evlenmeden kaynana derdi,kaynananın oğluna resmen aşık olması...

Begüm canım benim, kendi derdime dalmışım senin konunu yeni gördüm kusuruma bakma.

Bu konuyu özelde, topikte çokça tartıştık. O zaman da senin abartmadığını, haklı olduğunu söylemiştim. Sen de zaten güzel bi çözüm yolu bulup mesafeli davranma kararı almıştın. İşe de yaramıştı. Senin kimsenin oğlunu elinden aldığın yok, öpüp sevmesine de karışmıyorsun. Zaten karışmaya da hakkım yok diyorsun. Tek sıkıntı bunun senin yanında da aşırı bir şekilde yapılması.
Ha bir de oğlunu seven, ona değer veren gencecik bir kızın ruhundan anlamayıp, olgunluk göstermeyi başaramayıp seni kendinden soğutması.

Erkek arkadaşın size geldiğinde annen bu şekilde davransa kendisi ne düşünürdü acaba.

Aslında durumun seninle de ilgisi yok keşke erkek arkadaşının annesi gelse de ona sorabilsek davranışlarının sebebini.

Ben maalesef ki annesinin yaptıklarında art niyet olduğunu düşünüyorum, hiçbir şekilde samimi gelmiyor. Çünkü senin orda durduğun hepi topu iki saat o sürede de kendi tabiriyle el kızının içinde oğlunu o şekilde öpüp sevmenin hiç hoş görünmeyeceğini düşünerek nefsine hakim olması gerekir. Zaten erkek arkadaşın bile artık rahatsız olduğunu söylemiş.

İnşallah annesi bunun farkına varır bi an evvel. Benim sana tavsiyem ise; hani o sana kızım demiyor -kendi çocukları gibi olamazmış- hatta gelin adayı diyor ya lütfen sen de ona kaynana deme, kaynana adayı de erkek arkadaşımın annesi de. Madem o seni sahiplenmiyor sen de onu sahiplenme. Bu kadar benimseme. Belki o zaman kendini daha iyi hissedersin. Sen kızı gibi davranırsan belki o da annen gibi davranır; ama bunu sabırla içinden gelerek yapman gerekir.

Seviliyorsun...

Son düzenleme:

hiç alakası yok, o evlada göre değişiyor demek.. benim için de eşim içinde, annem ve k.validem hala kraliçe.. biz de prensesleriyiz yani kimse sayısal bazda bir yerlere atılmadı, atılmayacak da.. ders bitmedi yani, öğrenmenin yaşı yok

konu sahibi; kendini, anneyle-ablayla-kuzenle kıyaslama.. herkesin yeri ayrı.. kıyasladıkça kendini gerersin..

Son düzenleme:
Kayınvalidelerle gelinler rakip değildir, bir adamın hayatında olması gereken 2 farklı değerdir.
Kayınvalidenin yeri ayrıdır, eşin yeri ayrıdır, eğer kayınvalide eve gelin gelince sizlerin tabiriyle 2. kadın konumuna düşüyorsa ya da Kayınvalide baskın karakterli biri diye gelin 2. kadın gibi hissediyorsa, tek kabahatli aradaki dengeyi sağlayamayan erkektir.
Kayınvalidelere, gelinlere kızmak yerine dönüp yanınızdaki adama bir bakın.

bu kadar doğru bir tespit az bulunur

İnsanın evladını sevip, öpmesi ayrıdır.
100 yaşına da gelse evlat tadı değişmez amenna.
İnsanın "evladımı kimseye veremem", "kimselerle paylaşmam" nidaları apayrı bir psikolojidir...
Hele doğmamış çocuğa don biçmek, "torunumu göstermezsiniz" gibi ütopyalara bağlamak çok garip bir durumdur bence.
Sanırım geleceğe dair ihtimalleri düşünüp, biraz panikleyip, biraz heyecan yapmış erkek arkadaşınızın annesi, bunun sonucu abartılı vurgulara, hareketlere dönüşmüş...

belki seni denemeye çalışıyorlardır . bence erkek arkadaşına durumu aç .. ağzını ara . sonra bi strateji geliştirirsin

ama askerden sonra aç .askerde erkekler psikolojinin getirdiği bir durum olarak asabi oluyorlar

Son düzenleme:
benim annemde erkek kardeşime inanılmaz derecede düşkün. kardeşimin eşine şaka ile karışık bir sürü şey söylüyordu. yanlış anlaşılacağını söylediğimde klasik "ben ne dedim şimdi " diyordu. hala der sen benim oğlumla evlendin diye kurban kes diye şakayla diyor ama artık bunun şakası bile kalmadı.:):) onlar çıkarken bunu genelde kız anneleri söylemesine rağmen annem oğlumu üzmeyeceksen evlen benim çocuğumla demiş gelinimize :):) şok olmuştum duyduğumda. gerçekten elimden geldiğince frenlemeye çalışsamda annecimde ilgisini alakasını hat safa da gösteriiyor kardeşime . kötü niyetle mi yapıyor olmadığını düşünüyorum . ama bunun sonucunda kim zarar gördü kardeşim. anne ve eş arasındaki dengeyi kuramadığında iyice bocaladı.7 yıl olacak evleneli onlar dengeleri daha 2 senedir oluştu. bu benim kardeşimin pasifliğinden kesinlikle ama annemde gelinde baskın olunca olan kardeşime oldu arada kaldı hep. şimdi iyiler karşı karşıya gelip hiç patırtıları kütürtüleri olmadı ama aralarında hep bir rekabet var buna anlama veremiyorum ben hala :S

bunları senin hikayene benzediği için yazdım :) kardeşim gerekli dengeyi kuramadığı için zorlandı inşallah erkek arkadaşın bunu başarır. ama benden sana tavsiye mesafeyi her daim koru . ne olursa olsun ...

böyle kyn v.ye eli maşalı olmak gerekiyo galiba, öyle saygıdan filan anlayıp iyi kız hoş kız diyecek gibi biri değil. bence şimdiden lafını sözünü çekme, sen de gerekirse laf sok alttan alttan. hem baştan nasıl olursa öyle gider. baştan alttan alan sen olursan bir yerde patlarsın ve daha fazla üstüne gelmeye başlayabilirler. naçizane fikrim bu. Allah kolaylık versin.

canım benim sevgilim bir evin bir oğlu geçen sene doğum günü süprizi yapıcaktık sevgilimi annesi aradı eve gelmesi için bekliyorduk sohbet ediyoruz işte kadınla beni tanımaya çalışıyorlar haklı olarak neyse konuşuyorduk filan ordan burdan işte oglun şunu yaptı filan dedim kötü birşey degildi asla ben sevgilime kör kütük aşığım asla kötü birşey söylemem neyse kadın o an dedi ki kız oğluma öyle deme dedi bende anladım o an bütün erkek anneleri böyle o anda sustum gelecekte muhtemelen bende sana benzer şeyler yaşarım ama şuanda yapman gereken fazla yüz göz olma zaten ilerde bol bol görüşeceksin:)

İlerde duzelmez diye birsey yok buyuklerimiz bosuna dememisler `` tas yerinde agirdir'' diye... biraz hata malesef ki sende. Bende zamaninda esimin gonlu olsun, aman tatsizlik olmasin diye kv ve kp gereginden fazla ilgi gosterdim ama sunu anladim ki erkek annelerinde ''bak goruyor musun goze girmeye calisiyor'' gibilerinden bir izlenim olusuyor sanirsam. O yuzden kendini ne kadar cekik tutarsan o kadar kiymetli oluyorsun. Gizemli olan hersey insanlarin ilgisini ceker bu inkar edilemez bi gercektir. Bizzat tecrube ile konusuyorum. Simdi benden iyisi yok. Yeterince samimiyim, ama gerektiginde de herkes durmasi gerektigi noktayi biliyor.Onemli olan senin kendi dur noktani bilmen ve ona gore davranman, karsindakilerin davranislarini ona gore yonlendirmen.

Senin bu noktada yapman gereken tek sey simdiye kadar yaptiklarini unutup, biraz daha mesafeli davranmak olacaktir. Bunun baska bir yolu da yok. Fakat hic bir sekilde erkek arkadasina annesi hakkinda olumsuz yorumlarda bulunma. Bu senin erkek arkadasinla aranin acilmasina sebebiyet verebilir.

Tipik kv modeli canım
Hayatlarında kimse yokken 'Aman şu birilerini bulsa, beğense de artık yerini, yurdunu bilsek' dedikleri çocukları hayatlarında biri olunca birden 'Oğlummm, paşamm, dünyada böyle yakışıklısı yokk, anasının kuzusuuu, sen enn iyilerine layıksınn, seni istemeyen kız olmazz' oluyor.
Aynı şey bende de oldu canım, memleketlerimiz uzak olduğundan anca evlenince evlerine ziyarete gidebildik. Daha ilk gitmemden başladı.
İlk başlarda ben de çok bozuluyordum ama belli etmiyordum. Eşime de garip geliyordu, annem bi garip beni hiç böyle sevmezdi diyor.
Sanki elinden oğlunu alma gibi bi niyetim var, kaaaç zaman o koşturdu peşimden
Sen de anlamışsın zaten hatanı. Birincisi; çok samimi olma, hayır diyeceğin yeri bil, ikincisi; kesinlikle bu sözlere davranışlara bozulduğunu hissettirme. Sen bozuldukça sinir oldukça daha çok yapacaktır. Sallamıyormuş, umursamıyormuş gibi davranırsan ilk önce baya bi artar davranışları daha da gözüne sokmak için, sonra işe yaramadığını anlayınca vazgeçer bence.

Bu olay sadece öpmekle alakalı olan bi durum değil tek bu şekil düşünenler beni anlayamıyor !!!

Son düzenleme:

Begümcüm kusuruma bakma, samimiyete binaen yazıyorum bunu ama buraya bu başlığı açtıysan her yorumu kaldırabilmen gerekir..ha çok sert çıkışan, düşüncesizce yazan olmuşsa da kendi bilir, sen de bu şekilde çıkışırsan olmaz bence...

Bence sen bu meseleye şu an için fazla takıyorsun en başından beri dedim bunu ama dinlemedin, geldin başlık açtın, deşeledin deşeledin her diyen kafanı karıştırdı, her yeni fikir de seni kurcaladı..en önemli olan şey şu an sevgilinin askerde olması. Sen bunu bırakıp oturup kaynana derdine düştün, hiç gerek yok canım, en başta evlerine giderken de dedim sana kendini onlara sevdirmek zorunda değilsin, bu tamamen karşılıklı. Yani sen de onları sevmek zorundasın, ilk gittiğin gün aslında kafanda yanlış geliştirdin olayı. Giderken "ya beni sevmezlerse??" diye fikirle gittin..yani neden seni sevmesinler ki ya da neden sevsinler?? Birkaç kez görüşmeyle nasıl tanıycak ki insanlar birbirlerini?? Hepsi zamanla olcak şeyler bunlar, kendi değerini unutma lütfen. Burakla bir ömür geçireceksen bırak da onlar biraz da sana kendilerini sevdirmeye uğraşsın hatta bence kimse uğraşmasın da....

Burak bu işin dengesini kuracak olan temel taş, bunu da dedim hep..yani zaten ortada ne bir savaş ne bir yarış var, iki kadın çok ayrı yerlerde yahu sen babanla Burağı kıyas edebilir misin??? ya da ben abimle kıyas edebilir miyim??? Ne kadar farklı sevgiler bunlar...

Annesinin davranışlarına asla doğru demedim, bence çok yanlış ama o yanlışı sen kafanda byüterek seni rahatsız etmesine imkan veriyorsun şu an. Bırak!! Sadece bırak.....Burağını düşün, şu an napıyo ne yiyo ne içiyo, sesini duyunca ne hale geliyosun onu düşün..sevgini düşün..başka sevgileri değil sadece kendi sevgini..döndükten sonra her şeyin hayırlısı olsun ama eğer Burak olur da seni anlar hak verirse ki zaten anlamıştı hatırladığım, gerekeni yapacaktır ve gerekirse annesiyle de konuşacaktır, çocuk değilim ben anne ya gibi sitemleri de olacaktır zaman zaman..öpüp koklar yeri gelince tabi anne ama gerçekten bu kadar abartılması çok saçma..umarım zamanla her şey yoluna girer tatlım.

canım benim yorumların için çok teşekkür ederim gerçektn hep haklısın demştm gene diyorum çok haklısın..bunu açmamdaki sebep böyle insanlar varmı başka napıyolar nasıl davranıyolar bunu öğrenmekti gerçektn de bazı arkadaşlar çok güzel yorumda bulundular..sert çıkış derken olay öpmek değil ben buna kızıyorum sadece onu da düzelttim yazdığım şeyi yani...

artık takmıyorum zaten ailemdeki insanlarla da paylaştm bunu zamanla tanıyarak öğrenceksniz,, mesafeni koru evlensende dakka başı gidip gelmeler olmasın baştan mesafeli olmayı bilin eşinde anne ve eş dengesini kurarsa hiç bişey kalmaz dediler bende takmıyorum hele şu sıra umrumda değil bu konu bazende kendme kızıyorm çok abartıyorum zaten diye..

Yorumunu da düzeltmişsin gördümm canım benm, sana da bu yakışır İnan kimseyi bu kadar kafaya takmaya değmez..tabi ki insan üzülür, kırılır belki neden şöyle olmuyo falan düşünür ama şu an emin ol bunlar için erken..şimdi önünüzde yeterince sabır gerektiren yol var zaten bunlarla bulandırma kafanı, anlayışlı karşıladığın için de sağol Şu ara zaten dediğin gbi başka konularla hüzünlü bir dönem.Boşver şimdi bunları..kendini de suçlamadan tabi..

dediğimi yaptım bazı nedenlerden dolayıda ben arayamadm hep onlar aradılar mesafeli olmak daha iyi gerçektn

bence nişan yokken söz yokken çok fazla aileler içine karışmanıza gerek yok. ilişkinizin bir adı yokken sizin böyle beklentilere girmenize ve bunun karşı taraf tarafından yok sayılmasına neden olur. Güzelce mesafenizi koruyun, her şey sudaki balık ve lafını ettiğiniz de bir arkadaşınızın annesi henüz. hazır böyle bir konumunuz yokken, rahatınıza bakın bence.

Hepsi aynı çocuklarına evlendikten sonra tövbe haşa tapıyorlar resmen .. evli çocuk günde 7-8 defa aranırmı arıyor . azalmaz araya mesaafe koyup tavır almazsan artar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…