Evlenmeden önce eşiyle aynı evi paylaşan var mı?

sevgilimle aynı evde uzun bir süre yaşayamadım..sadece birkaç haftasonu vs. birlikte kaldık ama hayatımın en güzel günleriydi diyebilirim. ve onla kaldıgımda sunu daha iyi anladım evet hergün aynı yastıkta uyanmak istediğim adam bu. ve ben dogru karar veriyorum. neticede 5 yıldır birlikteyiz..artık bizde bir an önce evlenelim :31:

Evli değilim,ama o mezun olmadan önce aynı evi paylaşmadık.

Zaten ilk dört ay birlikteydik sadece,sonra o mezun oldu.:14:

Ben yaşamadım birlikte,ama 3.5 yıldır yaşayan iki arkadaşım var.

Aramız gayet iyidir.

Bana göre yanlış bir şey,ama bu onların doğrusudur belki de.

Birkaç kez konuştuk bu konuyu.

Fikrimi söyledim,o da çok alıştık artık dedi.:29:

Dezavantajları oluyormuş çoğu zaman ama avantajı da çokmuş.

Herkes hesabını Allah'a tek başına verecek.

Benim günahlarım,ayıplarım bana yeter.

Başkasınınkini deşeleyemem,herkesin kendi hayatı.:24::24::24:

Hepinize mutluluklar.:8::8::8:

Benim inanclarimdan dolayi yapmadigim ve de yapmayacagim birsey.

Ama yetiskin biri secimlerini bu yönde kullanmissa, tasasi bana düsmez.
Banane canim :31:

bn evlenmeden önce birlikte yaşamadım böyle bi durum yoktu ortada yani yakın mahallelerde ailelerimize ait evlerimiz vardı ama belki iş gereği uzakta çalışıyor olsam okuyor olsam vs vs ordan birisi ile bişeyler olabilseydi aynı evde oturabiliridm çok kınamazdım bu durumu

yani durum bunu gerektiriyosa yaşanır

2. söylemek istediğim şey beraber kalan arkadaşlar kaldık ama o işi yapmadık demeye getirmişler canlarım benim insanın yapmak isterse aynı evde yaşamasına gerek yok plaj kabininde bu işi yapanı bekaretini verenini duydumm

işte görünene bakmayacaksınız bayanlar aynı evde yaşadılar bu işi yapmışlar yaftasını yapıştırmayacaksınız kimin içinin ne olduğunu kimseler bilemezzzzz

bak arkadaşım,,yüzde yüz HAKLISIN bravo:46::46::46::46::46:

bu arada bende eşimle bir yıl aynı evi paylaştım sonrasında evlendik..şimdide çoookkk mutluyum onu deli gibi seviyorum ama o günlerde çook güzeldi...şimdi 4 yıllık evliyiz aşkımla:16:birde meleğimiz var:nazar::nazar:

ben de eşimle tam 4 sene aynı evi paylaştım ve suan da 1 senelik evliyiz ustelık benım eşimin ailesi tam bır geleneksel karadeniz ailesiydi ılk basta eşimin ailesi ve cevresi cok yadırgasa da zamanla alıstılar kendi ailem benım kararlarıma herzaman saygı duymuslardır belkı dogru belkı yanlıs ama bellı bır olgunluga geldıkten sonra bu konuda verılecek karar kişiyi bağlar eğer evlenmeseydık de ayrılsaydık ne olur dıye hıcbır zaman dusunmedım oyle de olsaydı hayatımda cok buyuk yıkımlar olmazdı herneyse sonuc olarak ıyı ki beraber onca yılı paylaşmışız suan kendımı 5 senelık evlı gıbı goruyorum artısı cok buyuk bana en azından bızım ılışkımızın temellerı cok saglam olustu karı kocadan cok ıkı sıkı dost olduk ve şimdi hayatımıza anlam katıcak bir zeytimiz geliyor :)

Ne olmuş burada ya? biri soru sormuş, ortalık savaş alanına dönmüş. konunun bir anda dine gelmesine de anlam veremedim. ilginç

Evlenmeden beraber yaşamak benim için zor olurdu(sebebi de çevre).Karşı mıyım?,hayır değilim.Herkesin fikrine saygım sonsuz.Ama kendi açımdan konuşacak olursam,nişanlımla farklı şehirlerdeyiz.Sık görüşemiyoruz hayliyle.Onun bizim evde (annem,babam varken) kalmışlığı var,benim de onların evde 2 defa kalmışlığım var(yine anneler,babalar da var tabi).Ama ben hiç olmazsa evlenmeden önce başbaşa kalabileceğimiz bir tatili düşlüyorum ve sadece hayalde kalacak gibi.Aslında öyle bir tatile çıkılırsa,başbaşa kalınırsa herşeyi olmasa da ,bazı şeyleri görebilir,ipuçları alabilirim.Çünkü uzaktan uzağa bir yere kadar.Kafede oturma,sinemaya gitme kısacası dışarda flört etme,anne baba yanında hareketlere dikkat ederek davranma vs..bunlar bana çok sahici gelmiyor.Ne ben kendimi çok iyi ifade edebiliyorum ne de o.Diyeceksiniz ki kardeşim siz birbirinizi hiç mi tanıyamadınız.Yok o kadar da değil! diyeceğim ama belki de gerçekten de hiç tanıyamadık :(( Biraz karman çorman anlattım ama ne anlatmak istediğimi anlayabilmişsinizdir umarım.

Evlenmeden beraber yaşamak benim için zor olurdu(sebebi de çevre).Karşı mıyım?,hayır değilim.Herkesin fikrine saygım sonsuz.Ama kendi açımdan konuşacak olursam,nişanlımla farklı şehirlerdeyiz.Sık görüşemiyoruz hayliyle.Onun bizim evde (annem,babam varken) kalmışlığı var,benim de onların evde 2 defa kalmışlığım var(yine anneler,babalar da var tabi).Ama ben hiç olmazsa evlenmeden önce başbaşa kalabileceğimiz bir tatili düşlüyorum ve sadece hayalde kalacak gibi.Aslında öyle bir tatile çıkılırsa,başbaşa kalınırsa herşeyi olmasa da ,bazı şeyleri görebilir,ipuçları alabilirim.Çünkü uzaktan uzağa bir yere kadar.Kafede oturma,sinemaya gitme kısacası dışarda flört etme,anne baba yanında hareketlere dikkat ederek davranma vs..bunlar bana çok sahici gelmiyor.Ne ben kendimi çok iyi ifade edebiliyorum ne de o.Diyeceksiniz ki kardeşim siz birbirinizi hiç mi tanıyamadınız.Yok o kadar da değil! diyeceğim ama belki de gerçekten de hiç tanıyamadık :(( Biraz karman çorman anlattım ama ne anlatmak istediğimi anlayabilmişsinizdir umarım.

Ben anladım canım.:31:

Doğal olunmuyor,insan ister istemez saklıyor kendini.

Şimdi yazacaklarım belki bazılarını rahatsız edecek ve karşı çıkanlar olacak ama madem düşüncelerimizi dile getirebiliyoruz. haydi o zaman. Öncelikle Coldplay, bunları kesinlikle seni kastederek yazmıyorum. Alıntı yapmış olmam lütfen yanlış anlaşılmasın. Ancak çevreden gelen baskılar ve yıllardır süren içi günümüzde hayli boş olan inanışların insanların hayatlarını birebir etkileyecek 'evlilik' gibi bir durumda bile bu kadar etkili olması üzüntü verici.
Evlilik biriyle herşeyi ortak hale getirmek demek ve insan bu kararı vermeden önce, çevre tarafından yönlendirilmeye, hatta yönetilmeye hala mahkum ediliyor.
Ben kendimi şanslı görüyorum. Benim özel hayatıma karışmayan, sadece onlardan yardım istediğimde ya da duygularımı paylaşmaya ihtiyaç duyduğumda yanımda olan bir ailem var. Çevremin zoraki yönlendirmesi olmadan yaşarken tabi ki canım yandı, pişman oldum, öğrendim, deneyim edindim ama önemli olan bunların hepsini kendi kendime yaşamış olmam. Bunun sonucunda ne oldu dersek, şimdi, içimde bir 'acaba' kalmadan, ne istemediğimi göre göre, ne istediğimi belirleyerek kararlarımı verdim. bundna sonra da böyle olması en büyük isteğim. insanın etrafın şartlandırmaları ve kısıtlamaları olmadan yaşadığı sürece mutluluğu garantili mi, tabi ki hayır. Ama mutsuz olduğunuzda bunun sebebinin başkaları değil de siz olmanız, ayağa kalkmayı kolaylaştırıyor.
Konuya fazla mı derinden girdim bilemiyorum ama yazmak istedim sadece.

evlenmeden beraber yaşamak benim için zor olurdu(sebebi de çevre).karşı mıyım?,hayır değilim.herkesin fikrine saygım sonsuz.ama kendi açımdan konuşacak olursam,nişanlımla farklı şehirlerdeyiz.sık görüşemiyoruz hayliyle.onun bizim evde (annem,babam varken) kalmışlığı var,benim de onların evde 2 defa kalmışlığım var(yine anneler,babalar da var tabi).ama ben hiç olmazsa evlenmeden önce başbaşa kalabileceğimiz bir tatili düşlüyorum ve sadece hayalde kalacak gibi.aslında öyle bir tatile çıkılırsa,başbaşa kalınırsa herşeyi olmasa da ,bazı şeyleri görebilir,ipuçları alabilirim.çünkü uzaktan uzağa bir yere kadar.kafede oturma,sinemaya gitme kısacası dışarda flört etme,anne baba yanında hareketlere dikkat ederek davranma vs..bunlar bana çok sahici gelmiyor.ne ben kendimi çok iyi ifade edebiliyorum ne de o.diyeceksiniz ki kardeşim siz birbirinizi hiç mi tanıyamadınız.yok o kadar da değil! Diyeceğim ama belki de gerçekten de hiç tanıyamadık :(( biraz karman çorman anlattım ama ne anlatmak istediğimi anlayabilmişsinizdir umarım.

yanlıs dusunuyosunuz 3.5gunluk tatılde nısanlınızın ıc yuzunu goremezsınız anca aynı evı paylastıgınızda nıkahının altına gırdıgınızde goreblırsınız onlar kendılerını saklama konusunda cok basarılılar:27:evlenmeden evvel prens evlendıkten sonra kurbagaya benzıyolar:51:

Şimdi yazacaklarım belki bazılarını rahatsız edecek ve karşı çıkanlar olacak ama madem düşüncelerimizi dile getirebiliyoruz. haydi o zaman. Öncelikle Coldplay, bunları kesinlikle seni kastederek yazmıyorum. Alıntı yapmış olmam lütfen yanlış anlaşılmasın. Ancak çevreden gelen baskılar ve yıllardır süren içi günümüzde hayli boş olan inanışların insanların hayatlarını birebir etkileyecek 'evlilik' gibi bir durumda bile bu kadar etkili olması üzüntü verici.
Evlilik biriyle herşeyi ortak hale getirmek demek ve insan bu kararı vermeden önce, çevre tarafından yönlendirilmeye, hatta yönetilmeye hala mahkum ediliyor.
Ben kendimi şanslı görüyorum. Benim özel hayatıma karışmayan, sadece onlardan yardım istediğimde ya da duygularımı paylaşmaya ihtiyaç duyduğumda yanımda olan bir ailem var. Çevremin zoraki yönlendirmesi olmadan yaşarken tabi ki canım yandı, pişman oldum, öğrendim, deneyim edindim ama önemli olan bunların hepsini kendi kendime yaşamış olmam. Bunun sonucunda ne oldu dersek, şimdi, içimde bir 'acaba' kalmadan, ne istemediğimi göre göre, ne istediğimi belirleyerek kararlarımı verdim. bundna sonra da böyle olması en büyük isteğim. insanın etrafın şartlandırmaları ve kısıtlamaları olmadan yaşadığı sürece mutluluğu garantili mi, tabi ki hayır. Ama mutsuz olduğunuzda bunun sebebinin başkaları değil de siz olmanız, ayağa kalkmayı kolaylaştırıyor.
Konuya fazla mı derinden girdim bilemiyorum ama yazmak istedim sadece.

birlikte yaşama "gereksinimi"ni ahlaksızlıkla bağdaştıranları esefle kınıyorum; ama yine de düşüncelerine saygı duyuyorum. öyle ki ahlak asla iki bacak arasında değildir, aynı evi paylaşmak ahlaksızlık değildir. bence insan çocuğunun yani kendisini gelecek nesillere taşıyan varlığın kimden olabileceğine iice tanıyarak özgürce karar verebilmelidir, bu kah aynı evi paylaşarak olur kah uzaktan olur bilemem,bizi ilgilendirmez; herkesin tarzı, duyguları farklıdır; ama insanlar aynı evi paylaşabilmelidir, paylaşanlara tü-kaka tabiri altında yafta yapıştırmak hoşgörü dışıdır. evet mahalle baskısı var kabul; ama toplum bu süreci de umarım yozlaşmadan yenecek ve insanların duygularının ön planda olduğu bi ahlak yapısı gelişecektir. tabi bu sürecin sağlıklı işleyebilmesi ancak ve ancak maddi açıdan kendi ayakları üzerinde durabilen insanlar özellikle kadınlar için geçerlidir... sadece fikrimi belirtmek istedim

ben eşimle 2004 yılında haziran ayında tanıştım o zamandan beri aynı evi paylaşıyoruz..evleneli 2,5 yıl oldu..ailemden ayrı okuyordum üni.2.sınıfın başındaydım bir arkadaşımla aynı evi paylaşıyordum..o zaman girdi hayatıma kocişim ve ilk hafta itibariyle aynı evi paylaşmaya başladık..tabi bu arada kız arkadaşımı bi süre sonra postaladık:))
bence aynı evi paylaşıyor olmak aşkı güçlendirir...tabi ortada gerçekten aşk var ise..yani bi tarafın başka bir amaç güderek o kişiyle aynı evi paylaşması zaten ayrılıkla sonuçlandırır o ilişkiyi..
asıl kişiyi aynı çatı altındayken tanıyor insan...herşeyin iç yüzünü orada görüyorsun..iyiyide kötüyüde..
mesela kendime bakıyorum dışardaki halimde evdeki halim arasında dağlar kadar fark var.
bu benim 2 karakterim olduğunumu gösteriyor hayıııırr tabikide..
ama dışarda süslü püslü Elossa var,ev içinde makyajsız ama bakımlı ayağında terlik şortunu t_shırt ını giymiş ev içinde salınan yemek yapan toz alan çamaşır ütüleyen Elossa var..bazende tam aksi minilerini giymiş kocişine özel süslenmiş jartiyerini babydollunu giymiş saçını başını fönlemiş bir kadın..yani şimdi tüm bunları nasıl göstereceksiniz dışardayken eş adayınıza...
aynı evi paylaşmak bence çok önemli. çünkü daha önce hiç farketmediğiniz özelliklerini farkediyorsunuz. Ya aşkınız derinleşiyor ya da neftret edecek duruma bile gelebiliyorsunuz.
eğer sevdiğini düşünüyorsan, ancak gerçektende sevmiyorsan,
uyum sağlama konusunda zorlanıyorsan,
sadece fiziksel bir heyecan duyuyorsan AŞKI ÖLDÜRÜR..
eğer gerçektende aşıksan,
uyumlu bir insansan,
ve yüzüne baktığın her an tekrar bakmak geliyorsa içinden AŞKI GÜÇLENDİRİR
kısacası aşk varsa güçlenir,
yoksa zaten güçlenecek bi şey de yok demektir..

yeri gelmişken bişiler yazayım kocişime...
Aynı evi paylaşırken seninle;
Nasıl bir mutluluktur bu tarif edemem ki!
Gece mutfaktan tıkırtılarını duymak,banyoda diş fırçanı görmek
Mutfağı ben yokken darma duman etmen eve gelmeme yakın korkudan hepsini makineye bocalaman:)Uykudan uyanınca elimi yanındaki yastığa uzattığımda yanımda nefes alışını hissetmek,ellerin saçlarım arasında güne uyanmak
Küsüp küsüp barışmak sonra soluğu koynunda almak
Sabahın 5 inde yangın var diye uyandırıp eşofmanlarla kokoreççiye koşmak deli gibi gülerek:)
Seviyorum Seni....Çok Seviyorum ama.......

AYY çok guzelsınızz ama masallahh :)))

Evlenmeden once ayni evi paylas,evlendikten iki ay sonra bosan:19::19:

Birbirini 5-10 sene taniyip evlenenler oluyor sonu genelikle husran:19:

ahahaha çok guldum :) ne kadar genelleme yamıssınz ama kesınlıkte katılmıorum etrafmda okadar çok tandıgım ınsan var kı 5-10 yıl cıkıpta hala aynı mutluukta olan ayrıca sölemeden edemıcem 1 yıl tanısıosn evlenıosun sen o adamı hıc tanımıosun 5-10 yıl snra belkıde ogrenceksın adam pskopat bagımlı yada ALLAH korkusu yok vs vs vs dayakda yıebılırsın ozaman baska seylerde yanı eger yuzdelıge dokrsek kısa donemlı flörtun sonu daha cok husran oluyor ;) tabıkı her evlılık ıcın gecrlı deıl çogu ınsan görucu usuluyle evlenıo sans meselsi ..

soru yanılmıyorsam Evlenmeden önce eşiyle aynı evi paylaşan var mı? ama maşallah konu sorudan çıkmış din ahlak tartışmasına gelmiş saygı unutulmuş gidilmiş din de ahlak da kişinin kendi vicdanı ile ilgilidir o yüzden kimse ahkam kesip fetva vermesin lütfen
sorunun cevabına gelince birlikte yaşamadık ama daha rahat bir çevrede olsaydık yaşamak isterdim. sadece eşimle daha önce sınav için başka şehre gittik orada 2 gün birlikte kaldık bundan yola çıkarak diyorum ki keşke eşimle birlikte yaşamış olsaydık çünkü bu evliliğe uyum sürecini kolaylaştıracaktı eminim

soru yanılmıyorsam Evlenmeden önce eşiyle aynı evi paylaşan var mı? ama maşallah konu sorudan çıkmış din ahlak tartışmasına gelmiş saygı unutulmuş gidilmiş din de ahlak da kişinin kendi vicdanı ile ilgilidir o yüzden kimse ahkam kesip fetva vermesin lütfen
sorunun cevabına gelince birlikte yaşamadık ama daha rahat bir çevrede olsaydık yaşamak isterdim. sadece eşimle daha önce sınav için başka şehre gittik orada 2 gün birlikte kaldık bundan yola çıkarak diyorum ki keşke eşimle birlikte yaşamış olsaydık çünkü bu evliliğe uyum sürecini kolaylaştıracaktı eminim

dediginizde haklısınız hanımefendi ben de ne kadar evlenmeden once birlikte yaşanabileceği fikrini savunsam da herkes saygı çerçevesinde fikrini söylemekte özgürdür ama saygı çerçevesinde...

kendi fikrimdir. buna kesinlikle karşıyım. düğün nişan ne için yapılıyor. herşeyin heyecanı yerinde zamanında yaşanmalıdır. ayrıca türkiyede yaşıyoruz ve örf ve adetlerimize sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum..

yanlıs dusunuyosunuz 3.5gunluk tatılde nısanlınızın ıc yuzunu goremezsınız anca aynı evı paylastıgınızda nıkahının altına gırdıgınızde goreblırsınız onlar kendılerını saklama konusunda cok basarılılar:27:evlenmeden evvel prens evlendıkten sonra kurbagaya benzıyolar:51:

aynen katılıyorum sana arkadaşım...:46:

Back
X