ki?evliligin tadı bambaşka.hele bide sevdiginle evlenmek mükemmel bir duygu.amaaaaaa ailesiyle yaşama fikri güzel gelmedi bana.sakın bir arada oturmayı kabul etme derim ben.insanın kendi düzeni ve yuvası gibi var mı.ben şimsdilik eşimin ailesiyle yaşıyorum ama ilk evlendigimde 7 ay ayrı evdeydik.çok güzel birşey biliyor musun.eşine yemekler hazırlamak,onun için bişeyler yapmak,en önemlisi de istedigin an ona dokunabilmek...ama kesinlikle ayrı evin olsun.kira da olsa ikiniz çalışırsanız halledersiniz.hayırlısı olsun inşallah ama dedigim gibi evlilikten korkmanı gerektirecek birşey yok.hepimizin evlenmeden önce bir aile hayatı düzeni vardı ama alışmak zorundaydık yeni hayatımıza ve de alıştık.şimdi annemin evini aramıyorum bile.seviyorsan hiç düşünme iyi bir işi de varsa gelince boş kalmayacaksa herşey hallolur.ama üçüncüye söyledigim için öz<ür dilerim SAKINNNN BİR ARADA YAŞAMAYINNN!!!unutma şunu canım,dünyanın en iyi,en ileri görüşlü en sevgi dolu ailesi de olsalar iki ev bir arada olmuyorr.

hepinize çok çok teşekkür ederim fikirleriniz ve desteğiniz için hanımlar
bu sabah yolculadık aşkımı :((( 3,5 ayımız daha var
ondan sonra konuşmaya karar verdik. yani o benim kararıma saygı duydu ve şimdilik bu konu kapandı. geldikten sonra halledeceğiz. o zamana kadar bende en azından evlilik konusunda fikrimi sabitleştirmiş olurum.
bu arada işin yok bahanesine "pazarda limon satarım amelelik yaparım yinede sana bakarım eğer ki benden utanmazsan" dedi. erken bahaneme "çocuklarımızı ne zaman büyüteceğiz de ne zaman rahata ereceğiz iyice yaşlanmadan birlikte geçirecek vaktimiz olsun" dedi.
her önerinize-önerime mantıklı bahaneler bulan ben değilim o :))
hayatın neler getireceğini bilmiyorum ama insan sanırım herşeye alışıyor. zaten çok bişeyde gözüm yok sahip çıksın yeter ele güne muhtaç etmesin ondan başka bir isteğim yok. ona da söyledim. umarım çok mutlu oluruz. dua edin :))

eger kendini hazir hissetmiyorsan istemedigin seylere sirf karsindaki icin evet deme sonra ilerde cok uzulebilirsin zaman iste ve bu zamani akillica mantiklica disinerek gecir henuz bir evlilik kararina sicak bakamiyorsan da bunu karsindakine acikca soyle endislerinin ondan yana olmadigini bu fikre alisamadigini soyle. sevgililik guzel ve ozel bir zaman surecidir sana olan yaklasimindan ilerde kararlarina duyacagi saygiyi olcup bicebilirsin.
erken diyorsan sen erkendir hazir degilsen degilsindir eger seni seviyorsa beklesin biraz daha.
su birlikte oturma konusu ise cok ayri.. o konuda bisi diyemem ben de olsam kabul etmezdim.

seviyosan aşıksan korkma ve sadece şartları düşün neye ne kadar dayanacagını gercekleri önüne koy ve düşün yapabilirmisin Allah yardımcın olsun

bak canım kırılmaca gücenmece yok .. hem senden yaşça büyüğüm hemde evlilik konusunda tecrübeliyim o yüzden sözlerimi kulak arkası etmezsen sana yararı olur...
Bİr erkek eğer daha sevgiliyken tüm hayatına hükm etmeye çalışıyorsa hayatının geri kalanı hep baskı altında kalıcaktır...
Gİydiklerine karışılcak, kiminle nerede ne konuştuğuna karışıcak , yediğine yemediğini karışıcak,
ailenle görüşmene karışıcak ,
Seni korumak için dedim , yok sana zarar gelmesinden korkuyorum falan filan bunlar bahane...
seni bu yaşına getirmiş ana baba mı seni bu vakitten sonra koruyamıyacak hee söylesene..
SEni bu boya bu yaşa kim getirdi ki kimden çekiniyor... bunlar hep yumuşatıcı bahaneler.
asla bunlara papuc bırakma.. aynı evde yaşıyacaksınız sen çalışacaksın senin evinin temziliğini yaşlı kayıvaliden mi yapıcak yoksa senmi?
tabiki sen yapmalısın ama kendi evinde olsan bugün yorgun olursun sonra yaparım dersin gider yatarsın.
ama birlikte yaşadığınızda bunu deme şansın yok.. akşam çokmu yorgun geldin yeri gelir iki yumurta kırar
kahvaltı hazırlar yersin akşam yemeğinde . ama diğer halde 2 tencere yemek kaynatmalısın...
ne o yoksa yaşlı kayınvalidenin sana hergün yemek pişireceğinimi sanıyorsun?
kendi annen tokat atsa acısı geçer gider ama kayınvaliden off dese o iğne olur hergün batar..
sen onların evine gittiğin için o evde yeterince söz hakkın olmaz.. bir prpgram yaparsın
ama sen uygulamadan onlar senin adına karar verir..
kocanla yatağa girmeden iki çift laf edemezsin , dertleşemezsin,,
Eşini dostunu gönül rahatlığıyla evine davet edemezsin..
misafirlerini istediğin gibi ağırlayamazsın... belki maaşınıda onlara verir harçlık laırsın...
bu liste uzayıp gider.. hiç birşey verilen sözlerdeki gibi kalmıyor malesef...
ve hiç birşey göründüğü gibi toz pembe değil..
bu kadar insan bir konuda hemfikirse vardır bir bildikleri...

canım seni korkutan evlilik hayatı değil ev üstüne ev kurmak olsun kardeşim olsaydın kesinlikle istemezdim şimdi insanlar kendi anne babalarıyla zor anlaşıyor aynı apartmanda oturan arkadaşlarımız var evleri ayrı olduğu halde bile problem oluyor değil aynı evde oturmak ...... yol yakınken gel dön geri !!!

Neden dahada korkutuyorsunu arkadaşlar yapmayin. Tatlim ben sevdiğimle evlenebileyim diye ne fedakarliklar yaptim. Eğerki aileside seni sevmişse bekleme derim geçen senelere ağlarsin sonra. Sevdiğinle beraber olmak müthiş bir duygu. Ailesiyle ayni evdemi yoksa ayni kattami yaşayacaksin. Eğer ayni kattaysa hiç korkma daha iyi olur akşa geldiğinde yemeğin hazir olur ki misafirlerinide ağirlarsin. Annemle yengem gayet iyi anlaşiyorlar yeterki iyi olsunlar. Allah herkesi mesud etsin.

canım benim ilk bakışta ne kadar anlayabilirsin ailesini hiçççççç hemde hiççç
bende tanıştığımda banada cık sıcak gelmişlerdi ccok anlayışlı bana şimdi 2,5 yıllık evliyim dediğim tek şey keşke kirada otursaydım tuz ekmek yeseydim de (ben aynı evde değil aynı binada oturuyorum) ayrı otursaydım diye bece cok iyi düşün cok zor aynın evde oturmak cok zor saydıklarında daha ağır olcak herşey iyi düşün sevgiler

cnm sevgine saygım var tabiki.ama bazı sorunlar var gibi görünüyor.cnm senden çok büyük değilim ama yinede bir abla tavsiyesi olsun sana.çok arkadaşım var kocasının ailesiyle yaşayan ve bu şekilde evlenip boşanan, boşanmanın eşiğine gelen.o yüzden iyi düşün cnm.onun ailesiyle yaşama fikri bence hiç doğru değil.senin için çok zor olur.birde meshep ayrılığı var demişsin.ailen için sorun olabilir belki valla evlenmek için evlenme derim ben.ev üstüne ev olmaz.ne kendi düzenini kurabilirsin nede rahat edebilirsin.sevgide bazen yetmiyor.cnm çok iyi düşün.allah korusun evlenipte olmaz ve boşanırsan çok büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor insan.tabiki hayatına devam edersin boşanmak ayıp değil ama neden olsun ki hem daha yaşında çok büyük değil yani.daha vaktinde var bence iyi düşün ve pişman olacağın bir şey yapma.ailesi ne kadar iyi olursa olsun iyi düşün bence...

Back
X