evlenmeden cinsellik yaşamak yanlış mı?

çok saçma
gören duyanda kocandan bahsediyorsun sanır
sevgiline yakınlaşmak gibi zorunlulugun yok
yakınlaşırsan sen istersen olur
tek taraflı olmaz

yazının tamamını okuyamadm ama şunu paylaşmak isterim

henüz evlenmemişsiniz
konu yüzüne bakma meselesi değil
evlendikten sonra anlıyor insan..
değer verme meselesi

4 senedir erkek arkadaşımla beraberim, iş için bir yerlere gitmesi gerekmiyorsa ve yanyana olmamız uygunsa onunla yaşıyorum diye de bakabilirsiniz. ailesi ailemdir, ailem ailesidir. kardeşleri arkadaşları. bir evliden farklı yaşamıyorum. bunun için de yuhalayacaklar beri gelsin. forumdaki birçok evliden daha uzun zamandır evlilik nedir biliyorum diyebilirim. bir imzam yok. sevgiler.

Zinkar toplumu sadece tırnak içinde sizin gibiler diye kastettiğiniz kadınlar oluşturmuyor, şu evlilik deyince kaçan erkekler toplumu düzeltsin ozaman. Bu şekilde suçlayarak yaklaşmayalım olaylara lutfen

Sinirleniyor ne demek
Tatlim sakin sirf o mutlu olsun diye yakinlasmayi kabullenme.
Birak sinirlenirse sinirlensin.
Yoksa kaybeden sen olursun.
Ona gore ablacim.hayir de tavrini koy

Bana göre evlenmeden önce cinsellik yaşamak yanlış değil.
Ancak bu olay sırf erkek istiyor diye kıza baskı yapıyorsa yanlış.
Ya da kız sırf erkek memnun olsun diye yaşarsa yanlış.

Onun sinirlenmesi önemli değil. Önemli olan senin rızanın olup olmaması.
İstemiyorsan karşındaki insanın bu konuyu kapatması gerekir.
Kendi fikirlerini önceliğin olsun her zaman.

tercih meselesi ne yaşayan yaşamayanı ayıpyalabilir nede tam tersi. her koyun kendi bacağı misali. herkesin sorunu kendine. bu şekildeki konuları doğru bulmuyorum sevgilimle yaşamalı mıyım demek ne demek? hayır içten içe istiyor ama düşüncelerinize destek arıyorsunuz gibi. ayrıca sinirlenmek ne demek zorunda mısın ki

:) başkaları ne der pek umrunuzda değil muhtemelen
olmasında zaten bencede
ama kendiniz bu konudan dolayı biraz gerginsiz sanırım
cevabınız bu da kapak olsun der gibi:)

şimdi şöyle cevap vermem gerekir
biz evleneli 2 yıl oldu 3 yılda öncesinden benim birlikteliğim sizinkinden uzun:):)
çok komik ya:)
şöyle diyebilirim ki imza öncesi ve sonrasıda farklı
evlilik cidden farklı
siz istisna olabilirsiniz ne diyeyim

tatlım benim erkek arkadaşın neden sinirleniyorki ???
burada sinirlenecek olan sensin !!!
ayrıca benim düşüncemi sorarsan ateşle barut yan yana durmaz
evlenmeden bazı şeylerin yaşanmasını hoş değil bence

yok sakın öyle anlaşılmasın, kapak olsun gibi bir amaçla yazmadım ama bazen insanlar çok dışından bakarak yazdığımı düşünebilirler, sizin cümlenizle bunu hatırlayarak uzaktan bir yorum olmadığını belirtmek amacıyla yazdım. çünkü sözler ve uygulamalar farklılık gösterirken dediklerimin bir anlamı olmayacaktı. amacımın yargılamak olmadığını gösterebilmek adına yazdım. sizin de fikirlerinize saygı duyuyorum gerçekten, gerginlik ya da kapak olması gibi bir isteğim yok.

Buraya bu konuyu açman bile yersiz, senin özel hayatın bu, yaşayacak olan sensin ve içinden geleni yapmalısın biz sana yaşa veya yaşama diyemeyiz. Herkesin ayrı bir görüşü, fikri vardır ama başkalarının düşüncelerine ve yaşayış biçimine de saygı duyulması gerekir. Zinakar demek çok çok yanlış bence, erkekler mi evlilikten kaçıyor felilik fellik yoksa bayanlar mı onun da ayrıca tartışılması gerekir.

Şuna karşıyım, günahtan ve zina' dan bahsediliyor ya, bakıyorum da hep kadın günahkar, hep kadın zinakar. Bir kadın bakire olmayınca dünyanın sonu, günahkarın önde gideni, peki ya erkek? Onun neden elinin kiri, tecrübesi? Sözüm ona toplumumuz değil midir zaten bu kılıfı uyduran? Erkekler her naneyi yiyip evlenme vakti gelip çattığında ortada felilik fellik el değimemiş kız arayıp birşeyler yaşayanı sindiremezken kadınlar bu tür erkekleri nasıl sindiriyor? Bende bunu anlayamadım gitti..!

Son düzenleme:
bu senin özelin kimse sana yap yada yapma diye karışamaz...

bazı hususlar varki bunları kendine sorup,cevaplarına göre hareket etmelisinki ne kadar şuan için artık önemli değil denilsede ülkemizin %85 için önemli bir durum..
öncelikle ne kadar agresif olursa olsun ne kadar sinirli yaklaşırsa yaklaşsın onun istekleri değil senin isteklerin daha önemli...
eğer cinsel birliktelik yaşarsan;
*ileride olur da erkek arkadaşından ayrılırsan(ki yaşanmayan bir durum değil) yaşadıklarının sorumluluğunu taşıyabilecek gücü kendinde hissediyormusun?
*başkası karşına çıktığında onun için önemli olan değerler mevcutsa ona karşı yaşayacağın duygusal baskıyı kaldırabilicek gücün var mı?

burada kimse kimseye karışamaz..elbette ki bir gerçek var ki birçok genç kız(istisnalar hariç) evlenmeden yaşadığı cinsellikler yüzünden ne yapacağını bilemediği için birbirinden farklı konularda ama aynı sorun yüzünden burada defalarca konular açtı..önce kendinizden emin olun,gücü bulun sonra karar verin.ama kararınızda sevgilinizin sinirliliği etkinlik yaratmasın... sen onu sinirlenmesin diye önem verirken kendinin önemsenip önemsenmediğini de düşünmelisin...

gerçek seven insan sevdiğini çıplak gördüğünde kendiside soyunan değil sevdiğinin üstünü örtendir canım. Hem şu hayatta neyin garantisi varki nikah masasından dönen bile var. eğer kendinden bir kere taviz verirsen o hep daha fazlasını ister vee en sonunda da seni evlenebileceği değilde eğlenebileceği bir insan olarak görür onun için aranda her zaman bi mesafe olması lazım ne kadar seversen sev. cidi düşünen bir insanda bu tür saçmalıkları senden istemek yerine inan kendini belli eder zaten.

yanlış mı doru mu dediğimden sonra sen karar ver..evliyim bekarken yaptıklarım yüzünden gece bile uyuyamıyorum.pişmanlıklar keşkelerle yaşamaya mahkum oluyorsun benm gibi...

herkes en iyisini kendi bilir ama sevgilin kıskançsa ve önceki ilişkilerini irdeliyorsa,onuınla ilişkiye girersen sonrasında evlenseniz de,evlenmeden onunla birlikte olduğun için sana saygı duymayabilir.ona açıklamanı yap,seni istemediğimden değil ama bunları evliliğimize saklamak istiyorum..gibisinden yani ne düşünüyorsun bilmiyorum ne düşünüyorsan anlat.yinede sinirleniyorsa,seni anlamıyorsa tek derdi cinselliktir o zaman.ayrıca evlendikten sonra daha iyi anladım,bence evlenmeden bi ilişkiye girme daha kıymetli oluyorsun,kendine saygını kaybetmezsin en azından.zaten eninde sonunda yaşayacaksın bırak bi kıymeti kalsın.

Ten uyumu önemliymiş diye bugüne kadar flört ettiğin herkesle yat bakalım hangisiyle ten uyumun oluyorsa onlan evlenirsin
böyle bi mantık var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…