evlenmeden cinsellik yaşamak yanlış mı?

Yasanmasa iyide, yasanabiliyor yapacak birsey yok…kimi bunu hata olarak gorurken kimide hayatinin bi parcasi gibi goruyor. Bu da yetistirilmeye aileye cevreye kisiye gore degisiyor…

Ama sunu soyleyeyimki, cogu erkek (kendileri sutten cikma ak kasikmis gibi el degmemis kiz istiyor evlenmek icin) yani yapacagini yapiyor ama yaptigi kizlarla evlenmiyorlar…haa bunu bile bile bu sekilde yasayan kizlarimizda var…

bu konuda kimine gore dogru olan digerine gore yanlis oluyor, bu yuzden bu konuda tartismak anlamsiz aslinda.

Sahsi fikrimi soracak olursan…hersey zamaninda guzel diyorum…ve cinselligin zamani bana gore evlendigin ana ve kisiye ozel olmak…

normalde elbette yaşamak isteyen yaşamalı denmeli yani insan istiyorsa bunu yapabilir ancak türk erkekleri bu konuda henüz olgunlaşmadı ne yazık ki ayrılık aşamasında tehditler ailene söylerim demeler yok kamera çektim nette yayarım demeler daha neler neler o yüzden türk erkekleriyle bu işi yapmamak gerek sonradan sapıtıyorlar.

Sizin tercihiniz tabiki ama bu konuyu burda istatiğe sunmaniz bence yanlış...yaşama diye yorum yapanlarin bir cogu bile öpüşmekten ibarette olsa cinselligi yaşamışlardır....yani öpüşsende günah kastettigin gibi ileride gitsen gitmesen de günah...ama sanırım sen cok fazla günah olup olmaması konusuna takılmıyorsun..bu nedenle neyi nederece yasaması gerektigini sen bilirsin, sadece ileride pişman olup olmama durumunu düşünerek degerlendir bu konuyu...
Şahsi fikrim sınırlarında yaşanmasıdır, evlenmedwn birlikte olma....

lovelyyou cnm yeni üye oldum msj sayım yetersz olduğu için özelden msj atamıyorum. mesajın için ve buradan yazdıkların için teşekkürederm... beni anladığın için teşekkür edrm...

Burada çoğu kişi namus abidesi olmuş bana zinakar vs demiş... Kimse kimseyi bu şeklde yargılayamaz..! Sizlerin hayat şartlarınızla benim ki bir değil! Benim yaşadıklarımla sizin yaşadıklarınız bir değil! Ve hiç biriniz ben değilsnz!!! Anladım ki böyle bir konu açmakla hata ettim.... Her neyse bu problemimi de bugün erkek arkadaşımla hallettim gerek kalmadı..

sonuçlarına katlanacaksanız,aileniz ve çevreniz bu konuda tutucu değilse,bir gün ayrıldığınızda hiçbir şey olmamış gibi bunu sırtınnızda bir yük olmadan yolunuza devam edeceğinize inanıyorsanız evet. yaşayabilirsiniz.

Evlenmeden -birlikte olmak- gibi özel şeylerin yaşanmasını ters buluyorum ...
Her şey dozunda güzel...
Çıkarsın bir cafede oturursun, o sana sarılır, sana aşık aşık bakar, arada masumane bir şekilde öper, el ele tutuşur tüm şehri gezersiniz ...
Bunlar aşkı yaşarken olan şeyler ... O kadar normal ve o kadar mutlu eden şeyler ki...

Ama açıkçası -benim görüşüm- evlilik çok kutsal bir kavram ...
Evlenmeden bu tip şeyleri yaşamak sevgililik denen evreyi aşar, o karı-koca hayatı gibi bir şey olur...
Bu da benim ahlak kurallarım dışındadır...
Flört dönemi, sevgililik dönemi, evlilik dönemi birbiri ile bağlantılı ama bir o kadar da ayrı şeyler...
Karıştırmamak ve yıpratmamak lazım diye düşünüyorum ..

kişinin dini ve ahlaki değerlerine göre değişir bu sorunun cevabı. bunun kararını da çiftler karşılıklı olarak vermelidir, cinsellik yaşanan ilişki sağlıklıdır veya yaşanmayan sağlıksızdır diyemez kimse teoride kalmıştır bu çünkü. sevgilini sen tanıyosun olayı ölç tart biç. bunu yaşamak size her açıdan artı mı olur eksi mi olur düşün ona göre karar ver.

Şu da var eğer bir erkek gerçekten seviyorsa bunun kararını birlikte alır, kız istemiyorsa ona zarar vermemek adına ısrarcı olmaz.

Erkek arkadasininzn sinirlenmesi ilginç bence neden sinirlendiğini öğrenmeniz gerekiyor belki de istenmediğini düşünüp kiriliyordur. Açıkça konusun sebebini söyleyin sizi anlayacağına eminim.

Daha önce yasamamış olması çok gerçekçi gelmese de olabilir sonuçta var mutlaka öyle kişiler daha önce bazi yasamış birisiyle beraber olmak belki onu rahatsız ediyordur kafasında çeşitli senaryolar kuruyodur onu bu konuda rahatlatmalisiniz rahat olmadıgı sürece bu konuyu açıp durur.ikiniz de üzülürsünüz. Herseyi açık yureklilikle konuşup aklindaki soruları gidermelisiniz ikinizin de mutluluğu acısından bu çok önemli .

bu sitede bu tarz konulara çok tanık olduk çoook yorumlar yaptık
klasik mağdur ağlayan ölmeliyi gebermeliyim yada zorlada olsa bu pislıkle evlenmeliyi diyen
akıl nasıhat vere vere yıldık yıkıldık
yavrum nedir bu ya
zina yapmanın suç olduğu öğretilemedimi bu memlekette daha
dahası hadi dini inancına göre bir sıkıntı yok örfi olarakta yokmu
çöp bidonlarına terkedilen bebek haberlerini okumadınmı hiç
sence keyfindenmi terkeder bir anne yavrusunu
demekki o haltı yerken sonu yada yaşayacakları hiç aklına gelmemiş
sen neden bukadar çelişkidesin ki
sana sormuş öpüşmeyi nerden öğrendin
yarın ön sevişme yapsan sana bunuda nerden öğrendiğini soracak sen ne diyicen kavunda karpuzdan tv sinamadan?
ya boşver salla gitsin bu herifi zaten agresif offffff hiç çekilmez ya
adammı yok
he illede cinsellik dürtünü kontrol edemeyecek çağdaysan hayrlı bir adam bul ve evlen
HELAL DAİRE KEYFE KAFİDİR HARAMA HİÇ GEREK YOKTUR

beni gerçekten isteyen erkek benim evlilik öncesi ilişki yaşamak istemeyişime saygı duyacak. Eğer üstelerse kızıp zorlarsa istediği ben değil vajinamdır, diye düşünen biriyim çünki erkek bu olayda deli gibi zevk alma odaklıyken kadın çoğunlukla işin duygusal boyutundadır hem ben dindar düşüncelere sahibim zina işinede bulaşmak istemem(el ele tutusmakta günah diye yazmayın ilişki yaşamak en büyüğü ve apayrı olanıdır) erkek beni sevmeli istemeli gerekirse evlenmeli ama dediğim gibi kızıp üstüme geliyorsa istediği kesinlikle ben değilimdir bu konuda tolerans tanımam o ten uyumu elleriniz birbirine değincede anlaşılır

herkesin inancına / yaşayışına / çevresine göre değişir.

ama böyle bir soruyu sorduğuna göre bu işin az ilerisi çok gerisi yok sen ileride ayrılırsan bu kararından çok pişman olursun bence.
benim düşünceme göre yanılıyor da olabilirim tabi , yazdığın 3-5 cümle ile karakter analizi yapmak ne kadar doğru tartışılır ama sen hayali/inancı her neyse kendini düğün gecesine saklamak istiyorsun ve bu en doğal hakkındır. bunun için sinirlenecekse de sinirlensin bir zahmet.

dinimizde erkek için de kadın için de zina ama maalesef kültürümüzde erkek için elinin kiri olan bir olay , biz kadınlar için daha ağır sonuçlar doğurabiliyor. bilmiyorum siz hiç duydunuz mu bir erkekten ay sevgilimle / nişanlımla yattım çok pişmanım , ayrılamıyorum da , evlenmek zorundayım diyen, hep biz kadınlar çekiyoruz daha sonra bu kararın sıkıntısını, yanlışlıkla hamile kalan kaç genç kız içleri kan ağlayarak , vicdanları paramparça kürtaj olmak zorunda kalıyorlar çoğu zaman , o yüzden bizler için daha önemli bir karar.

üstelik sen öpüşmeyi nerden öğrendin diyen biri ile acaba daha ileri gitsem mi diye düşünmeden önce acaba geri kaçsam mı diye düşünmek daha hayırlı olabilir.

shinox;30942180]

siz neye atalandınız böyle anlamadım. önce insanların düşüncelerine saygı duyun lütfen. Sözlerimin boş mu dolu mu olduğunu sizden öğrencek değilim, uslubunuza dikkat edin. Sizin namus anlayışınız farklı olabilir, benim ki farklı olabilir.. benim için hiçbir namus iki bacak arasında olmadı, olmayacakta..[/QUOTE]

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…